Šah

Šah je igra strategije i mentalne sposobnosti, a vole ga mnogi širom svijeta. Igra zahteva ogroman fokus i pažnju, što je čini veoma prijatnom za one koji je igraju. Šah nije igra za svakoga, i može biti vrlo frustrirajuće iskustvo za one koji ne odvoje vrijeme da nauče šta sve ima.

Kada je u pitanju klađenje, kladionice shvataju šah veoma ozbiljno, jer ima dosta kladioničara koji vole da stave svoj novac na kocku kada su u pitanju šahovske utakmice. Evo nekoliko važnih informacija koje svaki igrač treba da zna o klađenju na šah.

Šah
Sve što trebate znati o klađenju na šahKako se kladiti na šahRazumevanje kvota za klađenje na šah
Sve što trebate znati o klađenju na šah

Sve što trebate znati o klađenju na šah

Za one koji žele da znaju šta je klađenje na šah, odgovor je jednostavan. Odnosi se na čin klađenja na rezultate šahovske utakmice. Kladionici se mogu kladiti na to za koga vjeruju da će pobijediti u igri ili da li će biti neriješeno.

Istorija i popularnost šahovskog klađenja

Šah postoji veoma dugo, a zapisi datiraju iz 6. veka nove ere. U ono vreme, šah se nije toliko smatrao igrom veštine kao danas; radije, više se smatralo igrom na sreću koja zahtijeva vrlo malo mentalne vještine.

Ovih dana, mišljenje o šahu se dramatično promijenilo. Na igru se sada gleda kao na pravi test mentalnih vještina i strategije, zbog čega je mnogo teže predvidjeti ishod utakmice.

Ova promjena u percepciji nije učinila mnogo da odvrati igrače od klađenja na šahovske mečeve, jer je to još uvijek vrlo popularna aktivnost klađenja na mreži. Međutim, kladionici moraju razumjeti kako igra funkcionira prije nego što se klade na mreži.

Sve što trebate znati o klađenju na šah
Kako se kladiti na šah

Kako se kladiti na šah

Zaista nema ništa složeno u klađenju na šahovsku utakmicu. Kladionici moraju pronaći a dobar sajt za sportsko klađenje na mreži koji nudi klađenje na šah na mreži, a zatim mogu nastaviti da prave svoje opklade.

Većina stranica je laka za navigaciju i obično postoji dobro prikazan meni iz kojeg igrači mogu odabrati vrsta sporta na koju se kladite. Da bi se kladio na šah, igrač može slijediti ove korake:

  • Prijavite se na njihov online račun za sportsko klađenje
  • Dođite do odjeljka za šah u kladionici
  • Pronađite utakmicu koja ih zanima i plasirajte svoje tržište klađenja
  • Unesite iznos opklade i potvrdite opkladu

Vrste klađenja na šah

Najpopularnije vrste šahovskih opklada uključuju:

  • Pobjednik utakmice: Ova opklada se stavlja na igrača izabranog igrača da dobije meč.
  • Dvostruka šansa: Ova opklada se stavlja na to da bilo koji igrač dobije utakmicu, ili će biti neriješeno.
  • Azijski hendikep: Ova vrsta klađenja na šah na mreži nudi prednost jednom igraču u odnosu na drugog kako bi se izjednačile kvote.
  • Ispod/preko: U ovoj opkladi igrači predviđaju da li će ili ne biti više, recimo, poteza od postavljenog praga.
Kako se kladiti na šah
Razumevanje kvota za klađenje na šah

Razumevanje kvota za klađenje na šah

Kvote su nešto što igrači moraju shvatiti ozbiljno kada se klade na šahovske mečeve. The kvote koje nude online sportske kladionice mogu značajno varirati, tako da igrači moraju uporediti kvote na različitim stranicama i pročitati neke savjete za sportsko klađenje prije nego što se klade.

Uopšteno govoreći, favorit u bilo kom datom šahovskom meču će imati manje šanse od autsajdera. Ovo ima smisla, jer šahovske kladionice pružaju bolju vrijednost onima koji se klade na autsajdera. Međutim, postoje trenuci kada favorit može biti rizična opklada, jer može potpuno izgubiti.

Šta utiče na kvote u klađenju na šah?

Postoji nekoliko stvari koje mogu uticati na kvote u šahovskim kladionicama. Najočitija je trenutna forma oba igrača, jer će to dati predstavu o tome ko će vjerovatno pobijediti u meču.

Drugi faktor koji utiče na kvote je vrsta opklade koja se postavlja. Na primjer, opklade na to ko će pobijediti u meču obično imaju manje kvote od opklada na to da li će biti neriješeno ili ne. Iskustvo igrača takođe može uticati na kvote, jer onlajn kladionice mogu dati veću vrednost iskusnim igračima. Međutim, to nije uvijek slučaj.

Razumevanje kvota za klađenje na šah