Skijanje

Tokom Olimpijskih igara, online skijaško klađenje je stalno u centru pažnje, ali veliki turniri se održavaju tokom cele godine. Tokom zimske sezone, uvijek se čeka klađenje na skijanje, uz Svjetski kup u skijanju, Zimske X igre i Olimpijske igre. Sve što sada treba da uradite je da locirate najbolje sajtove za klađenje na skijanje i položite svoje opklade.

Skijanje je pokriveno od strane većine online kladionica do određenog nivoa, međutim, postoji veliki izbor u pogledu ukupnih tržišta klađenja i opšteg kvaliteta. Ako odaberete dobru web stranicu za klađenje na skijanje, dugoročno će vam koristiti.

Skijanje
Sve što trebate znati o klađenju na skijanje

Sve što trebate znati o klađenju na skijanje

Jedan od razloga zbog kojih je skijanje prilično popularno za klađenje je taj što, uprkos ideji da se ovaj događaj rijetko dešava, to nije uvijek slučaj.

Na osnovu uobičajene godišnje medijske pokrivenosti, najbolji svjetski skijaši su mnogo više zauzeti nego što biste pretpostavili. Novo skijaško takmičenje rijetko je udaljeno više od sedmicu ili dvije bilo kada (i bilo gdje) kada je dovoljno hladno da snijeg. Postoji mnogo događaja u kalendaru skijanja, ali ovo su neki od značajnijih događaja za klađenje na skijanje.

Za one koji se klade na skijanje, Olimpijske igre su uzbudljiva prilika. U Olimpijske igre, vrhunski sportisti iz cijelog svijeta bore se da vide ko će osvojiti zlatnu medalju i biti proglašen najboljim u svojoj disciplini. Budući da takmičenja dobijaju toliko medijske pažnje, popularnost klađenja na skijanje raste. Olimpijske igre su povremeno odlična lokacija za klađenje na autsajdere. To je zato što bi neki konkurenti bili ispod očekivanja. To može biti zbog stresa, pritiska na utakmicama ili čak ozljede.

Sve što trebate znati o klađenju na skijanje
Zašto je skijanje popularno za klađenje?

Zašto je skijanje popularno za klađenje?

FIS Svjetski kup u alpskom skijanju je najpoznatiji i najteži godišnji događaj u takmičarskom skijanju. Slalom, veleslalom, Super G i takmičenja u spustu čine Svjetski kup. Skijaši se bore za pojedinačna prvenstva kao i za konačnu titulu najboljeg višebojskog skijaša. Daleko najviše medijske pažnje posvećuje se Zimske olimpijske igre, koji spajaju skijaše protiv skijaša i nacije protiv nacija u disciplinama kao što su kombinacija, spust, slalom, veleslalom i Super G.

X Games, s druge strane, nisu na ovoj listi, fokusirajući se na potpuno drugi skup aktivnosti. Uprkos tome, sve respektabilne ski kladionice će uvek uključiti Winter X Games u svoju godišnju ponudu. Big air, mono skier X, skier X, SuperPipe i Slopestyle su skijaške discipline u današnjoj iteraciji X Games.

Ovo je najistaknutiji godišnji događaj u disciplini nordijska kombinacija, koja kombinuje skijaško trčanje i skijaške skokove, kako i sam naslov govori. Ovaj događaj organizira FIS i počinje takmičenjem u skoku prije nego što se pređe na trku na 10K. Utrka počinje u 0:00 za pobjednika takmičenja u skoku, dok ostali počinju penalima u zavisnosti od rezultata u skokovima.

Možda je najistaknutija organizacija za sankcionisanje takmičenja Međunarodna skijaška federacija. Takmičari mogu osvojiti titule u svakoj od četiri osnovne kategorije, kao i prvenstvo Svjetskog kupa za najvećeg skijaša u višeboju godine.

Zašto je skijanje popularno za klađenje?
Kako se kladiti na skijanje

Kako se kladiti na skijanje

Način na koji su organizovani veliki skijaški događaji utiče na način na koji se obrađuju opklade. Skijaška prvenstva se često održavaju na turnirskoj osnovi, pri čemu se svaki sportista pojedinačno takmiči za najbrže vrijeme ili najveći broj sudija. Kao rezultat toga, velika većina skijaških opklada se stavlja na budućnost. U njima, kladionica za skijanje prikazuje sve takmičare i omogućava vam da odaberete pobjednika.

Neke skijaške kladionice dogovaraju utakmice uparujući dva skijaša i omogućavajući vam da odaberete koji će od njih dvojice prvi završiti. Svaki skijaš je određen kvote za klađenje, a vaš zadatak je da odredite koji će od njih dvoje biti najbolji.

Kako se kladiti na skijanje
Da li je online skijaško klađenje legalno?

Da li je online skijaško klađenje legalno?

Jedan fascinantan aspekt online sportskog klađenja na skijaškim događajima je da je to moguće učiniti i putem internetskih i mobilnih kazina. Međutim, bilo da se radi o online kazinu ili o mobilnom kazinu, treba koristiti samo licencirana kazina.

Kladionica određuje da li je radnja legalna ili ne. Iako ne postoje posebna pravila koja zabranjuju potrošačima klađenje na zimske sportove, moraju se kladiti samo na skijaške događaje na mjestima gdje je online sportsko klađenje legalno.

Da li je online skijaško klađenje legalno?
Najbolje kvote za klađenje na skijanje

Najbolje kvote za klađenje na skijanje

Klađenje na skijanje, koje ranije nije bilo a popularan sport među sportskim kladionicama, postaje sve popularniji kao rezultat partnerstva za emitovanje, poput onih sa Eurosportom. Sa 6-8 sati skijanja uživo koje se emituju svakog vikenda, skijaško klađenje na mreži sada nudi neke jedinstvene opcije za pametne kladioničare.

Kada je u pitanju budući događaj sa nekoliko učesnika, šanse će obično izgledati otprilike ovako sa kvotama u američkom stilu, kao što su:

  • Skijaš 1+100
  • Skijaš 2 +300
  • Skijaš 3+700

Na mreži u kladionici, simbol plus (+) u američkim kvotama može se lako promijeniti u razlomak ili decimalni oblik (5.3). Takođe je jednostavno zapamtiti jer +200 = 2/1, +700 jednako 7/1, +2000 jednako 20/1, itd.

Što je broj veći, to su šanse lošije i rezultat je manji. Kao rezultat toga, Smith je favorit za pobjedu na takmičenju, a slijede ga Jones i Brown. Opklada od 100 USD na Smitha vraća 100 USD, opklada od 300 USD na Jonesa vraća 300 USD, opklada od 700 USD na Browna vraća 700 USD, itd.

Kada se samo dvoje ljudi takmiči u događaju, jedan od njih će obično biti favorizovan na sledeći način:

  • Skijaš 1 -200
  • Skijaš 2 +900

Underdog je označen simbolom plus (+) ispred kvote, dok je favorit označen negativnim (-) znakom. Ovo implicira da ako uložite 900 USD na Skier 2, zaradit ćete 900 USD, ali ako igrate 200 USD na Skier 1, dobit ćete 100 USD i vaša početna opklada će vam biti vraćena ako pobijedite.

Ostale vrste opklada uključuju klađenje na direktne rezultate određenih skijaša, klađenje na vrijeme skijaša, klađenje na skijaša u odnosu na ostatak takmičenja i predviđanje da li će se vaš skijaš plasirati u prvih 3, 5 ili 10 u događaju.

Najbolje kvote za klađenje na skijanje
Na koje se zimske sportove možete kladiti

Na koje se zimske sportove možete kladiti

U zavisnosti od strukture, većina sportskih opklada će se usredsrediti na identifikaciju potpunog pobednika za određeni događaj ili fazu događaja.

Alpsko skijanje

Veleslalom, Slalom, Super G, brzi spust i kombinovane utrke su među mnogim disciplinama u alpskom skijanju.

Biatlon

Klađenje na skijaško trčanje i pucanje iz puške općenito su dio zimskog biatlona. Individualne, masovne startne, potjerne, sprinterske i timske štafete neke su od brojnih varijanti.

Cross country

I muškarci i žene takmiče se u takmičenjima u skijaškom trčanju. Postoje trke različitih dužina. Trke jedan na jedan ili timske štafete su primjeri takmičenja.

Skijaški skokovi

Skijaški skokovi su uzbudljiv sport na koji se možete kladiti. Često je favorit navijača na Zimskim olimpijskim igrama. Trenutno su samo muškarci dozvoljeni da učestvuju. Za žene se to smatra previše rizičnim.

Na koje se zimske sportove možete kladiti
Savjeti za klađenje na skijanje

Savjeti za klađenje na skijanje

Razumijevanje sporta i načina na koji funkcionira jedan je od najčešćih savjeta na kontrolnoj listi. Ne možete se kladiti ili nastaviti u procesu dok ne steknete temeljno razumijevanje teme. Iako se ova vježba izuzetno razlikuje od ostalih, trebat će joj malo vremena da se shvati jer je prilično jednostavna.

Različiti putevi i pravci kojima se ovi događaji kreću trebali bi biti vaš sljedeći posao budući da se ističu. Učenje ovih razlika i načina na koji se sve spajaju može vam pomoći da dobijete potpunu sliku igre. Štaviše, ove kategorije određuju željeni stepen učinka kao i ono što je potrebno da se to postigne.

Formu, kao i svaki drugi sport, treba uzeti u obzir jer naglašava važne varijable koje se moraju uzeti u obzir kako biste proširili svoju perspektivu o sportu. Pojedinačne taktike i način na koji dolaze do cilja su vitalne informacije koje će se koristiti prilikom klađenja.

Još jedna odlična tehnika je da pogledate istoriju svakog skijaša, uključujući trijumfe i poraze, kao i njegov rekord na određenim takmičenjima, a zatim uporedite rezultate. Skijaš se obično smatra jakom opkladom ako konstantno radi dobro u datom sportu i ima dobar rekord pobjeda/poraza. Pogledajte sportske web stranice kako biste saznali više o sadašnjim skijašima, kao io tome koji će skijaši biti favorizirani sljedeće sezone, i krenite odatle.

Savjeti za klađenje na skijanje
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Da biste izbjegli nagli gubitak ogromne sume novca, trebali biste pravilno upravljati svojim financijama.

Uvek shvatite da nikada ne bi trebalo da stavljate više novca na kocku nego što ste spremni da izgubite. Kako biste izbjegli da potrošite sav svoj novac odjednom, razdvojite svoje finansije. Ako patite od gubitka, ne pokušavajte to nadoknaditi povećanjem veličine opklade. Postavite ograničenje koliko možete uplatiti svaki mjesec ili koliko možete riskirati u jednoj igri.

Ako stvari postanu previše loše i sumnjate da steknete ovisnost, pokušajte se samoisključiti. Samoisključenje omogućava ljudima koji su ovisni o kockanju da se odmore od toga i preusmjere svoj život i novac na nešto drugo. Može vam pomoći da se povežete s drugim programima zajednice kako biste se izborili sa svojom navikom kockanja, kao i da vam pruži pomoć koja vam je potrebna ako vam nije jasno kako poduzeti sljedeće korake u svom oporavku.

Odgovorno kockanje