Snuker

Snuker je sport koji je veoma sličan bilijaru i nastao je u Velikoj Britaniji. Sada se igra u cijelom svijetu i jedna je od najpopularnijih igara. To je sport koji se igra na stolu sa džepovima. Cilj igre je postići više lopti od protivnika tako što ćete ih udariti tako da udare dijelom igračeve bilje.

Igrač će imati svoje znakove i lopte na jednoj strani stola, dok će njegov protivnik imati svoje znakove i lopte na drugoj strani.

Snuker
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Osnove klađenja na snuker

Osnove klađenja na snuker

Snuker je sport koji najviše liči na bilijar. Iako je nastao u Velikoj Britaniji, sada se igra širom svijeta i među najpopularnije igre. Ovaj sport se igra na stolu sa džepovima, a cilj igre je postići više lopti od protivnika. Igrač udara loptice na način da pogodi dio igračeve bijele lopte.

Igru igra jedan igrač koji ima svoje štapove i lopte na jednoj strani stola; u međuvremenu, protivnik ima svoje znakove i lopte na drugoj strani.

Osnove klađenja na snuker
Šta je klađenje na snuker?

Šta je klađenje na snuker?

Klađenje na snuker počelo je kasnih 1800-ih kada je kockanje postalo legalizovano Velika britanija. Rani mečevi su se održavali na javnim zelenim površinama, privlačeći gledaoce da se klade na ishod svakog okvira. Ove utakmice su brzo evoluirale u sport sa svojim pravilima i propisima, što je dovelo do profesionalnih takmičenja.

Klađenje na snuker dostiglo je svoj vrhunac popularnosti, sa milionima koji učestvuju u mečevima svake godine. Iako snuker nije toliko popularan kao fudbal i drugi sportovi, njegova naklonost nastavlja da raste svake godine. Trenutno, kladionici mogu da učestvuju različite vrste klađenja, uključujući opklade na meč, hendikep opklade i tržišta, koji omogućavaju kladionicima da se klade na to koliko će vremena biti potrebno određenom igraču da osvoji okvir.

Klađenje na snuker preovlađuje u Velikoj Britaniji, jer se utakmica prenosi na TV-u od 1960-ih, a takmičenja se prenose uživo. Dok je najveća popularnost klađenja na snooker zabilježena u engleskim pabovima, danas se većina akcija klađenja održava online.

Klađenje na snuker je sada poznata zabava širom svijeta jer je igra porasla u popularnosti. Iako nije apsolutno najpopularniji sport za klađenje, klađenje na snooker online je prilično popularno, s rekreativnim kockarima i ozbiljnim investitorima koji sudjeluju u klađenju.

Šta je klađenje na snuker?
Kako se kladiti na snuker

Kako se kladiti na snuker

Pa kako se sportski kladioničar kladi na snooker? Najjednostavnija opklada je kada igrač predviđa ko će biti pobednik. Ova vrsta klađenja se naziva klađenje na utakmicu. Postoji i direktna opklada, gde igrač može da se kladi koja je ruta svakog platioca u trenutku izvlačenja. Osim toga, postoji klađenje na širenje, gdje igrač može predvidjeti tačan meč. Ova vrsta klađenja je jedna od najpopularnijih vrsta klađenja.

Hendikep opklada je kada je igrač favorizovan za pobedu od dodatnih poena. Klađenje na okvire uključuje okvire i koliko ih igrač osvoji. Negativno, to takođe uključuje koliko ih je izgubljeno. Najuzbudljivija vrsta opklade je ona u kojoj se kladioničar može kladiti na tačan rezultat koji očekuje.

Online klađenje je dostupno igračima da gledaju meč u realnom vremenu i da se klade dok se igra odvija. Kladioničar može vidjeti kuda ide utakmica i kladiti se na njen ishod.

Online klađenje je značajno unapredilo industriju klađenja na snooker. Proširio se na brojne dijelove svijeta i postao pomalo ulazna tačka za sportske kladioničare. Da bi se kladio, sve što igrač treba da uradi je da pronađe sajt za klađenje na mreži koji nudi snooker na svom tržištu. Tada igrači mogu otvoriti i učitati račun za klađenje i odmah pristupiti klađenju.

Slom klađenja na snooker:

  1. Prijavite se na kladionicu koja nudi klađenje na snooker i napravite depozit.
  2. Odaberite snooker događaj na koji želite da se kladite.
  3. Odaberite igru snukera na koju želite da se kladite.
  4. Odaberite iznos uloga.
  5. Stavite opkladu.

Klađenje uživo proširio se na tržišta snukera, posebno na web stranice za klađenje. Igrači se mogu kladiti na ono što vide u ovom trenutku. Kvote za takve opklade se mogu trenutno promijeniti, čineći klađenje još uzbudljivijim.

Kako se kladiti na snuker
Izračunavanje kvota za klađenje na snuker

Izračunavanje kvota za klađenje na snuker

Evo jednostavne podjele: Kvote za klađenje su vjerovatnoća da će se neki događaj desiti. Ako je vjerovatno da će se nešto dogoditi (npr. pobjeda omiljenog tima), to ima niže kvote i daje kladionicima slabe prinose. Kvote su određene mnogim faktorima, kao što su forma, nizovi pobjeda, nizovi poraza i još mnogo toga.

kvote za klađenje općenito procjenjuju i isporučuju kladionice. Kladionici dovršavaju svoje izbore samo na osnovu ispita ili rafinirane intuicije. Kvote za određeni meč mogu se mijenjati u sedmičnom ili jediničnom periodu.

Kvote mogu odstupati između kladioničarskih stranica, tako da kladioničar mora istražiti. Međutim, razlika je rijetko značajna osim ako igrač ne kladi bogatstvo.

Klađenje na snuker i kvote na sportsko klađenje se uvelike razlikuju u različitim kladionicama za snuker. Snooker opklade su u frakcijskom formatu gdje su brojke prikazane kao 1/1, 1/4 i više.

Imenilac označava količinu novca koju igrač želi uložiti. Brojač pokazuje iznos dobiti. Dakle, ulog od 1/10 bi značio da bi igrač osvojio 1$ kada je ukupan iznos opklade 10$.

Kako se igrač kladi na mreži? Iznosi će biti automatski izračunati kada je bolji na web stranici za sportsko klađenje na mreži. Ova lakoća omogućava igraču da se kladi bez potrebe za vlastitim proračunima. Igrač može koristiti kalkulator da dobije ideju o tome koliko može dobiti od klađenja na igre snukera.

Mnogi faktori utiču na kvote za klađenje na snooker, uključujući nivo veštine igrača, trenutni učinak, vremenske uslove, snagu njihovog takmičara i koliko dobro igraju.

Izračunavanje kvota za klađenje na snuker
Najbolja takmičenja u snukeru

Najbolja takmičenja u snukeru

Snuker se održava tokom cijele godine, sa najveći turnir, Svjetsko prvenstvo u snukeru, koje se održava u aprilu svake godine. To je dvonedeljni turnir sa najboljom kontrolom i potencijama koje su kladionici ikada videli.

Tu su i izložba Crucible, Masters i UK Championship. Svjetska snooker turneja djeluje širom svijeta, omogućavajući igračima mnogo mogućnosti za klađenje.

Neka od najvećih imena u igri mogu se podržati u direktnim kvotama za snuker u kladionicama. Jedan od najvećih vrhunaca snuker sezone je Svjetsko prvenstvo u Sheffieldu.

Mnoge kladionice će imati direktne kvote za snuker za Svjetsko prvenstvo u snukeru. Igrač se može kladiti na neka od najboljih imena, kao što su Mark Selby i John Higgins.

Najbolja takmičenja u snukeru
Sve o Svjetskom prvenstvu u snukeru

Sve o Svjetskom prvenstvu u snukeru

Tu je i Svjetsko prvenstvo u snukeru, gdje se igrači mogu kladiti na svaki meč Svjetskog prvenstva iz kvalifikacija. Ovo je mjesto gdje će šestostruki finalista Jimmy White tražiti da rezerviše svoje mjesto u Crucibleu. Obavezno pogledajte najnovije kvote za snooker i podržite neke od igrača iz forme dok traže najveću nagradu u snukeru.

Međutim, Sheffield nije sve i kraj svega. Postoje dodatni turniri na kojima će biti dostupne najnovije kvote za snuker. Na primjer, početak godine sa praskom je Masters u Alexandra Palaceu, jedan od tri snukerova "Triple Crown" događaja.

Na tom turniru najbolji svjetski igrači se bore za trofej Paul Hunter i reputaciju šampiona Mastersa. U isto vrijeme, Triple Crown se održava neposredno prije Božića kada se održava UK Championship, a igrač redovno osvaja turnir u prvih 10 na rang listi.

Međutim, čak i ako omiljeni igrač nije u formi u ranoj fazi meča, još uvijek postoji šansa. Na primjer, mnoge kladionice nude opcije "u igri" za klađenje na snooker, garantirajući profit.

Kvote za meč će se stalno ažurirati kako se utakmica odvija. Dakle, ako omiljeni igrač kladioničara dobije frejm ili dva, onda bi mogli dobiti profitabilnije kvote na tržištu kvota za meč.

Kladioničar takođe može staviti snooker opklade na igrača za koje očekuje da će pobediti u sledećem frejmu meča. Takođe se mogu kladiti na to koji će igrač baciti prvu loptu, koje boje će biti prva dozvoljena boja i da li će ukupan broj poena za okvir premašiti odabrani broj.

Sve o Svjetskom prvenstvu u snukeru
Kvote za Svjetsko prvenstvo u snukeru

Kvote za Svjetsko prvenstvo u snukeru

Iako su u kalendaru uzbudljivi turniri, najiščekivaniji događaj je Svjetsko prvenstvo, na kojem je dominirao Steve Davis 80-ih, Stephen Hendry 90-ih i Ronnie O'Sullivan u ovom stoljeću.

32 igrača će se takmičiti u nokaut formatu koji se održava tokom 17 dana. Broj frejmova se generalno povećava tokom televizijskog turnira.

Prva runda je najbolji od 19 okvira i konačni najbolji od 35. Ovdje pobjednik treba da pogodi pobjednički broj od 18 da bi osvojio titulu.

Igrači mogu pogledati u različitim kladionicama za kvote za Svjetsko prvenstvo za snooker. Postoje kvote na desetine igrača mjesecima prije početka akcije. Zatim, kada turnir počne, kladionice će ponuditi tržišta na svakom meču, a sve će se prenositi na televiziji.

Ne kladite se na Hype

Budući da je snooker popularan sport za klađenje, kladiocu je lako da se kladi na drugog boljeg, vjerujući da mora znati sve detalje ako se kladi na ovaj sport. Međutim, to nije uvijek slučaj.

Za kladioničare je važno da steknu vlastito znanje o igri i trenutnom meču, a ne da prate šta publika može nagađati. Samo zato što publika možda navija za jedno ime ne znači da će taj meč dobiti.

Key Takeaways

  • Provjerite različite kladionice za izračunavanje kvota
  • Odaberite u kojim utakmicama želite da učestvujete
  • Istražite statistiku i kvote klađenja i ne oslanjajte se na hype
Kvote za Svjetsko prvenstvo u snukeru
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević