Zemlje

Online klađenje je osvojilo svijet, a kladioničari iz bilo koje zemlje sada mogu pristupiti najboljim stranicama za klađenje iz cijelog svijeta. Podrška se skoro uvijek daje na engleskom, tako da bez obzira u kojoj ste zemlji, gotovo sigurno ćete pronaći operatera koji odgovara vašim potrebama. Online klađenje je univerzalna aktivnost za razonodu ovih dana. Međutim, specifični nacionalni zakoni mogu odvratiti igrače da se pridruže kladionici i da se klade.

Bez imalo sumnje, online sportske kladionice se razlikuju u zavisnosti od zemlje. Dakle, cilj ovog posta je da vam pruži listu najboljih sajtova za klađenje poredanih po zemljama u kojima rade. Osim toga, postoji nešto o ulozi igrača i šta učiniti ako je sportsko klađenje nelegalno u vašoj zemlji.

Da li je klađenje legalno u svakoj zemlji?Klađenje iz cijelog svijeta
Turska
tr flag

Turska

Turska ima više od 80 miliona stanovnika. Ova zemlja je dom nekoliko vrhunskih sportista kao što su Herdo Torkogulu, Mehmet Okur i Rustu Recber. Sportovi poput konjskih trka su veoma popularni. Čitaoci mogu pretpostaviti da ovi faktori predstavljaju naciju koja slavi čin sportskog klađenja. Međutim, stvarnost situacije je složenija.

Prikaži više
Italija

Italija i Italijani poznati su po svojoj ljubavi prema finim stvarima, davanju punog srca svemu što rade i odvažnosti pred velikim rizikom. Milano, glavni grad zemlje, glavna je šoping destinacija u svijetu. Italijanska odijela i odjeća glavne su modne izjave. Italijanski restorani pune su sve veće gradove. Njihovi timovi su često evropski i svjetski prvaci.

Prikaži više
Ujedinjeno Kraljevstvo

Sportsko klađenje je stoljećima popularna aktivnost u Ujedinjenom Kraljevstvu. Zapisi koji datiraju iz 1539. godine pokazuju da su se igrači kladili na konjske trke. Tokom godina, klađenje na sport nastavilo je da raste u popularnosti, pokrivajući i druge sportske discipline. Danas skoro polovina odrasle populacije u Velikoj Britaniji ima istoriju sa sportskim klađenjem.

Prikaži više
Albanija

Kockanje je istorijski jedna od najomiljenijih zabava u Albaniji. Nekada jedan od najvećih poslodavaca u zemlji, sektor kockanja pokazao je ekspanzivni rast. Sa više od 4.000 ustanova za sportsko klađenje širom regiona, legalno tržište klađenja dobija 150 miliona evra svake godine od albanskih kockara. Široko rasprostranjeni problemi kockanja doveli su do opšte zabrane većine oblika klađenja u Albaniji.

Prikaži više
Srbija

Srbi se dugo klade na igre na sreću, sve do ratnih vremena. Najraniji oblik klađenja počeo je od dolaska turista u Saveznu Republiku Jugoslaviju. Dogodilo se mnogo promena, a kockanje je evoluiralo tokom poslednje decenije sa pojavom srpskih sajtova za sportsko klađenje.

Prikaži više
Polufinale FIFA Svjetskog prvenstva 2022. - Francuska protiv Maroka
2022-12-14

Polufinale FIFA Svjetskog prvenstva 2022. - Francuska protiv Maroka

Polufinale FIFA Svjetskog prvenstva 2022. nastavlja se ove srijede na stadionu Al Bayt utakmicom koju bi malo ko od nas ikada mogao zamisliti da će vidjeti u ovoj fazi, dok se povratnički šampion Francuska suočava sa otkrićem turnira - Marokom.

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva 2022. - Engleska protiv Francuske
2022-12-09

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva 2022. - Engleska protiv Francuske

Drugi dan četvrtfinala FIFA Svjetskog prvenstva 2022. je tu, a sa njim će sigurno biti jedan od najuzbudljivijih mečeva takmičenja dok se električna Engleska bori protiv aktuelnog prvaka, Francuske!

William Hill zabranjuje kreditnu karticu u Irskoj
2022-06-01

William Hill zabranjuje kreditnu karticu u Irskoj

U Irskoj, upotreba kreditnih kartica u kockanju nije precizno zabranjena, ali se stalno obeshrabruje. Međutim, višestruka istraživanja su pokazala kako nekoliko online kladionica nastavlja podržavati opklade na kreditne kartice putem svojih aplikacija. Neki od onih za koje se kaže da izbjegavaju opklade na kreditne kartice mogu to učiniti putem aplikacija kao što su Revolut i Apple Pay.

Lukas Müller
ExpertLukas MüllerExpert
LocaliserLejla KovačevićLocaliser
Da li je klađenje legalno u svakoj zemlji?

Da li je klađenje legalno u svakoj zemlji?

Da li je legalno online klađenje univerzalna praksa? Iako ovo zvuči kao jednostavno pitanje, nažalost nije. To je zato što zakoni o sportskom klađenju mogu biti složeni i zbunjujući jer svaka zemlja kreira svoje zakonodavstvo. U stvari, mnoge zemlje nemaju jasne zakone koji bi regulisali sportsko klađenje. Dobar primjer su Indija i Japan, gdje online klađenje je široko rasprostranjena, iako praksa ostaje uglavnom neregulisana.

Da biste saznali da je klađenje legalno u nekoj zemlji, istražite zakone o klađenju u toj zemlji i saznajte sve o legalnom online sportskom klađenju. Ako je ovo neodoljivo, ne brinite jer je ova stranica već obavila magarčev posao.

Samo kliknite na zemlju i provjerite detalje i dostupne kladionice. Imajte na umu, međutim, da stranica ne pokriva sve zemlje širom svijeta. Ipak, postoji dovoljno informacija o najpopularnijim tržištima klađenja.

Da li je klađenje legalno u svakoj zemlji?
Klađenje iz cijelog svijeta

Klađenje iz cijelog svijeta

Online klađenje može biti neregulisano, legalno ili nezakonito. Dok je klađenje na legalno tržište nesumnjivo sigurno, neregulisana tržišta su jednako dobra. Na neregulisanim tržištima, ofšor kladionice uzimaju opklade od igrača i čak im dozvoljavaju da isplate novac. Ovaj odjeljak ima dublji pogled.

Međunarodno sportsko klađenje

Kao što je ranije rečeno, ne zahtijevaju sve zemlje da web stranice za klađenje na mreži dobiju lokalnu licencu za rad. Zbog toga su zemlje poput Indije, Malte, Curacaoa, Kostarike i Ostrva Man kockarska utočišta za međunarodne sportske kladionice. Umjesto toga, međunarodnoj web stranici za klađenje potrebna je samo važeća licenca tijela kao što su UKGC, MGA, Švedska komisija za kockanje ili Komisija za igre Kahnawake.

Klade li se sve nacije na sport?

Nažalost, neke nacije u potpunosti kriminaliziraju sportsko klađenje. U takvim zemljama legalne web stranice za online klađenje blokiraju igračima pristup njihovim uslugama. Zanimljivo je da ove zemlje ne daju konkretno objašnjenje zašto kriminalizuju sportsko klađenje. Dok neki navode vjerske razloge, drugi vjeruju da kockanje može promovirati pranje novca.

Da li je fudbal najveći sport na koji se treba kladiti?

Fudbalski ili evropski fudbal je najpraćeniji sport na svetu. Kao takav, sasvim je logično da je fudbal najveći sport za klađenje danas. To je zato što većina kladioničara jasno razumije pravila igre, a klađenje na fudbal je prilično jednostavno. Također, fudbalsko klađenje sadrži više tržišta klađenja kao što su konačni rezultat, više/manje, dvostruke šanse i još mnogo toga.

Klađenje iz cijelog svijeta