Sve o Hrtovi klađenju

Trke hrtova, praksa koja postoji već oko stoljeće i po, još uvijek je široko popularan sport za gledaoce. Sport koji je započeo trčanjem (namještanje hrtova da jure zečeve) sada se uglavnom izvodi na ovalnoj stazi na sličan način kao i konjske trke (bez džokeja, naravno).

Jedna stvar koja privlači mnoge ljude na trke hrtova je prilika da se kladite na njih. Uzbudljivo je gledati kako psi koji mogu dostići brzine do 72 km/h jure mamac do cilja. Uzbuđenje postaje još bolje kada se gledalac kladio i ima šanse za pobjedu.

Sve o Hrtovi klađenju
Naučite osnove klađenja na hrtove

Naučite osnove klađenja na hrtove

Trke hrtova su a sportski događaj koji je počeo prije otprilike vek i po i još uvek je popularan sport za gledaoce. Ovaj sport je počeo sa trčanjem (stavljanjem hrtova da jure zečeve) i sada se pretežno trči na sličnoj ovalnoj stazi kao konjske trke (bez džokeja, naravno).

Nešto što privlači mnoge ljude na trke hrtova je prilika da se klade na njih i njihov učinak. Uzbudljivo je promatrati pse koji prolaze duž staze i jure mamac do cilja. Žurba je još intenzivnija kada se gledalac kladio i ima šansu da kući donese nešto dodatnog novca.

Naučite osnove klađenja na hrtove
Šta je klađenje na hrtove?

Šta je klađenje na hrtove?

Trke hrtova su prvenstveno neregulisana aktivnost u slobodno vrijeme. Ipak, u današnjim zemljama poput Velike Britanije, SAD-a, Australije i Irske, ovaj sport igra značajan dio industrije klađenja. Ove zemlje imaju čak i pojedince koji su posvećeni predstavljanju internetskih rezultata u vezi sa sportskim klađenjem na hrtove.

Napredak online sportskog klađenja čini mogućnost klađenja na trke hrtova mnogo preovlađujućim. Promatrači cijene sport zbog toga koliko je brz i kako se psi ponašaju. Na početku trke, nije potrebno mnogo vremena pre nego što se otkrije ishod opklade.

Mnogi promatrači još uvijek fizički prisustvuju i gledaju utrke hrtova, čak i s porastom online sportsko klađenje. Mnoge značajne staze za trke hrtova uključuju Romford, Nottingham, Sandown Park, Shelbourne Park i Wentworth Park. Ove pjesme uvijek prihvataju željne kladionike i gledaoce. Neke kladionice čak znaju koliko ljudi uživaju u klađenju na hrtove da prenose događaj uživo.

Šta je klađenje na hrtove?
Kako se kladiti na trke hrtova

Kako se kladiti na trke hrtova

Da bi se kladio na trke hrtova, kladitelj samo treba da poznaje opća pravila sportskog klađenja. Standardne metode upravljanja rizicima i istraživanja važe za ovaj sport, kao što se moraju primjenjivati i na druge. Evo najjednostavnijeg raščlanjavanja: Najbolji psi su najsigurnije opklade.

Ovo se odnosi na neki sportovi, poput fudbalskih timova koji izgledaju kao da pobjeđuju svaki put kada izađu na teren. Na primjer, između 1983. i 1993., svi kladionici bi polagali svoj novac na Ballyregana Boba, hrta koji je imao 32 uzastopne pobjede.

Kako biste klađenje na hrtove učinili uzbudljivijim, provjerite kladionice za turnire poput English Greyhound Derby, koji je jedan od najprestižnijih derbija s hrtovima na svijetu.

Zbog toga koliko brzo ove utrke idu od početka do kraja, zaista nema dostupnih opklada u igri. Dakle, to znači da je klađenje na potpunog pobjednika obično metoda klađenja koje će se većina igrača držati. Međutim, kladioničari se također mogu kladiti koliko dugo misle da će trka trajati, koju će poziciju zauzeti određeni pas i može li se neki od hrtova spotaknuti.

Da bi se kladio, sve što igrač treba da uradi je da pronađe sajt za klađenje na mreži koji nudi trke hrtova na njihovom tržištu. Tada igrači mogu otvoriti i učitati račun za klađenje i odmah pristupiti klađenju.

Evo podjele klađenja:

  1. Prijavite se na kladionicu koja nudi klađenje na hrtove i napraviti depozit.
  2. Odaberite događaj utrke hrtova na koji se želite kladiti.
  3. Odaberite hrta na kojeg želite da se kladite.
  4. Odaberite iznos uloga.
  5. Stavite opkladu.
Kako se kladiti na trke hrtova
Kako izračunati kvote za klađenje na hrtove

Kako izračunati kvote za klađenje na hrtove

Utrke životinja, posebno trke konja i hrtova, nisu samo snaga i preciznost životinje. Na primjer, trener hrtova također igra važnu ulogu u izgledima utrke. Hrtovi trenirani od strane iskusnih trenera uvijek imaju veće šanse za pobjedu. Osim toga, kladioničari također moraju uzeti u obzir porodičnu lozu psa i kako to može utjecati na njegov učinak.

Starost i nivo fizičke kondicije konkurentskog psa također utiču na izglede, baš kao i ljudi. Na primjer, dodavanje novih pasa u postavu koji su mladi i na svom vrhuncu često gura favorite prema niže redoslijedu. Pozitivan dio pasa na utrkama je da im ne treba preduga pauza između trka, što im omogućava da učestvuju u više trka. To znači da kladioničari mogu postaviti višestruke opklade na određene hrtove dok su u konzistentnoj formi.

Šanse za to kako se utrka može odvijati nude se na kladionici za hrtove do početka utrke. Kladionici mogu odabrati željene kvote i staviti opkladu na njih. Nešto što treba napomenuti je da ne postoji razlika između kvota koje se pojavljuju drugačije (američke, UK i evropske).

Razlikovanje novčane linije, decimale ili razlomka ne znači nužno da će pobjednici dobiti različite iznose. S druge strane, neke kvote prikazuju iznos koji igrač može osvojiti kao dio svog uloga, dok drugi ne prikazuju svoj ulog.

Kako god, kvote mogu varirati između sajtova za klađenje, tako da je važno da kladioničar izvrši svoje istraživanje. Na kraju dana, razlika rijetko ima smisla osim ako se ne kladi bogatstvo.

Kako izračunati kvote za klađenje na hrtove
Faktori za kvote u utrkama hrtova

Faktori za kvote u utrkama hrtova

Postoji mnogo faktora koji utiču na izglede za hrtove. Kao prvo, vrijeme može biti veliki odlučujući faktor za to kako će se utrka održati ako se trka održava na otvorenom. Ako je kišni dan, to može utjecati na vuču nogu pasa, što onda utiče na to kako mogu ići i koliko brzo mogu obilaziti zavoje. Također može igrati veliku ulogu u tome hoće li se pas prevrnuti ili ostati stabilan na nogama.

Tu je i dužina kruga koju treba uzeti u obzir. Za klađenje na hrtove, obožavatelji također trebaju imati na umu da se utrke hrtova obično održavaju na stazama dugim nekoliko kilometara. Ovo može uticati na to kako pas može uzeti trku, što znači da li će se povući i krenuti na pobjedu na kraju, ili pokušati zadržati prvo mjesto od početka. Dakle, mnogi faktori mogu uticati na planove.

Kladionici također moraju uzeti u obzir prethodne rezultate pasa. Ljubitelji klađenja na hrtove mogu pogledati statistiku na mreži kako bi utvrdili da li bi mogli biti uspješni. Da li je pas imao niz gubitaka u posljednje vrijeme? Kako se mjeri sa svojom konkurencijom? Kako se posebno ponašaju u posljednje vrijeme?

Ako kladioničar želi da uđe malo dublje, mora pogledati formu hrtova. Neki od alata koji se koriste za odabir predviđanja hrta uključuju virtuelni prediktor, oblik trkača i pokazivače za proučavanje kako biste postavili ispravne kvote.

Faktori za kvote u utrkama hrtova
Analizirate li klađenje na hrtove? Trebao bi!

Analizirate li klađenje na hrtove? Trebao bi!

Analiza forme trkača je od suštinskog značaja, a posebnu pažnju treba obratiti na vrijeme koje psi postavljaju na sličnim udaljenostima. Takođe treba staviti naglasak na njihove konačne plasmane u trkama koje se analiziraju.

Kada su u pitanju online kladionice za hrtove, kolona 'Pos' također može biti nevjerovatno korisna. On bilježi koju poziciju je trkač držao u zavoju trke i pruža razumijevanje da li hrt rano sjedne na zeku ili ostaje kasno u utrci.

Kartica pokazivača je također odlična kada kladioničar traži širok spektar informacija, uključujući rekord hrta na stazi i kako se snalazi u šest zamki na stazi.

Glavna među svim informacijama je stranica s rezultatima za hrtove dana. Ovo govori kladionicima kako psi prolaze tog određenog dana, omogućavajući igračima da donesu najažurnije izbore za klađenje. To je također važna informacija o tome gdje se nalaze vruće zamke određene staze, koja ukazuje na to gdje se hrt može nacrtati. Ovo omogućava sužavanje polja kako biste lakše odabrali pobjednika.

Uzimanje u obzir ovih faktora uvelike pomaže onima koji se klade na trke hrtova da donesu informirane odluke u vezi s klađenjem.

Analizirate li klađenje na hrtove? Trebao bi!
Sve o Tricast Greyhound klađenju

Sve o Tricast Greyhound klađenju

Pored potpunog pobjednika, postoje još složenije opklade, uključujući direktnu prognozu, obrnutu prognozu, direktnu tricast ili kombinaciju tricasta.

Direktna prognoza ili direktan trikast su tipovi kvota za klađenje na hrtove u kojima kladioničar bira prva dva ili tri iza postave redoslijedom kojim prelaze liniju. Međutim, važno je zapamtiti da su ovo izazovniji savjeti za stjecanje od odabira pobjednika na osnovu rezultata hrta. Ali, uz veliki rizik dolazi i velika nagrada, pa iako može biti izazovnije, isplata će biti veća.

Nešto lakše, ali obavezujuće brojne opklade, umjesto jedne, su obrnute prognoze (dvije opklade) i kombinovane tricaste (šest opklada). Obrnute prognoze omogućavaju kladionicima da odaberu prva dva finišera bilo kojim redoslijedom. Kombinirani trikasti zahtijevaju od kladioničara da predvidi prve tri zamke koje će proći ciljnu liniju bilo kojim redoslijedom.

Sve o Tricast Greyhound klađenju
Ne kladite se na Hype

Ne kladite se na Hype

Budući da su trke hrtova popularan sport za klađenje, kladiocu je lako da se kladi na drugog boljeg, vjerujući da mora znati sve detalje ako se kladi na ovaj sport. Međutim, to nije uvijek slučaj.

Za kladioničare je važno da steknu vlastito znanje o igri i trenutnom meču, a ne da prate šta publika može nagađati. Samo zato što publika možda navija za jedno ime ne znači da će taj meč dobiti.

Key Takeaways

  • Znajući da je potpuni pobjednik jedan od jedinih stilova klađenja, istražite
  • Ne kladite se na autsajdera; drži se šampiona
  • Ako se trka održava na otvorenom, razmislite o tome kako vrijeme može utjecati na učinak psa
Ne kladite se na Hype