Sve o Odbojka klađenju

Odbojka je jedna od najpopularnijih igara za ljude svih uzrasta u kojoj se opklade obično stavljaju na ishod utakmica, a ne na učinak pojedinca. To znači da je predviđanje pobjednika jedini važan faktor u odbojkaškom online sportskom klađenju, budući da rezultati u većini slučajeva ne utiču na njih.

Dvije vrste igre su odbojka na pijesku i dvoranska odbojka. Svaka strana zauzima jednu stranu centralne mreže, a lopti nije dozvoljeno da se odbije od zemlje. Kada jedna ekipa napravi grešku, bod ide protivničkoj ekipi. Tim također može osvojiti bodove za svoju igru.

Sve o Odbojka klađenju
Osnove klađenja na odbojku

Osnove klađenja na odbojku

Odbojka je popularna širom svijeta među igračima, gledaocima i sportskim kladionicama. Igra brzog tempa prikladna je za kardio vježbe, zabavna za promatranje i uzbudljiv sport za kockanje uživo i prije utakmice.

U ovom sportu, opklade se uglavnom stavljaju na ishod utakmice, a ne na učinak jednog igrača. Ovo daje značaj predviđanju pobjedničkog tima, budući da rezultati generalno ne utiču na većinu događaja.

Postoje dvije različite vrste odbojke: odbojka na pijesku i odbojka u dvorani. Da bi igrali igru, svaki tim zauzima drugu stranu mreže, a od igrača se traži da udare loptu preko mreže, ne dopuštajući joj da dodirne tlo. Tim osvaja bod kada drugi napravi grešku ili svojom igrom.

Solidno poznavanje igre i a pouzdana strategija klađenja su samo dva elementa koji mogu doprinijeti vašem uspjehu kada je u pitanju isplata. Uspeh na duge staze nije lak, ali je nesumnjivo dostižan ako se pravilno primenite.

Kroz ovaj vodič ćemo opisati šta klađenje na odbojku podrazumijeva. Takodje ce ponuditi savjete i strategije, što bi trebalo pomoći u oblikovanju vaše igre klađenja.

Osnove klađenja na odbojku
Šta je klađenje na odbojku?

Šta je klađenje na odbojku?

Mečevi se igraju u setovima koji imaju određeni broj poena. Prvi tim koji osvoji 21 bod je prvak u dvoranskoj odbojci. Za odbojku na pijesku, tim mora postići 25. Poeni se mogu dobiti ako se lopta odbije o tlo terena protivničke ekipe ili ako je lopta udarena van granica.

Ako član suprotne grupe pogodi centralnu mrežu, odbojka se ne vraća nazad preko mreže, ili ako je protivnički član uhvati loptu, osvajaju se bodovi. Osim toga, ako dođe do povrede granične linije od strane protivničke ekipe dok servira loptu, ona će postići poen.

Odbojkaško klađenje je nastavilo rasti u popularnosti, što je vidljivo po broju međunarodnih turnira i rastu opklada. Sada je an izuzetno popularan sport širom sveta, s povećanim brojem web stranica za klađenje na odbojku koje su dostupne ljudima za klađenje.

Ljudi su također bolje upoznati s igrom, što je dovelo do češćeg kockanja na nju. Popularnost klađenja na odbojku raste zbog dostupnosti više online kockarnica, TV prenosa i drugih medijskih sadržaja o sportu.

Trenutno je online sportsko klađenje učinilo kockanje na odbojku još raširenijim. Pojedinci mogu riskirati u inozemnim kladionicama i odmah steći svoje dobitke. Kladionice su takođe proširile tržišta ponudom klađenje uživo u igri, isplate novca i virtuelne odbojkaške igre i lige.

Šta je klađenje na odbojku?
Kako se kladiti na odbojku

Kako se kladiti na odbojku

Kockanje na odbojku postoji još od ranih 1900-ih, kada su se kladionici mogli kladiti na sportske događaje, uključujući odbojku. Većina kladioničara koji su se tada možda kladili bili su imućni aristokrati ili političari; međutim, ne postoje zapisi o bilo kojoj igrici koja se igra za novac.

Zašto je to slučaj? Pa, možda zato što nije toliko intenzivan kao sportovi poput košarke ili bejzbola. Međutim, danas i dalje raste u popularnosti, posebno među mladima. Lako je pronaći različite web stranice koje nude klađenje na odbojku.

Štaviše, to je jeftiniji oblik kockanja od skupljih sportova, uključujući fudbal i fudbal.

Evo podjele klađenja:

 1. Prijavite se na kladionicu koja nudi klađenje na odbojku i napravite depozit.
 2. Odaberite odbojkaški događaj na koji želite da se kladite.
 3. Odaberite tim na koji želite da se kladite.
 4. Odaberite iznos uloga.
 5. Stavite opkladu.

Klađenje na dvoransku odbojku ili odbojku na pijesku je vrlo slično. Nekoliko savjeti za sportsko klađenje za različite vrste klađenja uključuju:

 • Najjednostavniji tip klađenja je kada se igrač kladi na tim za koji misli da će pobijediti u utakmici. Postoje dva tima po utakmici: domaći i gostujući, označeni sa 1 i 2. Nakon odabira kvota, kladioničar može staviti opkladu tako što će se pridružiti ulozima.
 • Uzbudljivija opklada je ona u kojoj postoji hendikep, koji se koristi za podizanje kvote u meču koji favorizuje jedan tim.
 • Treći tip je kada kladioničar može da se kladi na bodove koje je postigao tokom celog trajanja igre. Druga varijanta je kada odbojkaška kladionica daje određeni broj, a igrač mora predvidjeti da li će broj kompletnih setova premašiti ili biti manji.
Kako se kladiti na odbojku
Izračunavanje kvota za klađenje na odbojku

Izračunavanje kvota za klađenje na odbojku

Moneyline opklade su za igrače koji žele da se klade na to koji će tim dobiti utakmicu. Može imati tri različita formata: plus/minus, decimalni i razlomak.

Kada su u pitanju novi igrači, kvote plus/minus mogu biti teže shvatiti. Međutim, brzo postaju favoriti većine kladioničara. Pozitivan broj označava autsajdera, a negativan broj favorita.

Za autsajdera, broj je koliko igrač može osvojiti na opkladu od 100$. Favorit je koliko igrač mora riskirati da bi osvojio 100 dolara. Na primjer, recimo da igrač gleda utakmicu između Chicago Icemena i Phoenix Ascension, a Chicago je -150, a Phoenix +140.

Chicago je izračunat na pobjedu, tako da bi igrač trebao uložiti 150 dolara da bi osvojio 100 dolara. Phoenix je autsajder, tako da bi igrač koji se kladi na 100 dolara dobio 140 dolara.

Decimalne šanse su izražene decimalnim brojem, kao što je 2,55. To znači da se sve što igrač uloži množi sa 2,55, koje će dobiti ako njihova opklada dobije.

Šanse za razlomke su zbunjujuće i izgledaju kao 11/1 ili 21/38. Broj na lijevoj strani predstavlja iznos koji igrač može osvojiti, a broj na desnoj strani označava udio koji igrač mora riskirati. Na primjer, kvote 10/1 bi platile $100 za opkladu od $10. Ovaj format se obično koristi samo za značajnije opklade, ali ga igrač može s vremena na vrijeme vidjeti na liniji novca.

Za jednostavan slom, kvote za klađenje su brojevi procenta izazivača. Na primjer, ako igrač ima kvotu jedan (favoriti), igra je lakša za njega nego za igrača sa kvotom 10.

To znači da za kladioničare, što su veće kvote, to će više dobiti. Dakle, klađenje na autsajdera je veliki rizik; stoga su povrati bolji.

Moneyline kvote imaju znak "+" ili "-" ispred brojeva. Favoriti imaju "-" kvote dok autsajderi imaju "+" kvote. Pobjednik dobija svoj ulog plus količinu naznačenu na liniji novca.

Izračunavanje kvota za klađenje na odbojku
Vrste klađenja na odbojku

Vrste klađenja na odbojku

Postoji nekoliko različitih opklada na koje igrač može da se kladi u odbojci. Čitajte dalje kako biste saznali više o njima.

Opklada na utakmicu

Opklada na meč je opklada na to za koji tim mislite da će dobiti meč. Prvo morate otići do sportske kladionice i identificirati odbojkaško takmičenje na koje želite da se kladite da biste položili opkladu na meč. Zatim locirajte koju igru želite pratiti. Ovdje možete vidjeti "domaće" sa lijeve strane i "gostujuće" sa desne strane.

Odbojka nema nerešenih rezultata, pa se možete kladiti samo na jedan tim. Kada budete spremni, kliknite na kvote, unesite ulog na koji želite da se kladite, a zatim kliknite na "Postavi opkladu". Ako vaš tim pobijedi, pobjeđujete i vi!

Klađenje na hendikep

Hendikep je opklada unutar meča, koja pomaže da igra bude zanimljivija. Hendikep se koristi u sportskom klađenju kako bi se povećale šanse za jednostranu igru. Dakle, kladionica će stvoriti hendikep u kojem će tim morati pobijediti sa odabranim deficitom. Možete se kladiti na pobjedu Icemena sa hendikepom od -2,5, što znači da moraju dobiti gem 3-0 u setovima da bi vaša opklada pobijedila!

Total Points

Možete se kladiti i na ukupan broj bodova u dvoranskoj i odbojci na pijesku, pri čemu pogađate koliko će poena biti postignuto tokom utakmice. Zapamtite da dvoranski mečevi traju do pet setova, dok se u odbojci na pijesku samo tri seta.

Postoje i ove vrste klađenja:

 • Ukupan rezultat
 • Postavite klađenje
 • Turnirske opklade
Vrste klađenja na odbojku
Razumijevanje kvota za klađenje na odbojku

Razumijevanje kvota za klađenje na odbojku

 • Decimalne kvote: Nakon što ste položili opkladu, očekivani prinos se odražava u decimalnim kvotama. Ovo će vam pokazati vaš ulog kao i profit.
 • Fractional Odds: Iznos koji možete osvojiti je prikazan kao razlomak, što opet zavisi od toga koliko ste se kladili.
 • američke kvote: Broj će biti ili pozitivan, pokazujući očekivanu dobit od opklade, ili negativan, pokazujući koliko biste trebali kladiti da biste zaradili određeni iznos.

Na igru utiču vjerovatnoće. One su izražene kao procentualne brojke, što znači da je vjerovatnoća od 50% 0,5. Ako je kao vjerovatnoća data 4/6, to znači 60% šanse za pobjedu, tj. 6 podijeljeno zbirom 4 i 6.

Razumijevanje kvota za klađenje na odbojku
Ne kladite se na Hype

Ne kladite se na Hype

Budući da je odbojka vrlo popularan sport za klađenje, kladiocu je lako da se kladi na drugog boljeg, vjerujući da mora znati sve detalje ako se kladi na ovaj sport. Međutim, to nije uvijek slučaj.

Za kladioničare je važno da steknu vlastito znanje o igri i trenutnom meču, a ne da prate šta publika može nagađati. Samo zato što publika možda navija za jedno ime ne znači da će taj meč dobiti.

Također je važno prepoznati da iako su statistika i stilovi igre važni, svaki tim ima svoje prednosti i slabosti. To znači da, iako je jedan tim možda pobijedio u posljednjih 10 mečeva, ako se bori protiv drugog tima s drugačijim stilom igre od ovog, može izgubiti.

Kada kladioničari gledaju svoje kvote, moraju uzeti u obzir različite stilove igre i da li su se dva tima u prošlosti međusobno susrela.

Key Takeaways

 • Pregledajte odbojkaške timove i njihovu statistiku
 • Budite sigurni da znate različite kvote za klađenje
 • Uzmite u obzir i dvoranske i odbojkaške utakmice na koje se možete kladiti
Ne kladite se na Hype