Formula 1

Formula 1 je najbolje ocijenjena trkačka serija širom svijeta. Stoga nije ni čudo što je klađenje na ovaj sport uobičajena zabava za mnoge posmatrače. Ljubitelji vozačkog sporta mogu cijeniti uzbudljivu akciju dok posmatraju kako se njihovi omiljeni vozači međusobno bore na stazi. Međutim, klađenje na Formulu 1 postalo je još veći posao na internetu.

NASCAR je možda najpopularniji oblik moto trka u Sjedinjenim Državama; međutim, trke Formule 1 imaju šire sljedbenike širom svijeta. Popularnost F1 stalno raste u Americi, a sa tom naklonošću dolazi i dodatna privlačnost klađenja. Uronit ćemo više u detalje o usponu klađenja na Formulu 1 i svim detaljima potrebnim za kladioničare.

Formula 1
Sve što trebate znati o Formuli 1 klađenju

Sve što trebate znati o Formuli 1 klađenju

Klađenje na Formulu 1 zahtijeva klađenje na rezultat utrka. Stilovi klađenja se mogu dovršiti online sportske kladionice, berze klađenja i tradicionalne kladionice. Kladionici mogu testirati svoj novac na tome za koji vozač vjeruju da će pobijediti u utrci, pored ostalih izazova, uključujući plasman na podijum, najbrža vremena kruga i još mnogo toga.

Nema datuma kada je klađenje na Formulu 1 prvi put počelo; međutim, može se pretpostaviti da je klađenje na sport počelo na početku samog sporta. Treba napomenuti da je u knjizi pod nazivom "Istorija kockanja" Tonyja Bluma spomenuto klađenje Formule 1, govoreći o tome kako su se kladionici kladili na mnoge sportske događaje vekovima, uključujući trke.

Dakle, vjeruje se da su kladionice Formule 1 počele 1950-ih. Od svog nastanka, vremenom je postajao sve popularniji, posebno stvaranjem sportskog klađenja na internetu.

Klađenje na Formula 1 jedan je od najpopularnijih oblika sportskog klađenja širom svijeta. Klađenje na sport je jedna od najpopularnijih opklada na globalnom nivou, a kladionici vole da se klade na svoje preferirani vozači i timovi.

Sve što trebate znati o Formuli 1 klađenju
Kako se kladiti na Formulu 1

Kako se kladiti na Formulu 1

Klađenje na Formulu 1 može biti jednostavno ili komplikovano koliko god da je napravite, pri čemu je najjednostavnija oklada na Formulu 1 pobjednik utrke - to se zove Outright Bet. Sve što kladioničar mora da uradi je da se kladi na vozača za koga veruje da će pobediti.

Evo podjele klađenja:

  1. Prijavite se na kladionicu koja nudi klađenje Formule 1 i napravite depozit.
  2. Odaberite događaj Formule 1 na koji želite da se kladite.
  3. Odaberite vozača ili tim Formule 1 na koji želite da se kladite.
  4. Odaberite iznos uloga.
  5. Stavite opkladu.

Kladionici također mogu staviti opklade na a Podium Finish. Ovo uključuje klađenje na prva tri vozača ili tima. Nije bitno na kojoj poziciji bilo koji od vozača završi. Dakle, ako položite opkladu koristeći ovaj stil i vozač kojeg odaberete dobije prvi, pobjeđujete.

Takođe, ako vaš vozač osvoji treći, pobjeđujete. Ljubitelji klađenja Formule 1 sa preovlađujućom maržom mogu se kladiti i na to koliko će daleko ispred prvoplasirani vozač pobijediti drugoplasiranog.

Tu je i Startna pozicija opklada, koja uključuje klađenje na to ko će započeti utrku na pole positionu. Ova pozicija je najbliža startnoj liniji na početku trke. To je mjesto koje se zaradi, odlaskom do vozača sa najbržim vremenom u kvalifikacijama.

Drugi stil klađenja je Najbrži krug. Ovo je prilično jednostavno: to je kada se kladionici mogu kladiti na to ko misle da će imati najbrži krug. Ovo može biti zasnovano na prošlim performansama ili na tome kako se vozač ponaša u sadašnjoj trci.

Iako značajna isplata za autsajdera može biti primamljiva, ona obično nije nagrađivana. To je zato što je Formula 1 sport u kojem favoriti gotovo uvijek pobjeđuju.

Na primjer, Lewis Hamilton je osvojio devet trka u sezoni 2017. U međuvremenu, Valtteri Bottashis, njegov saigrač iz Mercedesa, osvojio je tri. Time je Hamilton osvojio titulu vozača, a Mercedes titulu konstruktora.

Prestižni sportski događaji Formule 1 poput Velika nagrada Monaka ili Svjetsko prvenstvo u Formuli 1 su izuzetno velike prilike za sve kladioce da se klade.

Kako se kladiti na Formulu 1
Izračunavanje kvota za klađenje Formule 1

Izračunavanje kvota za klađenje Formule 1

Izračunavanje formule 1 kvote za klađenje može biti zastrašujuće za neke kladioničare, ali može biti relativno jednostavno. Da bi se počeo kladiti na utrku Formule 1, kladioničar mora znati vjerovatnoću da će se neki događaj dogoditi. Kada su kvote poznate, igrač može koristiti ovaj broj da procijeni kvote klađenja na Formulu 1.

Faktori za kvote u Formuli 1

Mnogo je faktora koji utiču Formula 1 kvote. Kao prvo, vreme može biti veliki odlučujući faktor za to kako će se trka održati. Ako je kišni dan, to može uticati na vuču točkova, što onda utiče na to koliko brzo automobili mogu da idu i koliko brzo mogu da obilaze zavoje.

Tu je i dužina kruga koju treba uzeti u obzir. Za onlajn klađenje Formule 1, fanovi takođe treba da imaju na umu da se trke Formule 1 obično održavaju na stazama dugim nekoliko kilometara. Ovo može uticati na to kako vozač može uzeti trku, što znači da li će se povući i krenuti na pobjedu na kraju ili pokušati zadržati prvo mjesto od početka. Dakle, mnogi faktori mogu uticati na planove.

Kladionici takođe moraju uzeti u obzir prethodne performanse vozača. Ljubitelji klađenja Formule 1 mogu pogledati statistiku na mreži kako bi utvrdili da li bi mogli biti uspješni. Da li je vozač u poslednje vreme imao niz gubitaka? Kakav automobil koriste? Koje su specifikacije na autu? Kladionici u Formuli 1 bi također trebali uzeti u obzir timove Formule 1 kako bi odredili ko će vjerovatno pobijediti.

Uzimanje u obzir ovih faktora uvelike pomaže igračima Formule 1 da donesu informisane odluke u vezi sa klađenjem.

Formula 1 Futures Opklade

Klađenje na fjučerse znači klađenje na vozača ili tim za koji vjerujete da će postati šampion na kraju F1 sezone. U Formuli 1, igrači se mogu kladiti na koji tim misle da će pobijediti vozača prvenstvo, a igrači se također mogu kladiti na to za koga vjeruju da će osvojiti konstruktorsko prvenstvo.

Najbolje vrijeme za ovu opkladu je prije početka trkačke sezone, jer neke internetske stranice za klađenje Formule 1 zatvaraju opciju klađenja kada počne prva trka.

Izračunavanje kvota za klađenje Formule 1
Potražite stranicu sa odličnim opcijama za klađenje uživo Formule 1

Potražite stranicu sa odličnim opcijama za klađenje uživo Formule 1

Uživajte u uzbuđenju klađenja u igri za Formulu 1, gdje je brzo donošenje odluka ključno. Razlika između klađenja uživo na F1 i ostali sportovi je da kladioničari stalno preispituju svoje odluke u utrci. U trci, vozači moraju barem jednom da se zaustave u boksu kako bi zamijenili gume.

Predviđanje kada se to može dogoditi je odličan način da sebi date prednost kada klađenje uživo na Formuli 1.

Komentatori su također od velike pomoći kada se razmatraju utrke Formule 1. Slušanje stručnjaka pomoći će kladionicima da prate mjerenje vremena tokom utrke. Na primjer, ako kladioničar želi znati kada će određeni vozač stati u boksu, može preslušati ovu informaciju preko radija vozača.

Ako kladioničar vjeruje da određeni vozač igra u krivo vrijeme, to može odlučiti da li se kladi na njega. Štaviše, s druge strane, to bi moglo biti savršeno vrijeme za kladioničara da podrži rivala tog vozača u utrci.

Potražite stranicu sa odličnim opcijama za klađenje uživo Formule 1
Klađenje na kvalifikacije za Formulu 1

Klađenje na kvalifikacije za Formulu 1

Postoji trostepeni nokaut za kvalifikacione vožnje F1. To može zavisiti od broja prijavljenih automobila, ako je grupa najsporijih vozača eliminisana u Q1, a zatim ako je druga grupa najsporijih vozača ponovo eliminisana u Q2, ostavljajući deset automobila da se utrkuju u Q3 za pol poziciju.

Klađenje na pole position je odlično tržište koje treba pogledati tokom kvalifikacija za Formulu 1. U ovom trenutku, kladionici bi imali nekoliko prilika da vide performanse vozača na stazi tokom treninga i trebali bi imati pristojnu predstavu o tome koji bi vozač potencijalno mogao pobijediti u utrci.

Ne kladite se na Hype

Budući da je Formula 1 široko popularna, kladiocu je lako da se kladi na drugog boljeg, vjerujući da mora znati sve detalje ako se kladi na ovaj sport. Međutim, to nije uvijek slučaj.

Za kladioničare je važno da steknu vlastito znanje o igri i trenutnom meču, a ne da prate šta publika može nagađati. Samo zato što publika možda navija za jedno ime ne znači da će taj meč dobiti.

Klađenje na kvalifikacije za Formulu 1
Key Takeaways

Key Takeaways

  • Razmislite o klađenju uživo i budućnosti
  • Ne kladite se na autsajdera; drži se šampiona
  • Procijenite svoje znanje za stil klađenja koji vam najviše odgovara
  • Razmislite o tome kako vremenske prilike mogu igrati ulogu za performanse automobila vašeg vozača
Key Takeaways