Tenis

Tenis je popularan sport za igrače, gledaoce i sportsko klađenje širom svijeta od kasnih 1800-ih. Akcijska igra sa brzim tempom pogodna je za kardio trening, zabavna za gledanje i uzbudljiv sport za klađenje i uživo i prije utakmice. To je popularna igra i među igračima i među sportskim kladionicama. Postoji toliko mnogo teniskih turnira na koje se možete kladiti, što ga čini još boljim.

Ovaj članak sadrži neke pronicljive informacije o klađenju na tenis kako za početnike tako i za iskusne kladioničare.

Tenis
Osnove teniskog klađenja

Osnove teniskog klađenja

Tenis je popularan širom svijeta među igračima, gledaocima i sportskim kladionicama još od 1800-ih. Igra brzog tempa prikladna je za kardio vježbe, zabavna za promatranje i uzbudljiv sport za kockanje uživo i prije utakmice.

To je omiljena igra među igračima i sportskim kladionicama, a ima i značajnih teniskih mečeva na koje se možete kladiti.

Tenisko klađenje može biti veoma povoljno u novcu, jer je jedno od njih najpopularnije discipline sportskog klađenja. Solidno poznavanje igre i pouzdana strategija klađenja samo su dva elementa koji mogu doprinijeti vašem uspjehu kada je u pitanju isplata.

Uspeh na duge staze nije lak, ali je nesumnjivo dostižan ako se pravilno primenite.

U ovom vodiču ćemo opisati šta klađenje na tenis podrazumeva. Također će ponuditi savjete i strategije, što bi trebalo pomoći u oblikovanju vaše igre klađenja.

Osnove teniskog klađenja
Šta je klađenje na tenis?

Šta je klađenje na tenis?

Tenis postoji već dugo vremena, a sadašnja struktura počinje oko 1859. Trenutno postoje neformalne opklade na rezultate mečeva. Kada je zvanično sportsko klađenje postalo mainstream, tenis je bio među primarnim sportovima koje su prihvatile kladionice.

Tenis je izuzetno brz i sadrži neke od najveće svjetske sportske zvijezde. Kako se radi o igri sa visokim rezultatom, preovlađujuća je u online klađenju.

Tenisko klađenje je nastavilo rasti u popularnosti, što je vidljivo po broju međunarodnih turnira i rastu opklada. To je sada izuzetno popularan sport širom svijeta, s povećanim brojem web stranica za tenisko klađenje koje su dostupne ljudima za klađenje.

Ljudi su također bolje upoznati s igrom, što je dovelo do češćeg kockanja na nju. Popularnost teniskog klađenja raste zbog dostupnosti više online kockarnica, TV emisija i drugih medijskih sadržaja o sportu.

Šta je klađenje na tenis?
Najbolji teniski turniri i najbolji igrači

Najbolji teniski turniri i najbolji igrači

Ljutnja za teniskim klađenjem konstantno raste otkako je počela. Danas, veliki turniri i zvjezdani igrači privlače igrače u masama da kockaju rezultate utakmica. Za mnoge kladioničare imena kao što su Maria Sharapova, Roger Federer, Venus Williams i Serena Williams često su nepogrešive opklade.

Veliki turniri kao što su Opens (Wimbledon, Australija i Francuska) i olimpijske igre uvijek preovlađuju kod kladioničara.

Neka druga virusna teniska takmičenja uključuju Davis Cup i ATP turneju.

Trenutno je online sportsko klađenje učinilo kockanje na tenisu još raširenijim. Pojedinci mogu riskirati u inozemnim kladionicama i odmah steći svoje dobitke. Kladionice su takođe proširile tržišta nudeći klađenje uživo u igri, isplate novca i virtuelne teniske igre i lige.

Najbolji teniski turniri i najbolji igrači
Kako se kladiti na tenis

Kako se kladiti na tenis

Teniski mečevi se igraju pojedinačno ili u parovima. Najvažniji korak je odabir stranice za klađenje koja omogućava kladionicima da učestvuju na velikim tržištima (tj. mnoge igre na koje se mogu kladiti), prilagođena je korisnicima, ima prihvatljivu podršku i brza u plaćanju.

Kada se to uradi, svako može da se kocka tenisom brzo i nadamo se uspešno. Popularne opklade uključuju novčanu liniju, distribuciju igre, set spread, preko/ispod, fjučerse i rekvizite.

Evo raščlambe:

Moneyline

Najjednostavniji tip klađenja je kada se kladitelj kladi na to koji će tim pobijediti. Također se mogu kladiti na to za koji tim vjeruju da će pobijediti u svakom poluvremenu utakmice.

Game Spread

Ovo je kada se kladitelj može kladiti na igrača/tim koji će pobijediti više mečeva u određenom periodu (npr. turnir ili serija).

Postavite Spread

Ovo je kada će se kladioničar kladiti na to koliko će setova dobiti u jednom meču. Hoće li igrač osvojiti dva uzastopna seta? Hoće li dobiti prvu, a izgubiti drugu?

Opklada više/manje

Klađenje na više znači da igrač vjeruje da će tim/igrač postići više golova, poena ili trčanja od ukupno navedenog. Suprotno tome, manja opklada je kada kladioničar vjeruje da će tim/igrač postići manje od navedenog ukupnog iznosa.

Futures

Fjučers opklada je vrlo jednostavna: to je kada igrač želi da stavi opkladu na nešto što će se dogoditi u budućnosti. Mogu se kladiti da će Serena pobijediti Wimbledon ili da će Maria osvojiti Opens.

Tenis Prop Opklade

Ovaj je malo manje jednostavan jer postoji mnogo opklada na koje se kladioničar može kladiti!

Evo nekih od popularnijih opcija:

 1. Pobednik prvog seta: Upravo tako zvuči, i to je laka opklada za nekoga ko je upravo smočio prste u svetu klađenja.
 2. Klađenje na set: Kada se kladitelj kladi na klađenje na set, kladi se na tačan broj setova koji će svaki igrač/tim dobiti ili izgubiti tokom meča.
 3. Ukupni asovi: Ukupni asovi su istaknutiji u muškom tenisu u odnosu na žene, kada se kladioničar kladi da li će ukupni asovi biti veći ili manji od iznosa koji šalje kladionica.

Postavljanje ovih opklada zahtijeva od igrača da položi ulog na svoj račun za klađenje. Zatim, kladionica daje kvote za svaki ishod.

Evo podjele klađenja:

 1. Prijavite se na kladionicu koja nudi klađenje na tenis i napravite depozit.
 2. Odaberite teniski događaj na koji želite da se kladite.
 3. Odaberite tim na koji želite da se kladite.
 4. Odaberite iznos uloga.
 5. Stavite opkladu.
Kako se kladiti na tenis
Izračunavanje kvota za klađenje na tenis

Izračunavanje kvota za klađenje na tenis

Za jednostavan slom, kvote za klađenje na tenis su brojevi procenta izazivača. Na primjer, ako igrač ima kvotu jedan (favoriti), igra je lakša za njega nego za igrača sa kvotom 10.

To znači da za kladioničare, što su veće kvote, to će više dobiti. Dakle, klađenje na autsajdera je veliki rizik; stoga su povrati bolji.

Tenis opklade su ekvivalentne ostali sportovi, ali se opklade različito identificiraju u različitim dijelovima svijeta. Postoje britanske/razlomačke kvote, evropske/decimalne kvote i američke/novčane kvote.

Za koeficijente u razlomcima, prvi broj je dobitak koji kladitelj dobije od klađenja označen drugim brojem. Na primjer, kvota 7/1 znači da kladioničar dobija sedam dolara za svaki uloženi dolar.

Decimalni koeficijenti označavaju broj za množenje uloga da bi se dobio konačni dobitak. Na primjer, kvota 3.0 znači da će osoba koja se kladi na 10 dolara dobiti 30 dolara ako pobijedi, uključujući njihov ulog.

Moneyline kvote imaju znak "+" ili "-" ispred brojeva. Favoriti imaju kvote "-: dok autsajderi imaju "+". Pobjednik dobija svoj ulog plus količinu naznačenu na moneyline.

Izračunavanje kvota za klađenje na tenis
Ne kladite se na Hype

Ne kladite se na Hype

Budući da je tenis veoma popularan sport za klađenje, kladiocu je lako da se kladi na drugog boljeg, vjerujući da mora znati sve detalje ako se kladi na ovaj sport. Međutim, to nije uvijek slučaj.

Za kladioničare je važno da steknu vlastito znanje o igri i trenutnom meču, a ne da prate šta publika može nagađati. Samo zato što publika možda navija za jedno ime ne znači da će taj meč dobiti.

Također je važno prepoznati da iako su statistika i stilovi igre važni, svaki igrač ima svoje prednosti i slabosti. To znači da iako je jedan igrač možda pobijedio u posljednjih 10 mečeva, ako se bori protiv drugog igrača koji ima drugačiji stil igre od njih, može izgubiti.

Kada kladioničari gledaju svoje kvote, moraju uzeti u obzir različite stilove igre i da li su se dva igrača u prošlosti međusobno susrela.

Ne kladite se na Hype
Teniska statistika za razmatranje

Teniska statistika za razmatranje

Kada je u pitanju klađenje na tenis, postoje četiri specifična faktora koja treba uzeti u obzir.

Breakpoint Conversation

Tenis se u velikoj mjeri oslanja na velike trenutke; u teoriji, svaki poen se računa isto, ali neki mogu značajno uticati na meč, dok su neki prvenstveno nevažni.

Najznačajniji pokazatelj velikog problema dolazi iz tačaka prekida, gdje su serveri na ivici da izgube utakmicu od koje se skoro uvijek očekuje da dobiju.

Ovaj aspekt je varijabilan na osnovu konteksta igre i toga koji igrač je tamo, ali prepoznavanje igrača koji dobro izvode ove poene može usmjeriti na značajnije dobitke. Na primjer, kladioničar se može zapitati zašto jedan teniser ima pobjedničke rekorde protiv drugog.

Kritični element je prevladavanje više break pointa, njihovo spremanje na vlastiti servis i pretvaranje pri vraćanju.

Umor/putovanje

Utakmice se održavaju širom svijeta, što znači da lete najbolji od najboljih od zemlje do zemlje. Iako može biti vrlo uzbudljivo vidjeti američkog favorita u Engleskoj, kladioničar mora uzeti u obzir razlike u vremenskim zonama i kako one mogu utjecati na performanse igrača.

Pored toga, ako igrač igra u uzastopnim utakmicama nedeljama zaredom, na kraju će pregoreti. Možda će odigrati nevjerovatno prvu sedmicu, a zatim drugu sedmicu mogu biti na vrhuncu svoje igre. Ali kada dođu do četvrte sedmice, počeće da usporavaju fizički i mentalno.

Površina

Nešto što mnogi novi kladioničari ne razumiju je da neki igrači rade bolje na nekim podlogama u odnosu na druge. Na primjer, neki igrači se najbolje ponašaju na travi kao na Wimbledonu, ali možda neće biti tako dobro na Roland-Garrosu, koji ima zemljanu podlogu. Svaka površina ima različitu vuču, udarce, prednosti i nedostatke.

Key Takeaways

 • Razmotrite vrstu klađenja koja vam najviše odgovara
 • Pobrinite se da putovanja, performanse i površina igraju ulogu u vašem klađenju
 • Provjerite različite opklade za svaki meč
Teniska statistika za razmatranje