Najbolje lige na koje se isplati kladiti u 2022/2023

Zemlje širom svijeta legaliziraju sportsko kockanje. Pravni okviri za učešće u klađenju na omiljene sportske timove doveli su do buma online i offline opklada. Navijači svake godine troše milijarde na sportsko klađenje. Sportski timovi se sastoje od pojedinaca koji sarađuju u timu dok se bave određenim sportom. Broj igrača u svakom timu varira, ovisno o pravilima svakog pojedinog sporta.

Sportski tim kreira identitet brenda na nekoliko načina. Kolegijalni timovi često dobijaju naziv maskote tima na fakultetu ili univerzitetu. Profesionalni timovi se obično identifikuju sa regionom lokacije na kojoj se tim nalazi. U slučaju sponzoriranih timova, tim može nositi naziv korporacije koja snosi račun za sve troškove tima. Za navijače, brendiranje i popularnost tima mogu odrediti koliko opklada kockari stavljaju na tim tokom takmičenja.

Najbolje lige na koje se isplati kladiti u 2022/2023
Ligue 1

Zbog komercijalnih interesa, francuski Le Ligue se formalno zove Ligue 1 Uber Eats. To je primarno nacionalno fudbalsko prvenstvo u Francuskoj. Le Ligue igra dvadeset ekipa i vodi se po strukturi ispadanja i promocije u i iz Ligue 2. Ligom administrira Francuska fudbalska federacija, LFP. Pred sezonu 2023/24, planovi su da se Le Ligue svede na osamnaest timova. Većina utakmica se održava vikendom. 

Prikaži više...
Eredivisie

Eredivisie je prvo holandsko profesionalno fudbalsko takmičenje, koje uključuje 18 klubova. Svaki klub u ligi igra sa svim ostalima dva puta tokom kampanje. Jedna utakmica je obično kod kuće. Revanš se dešava na protivničkom terenu, ukupno trideset četiri utakmice za svaki tim tokom kampanje. Ove mnoge igre omogućavaju internetskim stranicama kladioničara Eredivisie da pruže kladioničarima ogromna tržišta klađenja. Sistem fudbalskih liga u Holandiji sastoji se od dvije potpuno profesionalne divizije koje su također dostupne na internet stranicama za sportsko klađenje. 

Prikaži više...
Serie A

Serija A je također poznata kao Serie A TIM zbog nacionalnog sponzorstva. Scudetto se uručuje pobjedniku ovog prvoligaškog turnira za profesionalne klubove koji su na vrhu italijanske fudbalske strukture. Od 1930. godine, format lige koristi kružni raspored. Liga je nadaleko poznata kao jedna od najboljih svjetskih fudbalskih liga i popularna je kod online kladionica Serije A. Takođe, takmičenje se često prikazuje kao jedna od taktički i najčvršćih odbrambenih fudbalskih liga na svetu.

Prikaži više...
Bundesliga

Bundesliga je najviša liga njemačkog klupskog fudbala. Uključuje ogromnu mrežu organizacija koje aktivno promovišu sport širom evropske zemlje. Njemačka savezna nogometna liga ili Bundesliga složena mreža asocijacija, timova i članstva prostire se na cijeloj zemlji i obuhvata različite igračke i organizacione nivoe. 

Prikaži više...
La Liga

La Liga je popularno špansko fudbalsko takmičenje u svetu navijača i klađenja. To je elitno fudbalsko takmičenje u evropskoj zemlji i među lokalnim stanovništvom poznato je kao Primeira Division. Najviša profesionalna liga je dio Sistema španske fudbalske lige, a vodi je Liga Nacional de Futbol Professional. 

Prikaži više...
Premier League

Engleska Premijer liga, nadaleko poznata kao Premijer liga, ističe se kao najveća i najpopularnija fudbalska liga na svijetu i najgledaniji sportski događaj. Dvadeset ekipa čini ovu ligu i takmiče se u domaćim i gostujućim utakmicama. Ukupno ima 380 utakmica tokom sezone, pružajući najboljim internet kladionicama mnogo događaja za klađenje. Premijer liga radi na principu ispadanja i promocije. 

Prikaži više...
Ko će postati fanovi bejzbol dvorane 2023.?
2022-11-30

Ko će postati fanovi bejzbol dvorane 2023.?

2022. godine bejzbolska kuća slavnih prima sedam novih članova u ekskluzivni klub. To je bilo nakon što nijedno ime nije palo prethodne godine. Uz David Ortiz, Tony Oliva i druge koji nisu u dvorani, entuzijasti i igrači bejzbola mogu preusmjeriti svoju pažnju na 2023. klasu talenata Major League Baseballa koji imaju dobre šanse. 

Zambia's Bulldogs 10bet Basketball Gear
2022-11-23

Zambia's Bulldogs 10bet Basketball Gear

Kao dio svoje korporativne društvene odgovornosti, vrhunska kladioničarska kompanija, 10Bet Zambia, isporučila je košarkaške komplete Bulldogs Basketball Academy. Kladionica je u zemlji od 2021. godine i smatra da je vraćanje susjedstvu u kojem posluje dio svoje korporativne društvene dužnosti.

Unibet potpisao ugovor sa Ajaxom
2022-11-02

Unibet potpisao ugovor sa Ajaxom

Nakon što je matična firma Kindred osigurala licencu za obavljanje djelatnosti u Holandija u maju, Unibet je pokrenut u julu. Kindred je prestao sa radom u Holandiji prije otvaranja tržišta, pridruživši se nekoliko drugih operatera koji su učinili isto da bi se pridržavali propisa holandske vlade.

Najpopularniji sportski timovi i lige na koje se možete kladiti

Najpopularniji sportski timovi i lige na koje se možete kladiti

Velika većina učesnika sportskih ekipa su sportisti amateri. Međutim, profesionalni timovi i lige postali su sastavni dio modernog sportskog pejzaža. Evo liste sportskih timova koji su najvredniji na svijetu.

  • Real Madrid CF - 4,8 milijardi dolara
  • Dallas Cowboys – 5,7 milijardi dolara
  • FC Barcelona - 4,8 milijardi dolara
  • New York Knicks - 5 milijardi dolara

2012. godine, kockari koji se klade na sportske timove uložili su više od 58 miliona dolara na meč finala Vimbldona u internet stranice za sportsko klađenje. Više od milijardu navijača pratilo je mečeve Vimbldona tokom takmičenja. Igra drži četvrto mjesto po popularnosti klađenja među sportskim kockarima.

Sa otprilike 93.000 mečeva, ljubitelji tenisa imaju mnogo prilika za klađenje. Prva teniserka svijeta Iga Swiatek je favorizirana u bilo kojem teniskom takmičenju, posebno nakon pobjede na Otvorenom prvenstvu Francuske 2022. u Parizu.

Tokom martovskog ludila, kockari klade oko 10 milijardi dolara na košarku, što je treće po popularnosti klađenja među ljubiteljima sporta. Kako se 68 timova takmiči za državno prvenstvo, navijači timova se klade na ishod pojedinačnih utakmica i finalne prvenstvene utakmice. Kansas Jayhawksi su osvojili NCAA šampionat 2022. godine, čime je tim postao jedan koji će gledati na opklade 2023. godine.

Američki fudbal je samo jedan sport u globalnim opkladama. Nacionalna fudbalska liga privlači polovinu svih sportskih klađenja u Americi. U stvari, Super Bowl je privukao rekordnih 158 miliona dolara legalnih opklada u 2018. Procjene ilegalnog klađenja na prvenstvo stavljaju iznos ukupnog klađenja bliže 5 milijardi dolara.

Iako su Rams pobijedili Bengalse u Super Bowlu 2022., samo je sedam najvećih sportskih timova osvojilo uzastopna prvenstva, a to se nije dogodilo od 2004. U 2023. kreatori izgleda mogu pogledati druge velike sportske timove da osvoje Super Bowl, uključujući Buccaneerse, predvođene ikoničnim, 7 puta Super Bowl šampionski kvoterbek Tom Brady.

Kao svetski najpopularniji sport, fudbal nadmašuje najbolju akciju klađenja sportskog tima. Fudbalsko prvenstvo, FIFA Svjetsko prvenstvo privlači timove iz 210 zemalja koje učestvuju na turniru. Od kvalifikacionih utakmica do finala, timovi se takmiče ko će sve pobijediti. Kladionici prate i klade se na svakom koraku. I FC Barcelona i Real Madrid su timovi kojima se favorizuju kladionice.

Najpopularniji sportski timovi i lige na koje se možete kladiti
Kladite se na sportski tim

Kladite se na sportski tim

Uz hiljade mjesečnih sportskih takmičenja, najbolji sportski timovi na koje se možete kladiti imaju povoljne kvote. Obožavatelji se klade na popularnim offline ustanovama, online web stranicama ili dostupne mobilne aplikacije za preuzimanje u Apple i Google prodavnicama aplikacija.

Timovi s velikim izgledima za pobjedu su pod većim novčanim rizikom za kladioce koji učestvuju u klađenju na sportske timove. Stoga je za kockara ključno da kladi novac samo na sportove koje može sebi priuštiti da izgubi.

Većina kladionica nudi više načina kladiti se na isto takmičenje. Na primjer, kladioničar se može kladiti na to ko će pobijediti u meču, koji će igrač prvi postići ili igrač koji će dobiti najviše bodova. Kvote favorizovanog tima će imati kvote sa predznakom minus. Šanse tima za koje se očekuje da će izgubiti imat će znak plus kvote.

Klađenje zasnovano na margini očekivane pobede u poenima je popularan način klađenja. Ako se očekuje da će tim pobijediti sa 10 bodova, raspon bodova je -10. Kladionici koji se klade na omiljeni tim dobijaju nazad uloženi novac plus dodatni dobitak ako favorit sa kvotom pobijedi za 10 bodova.

Kladite se na sportski tim
Vrijedi li se kladiti na ligu?

Vrijedi li se kladiti na ligu?

Za sportske entuzijaste, klađenje na sportske lige je oblik zabave koji poboljšava igru. Pobijedite ili izgubite, klađenje je vrijedno iskustva za većinu. Na primjer, klađenje na novčanu liniju je još jedan popularan način za osvajanje opklade. Ako je kvota favorita -400, kladioničar se kladi 400$ za šansu da osvoji 200$.

Međutim, kladioničar dobija svoju opkladu plus 200$ ako favorit pobedi, ali može izgubiti 400$ ako favorit izgubi meč. Klađenje na novčanu liniju popularno je za sportska takmičenja sa niskim rezultatom, kao što su fudbal i bejzbol. Iskusni kockari su savladali kako upravljati rizikom, a pojedini navijači često igraju samo iz zabave.

Vrijedi li se kladiti na ligu?
Kako se kladiti na sportske timove

Kako se kladiti na sportske timove

Iskusni kockari se klade pametno. Informiranje o klađenju na omiljene sportske timove jedan je od načina da odaberete najbolje timove na koje ćete se kladiti. Većina kockara gleda utakmice kako bi saznala koji igrači imaju dobre rezultate i koji timovi znaju kako pobijediti.

Istraživanje historijskih statistika pobjeda/poraza je također pametan način da se donese odluka na osnovu informacija. U stvari, kompjuterski softver može analizirati pobjede kako bi proizveo vjerovatnog pobjednika u timskom meču.

Međutim, statistika i podaci su samo dva načina za određivanje vjerovatnog pobjednika. Informacije u vijestima nude ključ za buduće sposobnosti tima i pružaju uvid u klađenje na sportske timove. Ako tim dobije superstar igrača, šanse za pobjedu mogu se povećati. Suprotno tome, ako tim izgubi važnog igrača zbog povrede, može se suočiti sa izazovima koji se takmiče na istom nivou.

Praćenje kvota za klađenje sportskog tima je takođe efikasan način za klađenje. Zaposleni u kladionicama su iskusni u odabiru pobjednika i tačni su više od 50 posto vremena. Da bi osigurao pobjedu, bolji se također može kladiti na obje strane meča.

Odabirom razdvojenih kladionica, kockar može staviti dvije opklade, što gotovo učvršćuje dobitak. Naravno, nerešeni meč u ovom scenariju će značiti da kockar gubi ako se kladi na pobjedu oba tima.

Kako se kladiti na sportske timove
Najbolji sportski igrači na svijetu

Najbolji sportski igrači na svijetu

Ovladavanje sportom zahtijeva intenzivnu posvećenost, talenat, hrabrost i atletizam. Malo igrača dostiže status ikone, koji uključuje obožavanje navijača i gomilu novca od plata, dobitaka i podrške. Evo pet igrača koje obožavaju navijači i kvote za sportske kladionice.

Cristiano Ronaldo zarađuje nevjerovatnih 26,4 miliona dolara u 2022. godini i uživa na Twitteru od 42 miliona pratilaca. Kao najpopularniji fudbaler na svijetu, zaradio je više od milijardu dolara tokom svoje karijere od plata i potpora i ima procijenjenu neto vrijednost od 500 miliona dolara.

LeBron James zarađuje 23 miliona dolara igrajući košarku za Los Angeles Lakerse, a tvitovao je za više od 31 milion pratilaca na Twitteru. Forbes procjenjuje da Jamesova neto vrijednost premašuje milijardu dolara.

Serena i Venus Williams uzdrmale su svijet tenisa pojedinačnim pobjedama i pobjedama u dublu kroz svoje karijere. Obojica su dali neprocjenjiv doprinos sportu osvajanjem više šampionata, uključujući Wimbledon. Serena vodi sa 19 pobjeda na Wimbledonu do Venusovih 12 pobjeda. Obojica su uživali status prvih tenisera svijeta.

Svaki od ovih igrača se naširoko smatra najboljim koji se ikada bavio svojim sportom i često ga favoriziraju kockari.

Najbolji sportski igrači na svijetu