Trke konja

Trke konja se često nazivaju sportom kraljeva. To je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu za klađenje i datira kroz povijest u gotovo svakoj civilizaciji. Elegancija ovih ogromnih, moćnih životinja kuca srce svakog čovjeka. Od tada je bilo mnogo varijacija, uključujući trke pasa, pa čak i trke svinja, ali konji vladaju kada je u pitanju svijet klađenja.

Ovih dana, s tako široko dostupnim klađenjem na mreži, bilo bi vam teško pronaći sportsku kladionicu koja ne nudi trke konja kao sport na koji se možete kladiti. Najbolji dio? Uvijek postoji trka na koju se možete kladiti u bilo koje doba dana u nekom dijelu svijeta!

Trke konja
Osnove klađenja na konjske trke

Osnove klađenja na konjske trke

Trke konja nadaleko su poznate kao sport kraljeva. Kao jedan od najpoznatijih sportova na svijetu za klađenje, datira kroz povijest u gotovo svakoj civilizaciji.

Elegancija ovih divovskih, moćnih životinja kuca srce svakog čovjeka. Od tada je bilo mnogo tumačenja, kao što su trke pasa i trke svinja. Ipak, konji su na prvom mjestu kada je u pitanju svijet klađenja.

Danas bi kladioničaru bilo teško pronaći sportsku kladionicu koja ne nudi trke konja kao sport na koji bi se kladio s tako široko dostupnim online klađenjem. Koji je najbolji dio, možda se pitate? Pa, uvijek postoji trka na koju se treba kladiti bilo gdje u bilo koje vrijeme u nekom dijelu svijeta!

Osnove klađenja na konjske trke
Šta je klađenje na konjske trke?

Šta je klađenje na konjske trke?

Klađenje na konjske trke datira vekovima i jedan je od najstarijih vidova sporta i kockanja koje poznaje čovek. Kaže se da je klađenje na konje u trci počelo u 1600-ima u Ujedinjenom Kraljevstvu i od tada je uobičajeno za kockare.

Trke konja se dešavaju na svim kontinentima, pa čak i u njima neke zemlje gde je kockanje zabranjeno. Kako ovo može biti istina? Neke jurisdikcije smatraju klađenje na trku konja parimutuel opkladom, što znači da se igrači klade na plasman na prva tri konja.

Danas je klađenje na konjske trke i dalje jedan od najpopularnijih načina klađenja na sport. Za klađenje na konjske utrke kao što je Trostruke krune ili Kentucky Derby su najbolje prilike za nove i iskusne kladioničare. Trke konja nikada nisu bile tako pristupačne nego sa povećanom upotrebom online kladionica.

Virtuelne konjske trke održavaju onlajn kladionice, koje se sastoje od polja kompjuterski generisanih i kontrolisanih konja. Dok igrači sada mogu da se klade sa mobilnog telefona ili kompjutera, konjske trke su uvek sport u kojem se najbolje uživa.

Šta je klađenje na konjske trke?
Kako se kladiti na konjske trke

Kako se kladiti na konjske trke

Klađenje na konjske trke može biti direktan ili zamršen kako igrač odabere. Najlakša opklada se zove direktna opklada, i to je kada igrač bira pobednika trke. Intenzivno klađenje na konjske trke dolazi kada igrač počne da se kladi na egzotične opklade, kao što je trifecta opklada. Ovo je kada igrač bira prva tri konja redoslijedom kojim završavaju.

Postoji i egzakta opklada, gde igrač bira dva najbolja konja redosledom kojim završavaju. Osim toga, postoji superfecta opklada, gdje igrač bira prva četiri konja po redu. Uzimajući u obzir koliko je izazovno i rijetko da kladioničar pogodi ove egzotične opklade, isplate su mnogo veće od direktne opklade.

Online klađenje je značajno unapredilo industriju klađenja na konjske trke. Proširio se na brojne dijelove svijeta i postao pomalo ulazna tačka za sportske kladioničare. Osim toga, kolumne sa savjetima o sportskom klađenju za konjske trke privlače zadivljujuću čitalačku publiku.

Da bi se kladio, sve što igrač treba da uradi je da pronađe sajt za klađenje na mreži koji nudi trke konja na svom tržištu. Tada igrači mogu otvoriti i učitati račun za klađenje i odmah pristupiti klađenju.

Evo podjele klađenja:

  1. Prijavite se na kladionicu koja nudi klađenje na konjske trke i napravite depozit.
  2. Odaberite događaj konjskih utrka na koji želite da se kladite.
  3. Odaberite trku konja na koju želite da se kladite.
  4. Odaberite iznos uloga.
  5. Stavite opkladu.

Klađenje na konjske trke je odličan način da se kladionici pridruže sportskoj ligi. Konjske utrke su brze, s mnogo mogućnosti za opklade. Kladionici se mogu kladiti na pobjedničke konje, najbrža vremena trčanja i još mnogo toga.

Kako se kladiti na konjske trke
Izračunavanje kvota za klađenje na konjske trke

Izračunavanje kvota za klađenje na konjske trke

Evo jednostavne podjele: Kvote za klađenje su vjerovatnoća da se neki događaj desi. Ako je vjerovatno da će se nešto dogoditi (npr. pobjeda omiljenog konja), to ima niže kvote i daje kladionicima slabe povrate. Šanse su određene mnogim faktorima, kao što su forma konja, novi potpisi, povrede i još mnogo toga.

Kvote se generalno procjenjuju i daju od kladionica. Kladionici dovršavaju svoje izbore samo na osnovu ispita ili rafinirane intuicije. Kvote za određeni meč mogu se mijenjati u sedmičnom ili jediničnom periodu.

Postoji jedinstvenost za online klađenje na konjske trke u pogledu objavljenih kvota. Za razliku od slučajeva kada kladionice pružaju bodove u američkom fudbalu i košarci, opklade na konjske trke se uglavnom fokusiraju na pobjednike trka.

Izračunavanje kvota za klađenje na konjske trke
Izračunajte kvote za klađenje na konja kao profesionalac

Izračunajte kvote za klađenje na konja kao profesionalac

Kvote se daju prije početka utrke i obično se predstavljaju kao razlomak; što su šanse veće, to je veća isplata. Na primjer, objavljena kvota za Konja A da pobijedi u utrci je ½, a kladioničar daje opkladu od 10,00 USD. Recimo da konj A pobjeđuje u utrci; zatim, kladioničar prima isplatu od 15$.

Ove vjerovatnoće se objavljuju prije utrke i ne mijenjaju se često značajno prije početka utrke. Aspekti koji utiču na objavljeno kvote za konjske trke su obično usmene priče i tračevi o određenom konju.

Dodatni elementi uključuju kišnu klimu na vanjskoj stazi. Dok se neki konji nose sa klizavim stazama, drugi ne mogu. Tip staze takođe može da utiče na kvote određenog konja. Međutim, većinu vremena ove kvote se ne mijenjaju na dan utrke!

Ako je vjerovatno da će tim pobijediti, ali se njihov igrač povrijedio tokom treninga, njihove šanse se prilagođavaju. Oni koji žele da se klade učiniće to nakon što se podele nove kvote. Oni koji su položili ranije opklade zadržavaju svoje listiće.

Kvote mogu odstupati između kladioničarskih stranica, tako da kladioničar mora istražiti. Međutim, razlika je rijetko značajna osim ako igrač ne kladi bogatstvo.

Izračunajte kvote za klađenje na konja kao profesionalac
Faktori za kvote u konjskim trkama

Faktori za kvote u konjskim trkama

Postoji mnogo faktora koji utiču na šanse za konjske trke. Kladionici moraju uzeti u obzir prethodne performanse pojedinačnih konja. Ljubitelji klađenja na konjske utrke mogu pogledati statistiku na mreži kako bi utvrdili da li im njihov omiljeni konj može donijeti velike novce. Da li je konj u posljednje vrijeme imao niz gubitaka? Kako se jedan konj mjeri sa njihovom konkurencijom? Kako se posebno ponašaju u posljednje vrijeme?

Tu je i dužina kruga koju treba uzeti u obzir. Za klađenje na konje, fanovi bi također trebali imati na umu da se konjske utrke obično održavaju na stazama dugim nekoliko kilometara. Ovo može uticati na to kako konj može uzeti trku, što znači da li će se povući i krenuti na pobjedu na kraju ili pokušati zadržati prvo mjesto od početka. Dakle, mnogi faktori mogu uticati na planove.

Trke životinja, posebno konja i trke hrtova, ne radi se samo o snazi i preciznosti životinje. Na primjer, trener konja također igra važnu ulogu u izgledima trke. Konji koje treniraju iskusni treneri uvijek imaju veće šanse za pobjedu. Osim toga, kladioničari također moraju uzeti u obzir porodičnu lozu konja i kako to može utjecati na njegov učinak.

Faktori za kvote u konjskim trkama
Ostali faktori klađenja na konje na koje treba obratiti pažnju

Ostali faktori klađenja na konje na koje treba obratiti pažnju

Starost i nivo kondicije konkurentskog konja također utiču na izglede, baš kao i ljudi. Na primjer, dodavanje novih konja u postavu koji su mladi i na svom vrhuncu često gura favorite prema niže redoslijedu.

Pozitivan dio konja u utrkama je da im nije potrebna prevelika pauza između trka, što im omogućava da učestvuju u više trka. To znači da kladioničari mogu postaviti višestruke opklade na određene konje dok su u stalnoj formi.

Ako kladioničar želi da uđe malo dublje, mora pogledati formu konja. Neki od alata koji se koriste za odabir predviđanja konjskih trka uključuju virtuelni prediktor, formu trkača i pokazivače za proučavanje kako biste postavili ispravne kvote.

Analiza forme trkača je od suštinskog značaja, a posebnu pažnju treba obratiti na vrijeme koje konji postavljaju na sličnim udaljenostima. Takođe treba staviti naglasak na njihove konačne plasmane u trkama koje se analiziraju.

Zbog toga koliko brzo ove utrke idu od početka do kraja, zaista nema dostupnih opklada u igri. Dakle, to znači da je klađenje na potpunog pobjednika obično metoda klađenja koje će se većina igrača držati. Međutim, kladionici se također mogu kladiti koliko dugo će trka trajati, na kojoj će poziciji određeni konj zauzeti i da li se neki od konja može spotaknuti.

Glavna među svim informacijama je stranica s dnevnim rezultatima konja. Ovo govori kladionicima kako se konji ponašaju tog određenog dana, omogućavajući igračima da donesu najažurnije izbore za klađenje. To je također važna informacija o tome gdje se nalaze vruće zamke određene staze, što ukazuje na to gdje se konj može izvući. Ovo omogućava sužavanje polja kako biste lakše odabrali pobjednika.

Ostali faktori klađenja na konje na koje treba obratiti pažnju
Ne kladite se na Hype

Ne kladite se na Hype

Budući da su horce trke popularan sport za klađenje, kladiocu je lako da se kladi na opkladu drugog boljeg, vjerujući da mora znati sve detalje ako se kladi na ovaj sport. Međutim, to nije uvijek slučaj.

Za kladioničare je važno da steknu vlastito znanje o igri i trenutnom meču, a ne da prate šta publika može nagađati. Samo zato što publika možda navija za jedno ime ne znači da će taj meč dobiti.

Key Takeaways

  • Znajući da je potpuni pobjednik jedan od jedinih stilova klađenja, istražite
  • Ne kladite se na autsajdera; drži se šampiona
  • Ako se trka održava na otvorenom, razmislite o tome kako vrijeme može utjecati na performanse konja
Ne kladite se na Hype