Sve o Biciklizam klađenju

Biciklističko klađenje je relativno nov oblik online klađenja koji je stekao popularnost posljednjih godina. Biciklizam uključuje mnogo različitih utrka, od kojih su neke kratke i do jednog kilometra, a druge se protežu na desetine milja. U biciklističkom klađenju igrači se mogu kladiti na različite ishode, kao što je pobjednik utrke, broj krugova koje je prošao određeni biciklista i još mnogo toga.

Mnoge web stranice za sportsko klađenje nude klađenje na biciklizam. To znači da se igrači ne moraju mučiti da pronađu opcije za klađenje na biciklizam. Oni mogu odmah otvoriti račun i kladiti se na biciklizam.

Sve o Biciklizam klađenju
Sve što trebate znati o biciklističkom klađenjuVrste biciklističkih klađenjaRazumijevanje kvota za klađenje na biciklizam
Sve što trebate znati o biciklističkom klađenju

Sve što trebate znati o biciklističkom klađenju

Biciklističko klađenje je oblik online klađenja koji omogućava igračima da se klade na biciklističke utrke. To je relativno nov oblik online klađenja. Prva biciklistička utrka u online kladionici bila je Tour de France 2000-ih. U ranim danima biciklističkog klađenja, većina igrača je imala mogućnost da se kladi samo na to ko će pobijediti u utrci. Turniri poput UCI Svjetsko prvenstvo u biciklizmu daje uzbudljive mogućnosti kladionicima da se klade na biciklizam.

Međutim, biciklističko klađenje je postalo sofisticiranije kako je biciklizam postao popularan. Sada se igrači mogu kladiti na različite ishode, uključujući broj krugova koje je prešao određeni biciklista i pobjednika određenih etapa u utrci.

Sve što trebate znati o biciklističkom klađenju
Vrste biciklističkih klađenja

Vrste biciklističkih klađenja

Igrači mogu postaviti različite vrste biciklističkih opklada. Evo najčešćih tipova biciklističkih opklada koje nudi većina kladionica:

 • Pobjednik pojedinačne utrke: Ova biciklistička opklada omogućava igračima da se klade na onoga za koga vjeruju da će biti pobjednik pojedinačne utrke.
 • Prva tri završiti: Ova biciklistička opklada omogućava igračima da stave opkladu na koju će tri biciklista za koje vjeruju da će završiti na prva tri mjesta.
 • Sprint pobjednik: Igrači se mogu kladiti na biciklizam za koga vjeruju da će biti pobjednik biciklističkog sprinta.
 • Najbolji penjač: Igrači se mogu kladiti na biciklizam za koga vjeruju da će biti najbolji penjač na biciklističkoj utrci.

Kako se kladiti na biciklizam?

Da bi se kladili na biciklizam, igrači bi trebali:

 • Otvorite račun sa a renomirani online sportski kladioničar
 • Potražite biciklističke utrke koje se uskoro održavaju
 • Pročitajte o biciklistima koji će učestvovati u utrci
 • Odaberite odgovarajuću vrstu opklade, kao što je biciklista za koji vjeruju da će pobijediti u utrci
 • Unesite iznos novca na koji žele da se klade i završite opkladu
Vrste biciklističkih klađenja
Razumijevanje kvota za klađenje na biciklizam

Razumijevanje kvota za klađenje na biciklizam

Kvote se obično izražavaju u decimalnom ili frakcijskom obliku u biciklističkom klađenju. Šanse odražavaju koliko novca će igrač osvojiti ako uloži 100 dolara. Na primjer, ako su kvote na određenog biciklistu navedene kao 11/20, igrač koji uloži 100 USD na tog biciklistu će osvojiti 110 USD ako njegov preferirani biciklista pobijedi u utrci.

Igrači bi trebali tražiti kvote za biciklizam koje su što veće i čitati o njima savjeti za sportsko klađenje, tako da mogu maksimizirati svoje povrate prilikom klađenja.

Šta može uticati na kvote u biciklističkom klađenju?

Na kvote za klađenje biciklom može uticati nekoliko različitih faktora. To uključuje:

 • Udaljenost biciklističke utrke. Biciklistička utrka duga samo jedan kilometar imat će manje šanse od biciklističke utrke dugačke 100 milja jer ima više potencijalnih ishoda u dužim utrkama.
 • Iskustvo i istorija biciklista: Biciklistička utrka koja uključuje poznate i iskusne bicikliste imat će veće šanse od biciklističke utrke s manje istaknutim biciklistima jer je veća vjerovatnoća da će prva grupa pobijediti.
 • Vremenskim uvjetima: Vremenski uslovi mogu uticati na izglede za biciklističku trku. Na primjer, ako pada jaka kiša na dan biciklističke utrke, izgledi da će biciklisti biti dobri u mokrim uvjetima bit će veći nego inače.
Razumijevanje kvota za klađenje na biciklizam