Sve o Biatlon klađenju

Ponekad je mudro odmaknuti se od mainstream sporta i kladiti se na sportove koji su manje poznati. Logika iza ovoga nije da se kladite na slepo, ne. Obrnuto, radije. Klađenjem na sport o kojem poznajete samo dovoljno, izbjegavate predrasude koje dolaze sa poznatim sportovima, npr. klađenje na tim za koji navijate.

Sve o Biatlon klađenju
Osnove biatlonskog klađenja

Osnove biatlonskog klađenja

Kada je u pitanju sportsko klađenje, pridržavanje mainstream sporta može biti veliki promašaj za vas. To je ono što mnogi kladioničari rizikuju negdje drugdje i stavljaju opklade na manje popularne sportove. Ali samo zato što je to manje poznat sport ne znači da se klade na slepo. To je zapravo potpuna suprotnost.

Kako klađenje na manje poznat sport pomaže kladioničarima? Pa, ne izbjegavaju se držati predrasuda. Kladionici zaista mogu da se upoznaju sa detaljima sporta i mogu imati još veće šanse za veliku pobedu.

Bez obzira da li je u pitanju muški ili ženski biatlon, Norvežani obično izlaze kao favoriti svake sezone.

Osnove biatlonskog klađenja
Šta je klađenje na biatlon?

Šta je klađenje na biatlon?

Možda ste čuli za njega, a možda i niste, ali biatlon je sport skandinavskog porijekla koji je stekao popularnost širom svijeta, posebno u Njemačkoj i Austriji. Kombinira dva sportska događaja: skijaško trčanje i gađanje puškom, pa je bez iznenađenja zimski sportski događaj.

Kako se igra? Pa, igrači se zaustavljaju na svojoj skijaškoj stazi kako bi gađali. Bodovanje se zasniva na tačnosti, brzini i vremenu potrebnom za završetak trke.

Iako sam sport može biti jedinstven, stil klađenja je prilično sličan stilu klađenja na druge sportske igre. Kladionici mogu odabrati pobjednike događaja, kao i staviti druge opklade unutar svake igre. Pošto se ne prati uveliko, važno je znati kada i gde se kladiti.

Šta je klađenje na biatlon?
Biatlonski sportski događaji na koje se možete kladiti

Biatlonski sportski događaji na koje se možete kladiti

Da! Glavni događaj za biatlon je zapravo Zimske olimpijske igre. Sajtovi za sportsko klađenje obično dodaju igru na svoje liste za kladionike. Inače, događaji se održavaju u Sjevernoj Evropi tokom zime, uključujući i IBU Svjetski kup u biatlonu i prvenstva.

Prošle sezone (od novembra 2021. do marta 2022.) bilo je 10 različitih lokacija sa ukupno 28 događaja za takmičenja u biatlonu. Svjetski kup u biatlonu sadrži 4 discipline: pojedinačno, proljetno, potjera i masovni start. Postoje i štafetna takmičenja.

Biatlonski sportski događaji na koje se možete kladiti
Kako se kladiti na biatlon?

Kako se kladiti na biatlon?

Budući da je biatlon neobičan sport koji se može održavati samo tokom zimske sezone, prvi korak u klađenju je praćenje događaja. Provjerite Biatlonski savez web stranicu da provjerite datume kada i gdje se utakmice održavaju. Zatim morate odabrati web stranicu za online klađenje na kojoj su dostupna tržišta biatlona.

Jedan od prvih koraka koji je takođe veoma važan je istraživanje učesnika i njihovog učinka. Ovo je, međutim, relativno jednostavno, jer je to mali sport koji ne dobija mnogo vijesti.

Ko su najbolji igrači? Evo liste:

 1. Lowell Bailey (Sjedinjene Američke Države)
 2. Ondřej Moravec (Češka)
 3. Martin Fourcade (Francuska)
 4. Arnd Peiffer (Njemačka)
 5. Johannes Thingnes Bø (Norveška)
 6. Vladimir Iliev (Bugarska)
 7. Arnd Peiffer (Njemačka)
 8. Sturla Holm Lægreid (Norveška)

Kako sezona počne da počinje, kladionice će ponuditi kvote za igrače da polože svoje opklade. Možda se pitate, ali na šta se mogu kladiti? Igrači mogu staviti opklade na sveukupne pobjednike, pobjednike serija, najpreciznije strijelce, brže strijelce i još mnogo toga. Odaberite kladionice čak i sa klađenjem na biatlon uživo, tako da se igrači mogu kladiti u realnom vremenu.

Kako se kladiti na biatlon?
Razumijevanje izgleda klađenja na biatlon

Razumijevanje izgleda klađenja na biatlon

Kladionice će navesti koeficijente za svaki biatlon i pogledati informacije poput forme, prošlih performansi, kvaliteta protivnika, itd. Sve ove informacije će biti dostupne na stranici za klađenje na biatlon prije događaja. Kvote za klađenje na biatlon također može promijeniti posljednji trenutak ako se dogodi nepredviđeni događaj, kao što je ako se jak igrač povuče iz svog tima ili ako se prijavi povreda.

Iako su izgledi približno isti, različiti formati se mogu koristiti širom svijeta. Na primjer, američke kvote se stavljaju u novčanu liniju, dok se evropske kvote pojavljuju u decimalama ili razlomcima. U Americi negativni znakovi znače da je igrač jači od drugog igrača protiv kojeg se bori. Dakle, favorit može imati kvotu -50, a underdog +25.

Ako igrač uloži $1 i to je kvota 10/1, dobiće $10 nakon pobjede. Pored toga, 2,5 znači da će i nakon pobjede, igrač dobiti dva i po puta veći iznos koji je uložio. Dakle, ako neko uloži 10 dolara, dobiće 25 dolara.

Razumijevanje izgleda klađenja na biatlon
Šta treba uzeti u obzir kao klađenje

Šta treba uzeti u obzir kao klađenje

Kada je u pitanju biatlon, priprema sportista ima dva oblika tokom sezone: 1. Igrači koji imaju jedan vrhunac forme i 2. Igrači koji imaju dva vrhunca forme. Kada je u pitanju sport, mnogo toga treba uzeti u obzir kada su u pitanju performanse. Kako izgleda vrijeme? Kakav je uspjeh svakog igrača u šutu?

Vremenske prilike treba uzeti u obzir jer biatlonci koriste dugu pušku 22 i pucaju na mete sa udaljenosti od 50 metara. Ako je vrijeme loše ili igrač nije igrao dobro tokom tekuće sezone, dnevna izvedba može biti manje nego izuzetna.

Mogućnosti klađenja na biatlon

Kao i mnogi drugi sportovi, postoje jedinstvene mogućnosti kada je u pitanju klađenje na biatlon.

 • visoke kvote: Iako gotovo sve kvote u biatlonu imaju iznadprosječne margine, vješti igrači će moći identificirati i koristiti određene gromade, uključujući "ko je veći?" i "kome će više nedostajati?" Međutim, analitički centri obično ne obraćaju mnogo pažnje na biatlon i prepuštaju kladionicama da daju visoko naduvane šanse. Ove kvote mogu dobro iskoristiti iskusni igrači.
 • Račvanje duž prve linije: Mnogi faktori doprinose tome da se čak i kada je u pitanju velika marža, viljuške mogu da se utvrde kada su u pitanju šanse nekih parova u grafu „ko je veći“. Ovo je opklada bez rizika klađenjem različitih koeficijenata u različitim uredima. Koeficijenti se brzo dodjeljuju; međutim, najbrži igrači će imati priliku da uhvate rašlje svojih želja.
Šta treba uzeti u obzir kao klađenje
Nedostaci klađenja na biatlon

Nedostaci klađenja na biatlon

Visoke marže

Budući da biatloni još uvijek nisu previše popularni, ne čudi što kladionice postavljaju visoke marže kada je u pitanju biatlon online klađenje. Ipak, odlučni ljubitelji ovih opklada moraju se suočiti s nepravdom jer alternative nema na vidiku.

Niski limiti klađenja

Često se dešava da niski limiti klađenja prate visoku maržu. Biatlonci, u ovom slučaju, ne vide izuzetak. Vjerovatno nećete pronaći kladionicu koja dozvoljava da se hiljade dolara ulože na ishod biatlonske trke. U prosjeku, maksimalna opklada je postavljena na $150-$300.

Osim toga, mnoge sportske kladionice na mreži uopće ne nude klađenje na biatlon, tako da morate istražiti i pronaći onu koja radi ako odlučite da se kladite. Iako možete gledati prijenose biatlona na nekoliko američkih kanala, mnoge kladionice još uvijek uopće ne podržavaju biatlon.

Rare Live Presence

Pojedinačne kladionice nude samo klađenje uživo na biatlone. Zbog izazova u pružanju opklada za ove promjenjive utrke i zbog toga što biatloni još uvijek ne stiču popularnost, postoje ograničenja. Kladionice predstavljaju preterano skraćenu, isečenu formu sa redovnim pauzama, promenama i suspenzijama koeficijenata. Dakle, ne možete stvarno nazvati proces "živim".

Faktori nezgode

Dok su svi rezultati u sportskim igrama relativno nasumični, u biatlonu sreća ostaje u prvom planu. Zašto? Cijeli događaj može odlučiti lagani povjetarac ili loše vrijeme koje je jedan minut mirno, a sljedeće ludo. Nepredvidivost trke čini klađenje na biatlon klađenjem na lutriju.

Sezonsko ograničenje

Za razliku od mnogi drugi sportovi koja se mogu održavati tokom cijele godine, velika biatlonska takmičenja održavaju se samo od novembra do marta. Dakle, navijači moraju strpljivo čekati više od šest mjeseci prije nego što se biatlon vrati. Takođe, nakon početka nove sezone mogu se desiti velike promjene tokom značajne pauze. Ovo čini početne faze Svjetskog prvenstva za većinu nepredvidivim.

Nedostaci klađenja na biatlon
Vrste klađenja na biatlon

Vrste klađenja na biatlon

Pobjednik trke: Ovaj stil klađenja ne bi trebao biti iznenađenje. I to je prilično jednostavno: kladite se ko će prvi završiti. Kako ne postoje univerzalni favoriti za ovaj sport, šanse za favorita su manje. A budući da ima mnogo kandidata, margine ostaju solidne.

Tri najbolja finišera: Sa ovim stilom klađenja, možete odrediti ko će sjesti ne samo na prvo, već i na drugo i treće. Kladite se na to ko će stati na postolje nakon završetka trka. Kvote na favorite će često pasti ispod oznake od 1,4.

Viši finišer: Tipično najpopularnije među entuzijastima klađenja na biatlon, tortu uzima onaj koji je završio više. Ne nude ga sve kladionice; međutim, the online sportske kladionice koji općenito pokrivaju zimske sportove ponudit će ove linije. Možete pronaći do 30 poređenja na trkama Svjetskog prvenstva. Za svaki, možete predvidjeti koji će igrač upariti veći par od drugog.

Najviše grešaka: Ova pozicija je ređa kada su u pitanju linije u kladionicama. Zbog toga dolazi do veće potražnje. Češće nego ne, ograničenja opklada na ovaj stil klađenja su ograničena. Dakle, veliki igrači koji se klade na broj promašaja nisu najzanimljiviji. Za sve ostale, to je dobra prilika da steknu malo adrenalina i učine igru zanimljivijom.

Ostale opcije: Osim toga, kladionice koje zapravo nude klađenje na biatlon nude i opklade na broj promašaja s hendikepom, pojedinačnih ukupnih promašaja, duplih ukupnih promašaja, prvih šest mjesta, što zemlja pohvalit će se pobjednikom i još mnogo toga. Brojevi i druge vrste ponuda ograničene su samo na ono što je kreator kladionica zamislio u svojoj mašti.

Ključni za poneti

 • Biatloni se održavaju samo zimi
 • Upoznajte se sa sportskim detaljima za najbolje šanse
 • Mogu se kladiti na skijanje i streljaštvo
 • Znajte statistiku svakog učesnika prije stavljanja opklada
 • Uzmite u obzir vremenske prilike
Vrste klađenja na biatlon