Rukomet

Rukomet je sličan futsalu, a cilj dva sedmočlana tima u ovoj utakmici je pobjeda postizanjem više golova. Sa trajanjem utakmice od jednog sata, produžava se dva puta za pet minuta ako je rezultat neriješen, nakon čega slijedi raspucavanje dok se ne odluči pobjednik.

Igrači mogu koristiti svoja tijela iznad koljena, ali njihove ruke mogu slobodno baratati loptom samo tri sekunde. Vođenje lopte je dozvoljeno ne više od tri koraka. Klađenje na rukomet je oblik sportskog klađenja koji uključuje klađenje na ishod utakmice.

Rukomet
Osnove rukometnog klađenja

Osnove rukometnog klađenja

Rukomet je uporediv sa futsalom: dvije sedmočlane ekipe ciljaju na pobjedu tako što će postići najviše golova. Svaki meč traje jedan sat, a igra se produžava dva puta za pet minuta ako je rezultat neriješen, nakon čega slijedi raspucavanje dok se ne utvrdi pobjednik.

Igrači koriste svoja tijela iznad koljena, ali njihove ruke mogu slobodno baratati loptom samo do tri sekunde. Igrač može driblati loptu najviše tri koraka. Glavno sportsko klađenje rukometnog klađenja uključuje klađenje na ishod utakmice.

Klađenje na rukomet može biti vrlo povoljno u novcu, iako je to jedna od najmanje popularnih disciplina sportskog klađenja. Solidno poznavanje igre i a pouzdana strategija klađenja su samo dva elementa koji mogu doprinijeti vašem uspjehu kada je u pitanju isplata.

Uspeh na duge staze nije lak, ali je nesumnjivo dostižan ako se pravilno primenite. U ovom vodiču ćemo opisati šta klađenje na rukomet uključuje. Također će ponuditi savjete i strategije, koje bi trebale pomoći u oblikovanju vaše igre klađenja.

The najbolje internet stranice za klađenje pomoći će vam da pružite najbolje kvote, strategije i ponuditi vam promocije i bonuse visoke vrijednosti.

Osnove rukometnog klađenja
Sve što trebate znati o Rukometnom klađenju

Sve što trebate znati o Rukometnom klađenju

Rukomet je postao popularan u istočnoj Evropi i širom Evrope nakon Drugog svetskog rata. Rukometno klađenje u Sjedinjenim Državama može se pratiti od 1900-ih kada se u početku igrao meč od dvije utakmice, poznat kao rukomet s jednim zidom. Ovo takmičenje uključivalo je igrače koji su naizmjenično udarali loptu o zid.

Rukomet je izuzetno brz i sadrži nekoliko elemenata iz raznih igara, poput košarke, hokeja na ledu i fudbala. Kako se radi o igri sa visokim rezultatom, preovlađujuća je u online klađenju.

Online rukometno klađenje je u posljednje vrijeme poraslo u popularnosti, obilježeno brojem međunarodnih turnira i rastom klađenja. Sada je an izuzetno popularan sport širom sveta, s povećanim brojem web stranica za klađenje na rukomet koje su dostupne ljudima za klađenje.

Ljudi su također bolje upoznati s igrom, što je dovelo do češćeg kockanja na nju. Popularnost rukometnih kladionica raste zbog dostupnosti više online kockarnica, TV prenosa i drugih medijskih sadržaja o sportu.

Prijateljske utakmice uglavnom imaju više golova, vjerovatno zato što su utakmice manje kritične. Stoga, timovi mogu igrati sa više neovisnosti. Tokom ključnih liga i kup utakmica, igrači će se vjerovatno držati taktike i slijediti upute. Međutim, mnogi igrači su slobodni da igraju kako žele sa prijateljskim utakmicama. To često znači da je kondicija za meč pravi cilj umjesto da se pobijedi u igri.

Sve što trebate znati o Rukometnom klađenju
Kako se kladiti na rukomet

Kako se kladiti na rukomet

Šta je rukometno sportsko klađenje? Oni su mnogo različitih opklada pa hajde da ga razbijemo.

Pobjednik utakmice

Najjednostavniji tip klađenja je kada se kladitelj kladi na to koji će tim pobijediti. Također se mogu kladiti na to za koji tim vjeruju da će pobijediti u svakom poluvremenu utakmice.

Spread Betting

Postoji i vrsta klađenja koja se zove širenje klađenja. Ovo je kada se kladitelj kladi na pobjedu tima, ali će dobiti opkladu samo kada njihov tim postigne više od odabranog broja golova iznad i iznad protivničkog tima. Tako, na primjer, ako se kladionik kladi na tim A -9,5, morat će pobijediti sa 9,5 golova u odnosu na drugi tim.

Ukupno golova

Kladilac se takođe može kladiti na zbir svih golova postignutih tokom utakmice. Na primjer, ako kladionica ponudi liniju od 34,5, kladioničar će pobijediti ako je postignutih golova 35 ili više i izgubiti ako ima 34 ili manje golova. Recimo da je tim postigao neparan ili paran broj golova; onda, postoji opklada i za to. Zanimljivo je da se kladioničar može kladiti i na kvote ili pare za svako poluvrijeme meča.

Klađenje na duplu šansu

Kladioničar se takođe može kladiti na dva ishoda. Ovo se zove klađenje na duplu šansu, gde se kladioničar može kladiti na pobede dva tima i remi. Ako misle da će tim pobijediti s određenim brojem golova, mogu staviti okladu na dobitnu marginu. Ovo je još jedna vrsta opklade koja se odnosi na pojedinačna poluvremena igre.

Kladioničar se također može kladiti na tim za koji vjeruje da će pobijediti u polovinu s boljim rezultatom i na polovinu meča za koju misli da će imati veći rezultat. Ako tim postigne određeni broj golova prije drugog, postoji opklada na to koji će timovi postići prvi i posljednji.

Pobjednik lige

Kladioničar se također može kladiti na to za koga vjeruje da će pobijediti sve ostale timove tokom ligaških turnira. Ovo uključuje Svjetsko prvenstvo.

Hendikepi

Klađenje na hendikep u rukometu znači da kladioničar ulaže novac na tim za koji vjeruje da će ili pobijediti ili izgubiti utakmicu za određeni iznos. Ovo će biti označeno znakom + ili -. Ako tim ima znak + iza svog imena na tabli, dozvoljeno mu je da izgubi brojem iza simbola.

S druge strane, ako tim ima - iza svog imena, mora pobijediti u igri s više od broja koji slijedi iza simbola.

Winning Margin

Kladilac se može kladiti koliko će tim pobijediti u rukometu. Ovo gotovo uvijek dolazi u obliku opklade više/manje. Ako je broj veći ili manji od iznosa koji ste odabrali, dobit ćete svoju opkladu.

Evo podjele klađenja:

  1. Prijavite se na kladionicu koja nudi klađenje na rukomet i napravite depozit.
  2. Odaberite rukometni događaj na koji želite da se kladite.
  3. Odaberite tim na koji želite da se kladite.
  4. Odaberite iznos uloga.
  5. Stavite opkladu.
Kako se kladiti na rukomet
Izračunavanje kvota za klađenje na rukomet

Izračunavanje kvota za klađenje na rukomet

Ako razumete kako se kladiti na sport, znat ćete decimalni format koji se koristi za izračunavanje kvota. Možete izračunati svoju očekivanu isplatu koristeći kvote da je pomnožite sa količinom vašeg uloga. Nadamo se da će vam ovi vodiči za sportsko klađenje u rukometu pomoći kada postavljate svoje opklade.

Budući da se rukomet pretežno igra u Evropi, klađenja na rukomet se zaista nude samo na evropskim sajtovima za klađenje. Stoga se trebate upoznati s decimalnim kvotama predstavljenim kao decimalni brojevi.

Dobra vijest za vas je da su decimalne kvote vjerovatno najlakše razumjeti. Sve što treba da uradite da odredite svoju potencijalnu isplatu je da pomnožite svoj ulog sa kvotama koje ste odabrali.

Na primjer, ako su kvote 5,0 i kladili ste 10 USD uz kvotu 5,0, dobićete isplatu od 50 USD. Na kraju, to znači da ste zaradili 40 dolara.

Izračunavanje kvota za klađenje na rukomet
Rukometni turniri na koje se isplati kladiti

Rukometni turniri na koje se isplati kladiti

Posljednjih godina rukomet je stekao popularnost, a ljubitelji sporta privučeni su mu zbog spretnosti koja je potrebna i prirode igara sa visokim rezultatom. Ovaj sport ima najveću popularnost u Mađarskoj, Francuskoj, Njemačkoj i nordijskim zemljama.

Partille Cup je jedan od najprestižnijih rukometnih sportskih događaja na koji se može kladiti. To je uvijek odlična prilika da pronađete svoju najbolju web stranicu za klađenje na mreži ili pratite klađenje uživo.

Nedavno Svjetsko prvenstvo 2021. godine steklo je masovnu popularnost, a milioni ljubitelja sporta prate ga na televiziji. Pobjednici tog turnira bili su Danska, dok je Švedska bila druga.

Evo liste nekih od najpoznatijih rukometa takmičenja u svetu:

EHF Liga šampiona

EHF Liga šampiona je svetski poznata organizacija rukometnog takmičenja u Evropi. Učestvuju najveći timovi iz vodećih evropskih zemalja. Takmičenje se vodi i vodi EHF godišnje. EHF također upravlja mečevima za žene koje prate sličan format.

EHF Liga prvaka se obično dijeli na pet glavnih faza. Timovi mogu ući u takmičenje u grupnoj fazi ili fazi kvalifikacija na osnovu svoje kriterijumske liste i rang liste nacionalnog saveza.

IHF Svjetsko prvenstvo u rukometu

The Međunarodna rukometna federacija organizuje Svjetsko prvenstvo u rukometu za muškarce i Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene.

Na 27 održanih Svjetskih prvenstava u rukometu za muškarce, jedanaest zemalja je osvojilo titulu. Francuska je najviše uspjela sa šest titula.

Što se tiče Svjetskog prvenstva u rukometu, Rusija je osigurala većinu titula, a slijedi je Holandija.

Olimpijski rukomet

Rukomet se održava u Summer Olympics, gdje se 12 ženskih i muških ekipa bori za osvajanje željene zlatne medalje.

Olimpijski rukometni turniri prvobitno su trebali da se održe 2020. godine u Tokiju, Japan, ali su odgođeni zbog pandemije. Tako će se održati ove godine, počevši od 24. jula.

Ekipe će početi u grupnoj fazi. Prvih osam zemalja će tada preći u nokaut fazu turnira. Danska je u 2019. godini pobijedila u teškoj utakmici, pobijedivši Norvešku sa 31-22.

Rukometni turniri na koje se isplati kladiti
Ne kladite se na Hype

Ne kladite se na Hype

Budući da rukomet nije najpopularniji sport za klađenje, kladiocu je lako da se kladi na drugog boljeg, vjerujući da mora znati sve detalje ako se kladi na ovaj sport. Međutim, to nije uvijek slučaj.

Za kladioničare je važno da steknu vlastito znanje o igri i trenutnom meču, a ne da prate šta publika može nagađati. Samo zato što publika možda navija za jedno ime ne znači da će taj meč dobiti.

Key Takeaways

  • Razmotrite vrstu klađenja koja vam najviše odgovara
  • Osvježite se o decimalnim kvotama klađenja
Ne kladite se na Hype