Sport Klađenje na mreži 2023

Želite da se pridružite zabavnom svijetu sportskog klađenja? Ako imate pitanja o tome šta je sportsko klađenje, kako se kladiti ili samo želite naučiti nove savjete i trikove, ovaj jednostavan vodič za početnike će vam dobro doći. Ako volite sport, ili jednostavno uživate u radosti iznenađenja, pogledajte vrhunske stranice za sportsko klađenje koje smo odabrali za vas. Ova stranica govori o svim osnovama sportskog klađenja, od davanja opklade do igranja na pouzdanoj web stranici. Naravno, postoji i nekoliko pouzdanih savjeta kako biste dugoročno povećali svoje šanse za pobjedu.

Sport Klađenje na mreži 2023
Fudbal

Često je nazivaju "lijepom igrom", a za sportske kladionice nema ljepšeg prizora od ploče pune šibica na koju se mogu kladiti. Kad god je sport u pitanju, koja vam je prva utakmica na pameti? Verovatno bi to bio fudbal ili fudbal. Fudbal je najpopularniji sport na svijetu i igra se na svim kontinentima tokom cijele godine.

Prikaži više
Košarka

Košarka je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu i s razlogom se može smatrati drugim nakon fudbala. U poređenju sa drugim sportovima, košarka je prilično nova, izmišljena je tek 1891. godine. Košarka zaista ima internacionalnu blistavost, što se vidi po njenoj takmičarskoj prirodi tokom Ljetnih olimpijskih igara, kao i po broju različitih zemalja koje predstavljaju igrači u NBA.

Prikaži više
Bejzbol

Bejzbol je poznat kao američka zabava i jedan je od najpopularnijih sportova u Sjedinjenim Državama. Ima dugu istoriju tradicije u Americi, jer je Major League Baseball osnovan daleke 1903. Od tada, bejzbol je napravio svoj put širom sveta, sa veoma lojalnim sledbenicima širom Azije, kao i Latinske Amerike.

Prikaži više
Trke konja

Klađenje na konje je popularna zabava još od 1600-ih, a kockari na dvoru kralja Džejmsa I nestrpljivo se klade. Popularnost klađenja na konjske trke porasla je 1800-ih, s opkladama koje su se kretale od jednostavnih opklada na brzinu i izdržljivost konja do predviđanja sofisticiranijih ishoda.

Prikaži više
Formula 1

Formula 1 je najbolje ocijenjena trkačka serija širom svijeta. Stoga nije ni čudo što je klađenje na ovaj sport uobičajena zabava za mnoge posmatrače. Ljubitelji vozačkog sporta mogu cijeniti uzbudljivu akciju dok posmatraju kako se njihovi omiljeni vozači međusobno bore na stazi. Međutim, klađenje na Formulu 1 postalo je još veći posao na internetu.

Prikaži više
Tenis

Tenis je popularan sport za igrače, gledaoce i sportsko klađenje širom svijeta od kasnih 1800-ih. Akcijska igra sa brzim tempom pogodna je za kardio trening, zabavna za gledanje i uzbudljiv sport za klađenje i uživo i prije utakmice. To je popularna igra i među igračima i među sportskim kladionicama. Postoji toliko mnogo teniskih turnira na koje se možete kladiti, što ga čini još boljim.

Prikaži više
Američki fudbal

Američki fudbal je jedan od najpopularnijih sportova u Sjedinjenim Državama. I, kao i svaki drugi sport, ima svoju kulturu klađenja. Postoji mnogo različitih načina za klađenje na utakmice američkog fudbala. Najjednostavniji i najčešći način je kladiti se ko će pobijediti u igri. Uz mnoge online sportske kladionice koje možete izabrati, klađenje na američki fudbal je zabavan i uzbudljiv način da provedete vrijeme.

Prikaži više
Hokej na ledu

Hokej na ledu donosi toplinu zimi igračima i navijačima već skoro 130 godina. Od kada je prva utakmica odigrana u Kanadi 1895. godine, hokej na ledu je zacementirao svoje mjesto kao nacionalni sport u zemlji i proširio se na mnoge druge dijelove svijeta. A danas privlači i drugu grupu stanovništva; kladionici u hokeju na ledu.

Prikaži više

Atletika

Šta je sportsko klađenje?

Šta je sportsko klađenje?

Sportsko klađenje je aktivnost u kojoj se igrači klade na kvote za velikih sportskih događaja. Kladionica priprema kvote za fudbal, netball, tenis, košarku i druge legalne sportske događaje širom sveta.

Kladioničar samo treba da izabere pobedu, remi ili poraz kao ishod meča. Osim ovih tržišta, oni mogu predvideti i broj postignutih golova, broj kartona, trajanje političke debate itd.

Istorija sportskog klađenja

Kada je počelo sportsko klađenje i koja je motivacija bila iza toga? Takođe, ko ga je izmislio? Sportsko kockanje je široko rasprostranjena zabava otkad postoji civilizacija.

Međutim, najraniji zapisi ukazuju da je sve počelo u Grčkoj prije više od 2.000 godina nakon uvođenja Olimpijske igre. Zatim se događaj proširio na Rim, gdje je legaliziran i kasnije došao u Englesku. Engleski doseljenici su zatim proširili aktivnost na Ameriku i druge dijelove svijeta.

Iako je rizik od gubitka novca očigledan, klađenje na sport postalo je toliko popularno ovih dana. U stvari, od 2019. godine, tržište kladionica je procijenjeno na nevjerojatnih 85 milijardi američkih dolara.

Također, očekivalo se da će industrija rasti 7% godišnje od 2018. do 2022. Ali kako stvari stoje, to su samo projekcije, zahvaljujući 2020. pogođenoj COVID-19.

Šta je sportsko klađenje?
Zašto se kladiti na sport?

Zašto se kladiti na sport?

Iako su brojke iznad impresivne, one ostavljaju za sobom važno pitanje za razmišljanje; zašto je sportsko klađenje tako rašireno?

Iako postoji više odgovora na ovo pitanje, glavni leži u jednostavnosti. Davanje sportske opklade je relativno jednostavno bilo da ste novi ili iskusni igrač. kao što je već rečeno, kladionici samo trebaju odabrati ishod događaja, staviti ulog i moliti se za najbolje.

Međutim, ova tržišta idu dublje od predviđanja pobjeda, remija i gubitaka. Ovo je još jedan razlog zašto sportsko klađenje uživa ogromnu popularnost. Pored pobjeda i opklada na novčanu liniju, kladionici također uživaju u tržištima kao što su više/manje, azijski hendikepi, dvostruke šanse i opklade na poluvrijeme/puna vremena.

Bez zaborava klađenje uživo ili klađenje u igri, koje omogućava igračima da se klade na utakmice uživo.

Podrazumijeva se i da je klađenje na sport aktivnost za zabavu koja je pogodna za džep. Danas hiljade legalnih kladioničara dozvoljavaju kladioničarima da ulože samo 0,50 dolara ili čak 50.000 dolara. To znači da i oni koji imaju i oni koji nemaju mogu komotno da učestvuju u aktivnosti bez havarije svojih bankovnih računa. Sve u svemu, industrija sportskog klađenja je tek početak.

Zašto se kladiti na sport?
Kako se kladiti na sport?

Kako se kladiti na sport?

Pod pretpostavkom da ste sada spremni da se kladite na sport, šta dalje? prvo, pronađite najboljeg kladioničara i kreirajte nalog. Kladioničar može zahtijevati vitalne informacije kao što su prava imena, adresa stanovanja, broj telefona, ID broj i još mnogo toga prije nego što račun postane aktivan. Zatim nastavite sa preuzimanjem bonusa dobrodošlice. U nekim kladionicama, promotivni kod može biti neophodan za aktiviranje nagrade.

Ali prije nego što zaronite u vode za klađenje, kritično je naučiti različite vrste kvota i kako ih izračunati. Koeficijenti su ono što određuje iznos koji kladionici mogu dobiti na određenu opkladu. Tipično, kvote dolaze u decimalnom, frakcijskom ili američkom formatu. Dakle, naučite kako funkcioniraju ove šanse.

Štaviše, naučite različite vrste opklada i shvatite ih. Na primjer, znajte razliku između opklada na raspon poena i moneyline opklade. Također, naučite nešto o ukupnim vrijednostima i parlayima, kao i o zadirkama i ugađanjima. Samo imajte na umu da neke opklade mogu biti malo složene za razumijevanje.

Kako se kladiti na sport?
Da li je online sportsko klađenje legalno?

Da li je online sportsko klađenje legalno?

Dobro pitanje! Da, klađenje na sport je potpuno legalno, u zavisnosti od zemlje. Drugim riječima, klađenje može biti legalno, nezakonito ili neregulisano.

Legalno tržište sportskog klađenja je okruženje u kojem vlada reguliše klađenje. Dobar primjer je Velika Britanija, gdje je Komisija za kockanje nadgleda sve aktivnosti klađenja. Međunarodni operateri mogu podnijeti zahtjev za licence na takvim tržištima pod uslovom da se pridržavaju propisanih pravila.

Kao što samo ime govori, ilegalno tržište klađenja je mjesto gdje država ili vlasti zabranjuju bilo koji oblik klađenja na mreži. U Singapuru, na primjer, zabranjeno je stavljanje sportskih opklada na zemaljske ili online kladionice. Druga zemlja su UAE (Ujedinjeni Arapski Emirati), gdje oštra kazna čeka svakoga ko bude proglašen krivim za učešće u bilo kojem obliku kockanja.

Konačno, neregulisana tržišta klađenja su zemlje koje ostavljaju online sportsko klađenje u sivoj zoni. Na primjer, Japan i Indija imaju stroge zakone o kockanju, ali nigdje ne dotiču sport. Takve zemlje su obično utočište za većinu offshore ili međunarodnih najbolje ocijenjenih stranica za klađenje.

Još je bolje igrati na ovim tržištima zbog velikog broja vrhunskih online kladionica koje možete izabrati.

Da li je online sportsko klađenje legalno?
Legalno online sportsko klađenje

Legalno online sportsko klađenje

Važno je da se kladite u licenciranoj kladionici, bilo da se kladite u regulisanom ili neregulisanom okruženju. Ali kako se zna da je kladionica pouzdana? Ispod su neke kvačice:

  • Informacije o licenciranju: Ovo je nesumnjivo najjednostavniji put do stjecanja pouzdanog kladioničara. Pravo lokalno ili međunarodno tijelo odobrava najbolje stranice za kockanje. Za offshore kladioničara, trebao bi biti licenciran od strane UKGC, MGA, Swedish Gambling Authority, itd. Informacije bi trebale biti dostupne na dnu početne stranice.
  • Sigurnosni protokol: Sigurnost na mreži podrazumijeva više od samog igranja u licenciranoj kladionici. To je zato što online prevaranti uvijek rade danonoćno kako bi otkopavali lične i finansijske podatke. Stoga, najbolje platforme za klađenje moraju biti šifrirane SSL (Secure Socket Layer). Da biste to potvrdili, pogledajte ima li URL link kladioničarske stranice znak katanca.
  • Metode plaćanja: Nema smisla pristajati na kladioničara pregršt bankarskih metoda. Danas postoje desetine opcija internet bankarstva, pa čak i kriptovalute koje kladioničar može ponuditi. Ali nisu sve bankarske metode iste. Igrajte samo na stranici koja nudi pouzdane opcije kao što su PayPal, Neteller, Skrill, Visa, MasterCard, itd.
  • Korisnička podrška: Legalne web stranice za klađenje obično nemaju šta da sakriju. Kao takav, njihov tim za podršku je uvijek dostupan 24/7 i na više kanala. Nude podršku putem chata uživo, društvenih medija, e-pošte i telefona. Ako je moguće, podrška bi trebala biti dostupna na većini međunarodnih jezika kako bi se zadovoljile offshore igrače.
  • Recenzije korisnika: Sportska kladionica može označiti sve okvire iznad, ali ne uspjeti ni u jednom; reputacija igrača. Zato je važno dobiti informacije iz prve ruke od ljudi koji su ranije koristili kladionice. Tada ćete znati osnovne karakteristike kao što su dostupne kvote, tržišta, trajanje transakcije, kvalitet usluge i još mnogo toga.
Legalno online sportsko klađenje
Savjeti i trikovi za sportsko klađenje

Savjeti i trikovi za sportsko klađenje

Učenje šanse a odabir regulirane sportske kladionice dobar je početak. Ali da biste bili uspješan sportski kladioničar, morate učiniti nekoliko stvari.

Prvo, duboke istraživačke vještine su neophodne u industriji u kojoj kladionice razmatraju mnoge faktore prije postavljanja kvota. Pod pretpostavkom da ste ljubitelj golfa, pogledajte faktore poput rasporeda terena, vremena, forme igrača i drugih statistika. Vidite, klađenje nije samo sreća.

U međuvremenu, izbjegavajte bilo kakvu ličnu pristrasnost prilikom istraživanja. Razumljivo je imati lične veze sa određenim igračem ili timom. Ali pošto se klađenje na mreži radi o osvajanju novca, nemojte se oslanjati na emocije. Na primjer, kolike su šanse da Lewis Hamilton koji nije u formi završi prvi u F1 Grand Prixu? Očigledno, nikakve, iako je sve moguće.

Najvažnije, kreirajte radni budžet za kockanje. Zašto? Pravljenje bankrolla osigurava da su opklade unutar vaših granica. Uzmimo, na primjer, kladioničara koji zarađuje 3.000 dolara mjesečno.

U tom slučaju mogu izdvojiti 10% ovog iznosa za aktivnosti kockanja. Sada nastavite dijeliti 300 dolara na manje jedinice za dnevnu ili sedmičnu upotrebu. Zapamtite, loša je ideja riskirati cijeli bankroll na jednu opkladu.

Savjeti i trikovi za sportsko klađenje
Odgovorno igranje

Odgovorno igranje

Da sumiramo, važno je naučiti nešto o odgovornom igranju. Kao što je rečeno, stvaranje novca za igre će uvelike pomoći zaštiti kladioničara od finansijskog nereda. Uvijek je loša ideja kockati se novcem namijenjenim za iznajmljivanje kuće, školarine, račune za kuću i druge osnovne stvari. Dakle, kladite se samo sa novcem da gubite.

Osim toga, naučite tempirati svoju igru i izaći kada za to dođe vrijeme. Klađenje ponekad može biti zabavno, jer kladioničari provode sate u kladionici. Takođe, jurnjava gubitaka je prilično uobičajena, posebno za igrače sa visokim očekivanjima. Stoga, postavite tajmer i izađite čim osvojite pristojan iznos ili doživite gubitnički niz kako biste izbjegli ove scenarije.

Na kraju, brzo potražite pomoć u slučaju bilo kakvih znakova ovisnosti o klađenju. Klađenje može izazvati ovisnost do te mjere da neki igrači ne provode vrijeme sa svojim porodicama. Drugi su čak i potpuno napustili posao. Srećom, kladioničari i dalje mogu uživati u klađenju i drugim aspektima svog života tretirajući kockanje kao aktivnost zabave. Zapamtite, pobjede mogu biti daleko između. Dakle, kladite se iz zabave.

Odgovorno igranje

Najnovije vijesti

Stvari koje treba uzeti u obzir kada se kladite na MMA
2023-03-15

Stvari koje treba uzeti u obzir kada se kladite na MMA

Kada većina ljudi razmišlja o sportskom klađenju, misli na istaknutije sportove, poput fudbala, tenisa, košarke, itd. Međutim, mješovite borilačke vještine (MMA) su u posljednje vrijeme brzo porasle u popularnosti.

Može li vas klađenje učiniti bogatim?
2023-01-18

Može li vas klađenje učiniti bogatim?

Ljudi širom svijeta uživaju u klađenju na sportske događaje isključivo u rekreativne svrhe. Zabava je u uzbuđenju potencijalne pobjede. Iskusni kockari će prepoznati da su novčani gubici vrlo vjerovatni. Sa druge strane, postoje ljudi koji uspevaju da redovno ostvare pristojan profit opreznim klađenjem.

Klađenje protiv kockanja
2023-01-11

Klađenje protiv kockanja

Istina je reći da kockanje privlači mase od pamtivijeka. To je zbog aspekta neizvjesnih ishoda. Kroz istoriju čovečanstva, poznavanje budućih ishoda je uvek bilo od interesa, bilo da se radi o životu ili sportu. Općenito, kockanje je klađenje na ishod događaja.

Polufinale Svjetskog prvenstva 2022. - Argentina protiv Hrvatske
2022-12-12

Polufinale Svjetskog prvenstva 2022. - Argentina protiv Hrvatske

Posljednja sedmica FIFA Svjetskog prvenstva 2022. je pred nama i preostala su samo 4 tima!