Australijski nogomet

Aussie Rules je kratka forma australskih fudbalskih pravila, a kao što ime govori, potiče iz Australije. To je izuzetno popularna igra koja ima elemente ragbija, američkog fudbala, britanskog fudbala i košarke spojene u jednu igru. Aussie rules je nevjerovatno brza igra koja je uzbudljiva sa svojim različitim načinima dodavanja lopte.

Igra je popularna opcija za sportsko klađenje zbog raznovrsnosti dostupnih klađenja uključujući klađenje uživo i klađenje na budućnost. Uz sezonu od 23 sedmice i plej-of od 4 sedmice, postoji mnogo mečeva na koje se možete kladiti.

Australijski nogomet
Sve što trebate znati o Aussie Football Rules

Sve što trebate znati o Aussie Football Rules

Aussie Rules se igra na terenu ovalnog oblika sa loptom ovalnog oblika. To je kontakt sport u kojem dvije ekipe od po 18 igrača imaju za cilj postizanje golova ili zaostatka, a tim sa najviše bodova na kraju pobjeđuje. Igra traje 80 minuta i sastoji se od 4 četvrtine po 20 minuta. Na kraju prve i treće četvrtine igrači se odmaraju 6 minuta, a na poluvremenu 20 minuta.

Bodovanje

Područje za bodovanje na svakom kraju terena sastoji se od 4 stupa, 2 unutrašnje visoke i 2 vanjske kraće. Gol (vrijedan 6 poena) postiže se udarcem lopte kroz 2 unutrašnje stubove na bilo kojoj visini. Zaostatak (vrijedan 1 poen) se postiže ako je lopta udarena između unutrašnje i vanjske stative.

Pozadi se također postiže ako lopta prođe između unutrašnjih stativa gola koju pokreće bilo koji dio tijela osim stopala ili ako udari u stativu ili se odbije od protivničkog igrača u gol. Rezultat pokazuje broj golova, zaostatka i ukupno postignutih poena.

Utakmica

Utakmicu vodi sudija koji baca novčić kako bi odredio u kojem smjeru će timovi igrati. Sudija počinje igru odbijanjem lopte na sredini središnjeg polja koju bilo koja ekipa može preuzeti.

Kada igrač zauzme loptu, mora je odmah odbaciti tako što će je udariti nogom, rukom (udarati ili otvoriti rukom) ili trčati s njom. Kada igrač trči sa loptom, mora da odbija loptu svakih 15 metara. Igračima nije dozvoljeno bacanje lopte.

Tackling

Igrači koji poseduju loptu mogu biti uhvaćeni ili udareni od strane protivničkih igrača. Kada se igrač uhvati, on mora baciti loptu ili može biti kažnjen zbog 'držanja lopte'. Borba je dozvoljena samo između ramena i koljena, iznad ili ispod ovih područja će rezultirati slobodnim udarcem, kaznom na daljinu ili suspenzijom.

Opasno nadmetanje kao što je guranje igrača u leđa ili ometanje oznake (neka vrsta slobodnog udarca) također će biti kažnjeno. Opozicioni igrači mogu blokirati protivnika rukama ili cijelim tijelom.

Sve što trebate znati o Aussie Football Rules
Je li online klađenje Aussie Rules legalno?

Je li online klađenje Aussie Rules legalno?

Klađenje na Aussie Rules je dozvoljeno u bilo kojoj zemlji u kojoj su klađenje na zemlji i na mreži legalno. Sportsko klađenje na mreži za Aussie Rules je dozvoljeno Australija osim inplay online klađenja, za razliku od većine drugih zemalja koje to dozvoljavaju.

Nisu sve države u SAD legalizirale online klađenje, ali tamo gdje jesu, kladioničar će vjerovatno moći da se kladi na Aussie Rules. Dok se klađenje na Aussie Rules može naći na mnogim kladionicama, postoje neki koji to ne uključuju. Zatim tu su zemlje koje potpuno zabranjuju kockanje kao što su UAE, Katar, Brunej, Kina i druge.

Kako se kladiti na Aussie Rules

The najbolja online kladionica za Australijska pravila klađenje je bet365, a slijede 1xBet, 22BET, Unibet, Casumo i 10bet, svi su sigurni i sigurni. 1xBet ima mnogo kladioničarskih tržišta Aussie Rules koje možete izabrati, prijenose utakmica uživo i sve statistike utakmica na raspolaganju.

Iako je klađenje uživo ilegalno u Australiji, offshore kompanije nude klađenje u igrici za razliku od većine australskih kladionica koje to ne čine. Još uvijek postoje mogućnosti za klađenje čak i nakon što se sezona završi u septembru, uključujući ko će pobijediti u narednoj sezoni, ko će biti u posljednjih 8 i popularna tržišta fjučersa.

Aussie pravila kvote za klađenje

Najpopularnija australijska pravila kvote za sportsko klađenje su poen spread i novčana linija kvote. Ove opklade predviđaju ko će pobijediti po kojem rasponu i ko će pobijediti u igri. Klađenje na fjučerse je takođe veoma popularno sa većim kvotama koje se daju kada se opklada napravi početkom sezone. Dobra online sportska kladionica Aussie Rules ponudit će niz inovativnih budućnosti. Opklade na fjučerse su dostupne tokom cijele godine, uključujući neke propozicijske fjučers kvote.

Je li online klađenje Aussie Rules legalno?
Kako se kladiti na aussie pravila?

Kako se kladiti na aussie pravila?

Australci vole klađenje i to rade legalno i ilegalno dugi niz godina. Sa povećanjem broja stranica za kockanje na mreži, Zakon o interaktivnom kockanju iz 2001. godine donesen je da reguliše sportske kladionice na mreži stavljajući neka ograničenja na ono što stranice mogu legalno da rade.

Aussie Rules je drugo ime za australska fudbalska pravila i najpopularniji je sport u Australiji koji ima četvrtu najveću posjećenost u svijetu među domaćim sportskim ligama. Takođe postaje sve popularniji širom sveta sa sve većim brojem igrača koji se klade na ovaj sport.

Proces uključen u kako se kladiti na sport, uključujući Aussie Rules je vrlo jednostavno. Igrači moraju prvo odabrati kladionicu koja im se sviđa i otvoriti račun kod njih slijedeći upute na ekranu. Drugo, morat će uplatiti sredstva na račun koristeći dostupne opcije plaćanja. Treće, idite na Aussie Rules (poznato i kao Australian Football), odaberite utakmicu, odaberite vrstu opklade i zatim potvrdite opkladu.

Kako se kladiti na aussie pravila?
Vrste klađenja na Aussie Rules

Vrste klađenja na Aussie Rules

Postoje stotine različitih opklada koje se mogu napraviti na utakmice Aussie Rules. Daleko najpopularniji je Head to Head (klađenje na novčanu liniju) gdje se igrači klade na to koji će tim pobijediti u utakmici. Klađenje na liniju je korisno kada su timovi nejednako upareni, a kladitelj može predvidjeti da li će hendikepirana ekipa pobijediti sa određenim brojem poena.

Klađenje na maržu je takođe veoma popularno. Ovo tržište klađenja je mjesto gdje kladioničar bira marginu po kojoj će tim pobijediti, obično između 1-39 ili 40+ poena.

Dostupne su derivativne opklade gde igrači mogu da se klade, kao što su line opklade, na polovinu ili četvrtinu igre. Može se napraviti mnogo opklada na prijedlog uključujući prvi tim koji će postići gol, broj golova i zaostatka itd.

Klađenje uživo je takođe veoma popularan, gde se opklade mogu vršiti dok je utakmica u toku. Klađenje na budućnost se može vršiti na buduće događaje kao što je ko će biti pobjednik AFL finala, koji će igrači osvojiti AFL Brownlow medalju, AFL Coleman medalju ili biti AFL zvijezda u usponu, između ostalog.

Vrste klađenja na Aussie Rules
Najveći aussie pravi događaji i turniri

Najveći aussie pravi događaji i turniri

Daleko najveći događaj u kalendaru Aussie Rules je AFL liga. Osamnaest timova se takmiči tokom sezone, a prvih 8 se automatski kvalifikuju za takmičenje Finalna runda AFL-a i Veliko finale AFL-a. To je jedini muški profesionalni turnir Aussie Rules koji se igra na svijetu. Plej-of se održava tokom 4 nedelje u septembru i pobedniku se dodeljuje premijersko mesto.

Postoji još jedan turnir koji se održava svake 3 godine sa amaterskim timovima iz cijelog svijeta osim Australije pod nazivom The Australian Football International Cup. Žensko amatersko takmičenje održano je po prvi put 2011. Postoje i druga amaterska ili poluprofesionalna takmičenja koja se održavaju širom svijeta, uključujući Australiju.

Najveći aussie pravi događaji i turniri
Savjeti za klađenje u australskom fudbalu

Savjeti za klađenje u australskom fudbalu

Svako sportsko klađenje je podložno sreći, ali postoji niz faktora koji se mogu uzeti u obzir kako bi se poboljšale šanse za dobitak. Istraživanje statistike i praćenje trendova može dati igraču prednost pri odlučivanju o opkladi.

Na primjer, praćenje učinka pojedinačnih igrača moglo bi pomoći ako bi kladioničar želio da stavi neke propozicijske opklade na pojedinačne igrače. Također, nivo ozljede i kondicije pojedinog člana tima može uticati na učinak njihovog tima u ovoj grozničavoj igri. Praćenje najnovijih informacija svakako će pomoći igraču da bira opklade na informiraniji način.

Takođe je vredno razmisliti o klađenju na derivate (klađenje na četvrtinu ili polovinu meča) jer se mogu naći neke meke linije. Ovdje ponovo dolazi do izražaja znanje igrača jer znanje koji dio igre tim igra najbolje može pomoći u donošenju boljih odluka o klađenju.

Poznavanje vremenske prognoze za određenu igru takođe može imati uticaja na to na koga ili na šta se kladioničar kladi. Neki timovi rade bolje ili lošije u zavisnosti od vrste vremena. Zatim postoji prednost domaćeg terena koja se može odnositi na neke timove dok drugi mogu imati povoljniji rezultat igrajući u gostima.

Savjeti za klađenje u australskom fudbalu
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Ova kompanija cijeni odgovorno igranje kao prioritet broj jedan kako bi pomogli igračima da uživaju u svojim iskustvima i da ostanu pod kontrolom. Mnogi operateri pružaju opcije za zaštitu ljudi, kao što su ograničenja depozita, vremenska ograničenja i samoisključivanje.

Igrači se mogu odlučiti za postavljanje limita na svoje depozite koji ne bi trebao biti veći od onoga što igrač može priuštiti da izgubi. Ograničenje se može smanjiti u bilo kojem trenutku, ali se može povećati samo nakon unaprijed dogovorenog vremenskog okvira.

Vremenska ograničenja se također mogu postaviti da unaprijed odrede dužinu igranja ili kao podsjetnike da napravite pauzu. Ako igrač smatra da troši previše vremena na kockanje, može odlučiti da uzme malo vremena. Opet, o vremenskom ograničenju za ovo će odlučiti igrač sam. To mogu biti različiti koraci od 24 sata naviše do šest mjeseci.

Ova opcija samoisključenja može postati, njihovom vlastitom odlukom, trajna kada je račun igrača zatvoren i svaki kontakt sa operaterom prekinut. Operateri daju ove alate svojim igračima kako bi im pomogli u zaštiti zdravlja. Zaštita igrača je glavni prioritet internet stranice za klađenje.

Odgovorno kockanje