Ragbi

Ragbi je jedan od najpopularnijih sportova za klađenje. Glavni cilj u ragbiju je da ekipa postigne više poena od protivnika. Postoji nekoliko različitih načina na koje igrači mogu da se klade i moraju razumjeti šta znači svaka vrsta opklade prije nego što polože svoj novac.

Ovaj post opisuje neke od osnova o klađenju na ragbi za one koji možda nisu toliko upoznati sa sportom i njegovim aspektima kockanja. Još nije kasno da se bilo ko uključi u klađenje na ragbi i vidi može li uživati u iskustvu.

Ragbi
Najbolje stranice za klađenje na ragbiKako se kladiti na ragbiVrste ragbi opkladaRazumijevanje kvota za klađenje na ragbi
Najbolje stranice za klađenje na ragbi

Najbolje stranice za klađenje na ragbi

Klađenje na ragbi je oblik sportskog klađenja koji uključuje predviđanje ishoda ragbi utakmice. Da bi pobijedili, igrači moraju pravilno odabrati koja će strana biti pobjednička ili će biti neriješeno između bilo koje ekipe.

Klađenje na ragbi počelo je kada je ovaj sport privukao pažnju širom sveta. 1997. godine, kladionice su zaradile mnogo novca kladeći se na Ragbi ligu. Tada su shvatili koliki je potencijal sporta u privlačenju igrača, baš kao i fudbal.

Veteranske kladionice kao što su BetWays i Unibet tada bi počele da se klade na ragbi, a kako kažu, ostalo je istorija. Danas je svaki minut ragbi utakmice od velike vrijednosti za igrače.

Koliko je popularno klađenje na ragbi?

Dok online klađenje na ragbi možda nije tako popularno kao fudbalsko klađenje, to je još uvijek vrlo popularan oblik kockanja. To je uglavnom zato što je ragbi globalni sport sa mnogo različitih turnira tokom cijele godine. Igrači mogu pronaći mnogo mogućnosti za klađenje kada je u pitanju ragbi, što je jedan od glavnih razloga zašto industrija nastavlja rasti.

Turniri, uključujući Svjetsko prvenstvo u ragbiju je izuzetno popularan među sportskim kladioničarima. Zato nastavite da pratite važne sportske događaje kako biste se kladili!

Najbolje stranice za klađenje na ragbi
Kako se kladiti na ragbi

Kako se kladiti na ragbi

Da biste se kladili na ragbi, potrebno je:

 • Prijavite se na njihov račun za klađenje i
 • Odaberite ragbi kao sport na koji žele da se klade.
 • Odaberite ragbi utakmicu i vrstu opklade koju želite staviti
 • Odaberite/unesite iznos novca koji želite da uložite
 • Pošaljite opkladu i sačekajte ishod
Kako se kladiti na ragbi
Vrste ragbi opklada

Vrste ragbi opklada

Ponude klađenja na ragbi mnoge vrste opklada. Evo nekoliko primjera:

 • Pobjednik utakmice: Ova vrsta opklade uključuje predviđanje pobjednika u ragbi meču.
 • Klađenje na hendikep: Ovo je kada se jednom timu daje prednost da bi šanse bile izjednačene.
 • Point Spread Betting: Ova vrsta opklade je slična klađenju na hendikep, ali uključuje predviđanje sa koliko bodova će jedan tim osvojiti ili izgubiti.
 • Pobjednik turnira: Ovo je opklada na to ko će osvojiti određeni ragbi turnir.

Više/Manje: Ovo je kada igrači predviđaju da li će kombinovani rezultati ragbi meča biti veći ili manji od određenog broja.

Dostupne su i mnoge druge vrste opklada, a igrači bi trebali istražiti prije nego što daju bilo kakvu opkladu.

Vrste ragbi opklada
Razumijevanje kvota za klađenje na ragbi

Razumijevanje kvota za klađenje na ragbi

Ragbi kvote se izračunavaju drugačije u odnosu na ostali sportovi. To je zato što se ragbi utakmice sastoje samo od 80 minuta, dok fudbalske utakmice, na primjer, traju 90 ili 120 minuta. Kladionice zarađuju svoj novac osiguravajući da imaju prednost nad igračima na bilo kojem tržištu. To im omogućava da zarade i ostanu u poslu, što treba imati na umu prilikom klađenja.

Šta utiče na šanse za ragbi?

Na kvote za ragbi utiče mnogo različitih faktora. Neki od najvažnijih su:

 • Forma oba tima: Ovo je vjerovatno najvažniji faktor u klađenju na ragbi. Timovi u dobroj formi obično su nagrađeni manjim kvotama dok će timovi koji se bore imati veće kvote.
 • Prethodni direktni rezultati: Ako dva tima imaju istoriju bliskog međusobnog igranja, šanse za remi će biti veće.
 • Vremenski uslovi: Ovo može biti značajan faktor, posebno ako pada kiša ili je jak vjetar.
 • Koji igrači su nedostupni ni za jednu stranu: Ovo je još jedan važan faktor. Ako jedan tim mora igrati bez svojih najboljih igrača, kvote će to odražavati, a igrači bi trebali prilagoditi svoje opklade u skladu s tim.
 • Mesto odigravanja utakmice: Neki prostori se smatraju izazovnijim za igranje od drugih, što se odražava i na kvote.
Razumijevanje kvota za klađenje na ragbi