Kriket

Vjeruje se da je ova igra izmišljena još u Engleskoj iz 16. stoljeća i da je igra palicom i loptom koja ima elemente drugih igara kao što su golf, skvoš, bejzbol i tenis. Sport je posebno popularan u Ujedinjenom Kraljevstvu, Indiji i Australiji, ali je također poznato da je omiljen u većini zemalja Commonwealtha koje su nekada bile pod britanskom vlašću.

Što se tiče klađenja, to je jedan od najpopularnijih sportova u bilo kojoj evropskoj kladionici, i postaje sve popularniji u drugim regijama za klađenje širom svijeta.

Kriket
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Osnove klađenja na kriket 2024

Osnove klađenja na kriket 2024

Procjenjuje se da je kriket izmišljen još u Engleskoj u 16. vijeku. Ova igra je meč palice i lopte koji uključuje elemente iz drugim zapaženim sportovima, uključujući golf, skvoš, bejzbol i tenis. Ovaj sport ima veliku popularnost u Ujedinjenom Kraljevstvu, Indiji i Australiji. Međutim, također je široko voljen u zemljama Commonwealtha nekada pod britanskom vlašću.

Kada je u pitanju klađenje na kriket, prilično je popularno da se nađe u bilo kojoj evropskoj kladionici. Takođe dobija na popularnosti širom sveta u mnogim regionima.

Osnove klađenja na kriket 2024
Šta je tačno klađenje na kriket?

Šta je tačno klađenje na kriket?

Znajući da je sport ušao tako davno, može se samo pretpostaviti da je klađenje na kriket počelo prije nekoliko stoljeća. Kada je kriket postao službeni sport na prijelazu iz 18. stoljeća, klađenje na ovaj sport steklo je široku slavu. Naprijed do danas, a klađenje na kriket online je široko rasprostranjeno i još uvijek dobiva naklonost.

Legitimne evropske kladionice za kriket trebale bi da imaju kriket kao opciju klađenja. A imajući u vidu porast njegove popularnosti, neće proći dugo dok ne dođe do porasta klađenja na ovaj sport u SAD. Ovo bi trebalo da se vidi uporedo sa rastućom legalizacijom širom zemlje. Iako ovaj sport nije toliko omiljen u velikim razmerama kao fudbal ili košarka, kriket je prisutan u kladionicama češće nego što možete pretpostaviti.

Šta je tačno klađenje na kriket?
Kako se kladiti na kriket

Kako se kladiti na kriket

Kockanje na kriketu zahtijeva od vas razumijevanje nekih od složenijih pravila igre, posebno kada je u pitanju bodovanje. Ovo će vam omogućiti da znate na šta je najbolje da se kladite i koje uslove je idealno preskočiti.

Po nominalnoj vrijednosti, još uvijek se možete kladiti na kriket kao i na bilo koji drugi timski sport, jednostavno klađenjem ko će biti potpuni pobjednik meča. Ako ste upoznati sa klađenjem na liniju novca u fudbalskoj ili košarkaškoj utakmici, ovo je ista stvar. Sve na šta se kladite je da tim pobedi.

Ostali elementi na koje se možete kladiti su početno bacanje novčića, ukupni tim za postignute runove, pa čak i koliko će runova biti postignuto u datom inningu. Slično većini sportova, možete se kladiti na pojedinačne ili timske rekvizite za stranice za klađenje na kriket. Ovo uključuje klađenje za koga vjerujete da će biti najbolji udarač ili kuglač za svaki tim na kraju takmičenja.

Želite li staviti opklade koje su još specifičnije za sport? Kada naučite o sistemu bodovanja u kriketu, možete se kladiti na to koji će udarač imati najviše šestica do kraja meča. Za bržu pobjedu, možete se kladiti čak i na metodu 1. wicketa, na pedeset ili sto koje će biti postignuto u meču i koji tim će dobiti najviše ispadanja.

Kako se kladiti na kriket
Razumijevanje izgleda klađenja na kriket

Razumijevanje izgleda klađenja na kriket

Kao i kod klađenja na skoro sve ostale timske sportove, kvote za klađenje razlikuju se na osnovu nedavnog učinka i načina na koji su se suprotstavljali protivničkom timu u prošlosti. Jaka neusklađenost kuglača i udarača takođe može dovesti do toga da se kvote kolebaju u oba smera.

Još jedan značajan aspekt načina na koji će kladionice konstruisati kvote za klađenje na sport je stanje terena i vremenske prilike. Kao i kod bejzbola, kriket se igra na otvorenom, tako da ako je vreme loše, uslovi igre mogu biti promenjeni.

Kišni dan će uticati na broj poena, efikasnost kuglača i sposobnosti igrača. Prije nego stavite opkladu, imajte na umu sve ove faktore kako biste izašli kao veliki pobjednik. Kvote za klađenje na kriket su brojne sa dugim igrama, različitim stilovima, profesionalnim ligama i međunarodnim turnirima.

Najpopularnije kvote u kriketu su na direktnog pobjednika meča, koji ima četiri moguća rezultata u kriketu. Tim ili država ili pobjeđuje u meču, gubi meč, izjednači meč ili remizira. Neriješeno znači da je utakmica završena, a oba tima imaju isti rezultat. A kada su u pitanju neriješeni rezultat, to znači da se utakmica završava prije nego što bilo koja ekipa završi sve ininge.

Ponekad će online kladionice za kriket grupirati neriješeno i neriješeno, ali slično kao u fudbalu, izjednačenja i remi su prilično uobičajeni. To znači da klađenje na ove standardne kriket linije može biti prilično korisno za kladioničare.

Još jedan veoma popularan stil klađenja kada je u pitanju kriket je klađenje na više/manje rezultata. Opklade više/manje na ukupan rezultat - ili ukupan rezultat samo jedne strane - obično su 50/50. u ovoj situaciji, kvote za klađenje na kriket ovog stila klađenja otvara se na oko -110.

Razumijevanje izgleda klađenja na kriket
Fokusirajte se na utakmicu

Fokusirajte se na utakmicu

Da biste napravili najbolje opklade na kriket, ne možete samo znati koji je tim bolji ili lošiji. Morate znati svaku snagu i manu, posebno ako su se već poklapali sa ovim protivničkim timom. Analizirajte njihovu izdržljivost, oporavak, brzinu i tačnost.

Kada je u pitanju klađenje na kriket, možda ćete morati više da proučavate statistiku nego ako se kladite na neki drugi sport. Nije dovoljno gledati rekorde i rang-liste. Morate biti upoznati sa svakim igračem i znati kako stoje u konkurenciji. Ova vrsta znanja će vam pomoći da se podignete i osvojite velike pobjede.

Fokusirajte se na utakmicu
Ne kladite se na hype

Ne kladite se na hype

Publika možda navija za određeni tim kao luda, ali samo zato što su favoriti publike ne znači da će pobijediti. Kada je u pitanju klađenje, važno je ne upuštati se u to kako ljudi misle ili osjećaju. Ono što treba da uradite je da pogledate statistiku i istraživanje koje ste prikupili o timu i pojedinačnim igračima. Znate mnogo više o sportu od bilo kojeg slučajnog Joea, pa nemojte ići na ono što posmatrači možda misle.

Mnogi ljubitelji kriketa imaju tendenciju da svoja uvjerenja jednostavno prebace na drugog obožavatelja. Zato što je to sport koji nije široko omiljen u cijelom svijetu, navijači koji gledaju ovaj sport stvarno volim ovaj sport. Dakle, među grupama postoji mnogo drugarstva, pa se mijenjaju mišljenja o tome ko bi mogao biti najbolji.

Iako možda imaju dobre namjere, nemojte samo slijediti ono što misle jer su slijepi za mnoge statistike. Na kraju dana, da li želite da izađete kao pobednik ili poraženi? Znamo odgovor na to, pa se samo pobrinite da se kladite na nešto trajnije, a ne na ono što publika navija.

Ne kladite se na hype
Učenje osnova linija za klađenje na kriket

Učenje osnova linija za klađenje na kriket

Ima dovoljno vremena da možete iskoristiti svoje znanje i kladiti se kada je u pitanju sezona kriketa. Klađenje na kvote za kriket zaista može dodati više uzbuđenja kada su u pitanju bolni test mečevi. Tokom ovih situacija, možete biti izdržljivi i čvrsti kada je u pitanju izdržavanje fizičkih i mentalnih komponenti ovih teških utakmica.

Rekviziti za klađenje na kriket

Klađenje na rekvizite za kriket predstavlja širok spektar opklada koje ne sadrže klađenje na šampiona ili rezultat utakmice. Opklade se kreću od klađenja na to koji tim ili zemlja će osvojiti bacanje novčića, koliko će četvorki i šestica biti u iningu i ko će biti proglašen najboljim igračem utakmice.

Opkladno klađenje na sport može donijeti razumnu vrijednost, posebno kada standardne prilike za klađenje na meču u velikoj mjeri idu u prilog jednoj strani.

Učenje osnova linija za klađenje na kriket
Potražite stranicu sa odličnim opcijama za klađenje na kriket uživo

Potražite stranicu sa odličnim opcijama za klađenje na kriket uživo

With klađenje uživo, ne morate brinuti da ćete propustiti početak meča. Klađenje na kriket uživo predstavlja prilike za klađenje uporedive sa kvotama pre meča. Ipak, kvote na utakmice klađenja na kriket uživo su u stalnoj fluktuaciji, odražavajući ono što se dešava na terenu.

Potražite stranicu sa odličnim opcijama za klađenje na kriket uživo
Šta treba znati o nevažećim opkladama

Šta treba znati o nevažećim opkladama

Za svaku igru zaista, potreban vam je igrač da počne igrati da bi vaša opklada bila važeća. Dakle, ako se iz bilo kojeg razloga vaš MVP igrač kriketa povuče i bude zamijenjen drugim igračem, vaša opklada će vam biti vraćena. Ne možete se kladiti na igrača ako on zapravo ne igra

Cricket futures

Klađenje na prvaka najznačajnijih kriket liga i najpopularnijih turnira je otvoreno na više online kladionica. Početi, internet stranice za klađenje će povećati kvote na utakmice razumno prije nego što počnu. Kladionici imaju dobre promjene kada su u pitanju rane kvote jer rano uskaču u akciju. Ovo im omogućava da uhvate neke više u zemlji ili klubu za koji vjeruju da će pobijediti.

Kladionici se također mogu kladiti na to da li će tim ući u finale turnira i da li će tim ispasti. Budućnosti za klađenje na kriket su takođe dostupne za osvajače turnirskih nagrada i lidere u statističkim kategorijama.

Šta treba znati o nevažećim opkladama
Najveći kriket događaji

Najveći kriket događaji

Kriket ima neke velike događaje koji privlače i kladioce i obožavatelje.

  • ICC Svjetsko prvenstvo u kriketu: The ICC Svjetsko prvenstvo u kriketu održava se svake četiri godine i najveći je događaj u sportu. Održava se od kraja maja do sredine jula, a kvote su dostupne za svaki meč. Fjučersi su dostupni kladionicima da se klade na to koja će zemlja izaći kao veliki pobjednik.
  • Indijska Premijer liga: Indijska Premijer liga ili IPL je dominantna sportska liga u Indiji. Dakle, postoji mnogo IPL sajtova za klađenje na kriket koji prihvataju kladioce iz SAD. Turnir traje oko dva meseca svake godine i ima osam različitih klubova i obično se održava u proleće.
  • Županijsko prvenstvo: Datira više od 100 godina, okružno prvenstvo u Engleskoj i Velsu je najveće evropsko kriket takmičenje koje nudi 18 klubova. Traje od aprila do septembra i ističe prvorazrednu ligu.

Ključni za poneti

  • Razmislite o vremenu prije stavljanja opklada
  • Pogledajte sve različite turnire koji se održavaju tokom cijele godine
  • Razmislite o klađenju na fjučerse
  • Istražite prije klađenja i nemojte se oslanjati na propagandu obožavatelja
Najveći kriket događaji
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević