Galski fudbal

Gelski fudbal je jedan od najpopularnijih timskih sportova u Irskoj i ovo je i dalje glavni dom za ovaj sport, iako postoje timovi u drugim dijelovima Evrope, UK i Sjeverne Amerike. To je veoma jedinstven sport, po tome što je i dalje veoma amaterski sport. Nikom ko igra galski fudbal nije dozvoljeno da primi bilo kakav oblik plaćanja za učešće. Ovo se odnosi na igrače, menadžere i trenere. Još nije uvršten u Olimpijske igre.

Klađenje na galski fudbal je isto kao i klađenje na druge sportove. Kladionici mogu izabrati da se klade na ishod utakmice, ishod turnira, ukupan broj golova određenog igrača ili tima ili čak na rezultat na poluvremenu tokom utakmice.

Galski fudbal
Sve što trebate znati o galskom fudbalu

Sve što trebate znati o galskom fudbalu

Internet stranice za sportsko klađenje će ponuditi kvote na sve ove različite opcije, kako za napredno klađenje tako i za klađenje uživo. Kladioničar odlučuje koliko želi uložiti, popunjava listić za online klađenje i šalje ga.

U galskom fudbalu postoje dvije ekipe koje imaju po 15 igrača. Igra se na terenu pravougaonog oblika i golovi se postižu ili udaranjem ili udarcem lopte u gol, čime se osvajaju tri boda, ili stavljanjem lopte između dvije stative koje se nalaze iznad golova i preko prečke, što će zaradite timu jedan bod.

Lopta se može premještati s jednog kraja terena na drugi na više različitih načina. Igrači mogu da nose, šutiraju, odbijaju ili dodaju rukom loptu dok se kreću niz polje.

Timske pozicije u galskom fudbalu su jedan golman, dva vezna, šest bekova i šest napadača. Većina timova će također imati određeni broj igrača koji će se ponašati kao zamjene. Generalno je to samo muški sport, ali sada postoji nekoliko ženskih timova i oni su formirali Ženski galski fudbalski savez. Pravila su prilično slična australskim pravilima fudbala, a kao rezultat toga i međunarodnim pravilima fudbal je razvijen, koji je hibrid između ove dvije igre.

Gaelski fudbalski događaji

U Irska, Gelski fudbal nadgleda Gaelski atletski savez. Ova organizacija također kontrolira bacanje i camogie. Oni također nadgledaju glavne galske fudbalske turnire. Jedan od najpopularnijih događaja je All-Ireland Senior Championship. Mesto održavanja je Croke Park u Dablinu i prisustvuju hiljade gledalaca. U SAD najveće galsko sportsko mjesto je Gaelic Park u New Yorku.

Sve što trebate znati o galskom fudbalu
Da li je online klađenje na galski fudbal legalno?

Da li je online klađenje na galski fudbal legalno?

Legalno je vršiti online klađenje na galski fudbal. Većina glavnih sajtovi za sportsko klađenje nude kvote na raznim ligaškim utakmicama i turnirima. Online kockanje je sada legalizovano u Irskoj, glavnom domu ovog sporta. U zemljama kao što su SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo sportsko klađenje na mreži je takođe legalno.

Svako ko ima sjedište u zemlji u kojoj sportsko klađenje nije legalizirano možda će moći pronaći web-lokaciju u drugoj zemlji koja će ih prihvatiti kao kupca, iako neke stranice polažu veliku pažnju da spriječe članstvo iz ograničenih zemalja.

Da li je online klađenje na galski fudbal legalno?
Kako se kladiti na galski fudbal

Kako se kladiti na galski fudbal

Da biste pronašli najbolje galske fudbalske stranice za klađenje, važno je provjeriti nekoliko različitih stranica kako biste bili sigurni da nude kvote za sport prije nego što se registrujete. Gledajući na niz sportova koje nudi stranica pomoći će kladioniku da odredi koje je mjesto najbolje za njega da koristi. Klađenje na sport je relativno novo, ali definitivno raste u popularnosti kako sve više zemalja otkriva sport i osniva svoje timove.

Amaterski status ovog sporta je vjerovatno razlog što se ne igra više, što smanjuje broj utakmica na koje se kladionici mogu kladiti. Razvoj hibridne fudbalske igre međunarodnih pravila može pomoći da se sport približi široj publici, što će također potaknuti više kladioničarskih stranica da ponude kvote na igre.

Kako se kladiti na galski fudbal
Razumijevanje kvota za klađenje na galski fudbal

Razumijevanje kvota za klađenje na galski fudbal

Kvote za klađenje na galski fudbal uglavnom se odnose na ishod utakmice, ali se kladionici mogu kladiti i na druge faktore kao što su fudbaler godine ili najbolji strijelac turnira. Stranica će odrediti kvote na osnovu učinka pojedinačnih igrača i timova.

Ovo će im dati predstavu o tome koliko je vjerovatno da će tim uspjeti. Tokom turniri, kvote će se ažurirati kako tim bude napredovao kroz turnir. Stoga je vjerovatno da će najatraktivnije kvote biti ponuđene na početku turnira.

Razumijevanje kvota za klađenje na galski fudbal
Kako se kladite na galski fudbal?

Kako se kladite na galski fudbal?

Kada kladioničar želi da se kladi na galski fudbal, sve što treba da uradi je da prati uputstva na ekranu na kladionicama. Oni biraju utakmicu ili funkciju na koju žele da se klade, unose iznos na koji žele da se klade i šalju listić za online klađenje. Detalji zatim idu na njihov online račun i oni mogu provjeriti ishod svoje opklade čim se meč završi. Svi dobici će također biti dodijeljeni direktno na račun za online klađenje.

Vrste klađenja na galskom jeziku

Postoji nekoliko različitih vrsta opklada koje kladioničari mogu koristiti. Najpopularnije su klađenje na meč, gdje se odabir temelji na timu za koji vjerujete da će pobijediti, ali je moguće kladiti se na tim koji bi mogao izgubiti ili će se utakmica na kraju završiti neriješeno. Klađenje na hendikep funkcioniše na sličan način kao i klađenje na meč, ali će jednom timu biti data neznatna prednost. The online kladionica će jednoj ekipi dati određeni broj bodova prije početka utakmice. Ovo će izjednačiti izglede.

Oklada na dobitnu marginu je upravo onako kako zvuči. Sajtovi za klađenje obično nude niz opcija za maržu, tako da kladioničar ne mora da je tačno ispravi. Postoji mogućnost klađenja na više/manje bodova i golova.

Ovo može biti za tim ili pojedinca. Klađenje uživo postaje sve popularnije. Ovo je kada je opklada postavljena tokom stvarnog meča. Kladioničar je mogao pogledati dio utakmice kako bi stekao predstavu o tome kako bi mogao napredovati prije nego što preda svoj listić za klađenje.

Kako se kladite na galski fudbal?
Najveći galski fudbalski događaji i turniri

Najveći galski fudbalski događaji i turniri

Sveirsko seniorsko prvenstvo najveći je od galskih fudbalskih turnira. Oko 80.000 ljudi prisustvuje utakmicama koje se održavaju u Croke Parku u Dublinu. Ovo je jedan od događaja koji je gotovo uvijek dostupan na internet stranicama za sportsko klađenje tako da će svake godine biti lako kladiti se na ove utakmice. I Sveirsko seniorsko prvenstvo i Nacionalna fudbalska liga odvijaju se po međužupanijskom sistemu.

Sljedeći turnir je All-Ireland Club Championship. Ovo je događaj za pojedinačne klubove i radi na nokaut osnovi. Moguće je kladiti se na sve galske fudbalske događaje, kako u Irskoj tako iu drugim zemljama. SAD imaju neke turnire za galski fudbal i iako su ovi popularni u SAD-u, pokrivenost o njima zapravo ne dopire do drugih zemalja. Još uvijek su irski turniri najpopularniji.

Najveći galski fudbalski događaji i turniri
Savjeti za klađenje na galski fudbal

Savjeti za klađenje na galski fudbal

Oni koji su novi u online klađenju i koji nisu upoznati sa klađenjem na galski fudbal trebali bi se pobrinuti da odvoje vrijeme za naučite malo o sportu pre nego što se klade. Sportsko klađenje je i dalje prvenstveno igra na sreću.

Ne postoji način da se zna šta će se desiti tokom meča, tako da bez obzira koliko je tim dobro igrao ranije, ne postoji garancija za bilo kakav konkretan ishod. Međutim, saznanje malo više o igri i prethodnom učinku timova i igrača može pomoći u donošenju informiranije odluke.

Ligaške igre su popularnije za klađenje od ostalih igara, pa je vrijedno naučiti više o ligama. Dobro je pripaziti na vremenske prilike u Irskoj jer to može ozbiljno uticati na ishod utakmica. Ako Gealif Football kladionice također prate vremenske prilike, to će također uticati na kvote koje nude. Loše vrijeme utiče na uslove za igru, što može uzrokovati probleme timovima.

Savjeti za klađenje na galski fudbal
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Jedna od glavnih obaveza najboljih online galskih fudbalskih kladionica je pružanje podrške onima koji se bore da kontrolišu svoje kockanje. Prvi korak je kontaktiranje korisničkog tima. Oni će moći pružiti niz savjeta o opcijama koje su na raspolaganju.

Jedna od glavnih opcija s kojima stranica može pomoći je primjena limita depozita. To znači da kladioničar unaprijed bira maksimalan iznos koji može učitati na svoj račun svake sedmice ili mjeseca. Ovo će ograničiti potrošnju i spriječiti kladioničara da stavi preveliki broj opklada.

Samoisključivanje je još jedan korak koji je dostupan. Kladioničar će tražiti da bude stavljen na listu klijenata koji ne mogu otvoriti račun. To može biti na ograničeni vremenski period ili na neograničeno vrijeme. Ovo će osigurati da se ne mogu prijaviti ni na jednu web lokaciju za sportsko klađenje na mreži. Savjete o upravljanju navikom kockanja možete dobiti i od zvaničnih organizacija kao što je Gamblers' Anonymous.

Internetske stranice za kockanje imaju zakonsku obavezu da pomažu korisnicima koji se bore s problemima kockanja i većina će također imati informacije o tome upravo na web stranici.

Odgovorno kockanje