Kabaddi

Kabaddi potiče iz indijske regije svijeta. Popularan u Iranu i Bangladešu, sport je postao popularan na međunarodnom nivou i postao je favorit kladionica za mnoge kockare. Kao igra laka za razumevanje, to je brza studija za nove i strastvene kladioce koji traže uzbudljiv sport na koji se mogu kladiti. Pogledajmo igru Kabaddi i šta kockari treba da uzmu u obzir kada stavljaju opkladu.

Sedam igrača se takmiči u svakom od dva takmičarska tima u kontakt sportu, zvanom Kabaddi. Tokom igre, igrači upadaju na drugu stranu terena kako bi označili takmičare uzvikujući "Kabaddi". Branioci se zovu Antis i odupiru se napadačima.

Kabaddi
Sve što trebate znati o kabaddiju

Sve što trebate znati o kabaddiju

Nakon što Raider dotakne Antisa, igrač Antisa je van igre sve dok njegov tim ne postigne gol tokom sopstvenog napada.

Uz dva načina igranja Kabaddija, na pravougaonom polju ili kružnom terenu, profesionalni igrači se takmiče na pravougaonom terenu. Svaki tim se sastoji od dvanaest igrača, sedam glavnih igrača i pet zamjenskih igrača sa klupe. U uspješnom napadu, Raider prelazi liniju na teritoriju takmičara i označava igrača, prije nego što se vraća na svoju stranu terena u roku od 30 sekundi, a da ga ne dodiruju tokom napada na protivničku ekipu.

Za svakog označenog takmičara, tim za napad osvaja poen. Ako igrač prođe bonus liniju, zarađuje još jedan poen. Međutim, ako tim Antis zaustavi napadača, tim Antis osvaja bod.

Sve što trebate znati o kabaddiju
Zašto je Kabaddi popularan za klađenje?

Zašto je Kabaddi popularan za klađenje?

Alternativna pravila važe u popularnim ligama, kao što je super takle, koje povećavaju vrijednost borbe na dva boda za napadački tim sa samo četiri igrača. Pravilo uradi ili umri eliminira tim za izvođenje tri neuspješna pokušaja napada. Ova pravila čine profesionalne igre uzbudljivijima. Kako Kabaddijeva popularnost nastavlja da raste, broj profesionalnih liga i takmičenja se širi.

Budući da je Kabaddi uzbudljiv sport s puno akcije, privlači akciju klađenja sa međunarodnih tržišta. Za svaki turnir, kladioničar se može kladiti na pojedinačne igrače i ishode dana utakmice. Kako se tržišta klađenja širom svijeta otvaraju za sport, tržište nudi veliku količinu opcija za klađenje. Uz lako razumljiva pravila, osobi koja je tek naučila o igri jednostavno je da brzo položi opkladu.

Zašto je Kabaddi popularan za klađenje?
Kako se kladiti na Kabaddija

Kako se kladiti na Kabaddija

Sportske kladionice nude nekoliko opcija klađenja za Kabaddi kockare, kao što su klađenje na meč, klađenje na hendikep, klađenje na pola, više/manje i klađenje uživo.

Match

U osnovnoj opkladi na meč, kockar stavlja opkladu na tim za koji veruje da će pobediti na kraju dva perioda igre od 20 minuta. Kockar se takođe može kladiti na najbolja online kladionica o tome da li će se turnir završiti neriješeno. Kladionici se takođe mogu kladiti na produžetke, što je retka pojava, koja će imati izdašne kvote.

Hendikep

Ako je tim favorizovan za pobedu u Kabaddi klađenju, sportska kladionica na mreži može uvesti hendikep. Kod hendikepa od pet poena, pet bodova se oduzima od rezultata pobjedničkog tima ako je favorizovan tim. Ako se kladi na tim manje šanse za pobjedu, kladionik pobjeđuje ako bi ovaj tim pobijedio nakon dodavanja pet poena na rezultat ovog tima.

Pola

Kada se kockar kladi na polovinu meča, on se napola kladi. Osoba se može kladiti na to koji tim će pobijediti u svakom poluvremenu. Ako je tim poznat po umoru prije kraja cijelog meča, klađenje na polumeč može povećati šanse za osvajanje opklade na taj tim.

Prijedlog

Prop opklade omogućavaju kockaru da se kladi na određene igrače ili ishode, kao što je koji tim će zadnji postići gol. U Kabaddiju, opklada je zabavan način da dodate uzbuđenje opkladi.

Više/Manje

U osnovnom sportskom klađenju više/manje, kockar pobjeđuje ako je u pravu u predviđanju da li je tržište ispravno. Na primjer, ako tržište predviđa da je ukupan broj bodova oba tima 70, kockar stavlja svoju vlastitu opkladu.

Ako kockar misli da će ukupan broj bodova biti jednak 70 ili manje, kladitelj će kladiti manje. Ako kockar vjeruje da će vrijednost biti veća od 70, onda se kladi Više. Mogućnosti za preko/manje opklade variraju i mogu uključivati broj napada timova, ukupan broj poena i faulove.

Kako se kladiti na Kabaddija
Je li online Kabaddi klađenje legalno?

Je li online Kabaddi klađenje legalno?

Klađenje na Kabaddi online je legalno na mnogim mjestima širom svijeta, uključujući Bangladeš i Sjedinjene Države. Klađenje na sport u Indiji je regulisano Zakonom o javnom kockanju iz 1867 Zakon, sa izmjenama i dopunama 2014. Pod upravom indijskog ministarstva prava i pravde, sportsko klađenje uključuje konjske trke, fudbal, kriket i Kabaddi.

Indijski Vrhovni sud proglasio je Kabaddija zakonitim, ali zahtijeva nadzor nad sportom kako bi se kontroliralo učešće maloljetnika i neuglednih operatera. Međutim, nakon što je Vrhovni sud poništio zakon parlamenta iz 2013. godine, koji je dozvoljavao licenciranje kazina i druge oblike kockanja, u zemlji se raspravlja o legalnosti sportskog kockanja. To ne sprečava kladionice da građanima regiona nude proizvode i usluge kockanja.

Zakon je također primjenjiv na Bangladeš. Nakon modifikacije, region dozvoljava lutrije, trke konja i kladioničarske operacije. Kriket vodi kao najpopularniji sport u zemlji. Međutim, Kabaddi je nacionalni sport Bangladeša. Amateri i profesionalci igraju Kabaddi širom zemlje. Privukao je široku pažnju kladioničara koji traže prilike da se klade na sport.

Je li online Kabaddi klađenje legalno?
Najbolje Kabaddi stranice za klađenje

Najbolje Kabaddi stranice za klađenje

Klađenje uživo nudi priliku za integraciju zabave sportskog klađenja na mreži. Za opklade u igri, zvane Kabaddi klađenje uživo, posmatrači mogu staviti opklade tokom utakmice uživo. Dok se igrači takmiče, kvote se ažuriraju u realnom vremenu kako bi odrazile akciju svojstvenu meču uživo.

Uz uzbudljivu vrstu opklade, nazvanu 'Sljedeća' opklada, gledalac se također može kladiti na ono što se može dogoditi u sljedećoj igri, kao što je sljedeći igrač koji će postići gol. Pomno prateći akciju, kockar učestvuje u uzbudljivom klađenju uživo za priliku za pobjedu. To je jedno od najboljih iskustava u klađenju koje sportske kladionice nude za Kabaddi entuzijaste.

Najbolje Kabaddi stranice za klađenje
Razumijevanje Kabaddi kvota za klađenje

Razumijevanje Kabaddi kvota za klađenje

Kao i druge kvote za sportsko klađenje, kladionice izračunavaju vjerovatne kvote na osnovu pregleda statistike, istorije i mišljenja kako bi projektirali pobjednike i vjerovatnoću ishoda. Kladioničar oduzima svoju maržu da bi dobio izglede da ponudi klijentima povoljne uslove.

Sportska kladionica će uzeti koliko će se kockari vjerovatno kladiti na ishod utakmice kako bi odredili kvote. Na kraju krajeva, kladionice prihvataju opklade za profit. Marže su visoke za nepopularne opklade i niske za očekivane ishode utakmica.

Razumijevanje Kabaddi kvota za klađenje
Kako se kladiti na Kabaddija?

Kako se kladiti na Kabaddija?

Kako je sport postao popularan u Indiji i Bangladešu, kockari su počeli da se klade na to koji će timovi pobediti. Kako popularnost raste na međunarodnom planu, navijači Kabaddija povećavaju uzbuđenje učeći kako se kladiti na sportske utakmice.

Sa ligama i timovima u Kanadi, Americi, Velikoj Britaniji i širom svijeta, online sportske kladionice su dodale Kabaddija na listu turnira dostupnih kockarima na koje se mogu kladiti na međunarodnom nivou. Sport je izuzetno popularan zbog svoje brze akcije.

Kao nacionalni sport Bangladeš, igrač učestvuje u Kabaddiju širom zemlje. Međutim, igra postaje međunarodno popularna među igračima i kockarima koji traže mogućnosti za sportsko klađenje na mreži.

Da biste se kladili na Kabaddi, jednostavno pristupite online kladionici koja nudi kvote za ligu utakmicama i turnirima. Postavite račun. Slažete se sa uslovima usluge sportske kladionice. Položite sredstva i položite opkladu. Postoje različiti načini za klađenje na Kabaddi, uključujući opklade na meč, polu-klađenja i više/manje, u zavisnosti od mogućnosti klađenja koje nudi određena sportska kladionica.

Kako se kladiti na Kabaddija?
Najveći Kabaddi događaji i turniri

Najveći Kabaddi događaji i turniri

Međunarodna Kabaddi federacija proizvodi Kabaddi Masters, Azijski kup i Svjetsko prvenstvo. Pakistan, Indija, Velika Britanija, Kanada, SAD učestvuju u Svjetskoj Kabaddi ligi.

Kabaddi Masters

Dubai je 2018. bio domaćin Kabaddi Mastersa, serije od 6 nacija koja je uključivala timove iz Irana, Argentine, Kenije, Pakistana, Republike Koreje i branioce svjetskog prvaka iz Indije. Devet dana, igrači su se takmičili u Dubaiju Al Wasl Sports Club.

Word Cup

Sa muškim i ženskim timovima, Kabaddi Svjetsko prvenstvo uključuje takmičenja u grupnoj fazi vezanog robina sa pet timova. Drugo i prvoplasirane ekipe iz dva bazena prolaze u polufinale.

Najveći Kabaddi događaji i turniri
Kabaddi Savjeti za klađenje

Kabaddi Savjeti za klađenje

Istraživanje je ključ za stavljanje dobitne opklade na Kabaddi meč. Oni koji daju dobitne opklade klade se pametno tako što razumiju detaljne informacije o sportu, timovima i igračima. Redovno gledanje utakmica može pomoći kladiocu da shvati pojedinačne igrače, sposobnosti tima i ukupne vjerovatnoće učinka.

Vijesti o tome koji se igrači oporavljaju od ozljede mogu utjecati na to kako se kockar može kladiti. Ako timu nedostaje uticajni igrač, njegovo odsustvo će verovatno uticati na to kako tim igra.

Također je važno pregledati statističke podatke tima. Istorijske pobjede i porazi također su pokazatelj kako tim može igrati u određenim utakmicama. Međutim, prošli učinak nije nužno pokazatelj budućeg ishoda.

Raspored je faktor u performansama tima. Ako tim putuje prije utakmice, dugo i dosljedno putovanje može utjecati na igru. Ako je tim konstantno igrao domaće utakmice, prilika da se odmori od putovanja može poboljšati šanse tima da pobijedi protivničku ekipu. Prikupljanjem informacija o Kabaddi timovima i određenim igračima, kockar povećava svoje šanse da položi tačnu opkladu. Odabir klađenja sa kvotama je takođe način da se pobedi. Šanse su generalno tačne u 50 posto slučajeva.

Kabaddi Savjeti za klađenje
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Licencirane kladionice koje nude mogućnosti klađenja Kabaddi moraju ponuditi informacije o odgovornom kockanju. Platforme pružaju opcije za samoisključivanje, što kockaru daje mogućnost da odustane od klađenja na određeni period.

Tokom vremenskog okvira samoisključenja, platforma neće dozvoliti kockaru da se kladi. Inovativne tehnologije sada upozoravaju kockare na web lokacijama koje učestvuju ako kockar pokazuje rizično ponašanje zbog ovisnosti o kockanju. Integracijom umjetne inteligencije u softver za kockanje, neke Kabaddi sportske kladionice mogu pratiti trendove i navike kockara na mreži.

Kockari također mogu postaviti limit depozita prije klađenja. Ograničenja omogućavaju igraču da prestane s klađenjem nakon gubitka unaprijed određene količine novca. Ove provjere i ravnoteže pomažu pojedincu da radi u suradnji s online kockarnicama i sportskim kladionicama u sprječavanju ovisnosti o kockanju.

Po zakonu, neke zemlje zahtijevaju od licenciranih online Kabaddi kladionica da potvrde starost vlasnika računa kako bi zaštitile maloljetnike da se u ranoj dobi ne uključe u kockanje. U raznim zemljama postoje i ograničenja oglašavanja kako bi se osiguralo da se maloljetnici ne podstiču na kockanje. Integracija odgovornih procesa kockanja u kockanje na sportskim kladionicama osigurava da kazina štite kockare i čuvaju maloljetnike.

Odgovorno kockanje