Atletika

Klađenje na atletiku obuhvata razne sportske događaje. Ove aktivnosti se usredsređuju na sprint, skakanje i bacanje, a mnogi od ovih sportova su kombinovani u jedan događaj. Većina kladioničara je vjerovatno svjesna da je većina ovih događaja sa ljetnih Olimpijskih igara, ali kao što ćemo raspravljati u našem vodiču za atletsko klađenje, postoje takmičenja koja se održavaju tokom cijele godine na koja se također mogu kladiti.

Najrasprostranjenija vrsta opklade je na to koji će takmičar pobijediti u utrci ili koji će sportista kući odnijeti zlatnu medalju. Također će se moći kladiti da li će sportista završiti na postolju ili će oboriti svjetski rekord.

Atletika
Zašto je atletika popularna za klađenje?

Zašto je atletika popularna za klađenje?

Jedan od glavnih razloga zašto profesionalni i početnici podjednako uživaju u klađenju na atletiku je taj što to može biti prilično zabavno jer niste ograničeni na klađenje na jedan sport.

Atletiku čine a raznovrsnost sportova. Neki od ovih sportova stvaraju superzvijezde koji su među najpriznatijim sportistima, dok su drugi opskurniji i primaju samo djelić pažnje. Ovo ne znači da ovi događaji nisu zabavni za klađenje. Sportovi navedeni u nastavku su sažetak onoga što možete očekivati tokom atletskog događaja.

Skakanje

Skakanje u atletici može se podijeliti u dvije kategorije u svom najosnovnijem obliku. Za početak, postoje takmičenja u kojima se ocjenjuje koliko daleko možete skočiti. Skok u dalj i troskok su nazivi ova dva događaja. Oba zahtijevaju ronjenje u pješčanik sa unaprijed određene početne lokacije. Takmičenje pobjeđuje sportista koji pređe najdalju udaljenost.

Ostali događaji uključuju skakanje preko šipke u zraku. Skok u vis i motku nazivi su ovih događaja. Skok u vis je događaj u kojem atletičar mora preskočiti prečku ispred sebe i pobjeđuje sportaš sa najvećom daljinom. Skok s motkom je događaj u kojem sportista koristi komad sprave da se podigne u zrak, ali koncepti su isti.

Trčanje

Teško je reći da trkački događaji u atletici izazivaju najveće interesovanje šire javnosti. Neka od imena koja su postala superzvijezde širom svijeta su Mo Farah, Usain Bolt i Michael Johnson. Trke na 100, 200 i 400 metara su najznačajniji događaji. Prepone, kao i trčanje na srednje staze (do 10.000 metara).

Bacanje

Svi sportski događaji imaju isti cilj. Bacanje kugle, bacanje diska, bacanje kladiva i bacanje koplja su sve discipline u kojima sportisti bacaju svoje predmete koliko god mogu. Ovaj događaj će osvojiti sportista čiji projektil pređe najdalju udaljenost.

Staza i teren

Zamislite sebe usred sportskog događaja. Oko arene postoji staza za trčanje na kojoj se održavaju trke poput 100 metara. Dok je u centru, postoji veliki teren na kojem se održavaju sportovi kao što je koplje. Zbog ove kombinacije, ovi sportovi se obično nazivaju atletikom.

Biti diskvalifikovan

Budući da je to jedno od tržišta koje je najlakše korumpirati, neće svaki događaj ili kladionica to predstaviti kao opciju za bolje. Iako se diskvalifikacije redovno dešavaju u sportu, i za velike događaje, takve poteškoće su mnogo manje zabrinjavajuće, stoga kladionice mogu pružiti ovaj izbor svojim klijentima. Zaključak ove opklade je jednostavan: da biste pobijedili, sportista kojeg ste odabrali mora biti diskvalifikovan iz događaja u kojem učestvuje.

Zašto je atletika popularna za klađenje?
Kako se kladiti na atletiku

Kako se kladiti na atletiku

Da stavim opkladu, prvo se morate registrovati kod renomirane sportske kladionice. Da biste smanjili rizike, prvo morate pregledati smjernice kladionice za klađenje na atletiku. Nažalost, nema mnogo opcija za klađenje za ovaj sport. Međutim, možete se kladiti na jedan od dva ključna ishoda. Zapamtite da se ne smijete posvetiti samo jednoj kladionici. Nisu sve kladionice jednake kada je u pitanju atletsko klađenje. Neki bi mogli pružiti samo nekoliko tržišta, dok drugi mogu pružiti veću raznolikost.

Što je najvažnije, nisu sve kladioničari tako pedantni ili vješti u određivanju cijena na svojim tržištima kao drugi. Dakle, prije nego što se kladite, razmotrite svaku opciju. Možda ćete otkriti da ćete uskoro imati osjećaj na koje kladionice se najviše isplati kladiti.

Kako se kladiti na atletiku
Da li je online atletsko klađenje legalno?

Da li je online atletsko klađenje legalno?

Klađenje na atletiku je legalno u jurisdikcijama u kojima su sportske kladionice legalne. Pojedinačni kladioničari mogu koristiti offshore web stranice za klađenje na utrke brodova u jurisdikcijama u kojima online kockanje nije zabranjeno.

Čak i ako je teoretski nezakonit pristup atletskim stranicama za klađenje na moru, malo je ili nema pravila koja vam to zabranjuju. Jedina ograničenja igranja koja mogu utjecati na vaše opklade su ona koja sprječavaju finansijske institucije da obavljaju transakcije s provajderima kockanja. Ovo se lako može spriječiti korištenjem alternativa načini plaćanja.

Da li je online atletsko klađenje legalno?
Sve o kvotama za atletsko klađenje

Sve o kvotama za atletsko klađenje

U Atletici su dostupna brojna tržišta klađenja. Možda vjerujete da je jedina dostupna opcija većini da se kladite na ukupnog pobjednika utrke ili događaja. Međutim, postoje i druga tržišta atletskog klađenja koja se nude kladioničarima, a ova raznolikost će samo rasti kako događaj postaje sve istaknutiji.

Da kvalifikujete opklade

Postoje različiti događaji u kojima se sportista mora takmičiti u nekoliko kvalifikacionih takmičenja prije nego što bude kvalifikovan za takmičenje u finalnom takmičenju. Na primjer, sportista se ne nađe jednostavno u finalu trke na 100 metara; prvo se moraju kvalifikovati u takmičenjima koja joj prethode. To se može postići plasmanom u prva tri u utrci ili postavljanjem jednog od najbržih vremena. Neke kladionice će dozvoliti igračima da se klade na to koji će se sportisti kvalifikovati.

Pobijediti

Ovo je najosnovnija vrsta atletskog klađenja. Možete se kladiti na to ko će pobijediti u utrci ili događaju o kojem je riječ. Možete se, na primjer, kladiti na sportistu A da osvoji zlatnu medalju u bacanju koplja. Pojedinačne trke se mogu odvijati i bez medalje na liniji. Možete se, na primjer, kladiti na trkača B za pobjedu u utrci.

Biti na podijumu opklade

Ako sportista završi među prva tri u trci, on će biti na postolju. Za neka takmičenja ovo je samo gest, ali na mnogim atletskim takmičenjima visokog profila to znači da je sportista osvojio medalju. Medalje na Olimpijske igre, na primjer, bit će raspoređeni u dobro poznatom nizu zlata, srebra i bronze. U ovom slučaju, san većine sportista je da stanu na podijum.

Da postavim novi rekord

Neke kladionice će vam omogućiti da se kladite na to da li će sportista uspostaviti novi rekord ili ne. Na Olimpijskim igrama postavljanje svjetskih rekorda je velika stvar, a mnogi od njih dolaze s velikom slavom. Vrhunski sportisti na svijetu ne samo da su pod pritiskom da osvoje zlatne medalje, već su i izazov ako mogu srušiti određene rekorde. Svjetski rekord na 100 metara bez sumnje je najpoželjniji u atletici. Usain Bolt trenutno drži rekord sa vremenom od 9,58 sekundi.

Biti diskvalifikovan

Budući da je to jedno od tržišta za koje je najlakše manipulisati, neće svaki događaj ili kladionica to predstaviti kao opciju za bolje. Uprkos tome, diskvalifikacije se često dešavaju u atletici, a za velike događaje takve poteškoće su daleko manje zabrinjavajuće, stoga kladionice mogu pružiti ovaj izbor svojoj klijenteli. Rezultat ove opklade je jednostavan: da biste pobijedili, sportista kojeg ste odabrali mora biti diskvalifikovan iz događaja u kojem se takmiči.

Sve o kvotama za atletsko klađenje
Savjeti za klađenje na atletiku

Savjeti za klađenje na atletiku

Kritična je, za početak, jaka atletika strategija klađenja ako želite biti uspješni u klađenju.

Kako atletika obuhvata brojne sportove, može biti primamljivo kladiti se na sve njih kako bi iskustvo klađenja učinilo ugodnijim. Međutim, ovo nije metoda koja će rezultirati dosljednim profitom. Većina dobrih metoda klađenja se oslanjaju na ponavljanje istog procesa, a najlakši način da to brzo postignete je da se kladite na događaj koji vam je poznat.

Skloni smo vjerovati da, budući da atletiku gledamo/kladimo se samo jednom u nekoliko godina, najpopularniji sportisti su i dalje najveći na svijetu, ali između Olimpijskih igara, na primjer, ima dosta vremena i mnogo toga se može promijeniti u tome vrijeme. Bilo bi bolje da provjerite da li je takav sportista zadržao formu od tada, ili postoji neko nov na sceni ko će vjerovatno preuzeti sve zasluge.

Povrede se, na primer, mogu desiti iznenada. U atletici, čak i najmanja ozljeda može smanjiti šanse sportaša za pobjedu na svom takmičenju. U trkačkim disciplinama djelići sekunde mogu značiti razliku između prvog i drugog mjesta, dok centimetri mogu značiti razliku između prvog i drugog mjesta u disciplinama bacanja i skakanja.

Savjeti za klađenje na atletiku
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Da biste spriječili gubitak ogromnog novca odjednom, trebali biste pažljivo upravljati svojim financijama.

Imajte na umu da nikada ne biste trebali kladiti više sredstava nego što ste spremni izgubiti. Podijelite svoje resurse da ne biste potrošili sav svoj novac odjednom. Ako patite od gubitka, ne pokušavajte to nadoknaditi povećanjem svoje opklade. Morate ograničiti iznos novca koji možete uplatiti svakog mjeseca ili iznos novca koji možete izgubiti u jednoj igri.

Morate biti u stanju upravljati svojim emocijama i razumjeti kada je vrijeme da odustanete. Kada ste uznemireni, veća je vjerovatnoća da ćete donositi ishitrene presude, što može dovesti do katastrofe kada je u pitanju klađenje. U svakom trenutku budite bistre glave i pažljivo procijenite svoj sljedeći tok akcije.

Pokušajte se samoisključiti ako stvari izmiču kontroli i bojite se da ćete dobiti ovisnost. Samoisključenje omogućava onima koji su ovisni o kockanju da se odmore i usmjere svoje živote i novac negdje drugdje. Može vas povezati s drugim programima zajednice da vam pomogne da se nosite sa svojim problemom kockanja, kao i da vam pruži pomoć koja vam je potrebna ako niste sigurni kako da upravljate sljedećim koracima u svojoj trezvenosti.

Odgovorno kockanje