Sve o Vaterpolo klađenju

jedan protiv drugog. Svrha vaterpola, poput fudbala, rukometa i drugih sportova usmjerenih na gol, je postizanje gola bacanjem lopte pored golmana u protivnički gol. Vaterpolo je olimpijski sport od 1900. godine, a njegova popularnost i dalje raste, posebno otkako su ženski timovi imali pravo nastupa na Olimpijskim igrama od 2000. godine.

Iako je igra poput vaterpola postojala u Japanu tokom srednjeg vijeka, tek sredinom devetnaestog stoljeća uvedena je u Englesku u svom savremenom obliku.

Sve o Vaterpolo klađenju
Istorija vaterpolo igara

Istorija vaterpolo igara

Vaterpolo se prvi put igrao u zemlje srednje Evrope na prijelazu stoljeća, a uključena je u program Olimpijskih igara 1900. godine. Evropski muški timovi Mađarske, Španije, Rusije, Italije i bivše Jugoslavije obično su bili jaki u muškim žrijebovima Svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara. Igre, dok je ženski tim SAD najbolji.

Na Olimpijskim igrama 2016. takmičilo se ukupno 260 sportista iz 20 zemalja. Srbija je osvojila zlatnu medalju na muškom turniru nakon što je u finalu savladala Hrvatsku. Vaterpolo, kao i mnogi drugi nedovoljno cijenjeni sportovi, nudi fantastične mogućnosti klađenja iskusnim kladioničarima.

Istorija vaterpolo igara
Zašto je vaterpolo popularan za klađenje?

Zašto je vaterpolo popularan za klađenje?

Iako je vaterpolo dobro razvijen sport, interesuje samo malu grupu ljudi. Profesionalni kladioničari, s druge strane, smatraju da je slabo osvetljenje ovog sporta privlačno jer je mnogo jednostavnije igrati protiv kladionice kada je malo stručnjaka u ovoj specifičnoj oblasti sporta.

Vaterpolo možda nema najveću međunarodnu publiku, ali ima dovoljno pratilaca da je dostupan na većini glavnih kladioničarskih stranica. Ovo je posebno tačno svake četiri godine kada se održavaju Olimpijske igre i kada se sport ponovo predstavlja globalnoj publici. Vaterpolo kladionice pokrivaju druge ključne događaje kao što su značajne NCAA utakmice, glavne evropske lige i FINA vaterpolo svjetska liga između olimpijskih turnira.

Međutim, moramo imati na umu da vaterpolo klađenje nema isti nivo prisutnosti na mreži kao drugim važnijim sportovima. Pronalaženje dobre lokacije za klađenje na vaterpolo online zahtijeva određeni napor. Tokom Olimpijskih igara, lako je pronaći mjesta za klađenje na vaterpolo, ali van sezone to je pravi lov.

Još jedan razlog za popularnost vaterpolo klađenja na mreži je taj što se može porediti sa drugim sportovima, što ga čini lakim za razumevanje. U košarci, na primjer, svi igraju odbranu i napad. Tu je centar, bek, špic i spoljni šuteri, svi oni stalno pomeraju loptu – baš kao u vaterpolu.

Da biste postavili uglove za udarce, morate biti stalno u pokretu, slično kao u hokeju na travi. Jedini način da se postigne gol je da pobedite golmana, baš kao i u fudbalu. S druge strane, vaterpolo se igra u potpunosti u vodi, bez kontakta sa dnom bazena - po 32 minuta.

Zašto je vaterpolo popularan za klađenje?
Kako se kladiti na vaterpolo

Kako se kladiti na vaterpolo

Održavajte račune kod najmanje dvije različite vaterpolo kladionice kako bi vaš izbor bio otvoren. Ovo će vam olakšati da dobijete kvote za bilo koju konkretnu utakmicu koja vas zanima. Čak i na najbolja online kladionica, vaterpolo je pogodan ili promašen, tako da je dobra ideja imati nekoliko stranica za provjeru i klađenje.

Ovaj savjet se temelji na činjenici da nijedna kladionica ne nudi cijelo vrijeme kompletno, sveobuhvatno klađenje na vaterpolo. Da biste otkrili aktivna tržišta klađenja, morat ćete posjetiti nekoliko različitih stranica za klađenje.

Kako se kladiti na vaterpolo
Da li je online vaterpolo klađenje legalno?

Da li je online vaterpolo klađenje legalno?

Svako se može kladiti na vaterpolo na bilo kojim licenciranim online kladioničarskim turnirima i događajima. Međutim, primjenjuju se posebna ograničenja za određene zemlje, zbog čega biste trebali izbjegavati klađenje u zemljama koje zabranjuju online sportsko klađenje - ako nešto krene po zlu, vaša zemlja vam neće moći pomoći.

Najbolje vaterpolo klađenje

Najviše uobičajene vrste opklada na tržištima vaterpolo klađenja su ko će pobijediti u utakmici, koliki će biti ukupan rezultat i margina pobjede pobjedničkog tima. Kada je u pitanju vaterpolo, kladionice čine stvari jednostavnim jer to nije najpopularniji sport u smislu ukupnog klađenja.

Da li je online vaterpolo klađenje legalno?
Razumijevanje kvota za klađenje na vaterpolo

Razumijevanje kvota za klađenje na vaterpolo

Moneyline kvote

U vaterpolo liniji novca, vaš cilj je odabrati pobjednički tim.

Ovdje koeficijenti prikazani pored svakog tima pokazuju koliko će se od vas tražiti da rizikujete u odnosu na to koliko ste spremni za pobjedu. Kladionice prilagođavaju kvote tako da odražavaju uočenu razliku u talentima između timova.

Kvote su postavljene na takav način da će igrači biti zainteresirani za obje strane opklade. Slabiji tim prima bolje šanse, dok jači tim dobija niže kvote. Kladionica se nada da će na ovaj način privući novac sa obe strane opklade kako bi gubitnici mogli da se iskoriste za isplatu dobitnika dok kladionica zadrži mali profit.

Hendikep kvote

Hendikep za online vaterpolo klađenje funkcioniše slično kao i opklada na novčanu liniju, kako bi se tačno predvidela pobednička strana. Razlika je u tome što opklade na hendikep pružaju vještački nedostatak bodova jednom ili drugom timu kako bi se objasnila superiorna snaga jedne strane.

Evo primera: Srbija: -6,5 (2,10) naspram Slovačke: +6,5 (1,76).

Ovaj scenario pokazuje da Srbija ima hendikep od 6,5 poena i da je u velikoj meri favorizovana za pobedu. Ako se kladite na Srbija, moraju pobijediti sa najmanje sedam bodova da bi se smatrali pobjednikom. Vaš ulog je izgubljen ako Srbija izgubi ili dobije samo 5 poena, na primer.

Ako se umjesto toga kladite na Slovačku, dobit ćete hendikep od 6,5 poena u svoju korist. Ovo implicira da bi Slovačka mogla izgubiti do 6 poena, a ipak dobiti vašu opkladu. Koeficijenti u zagradama također pokazuju koliko možete osvojiti klađenjem na svaki tim.

Klađenje na zbrojeve

Cilj u opkladi na zbroj poena nije ko će pobediti u igri. Cilj je pogoditi da li će ukupan broj postignutih poena u meču biti veći ili manji od broja koji je odredila kladionica.

Slijedi primjer opklade na ukupni poen:

  • Preko 18.5: 1.90
  • Ispod 18.5: 1.90

U ovom slučaju, kladionica je utvrdila ukupan iznos od 18,5 poena. Na kraju utakmice, ovo je ukupan zbirni rezultat oba tima. Odabrali biste prednost sa kvotom 1,90 ako vjerujete da bi oba tima završila sa ukupnim rezultatom od 19 ili više poena. Trebali biste odabrati ispod ako vjerujete da će ukupan rezultat biti 18 ili manje bodova.

Razumijevanje kvota za klađenje na vaterpolo
Savjeti za klađenje na vaterpolo

Savjeti za klađenje na vaterpolo

Vaterpolo je igra u kojoj favoriti mogu dobiti 20-30 utakmica zaredom, čak iu međunarodnim utakmicama, što otežava precizno određivanje forme tima, posebno kada je kvalitet takmičara za vaterpoliste konstantno variran. Pratite koliko brzo timovi prelaze iz odbrane u napad. U poređenju sa timom sa lošom defanzivnom linijom, tim koji ovo dobro izvede imaće prednost u igri.

U vaterpolu, golman igra ključnu ulogu. Kada se golman povredi, šanse ekipe za pobedu su znatno smanjene, na šta kladioničari reaguju, iako ponekad kasne sa prilagođavanjem kvota. Svaki vaterpolo tim ima dodatne bitne igrače čije ozljede mogu uzrokovati prekid igre tima.

Pojedinačni timovi imaju igrače koji se zadržavaju u igri samo da bi se zadržali najbolji protivnički igrači (na osnovu prototipova hokejaša u hokeju). Ako tim ima ključnog igrača, njegovo odsustvo će imati značajan uticaj na igru. Trebali biste izbjegavati klađenje na prijateljske utakmice jer timovi mogu lako identificirati eksperimentalnu postavu i igrati radi savladavanja novih tehnika, a ne radi pobjede.

Savjeti za klađenje na vaterpolo
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Svojim sredstvima treba pažljivo upravljati kako biste izbjegli neočekivani gubitak velike sume novca. Uvijek zapamtite da nikada ne biste trebali riskirati više novca nego što ste spremni izgubiti na opkladu. Trebali biste podijeliti svoje finansije kako biste spriječili da potrošite sav svoj novac odjednom.

Ako imate negativan niz sreće, nemojte pokušavati kompenzirati povećanjem veličine opklade. Ili postavite ograničenje iznosa koji možete uplatiti svakog mjeseca ili ograničenje iznosa koji možete izgubiti u jednoj igri.

Morate biti u stanju kontrolirati svoje emocije i znati kada odustati. Skloniji ste da donosite impulzivne odluke kada ste uznemireni, što je loše kada je u pitanju kockanje. Uvijek imajte čistu glavu i u potpunosti razmislite o svojoj sljedećoj opciji.

Pokušajte se samoisključiti ako se stvari pogoršavaju i počnete se osjećati kao da razvijate ovisnost. Samoisključenje pomaže osobama koje se bore s ovisnošću o kockanju da se odmore od toga i usmjere svoj život i novac na nešto drugo.

Moglo bi vam pomoći da se povežete s dodatnim programima zajednice koji će vam pomoći da se nosite sa svojim problemom s kockanjem, kao i da vam pruži podršku koja vam je potrebna ako niste sigurni kako upravljati sljedećim koracima u svom oporavku.

Odgovorno kockanje