Klađenje na Winter Olympic Games Online

Zimske olimpijske igre su među najvećim sportskim događajima koji se održavaju u zimskom periodu. Sportisti koji predstavljaju svoje zemlje takmiče se u raznim sportovima na međunarodnom atletskom takmičenju. Međunarodni olimpijski komitet, osnovan u Parizu 1894. godine da organizuje, promovira i upravlja trenutnim olimpijskim događajima, vodi igre.

Zimske igre se održavaju svake četiri godine, obično dvije godine nakon ljetnih Olimpijskih igara. Igre se igraju na snijegu ili ledu. Postoji petnaest različitih događaja za takmičare, od skijanja do snowboarda. Svi sportisti se bore za priželjkivane olimpijske medalje. Do danas su održane 24 Zimske olimpijske igre. Najažurniji je održan u Pekingu 2022. godine.

Sve o Zimskim olimpijskim igrama

Sve o Zimskim olimpijskim igrama

Zimski sportovi kao što su umetničko klizanje, skijanje, snowboarding, hokej na ledu i mnogi drugi predstavljeni su na Zimskim igrama. Zimske olimpijske igre imale su neke promjene od svog početka. Komitet je uveo događaje kao što je Alpine (koja je poznata kao skijanje), sankanje, brzo klizanje na kratkim stazama i skijanje slobodnim stilom.

Uvedeni su i skeleton i snowboarding. Neki od novih sportova, kao što su curling i bob, od tada su postali redovni događaji. Nažalost, druge igre, kao što je vojna patrola, trajno su izbačene. Značajno je da je sadašnja biatlonska igra na ovim Olimpijskim igrama nastala iz igre koja se povlači.

Od 2022. dvanaest zemljama, Austrija, Kanada, Finska, Francuska, Velika Britanija, Mađarska, Italija, Norveška, Poljska, Švedska, Švicarska i Sjedinjene Američke Države, takmičile su se na svim Zimskim olimpijskim igrama. Također, prije svog raspada, Čehoslovačka se takmičila na svim Zimskim olimpijskim igrama. Njene nasljednice, Češka i Slovačka, bile su na sličan način u svakom slučaju.

Austrija, Kanada, Finska, Norveška, Švedska i Sjedinjene Države su različite zemlje koje osvajaju medalje na svakom izdanju Zimskih olimpijskih igara. Sjedinjene Države su jedina nacija koja ima zlatnu medalju na svakom zimskom događaju. Norveška je lider u poretku medalja svih vremena.

Sve o Zimskim olimpijskim igrama
Zašto su Zimske olimpijske igre popularne?

Zašto su Zimske olimpijske igre popularne?

Rast medija i interneta kao globalnog sredstva komunikacije nastavlja da podiže popularnost igara. Međunarodni olimpijski komitet zarađuje novac prodajom prava na emitovanje i oglašavanjem. Televizijske korporacije i poslovni sponzori su stoga mogli da izvrše značajan uticaj na igre.

Tokom vremena, MOK je morao da se nosi sa nizom pritužbi. Neki od njih su bili interni napadi i sportisti koji su koristili drogu kako bi poboljšali performanse. Takođe, bilo je slučajeva političkih bojkota Zimskih olimpijskih igara. Uprkos svemu tome, događaj je među najistaknutijim sportskim prvenstvima na globalnom nivou.

Zašto su Zimske olimpijske igre popularne?
Istorija Zimskih olimpijskih igara

Istorija Zimskih olimpijskih igara

Izvor nacionalnog ponosa je biti na takmičarskoj platformi. To također podrazumijeva novčanu nagradu i pristup unosnim mogućnostima sponzorstva od više miliona dolara za neke pobjednike. Za razliku od velikih sportskih turnira, Međunarodni olimpijski komitet ne daje obeštećenja osvajačima medalja.

Međutim, nekoliko zemalja plaća svoje sportiste na osnovu broja medalja koje osvoje na ljetnim ili zimskim olimpijskim igrama.

Neki sportovi klizanja bili su predstavljeni na Igrama 1908. i 1920. godine. Međutim, Zimske igre nisu priznate sve do 1924. Igre u Chamonixu su prvi put održane kao dio Međunarodne sedmice zimskih sportova u Chamonixu u Francuskoj.

Iako nije priznat kao zvanični olimpijski događaj, MOK ga je podržao. Događaj je bio uspješan jer je bio dobro organiziran i imao je nove sadržaje.

Kasnije je uvršten na listu sportskih turnira koje organizuje Olimpijski komitet. U stvari, to je podstaklo komitet da promijeni svoj statut 1925. godine, uspostavljajući Zimske igre. Nakon toga, Chamonix je postao poznat kao rodno mjesto Zimskih olimpijskih igara.

Ukupno 250 učesnika iz 16 zemalja takmičilo se u 16 disciplina. Umjetničko klizanje je bilo jedino takmičenje dozvoljeno za žene sve do Olimpijskih igara u Garmisch-Partenkirchenu 1936 Njemačka kada je uvedeno alpsko (skijanje).

Istorija Zimskih olimpijskih igara
Izvanredni trenuci Zimskih olimpijskih igara

Izvanredni trenuci Zimskih olimpijskih igara

Jedan od najznačajnijih trenutaka u istoriji Zimskih olimpijskih igara je Zaboravljeno čudo. Godine 1960. Sjedinjene Države su osvojile olimpijsko zlato u hokeju na ledu pobijedivši Kanadu. Sjedinjene Države su ušle u igre kao teški autsajderi, nesposobni da se takmiče sa Sovjetskim Savezom i Kanadom. Tim je otišao do kraja i savladao Čehoslovačku i osvojio zlatnu medalju.

Trinaest nacija na tri kontinenta bilo je domaćin ovih četverogodišnjih zimskih igara. Italijanski gradovi Milano i Kortina d'Ampeco biće domaćini izdanja 2026. Primjetno je da nikada nije održan događaj na južnoj hemisferi. To je zbog nedostatka atmosfere za igre zavisne od hladnog vremena.

Izvanredni trenuci Zimskih olimpijskih igara
Zašto je popularno klađenje na Zimske olimpijske igre?

Zašto je popularno klađenje na Zimske olimpijske igre?

Sportska prvenstva na Zimskim olimpijskim igrama imaju a raznovrsne sportove, osiguravajući da postoji nešto za svakoga. Individualni sportovi kao što su biatlon i skijaško trčanje potiskuju ljudsku izdržljivost do krajnjih granica, dok umetničko klizanje pokazuje snagu i gracioznost.

Hokej na ledu i karling su popularni favoriti za klađenje na Zimskim olimpijskim igrama, a ljubiteljima timskih sportova se dobro brine. Kao rezultat, postoji niz tržišta na koja se mogu kladiti na Zimskim olimpijskim igrama za ljubitelje sporta.

Zašto je popularno klađenje na Zimske olimpijske igre?
Kako se kladiti na Zimske olimpijske igre

Kako se kladiti na Zimske olimpijske igre

Ima ih nekoliko internet stranice za sportsko klađenje koji omogućavaju igračima da se klade na sportske online turnire. Kada se klade na Zimska olimpijska sportska prvenstva, igrači imaju širok izbor događaja i mnogo vrsta klađenja. Trka za zlato je popularna opcija klađenja.

Za razliku od Summer Olympics, gdje obično dominiraju jedna ili dvije zemlje, "vrhunski pas" Zimskih olimpijskih igara redovno mijenja vlasnika.

Kako se kladiti na Zimske olimpijske igre
Strategije za klađenje na Zimske olimpijske igre

Strategije za klađenje na Zimske olimpijske igre

  • Mnogi ljudi imaju koristi od industrije klađenja preko/manje. Koncept je jednostavan i sličan je tradicionalnom ili najbolji eSportovi prvenstva. Ali u zavisnosti od sportskih liga, kladionica će postaviti ciljnu količinu golova, poena ili vremena.
  • Na Zimskim olimpijskim igrama igrači imaju priliku da predvide konačne rezultate sportskih igara kao što je hokej na ledu. Mogu se kladiti da će ukupni golovi timova biti manji ili veći od određenog broja.
  • Alternativno, korisnici mogu predvidjeti koliko će zlatnih medalja dati tim osvojiti u određenom sportu. Tokom turnira, ovo je jedno od najpopularnijih tržišta za manje/nad klađenje.
  • Kada se kladite na sportske turnire, igrači treba da analiziraju historijski učinak i trenutnu formu tima. Slično, pre nego što iskoriste kvote, sajtovi za sportsko klađenje na mreži će analizirati tim i predvideti koliko će zlatnih medalja osvojiti.
  • Svaka stranica za klađenje također nudi raznolik asortiman tržišta. Većina njih je prilično sofisticirana i zahtijeva od igrača da provedu dodatna istraživanja prije klađenja.
Strategije za klađenje na Zimske olimpijske igre