Sports teams worth betting on in 2022

Zemlje širom svijeta legaliziraju sportsko kockanje. Pravni okviri za učešće u klađenju na omiljene sportske timove doveli su do buma online i offline opklada. Navijači svake godine troše milijarde na sportsko klađenje. Sportski timovi se sastoje od pojedinaca koji sarađuju u timu dok se bave određenim sportom. Broj igrača u svakom timu varira, ovisno o pojedinim sportskim pravilima.

Sportski tim kreira identitet brenda na nekoliko načina. Kolegijumski timovi često dobijaju naziv maskote tima na fakultetu ili univerzitetu. Profesionalni timovi se obično identifikuju sa regionom lokacije na kojoj se tim nalazi. U slučaju sponzoriranih timova, tim može nositi naziv korporacije koja snosi račun za sve troškove tima. Za navijače, brendiranje i popularnost tima mogu odrediti koliko kockari stavljaju na tim tokom takmičenja.

Bundesliga

Bundesliga je najviša liga njemačkog klupskog fudbala. Uključuje ogromnu mrežu organizacija koje aktivno promovišu sport širom evropske zemlje. Njemačka savezna nogometna liga, ili Bundesliga složena mreža asocijacija, timova i članstva prostire se na cijeloj zemlji i obuhvata različite igračke i organizacione nivoe. Redovna sezona traje od avgusta do maja. Svaka strana igra 34 utakmice, kako kod kuće, tako i u gostima, pružajući Bundesliga kladionicama kladionicama na ogromnom tržištu.

Prikaži više...
Bundesliga

Bundesliga je najviša liga njemačkog klupskog fudbala. Uključuje ogromnu mrežu organizacija koje aktivno promovišu sport širom evropske zemlje. Njemačka savezna nogometna liga, ili Bundesliga složena mreža asocijacija, timova i članstva prostire se na cijeloj zemlji i obuhvata različite igračke i organizacione nivoe. Redovna sezona traje od avgusta do maja. Svaka strana igra 34 utakmice, kako kod kuće, tako i u gostima, pružajući Bundesliga kladionicama kladionicama na ogromnom tržištu.

Prikaži više...
Eredivisie

Eredivisie je prvo holandsko profesionalno fudbalsko takmičenje, koje uključuje 18 klubova. Svaki klub u ligi igra sa svim ostalima dva puta tokom kampanje. Jedna utakmica je obično kod kuće. Revanš se dešava na protivničkom terenu, ukupno trideset četiri utakmice za svaki tim tokom kampanje. Ove mnoge igre omogućavaju internetskim stranicama kladioničara Eredivisie da pruže kladioničarima ogromna tržišta klađenja. Sistem fudbalskih liga u Holandiji sastoji se od dvije potpuno profesionalne divizije koje su također dostupne na internet stranicama za sportsko klađenje. 

Prikaži više...
La Liga

La Liga je popularno špansko fudbalsko takmičenje u svetu navijača i klađenja. To je elitno fudbalsko takmičenje u evropskoj zemlji i među lokalnim stanovništvom poznato je kao Primeira Division. Najviša profesionalna liga je dio Sistema španske fudbalske lige, a vodi je Liga Nacional de Futbol Professional. 

Prikaži više...
Le Ligue

Zbog komercijalnih interesa, francuski Le Ligue se formalno zove Ligue 1 Uber Eats. To je primarno nacionalno fudbalsko prvenstvo u Francuskoj. Le Ligue igra dvadeset ekipa i vodi se po strukturi ispadanja i promocije u i iz Ligue 2. Ligom administrira Francuska fudbalska federacija, LFP. Pred sezonu 2023/24, planovi su da se Le Ligue svede na osamnaest timova. Većina utakmica se održava vikendom. 

Prikaži više...
Premier League

Engleska Premijer liga, nadaleko poznata kao Premijer liga, ističe se kao najveća i najpopularnija fudbalska liga na svijetu i najgledaniji sportski događaj. Dvadeset ekipa čini ovu ligu i takmiče se u domaćim i gostujućim utakmicama. Ukupno ima 380 utakmica tokom sezone, pružajući najboljim internet kladionicama mnogo događaja za klađenje. Premijer liga radi na principu ispadanja i promocije. 

Prikaži više...
Serie A

Serija A je također poznata kao Serie A TIM zbog nacionalnog sponzorstva. Scudetto se uručuje pobjedniku ovog prvoligaškog turnira za profesionalne klubove koji su u vrhu italijanske fudbalske strukture. Od 1930. godine, format lige koristi kružni raspored. Liga je nadaleko poznata kao jedna od najboljih svjetskih fudbalskih liga i popularna je kod online kladionica Serije A. Takođe, takmičenje se često prikazuje kao jedna od taktički i najčvršćih defanzivnih fudbalskih liga na svetu.

Prikaži više...
Najpopularniji sportski timovi na koje se možete kladiti

Najpopularniji sportski timovi na koje se možete kladiti

Velika većina učesnika sportskih ekipa su sportisti amateri. Međutim, profesionalni timovi i lige postali su sastavni dio modernog sportskog pejzaža. Evo liste sportskih timova, koji su najvredniji na svetu.

  • Real Madrid CF - 4,8 milijardi dolara
  • Dallas Cowboys – 5,7 milijardi dolara
  • FC Barcelona - 4,8 milijardi dolara
  • New York Knicks - 5 milijardi dolara

Godine 2012. kockari koji se klade na sportske timove uložili su više od 58 miliona dolara na meč finala Vimbldona u internet stranice za sportsko klađenje. Više od milijardu navijača pratilo je mečeve Vimbldona tokom takmičenja. Igra drži četvrto mjesto po popularnosti klađenja među sportskim kockarima.

Sa oko 93.000 mečeva, ljubitelji tenisa imaju mnogo prilika za klađenje. Prva brojka svijeta Iga Swiatek je favorit u bilo kojem teniskom takmičenju, posebno nakon pobjede na Otvorenom prvenstvu Francuske 2022. u Parizu.

Tokom martovskog ludila, kockari klade oko 10 milijardi dolara na košarku, što je treće po popularnosti klađenja među ljubiteljima sporta. Kako se 68 timova takmiči za nacionalno prvenstvo, navijači timova se klade na ishod pojedinačnih utakmica i finalne prvenstvene utakmice. Kanzas Jayhawksi su osvojili NCAA šampionat 2022., čime je tim postao jedan koji će gledati na opklade 2023. godine.

Američki fudbal je samo jedan sport u globalnim opkladama. Nacionalna fudbalska liga privlači polovinu svih sportskih klađenja u Americi. U stvari, Super Bowl je privukao rekordnih 158 miliona dolara u legalnim opkladama u 2018. Procjene nezakonitog klađenja na prvenstvo stavljaju iznos ukupnog klađenja bliže 5 milijardi dolara.

Iako su Ramsi pobijedili Bengalse u Super Bowlu 2022., samo sedam najvećih sportskih timova je osvojilo uzastopna prvenstva, a to se nije dogodilo od 2004. U 2023. kreatori izgleda mogu pogledati druge velike sportske timove da osvoje Super Bowl, uključujući Buccaneerse, predvođene legendarnim, 7-strukim šampionom Super Bowla kvoterbekom Tomom Bradyjem.

Kao svetski najpopularniji sport, fudbal nadmašuje akciju klađenja najboljih sportskih timova. Fudbalsko prvenstvo, FIFA Svjetsko prvenstvo privlači timove iz 210 zemalja koje učestvuju na turniru. Od kvalifikacionih utakmica do plasmana u finale, timovi se takmiče ko će sve pobijediti. Kladionici prate i klade se na svakom koraku. I FC Barcelona i Real Madrid su timovi kojima favoriziraju kladionice.

Najpopularniji sportski timovi na koje se možete kladiti
Kladite se na sportski tim

Kladite se na sportski tim

Uz hiljade mjesečnih sportskih takmičenja, najbolji sportski timovi na koje se možete kladiti imaju povoljne kvote. Obožavatelji se klade u popularnim offline ustanovama, online web stranicama ili mobilnim aplikacijama dostupnim za preuzimanje u Apple i Google trgovinama aplikacija. Timovi s velikim izgledima za pobjedu su veći novčani rizik za kladioničare koji učestvuju u klađenju na sportske timove. Stoga je za kockara ključno da kladi novac samo na sportove koje može sebi priuštiti da izgubi.

Većina kladionica nudi više načina za klađenje na isto takmičenje. Na primjer, kladioničar se može kladiti na to ko će pobijediti u meču, koji će igrač prvi postići ili igrač koji će postići najviše poena. Kvote favorizovanog tima će imati kvote sa predznakom minus. Šanse tima za koje se očekuje da će izgubiti imat će predznak plus sa kvotama.

Klađenje zasnovano na margini očekivane pobede u poenima je popularan način klađenja. Ako se očekuje da će tim pobijediti sa 10 poena, bod se širi -10. Kladionici koji se klade na omiljeni tim dobijaju nazad uloženi novac plus dodatni dobitak ako favorit sa kvotom pobijedi za 10 poena.

Kladite se na sportski tim
Vrijedi li se kladiti na sportski tim?

Vrijedi li se kladiti na sportski tim?

Za sportske entuzijaste, klađenje na sportske lige je oblik zabave, koji poboljšava igru. Pobijedite ili izgubite, klađenje je vrijedno iskustva za većinu. Na primjer, klađenje na novčanu liniju je još jedan popularan način za osvajanje opklade. Ako su kvote favorita -400, kladioničar se kladi 400$ za šansu da osvoji 200$.

Međutim, kladioničar dobija svoju opkladu plus 200 dolara ako favorit pobedi, ali može izgubiti 400 dolara ako favorit izgubi meč. Klađenje na novčanu liniju je popularno za sportska takmičenja sa niskim rezultatom, kao što su fudbal i bejzbol. Iskusni kockari savladali su kako upravljati rizikom, a pojedini navijači često igraju samo iz zabave.

Vrijedi li se kladiti na sportski tim?
Kako se kladiti na Sportski tim

Kako se kladiti na Sportski tim

Iskusni kockari se klade pametno. Informacija o klađenju na omiljene sportske timove jedan je od načina da odaberete najbolje timove na koje ćete se kladiti. Većina kockara gleda utakmice kako bi saznala koji igrači imaju dobre rezultate i koji timovi znaju kako pobijediti. Istraživanje historijske statistike pobjeda/poraza također je pametan način da se donese odluka na osnovu informacija. U stvari, kompjuterski softver može analizirati pobjede kako bi proizveo vjerovatnog pobjednika u timskom meču.

Međutim, statistika i podaci su samo dva načina za određivanje vjerovatnog pobjednika. Informacije u vijestima nude ključeve budućih sposobnosti tima koji nude uvid u klađenje na sportske timove. Ako tim dobije superzvijezda, šanse za pobjedu mogu se povećati. Suprotno tome, ako tim izgubi važnog igrača zbog povrede, može se suočiti sa izazovima koji se takmiče na istom nivou.

Praćenje kvota za klađenje sportskog tima je takođe efikasan način za klađenje. Zaposleni u kladionicama su iskusni u odabiru pobjednika i tačni su više od 50 posto vremena. Da bi osigurao pobjedu, bolji se također može kladiti na obje strane meča. Odabirom razdvojenih kladionica, kockar može staviti dvije opklade, što gotovo učvršćuje dobitak. Naravno, nerešeni meč u ovom scenariju će značiti da kockar gubi ako se kladi na pobjedu oba tima.

Kako se kladiti na Sportski tim
Najbolji sportski igrači na svijetu

Najbolji sportski igrači na svijetu

Ovladavanje sportom zahtijeva intenzivnu posvećenost, talenat, hrabrost i atletizam. Nekoliko igrača dostiže status ikone, koji uključuje obožavanje navijača i gomilu novca od plata, dobitaka i podrške. Evo pet igrača koje favoriziraju navijači i kvote za kladionice.

  • Cristiano Ronaldo zarađuje nevjerovatnih 26,4 miliona dolara u 2022. godini i uživa na Twitteru od 42 miliona pratilaca. Kao najpopularniji fudbaler na svijetu, zaradio je više od milijardu dolara tokom svoje karijere od plata i podrške, a procjenjuje se da ima neto vrijednost od 500 miliona dolara.

  • LeBron James zarađuje 23 miliona dolara igrajući košarku za Los Angeles Lakerse, a tvitovao je za više od 31 milion pratilaca na Twitteru. Forbes procjenjuje da Jamesova neto vrijednost premašuje milijardu dolara.

  • Serena i Venus Williams uzdrmale su svijet tenisa pojedinačnim pobjedama i pobjedama u dublu kroz svoje karijere. Obojica su dali neprocjenjiv doprinos sportu osvajanjem više šampionata, uključujući Wimbledon. Serena vodi sa 19 pobjeda na Wimbledonu do Venusovih 12 pobjeda. Obojica su uživali status prvih tenisera svijeta.

Svaki od ovih igrača se naširoko smatra najboljim sportom koji se ikada bavio svojim sportom i često ga favoriziraju kockari.

Najbolji sportski igrači na svijetu