Sve o Bejzbol klađenju

Bejzbol je poznat kao američka zabava i jedan je od najpopularnijih sportova u Sjedinjenim Državama. Ima dugu istoriju tradicije u Americi, jer je Major League Baseball osnovan daleke 1903. Od tada, bejzbol je napravio svoj put širom sveta, sa veoma lojalnim sledbenicima širom Azije, kao i Latinske Amerike.

Major League Baseball je užitak za sportske kladioničare, sa svakim timom koji treba da odigra 162 utakmice samo za regularnu sezonu. To znači da tokom cijele sezone uvijek ima dosta igara za kladioce svakog dana.

Sve o Bejzbol klađenju
Najbolje kladionice za bejzbol 2023

Najbolje kladionice za bejzbol 2023

Jedan od najpopularniji sportovi u SAD-u je bejzbol najpoznatiji kao američka zabava. Osnovana 1903. godine, Major League Baseball je proizvela neke od najlegendarnijih ličnosti u zemlji, uključujući, ali ne ograničavajući se na Bejba Ruta, Džekija Robinsona i Lua Geriga.

Sa porastom njegove popularnosti u SAD-u, od tada je postao svjetski fenomenalan, sa zemljama na svim kontinentima koje osnivaju bejzbol ligu. Između druženja, igranja srca i hotdoga, teško je ne postati obožavatelj sporta.

Zbog popularnosti MLB-a, nije ni čudo što je postao žarište za sportske kladionice svuda. Postoje beskrajne mogućnosti za kladioce sa svakim timom koji je zakazan za 162 utakmice u regularnoj sezoni, a onda još više tokom proljetne sezone. Svakog dana tokom špice sezone, kladioničari mogu učestvovati u mnogim utakmicama.

Još jedan uobičajeni bejzbol turnir na koji se možete kladiti je KBO League Korean Series. Vrijedi provjeriti prilike za klađenje na ovaj događaj.

Najbolje kladionice za bejzbol 2023
Kako se kladiti na bejzbol?

Kako se kladiti na bejzbol?

Bejzbol je jedinstven po tome što postoji bezbroj mogućnosti za klađenje na svaku utakmicu. Budući da se igre sastoje od devet izmjena, nove mogućnosti klađenja su dostupne u svakoj izmjeni. Najčešći način na koji igrači postavljaju opklade je na liniji novca. Igrači se također mogu kladiti na runline ako žele ići na veću isplatu.

Moneyline vs. Runline

Moneyline je izraz koji se obično koristi kada se igrači klade na to koji će tim pobijediti. Runline je sličan rasponu poena u kojem se opklade postavljaju u koracima od -1,5. To znači da za veliku pobjedu, tim koji pobjeđuje to mora učiniti tako što će završiti igru sa više od jedne serije protiv svog protivnika.

Druga opklada može na povećanje od +1,5, što znači da tim koji je izgubio mora završiti u nizu prije nego što se utakmica završi. Alternativno, mogu pobijediti u igri.

Veliki kladioničar bi morao da uloži 150$ da bi zaradio 100$ profita na pobedničkog favorita. Underdogs obično imaju "+" ispred sebe moneyline kvote. Na primjer, može biti +130, što znači da bi igrač trebao uložiti 100 USD da bi ostvario profit od 130 USD.

Za kladioničare koji više vole da svoj novac drže na niskom nivou, ne morate rizikovati 100 dolara da biste ostvarili profit. Ako tek ulazite u bejzbol klađenje, razmislite o tome da ispustite nule na krajevima brojeva. Na primjer, kladite se na 15 dolara da biste ostvarili profit od 10 dolara.

Kako se kladiti na bejzbol?
Druge vrste klađenja na bejzbol

Druge vrste klađenja na bejzbol

Ako je teško dobiti uvid u to kako će utakmica završiti, možete se čak pokušati kladiti na ukupan broj postignutih rundi. Ova opklada na ukupni niz može varirati za određeni ukupan broj postavljen za igru.

Možete se kladiti na nekoliko aspekata bejzbol igre, uključujući prvu liniju od pet ininga, određene inning serije i pobjednički tim u set inningu. Taman kada pomislite da bejzbol ne može biti komplikovaniji, klađenje ga nekako popravi!

U posljednje vrijeme sve je veća popularnost rekvizita za igrače. Dostupan skoro sve online sportske kladionice, kladite se na broj strikeout-a koji će bacač imati ili koliko će trčanja biti postignuto.

Prop opklade: Opklade na rekvizite su način na koji kladioničar nije siguran u pobjednika igre, ali ima dobar osjećaj o određenom igraču. Ove opklade mogu uključivati koliko će strikeout-a imati određeni bacač i koliko će RBI-ova imati određeni igrač.

Ukupno: Zbroji za bejzbol su opklade zasnovane na broju postignutih trčanja. Na primjer, igrač se može kladiti na to da li će ukupni nizovi premašiti ili pasti ispod broja koji su postavili koeficijenti. Ako je više/manje za New York i Boston 7, trebat će vam najmanje 8 postignutih trčanja da biste osvojili over i maksimalno 6 postignutih trčanja da biste osvojili manje.

Međutim, recimo da je konačni rezultat 3-4 za titulu od 7 trčanja, i ako se kladite više, pobijedili biste. Ukupan broj bejzbola se često postavlja na broj kao što je 7,5, što znači da bi ukupan broj trčanja trebao biti 7 ili manje za pobjedu u manjem broju, ili 8 ili više za pobjedu. Ova pauza pomaže da se izbjegnu problemi u kojima se finalne serije dovode do ukupnog, što se naziva "push". U ovom scenariju, to nije ni više ni manje, tako da se opklada vraća.

Futures: Mislite li da će Cleveland osvojiti Svjetsku seriju? Stavite opkladu na to! One se nazivaju fjučersima jer ih stavljate tako daleko unaprijed. Ako su kvote za bejzbol +750, kladite se $100, a Cleveland pobijedi, kući ćete donijeti $750. Što se ranije kladite, više novca imate šanse da zaradite na kraju. Budućnosti se nude rano i prilagođavaju se prema tome kako vrijeme napreduje.

Druge vrste klađenja na bejzbol
Sve što trebate znati o bejzbol kvotama

Sve što trebate znati o bejzbol kvotama

Vjerovatno nije iznenađenje što svaka bejzbol utakmica dolazi sa sobom različite šanse proizilaze iz jedinstvenih okolnosti. Najvažnije je da početni bacači mogu napraviti ili slomiti kako će se utakmica raspetljati.

Razlike će značajno uticati na kvote kako bi se osiguralo da jedan tim ima fer igru kao i drugi. Početne postave su podjednako ključne za određivanje prizvuka ofanzivnih i odbrambenih filmova oba tima, utičući na opklade igrača.

Još jedan značajan element bejzbol igara je da se svaka utakmica održava u drugom parku, a svaka dimenzija igrališta igra značajnu ulogu u tome kako se izračunavaju ukupni trkovi. Povrh toga, ako je park na otvorenom, vrijeme igra ogroman faktor kada je u pitanju uspjeh igrivosti. Važno je uzeti u obzir sve promjene između igara kada je u pitanju klađenje kako biste zadržali svoje kvote za bejzbol klađenje visoko, a vaši dobici još veći.

Sve što trebate znati o bejzbol kvotama
Šta trebate znati prije nego što počnete da se kladite na bejzbol

Šta trebate znati prije nego što počnete da se kladite na bejzbol

Kada je u pitanju klađenje, morate biti više nego samo upoznati s igrom. Da biste dobili veliku pobjedu, morate znati sve detalje, ko igra, kome ide dobro, ko loše i još mnogo toga.

Morate znati historiju svakog tima i igrača na koje se kladite ili protiv kojih se kladite kako biste bili sigurni da ćete osigurati svoju torbu. Iako svi vole priču o autsajderima, klađenje na manje iskusne igrače može samo naštetiti vašem novčaniku na duge staze.

U istom dahu, iako je zaista sjajno navijati i pratiti svoj omiljeni tim, klađenje samo na taj tim i njegove igrače može i vama naštetiti.

Naravno, Yankeesi mogu imati nevjerovatnu prošlu sezonu, ali ako su zamijenili svoje najbolje igrače za početnike, ne možete gledati njihovu novu najgoru sezonu. Dakle, koliko god želite da se kladite da će oni osvojiti World Series jer su u prošlosti bili nevjerovatni, prvo istražite igrače.

Još jedno sjajno za početak bilo bi klađenje na timove koji nisu često favoriti. Ovo može zadržati ulog niskim - ili visokim, ovisno o tome kakav ste igrač - ali vam također daje više šansi da naučite kako klađenje zaista funkcionira u bejzbol klađenju iz iskustva iz prve ruke.

Savjet koji je dobro funkcionirao mnogim igračima u prošlosti je da se kladite protiv javnosti. Činjenica je, češće nego ne, javnost gubi jer se kladi na svoju snagu, a ne na brojke. Kada se kladite protiv javnosti, vi igrate sa kvotama i istražujete ko će pobediti i na koji način.

Da ne spominjemo, ali javnost se često kladi na sentimentalne načine, uključujući svoje favorite, domaći tim i zvijezde. Oni također postaju žrtve klađenja na osnovu rezultata. Dakle, ako je tim pobedio prošli put, kladiće se da će ponovo pobediti. Iskorištavanje prednosti ovih umjetno napuhanih brojeva pomoći će vam da pobijedite.

Takođe je ključno da poznajete sudije, njihove prošle pozive i njihove trenutne tendencije. Kako to možeš znati? Svi podaci o sudijskom klađenju od 2005. su objavljeni na Bet Labs. Sudije su svjesne svega što se dešava na terenu, tako da mogu osjetiti energiju publike i mogu se u skladu s tim pokolebati, što na kraju ide u korist domaćem timu.

Linije za klađenje u trgovini

Važno je kladiti se na platformu koja radi za vas, ne samo zato što je koriste svi vaši prijatelji. Klađenje je nevjerovatno individualna radnja koju treba obaviti prema onome što je najbolje za vaš stil klađenja. Na kraju krajeva, to je vaš novac, a vi ga želite nazad - i onda nešto.

Šta trebate znati prije nego što počnete da se kladite na bejzbol
Klađenje na prvih pet ininga

Klađenje na prvih pet ininga

Timovima može trebati vremena da pronađu svoj stav tokom regularne sezone. Mladi igrači se mogu pridružiti, novi menadžeri uče svoj tim, a veterinari mogu imati spore startove. Svi ovi faktori mogu uticati na konačni rezultat i kako se kladite. Pa kako to upravljaš? Sa alatom koji se zove klađenje na prvih pet inninga.

Takođe poznat kao F5 opklade, ovaj stil klađenja je sličan okladi na novčanu liniju, ali glavna razlika je u tome što se kladite samo na prvih pet izmjena, a ne na cijelu igru. Trebat ćete samo hendikepirati početne bacače i pogledati njihov učinak u pet izmjena da biste napravili ovu opkladu. Manji je rizik sa F5 opkladama jer ne morate uzeti u obzir cjelokupno osoblje za bacanje, već samo starter.

Sretno na početku svog online bejzbol klađenja.

Evo nekoliko ključnih zaključaka:

  1. Znajte kada da postavite Moneyline ili Runline opkladu
  2. Razmislite o Prop Wagers
  3. Uzmite u obzir totale
  4. Da li Futures zove vaše ime?
  5. Provjerite vrijeme
  6. Uzmite u obzir veličinu stadiona
  7. Znate li sudijsku statistiku?
  8. Šta je javno klađenje?
  9. Želite li početi sa F5 opkladom?
  10. Šta različite linije za klađenje mogu učiniti za vas?
Klađenje na prvih pet ininga