Bandy

Bandy je jedan od najvećih svjetskih niših sportova, na koji se svake godine klade legije entuzijasta. Često se uspoređuje kao crossover između fudbala i hokeja. Popularan u skandinavskim nacijama, sport ima iznenađujuće porijeklo u engleskoj istoriji

Ono što je fascinantno je da se naziv "bendy", koji je velškog porijekla, odnosi na "zakrivljeni štap". Bendy se prvobitno igrao na zamrznutim jezercima bez stvarnih pravila. Ubrzo nakon toga, Englezi su popularizirali igru širom kontinentalne Evrope. Suprug kraljice Viktorije, princ Albert, nije mogao odoljeti da ne zaigra kao golman u nezaboravnom egzibicionom meču u zamku Windsor 1853. godine.

Bandy
Sve što trebate znati o klađenju na Bandy

Sve što trebate znati o klađenju na Bandy

Bendy je po izgledu sličan hokeju na ledu – igra se na ledu sa palicama – ali tu se sličnosti završavaju. Igra je više analogna fudbalu; igra se na klizalištu veličine fudbalskog terena sa 11 igrača po timu, dva poluvremena od 45 minuta, isto pravilo ofsajda kao i hokej, a za razliku od hokeja, nema paka; umjesto toga, igrači benda koriste malu plastičnu narandžastu lopticu.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih je bendy popularan za klađenje je taj što ima sličnosti drugim poznatim sportovima poput hokeja na ledu, fudbala, a posebno fudbala. Igra je, kao i fudbal, podijeljena na dva poluvremena po 45 minuta.

Bendi nije tako oštar kao hokej na ledu jer ima manje sudara između učesnika i nema prepreka za udaranje protivnika. Igrači dodaju, driblaju i šutiraju kao u fudbalu, pri čemu se igra zaustavlja samo kada je lopta poslana za gol bacanje, udarac iz ugla, jedanaesterac, udarac ili od strane sudije.

Sistem crvenog i plavog kartona održava disciplinu - crveno znači da ne možete igrati do kraja utakmice, dok je plava kazna od 10 minuta (tri plava u istoj igri rezultiraju crvenim).

Sa tako očiglednim paralelama između ove dvije igre, kladioničari koji su upoznati ili sa fudbalom ili hokejem mogu svoje talente za klađenje prevesti u bendi. Uprkos ranoj ljubavi prema igrici, ona je na kraju izgubila većinu svoje privlačnosti na račun hokeja na ledu i fudbala. Bandy je bio previše glomazan da bi ga pratio kada se hokej na ledu preselio u zatvoreno.

Sve što trebate znati o klađenju na Bandy
Zašto je bendy popularan za klađenje?

Zašto je bendy popularan za klađenje?

Međutim, ovaj sport se još uvijek izvodi u oko dvadeset pet zemalja. Vjeruje se da 7 miliona pojedinaca profesionalno igra bendi širom svijeta. Bandi je ostao popularan u Švedskoj, Norveškoj, Rusiji, Finskoj i Kazahstanu, a u posljednje vrijeme efikasno je usvojen u Mađarskoj, Italiji, Indiji, Mongoliji i Sjedinjenim Državama.

U Švedskoj, na primjer, bendi je nacionalni sport, a godišnja prvenstvena utakmica privuče 30.000 ili više navijača. Švedska Elitserien je najpoznatija liga na svijetu. Elitserien se smatra vrhuncem domaćeg bendija od svog osnivanja za sezonu 2007-2008. Danas se čini da je najveća prijetnja bendiju globalno zagrijavanje. Igre na otvorenom sve je teže organizovati u Švedskoj, ali manje u Rusiji. Kao rezultat toga, postoji hitna potreba za izgradnjom zatvorenih objekata za igru.

Zašto je bendy popularan za klađenje?
Kako se kladiti na bendi

Kako se kladiti na bendi

Ako ste cijeli život bili entuzijasta u bendiju, možda se ne slažete da je ovaj sport niša ili mali sport. Iako mnogi kladioničari nikada nisu čuli za bendi, kladionice će se često osjećati obaveznim da ponude tržišta za klađenje u zemljama u kojima je sport nepoznat.

Ako se trenutno nalazite na web stranici koja nudi linije za klađenje, sve što trebate je račun za igre na odabranoj web stranici. Prvo morate pronaći Bandy stranicu, zatim odabrati događaj na koji želite da se kladite, a zatim sizaberite svoje tržište i kladite se.

Kako se kladiti na bendi
Da li je online klađenje na bandi legalno?

Da li je online klađenje na bandi legalno?

Ljudi se mogu kladiti na događaje s klupkom na bilo kojoj lokaciji gdje je dozvoljeno sportsko klađenje na mreži. Bandy, kao mješavina dva najpopularnija sporta na svijetu, veoma je tražen među kladioničarima koji uživaju i u fudbalu iu zimskim sportovima kao što je hokej na ledu.

Međutim, ako igrate bezbedno, preporučljivo je da koristite provjerene licencirane web stranice za klađenje na klađenje sa svim pravima zadržanim. National Bandy Association, sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, je globalna vladajuća organizacija za ovaj timski sport. Tu je i Britanska federacija, koja upravlja takmičenjima u bendiju unutar regije Foggy Albion.

Da li je online klađenje na bandi legalno?
Najbolje kvote za klađenje na bandy

Najbolje kvote za klađenje na bandy

Sposobnost davanja linija u nišnim sportovima kao što je bendi čini ili razbija najbolju online kladionicu.

Nemojte se ograničavati na jednu stranicu za klađenje dok tražite najbolji bendy kvote za klađenje. Surfajte tržištima da vidite koja od velikih kladionica mijenja kvote u realnom vremenu. Preporučuje se da se registrujete na mnogim sajtovima za sportsko klađenje i pratite koje kladionice daju najbolje kvote za svaki događaj.

Bendy igre su često intenzivne i uzbudljive, dodajući toplinu klizalištu. Međutim, samo zanimanje za ovu arktičku zabavu nije dovoljno za uspjeh u klađenju. Učinite da kvote za online klađenje na bandy igraju na vašem terenu i otkrijte osnove mnogih vrsta klađenja.

  • Moneyline opklade: Igrači moraju predvidjeti pobjednika igre i kladiti se na njih. Imajte na umu, međutim, da se utakmica može završiti neriješeno. Ne brinite, nerešeni rezultat je često nešto što kladionice pružaju i na šta se igrači mogu kladiti.
  • Opklade na tačan rezultat: Ova opklada je rizičnija od pogađanja dobitnika jer kockari moraju predvidjeti koliko će bodova svaka strana postići do kraja borbe na klizalištu.
  • Ukupne opklade: Ove opklade su slične opkladama na tačan rezultat, osim što kladionica predviđa konačan rezultat, a igrači moraju pogoditi da li će stvarni konačni rezultat biti veći ili niži od projekcije kladionice. Takođe je poznata kao opklada preko/manje.
  • hendikep opklade: Ova opklada se odnosi na balansiranje pobjedničkih šansi dva tima, od kojih je jedan nepogrešivi favorit, a drugi autsajder ili vjerovatni gubitak. Kao posljedica toga, protivnicima se daje 'hendikep' od 1 ili 2 gola (+) autsajderu i (-) favoritu na osnovu stvarnog ishoda utakmice.

Opklade u igri

Klađenje u igri je popularno među iskusnim kladionicima jer im omogućava da se klade na igru dok je još u toku. Opklade UŽIVO su pokazale prednosti jer ne morate imati posla s proricateljima i umjesto toga možete iz prve ruke pratiti događaj i kladiti se u realnom vremenu.

Klađenje u igri, s druge strane, može biti teško za početnike jer je potrebna brza reakcija i smiren um. Ako vjerujete da će vas emocije iz fascinantne igre obuzeti i navesti vas na nepromišljenu opkladu, trebali biste početi s budućnosti prije nego što pređete na kockanje u igri.

Najbolje kvote za klađenje na bandy
Savjeti za klađenje na bandi

Savjeti za klađenje na bandi

Iako mnogi kladioničari nikada nisu čuli za bendi, kladionice će se često osjećati prinuđenim da obezbijede sportska tržišta u zemljama u kojima je sport nejasan.

Bendy, kao rezultat, pruža šanse pametnom igraču. Ako zamolite bilo kojeg prosječnog igrača da odabere najboljeg fudbalera svijeta, najvjerovatnije će vam dati uži izbor. Superzvijezde bendija su, s druge strane, gotovo isključivo nejasne. Kladionici protiv kojih ćete se takmičiti na tržištu bendija biće neiskusni, dok kladionice u većini nacija neće posvetiti mnogo truda ili resursa da fino podese svoje cene za igru.

Možda ćete također morati poboljšati svoje razumijevanje sporta prije klađenja, ali igra je prilično jednostavna za gledanje, a kada shvatite osnove, možete nastaviti savladavanje strategija klađenja i ocjenjivanje kvaliteta različitih timova. Također možete provjeriti ocjene bendi tima kako biste sebi dali dodatnu prednost.

Kada istražujete prednosti bendi timova, najbolje je da se fokusirate na jednu ligu ili turnir, posebno ako ste novi u sportu. Bilo da je u pitanju švedska Elitserien ili ruska Yvsshaya Liga, fokusiranje vaših napora može vam pomoći da steknete dublje razumijevanje.

Savjeti za klađenje na bandi
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Svojim sredstvima treba pažljivo upravljati kako biste izbjegli neočekivani gubitak velike sume novca. Uvijek zapamtite da nikada ne biste trebali riskirati više novca nego što ste spremni izgubiti na opkladu. Trebali biste podijeliti svoje finansije kako biste spriječili da potrošite sav svoj novac odjednom. Ako imate lošu seriju sreće, nemojte pokušavati da nadoknadite povećanjem limita opklade. Ili postavite ograničenje iznosa koji možete uplatiti svakog mjeseca ili ograničenje iznosa koji možete izgubiti u jednoj igri.

Morate biti u stanju kontrolirati svoje emocije i znati kada odustati. Skloniji ste da donosite impulzivne odluke kada ste nesretni, što je loše kada je u pitanju kockanje. Uvijek imajte čistu glavu i potpuno razmislite o svojoj sljedećoj opciji.

Pokušajte se samoisključiti ako stvari počnu da se pogoršavaju i počnete se osjećati kao da stvarate ovisnost. Samoisključenje pomaže osobama koje se bore s problemima kockanja da se odmore od toga i usmjere svoj život i novac na nešto drugo.

To bi vam moglo omogućiti da se povežete s dodatnim programima zajednice koji će vam pomoći da se nosite sa svojim problemom kockanja, kao i da vam pruži pomoć koja vam je potrebna ako niste sigurni kako upravljati sljedećim koracima u svom oporavku.

Odgovorno kockanje