Sve o Zimski sportovi klađenju

Milioni kockara okreću se zimskim sportovima u nadi da će se obogatiti tokom van sezone. Postoji nekoliko šansi za pobjedu, od nacionalnih događaja do međunarodnih. Alpsko skijanje, skijaško trčanje, biatlon, skijaški skokovi i slalom su među tržištima zimskih sportova.

Zimski sportovi su različiti sportovi koji se prvenstveno izvode na snijegu ili ledu. Većina ovih aktivnosti je kombinacija klizanja, skijanja i sanjkanja. Zimski sportovi su se kroz istoriju izvodili u hladnijim klimama, ali se u ovim igrama sada može uživati u širem rasponu lokacija i godišnjih doba zahvaljujući umjetnom ledu.

Sve o Zimski sportovi klađenju
Na koje je zimske sportove popularno kladiti se?

Na koje je zimske sportove popularno kladiti se?

Propisi se razlikuju u zavisnosti od discipline. S druge strane, propisi o klađenju dijele dosta sličnosti. Pogledajmo neke od najpopularnijih općih propisa zimskih sportova.

Jedan od razloga zašto je klađenje na zimske sportove popularno je njegova raznolikost. Zimske igre mogu uključivati sljedeće:

 • Alpsko skijanje uključuje provlačenje kroz kapije dok se skijate niz snijegom prekrivene padine velikom brzinom.
 • Biatlon su uzbudljiva kombinacija skijaškog trčanja i pucanja iz puške.
 • Bobsleighing je sport u kojem se timovi od dvije ili četiri osobe jure niz ledenu stazu poznatu kao trčanje vrtoglavom brzinom.
 • Skijaško trčanje ima nekoliko individualnih i timskih disciplina, dajući mnoštvo šansi za klađenje ozbiljnim kladionicima.
 • Curling je sport koji se igra na ledu u kojem se dvije ekipe izmjenjuju klizeći granitnim kamenjem prema meti poznatoj kao kuća.
 • Umetničko klizanje je uzbudljiv sport na ledu koji naglašava kreativno izvođenje okretaja, koraka, skokova i okreta.
 • Skijanje slobodnim stilom je uzbudljiv sport u kojem se od svih sportista traži da rade zračne akrobacije dok se skijaju niz brdo.
 • Hokej na ledu je popularna igra hokeja na ledu u kojoj se dva protivnička tima od šest klizača takmiče kako bi zakošenim štapovima pogodili ravan okrugli pak u gol drugog tima.
 • Luge je uzbudljiv sport za gledanje. To je ujedno i najbrži zimski klizeći sport, s elitnim sportistima koji postižu brzine od 120-145 kilometara na sat.
 • Nordic Combined je sport visokih performansi koji kombinuje skijaško trčanje i skijaške skokove.
 • Brzo klizanje na kratkim stazama je uzbudljiv sport koji uključuje brze navale brzine i bjesomučne utrke.
 • Skeleton je ekstremni sport sanjkanja u kojem se takmičari spuštaju niz ledeno brdo brzinom do 140 kilometara na sat.
 • Skijaški skokovi je možda jedan od najstrašnijih sportova na svijetu, koji zahtijeva od učesnika da skoče sa velike strme rampe prije nego što lete na najdužu moguću udaljenost.
 • Slalom je slično alpskom skijanju i igra se na isti način, s tim što sportisti moraju pratiti stazu uvijanja.
 • Snowboarding je uzbudljiv sport koji zahteva visok stepen stručnosti da bi se takmičio na šampionatima svetske klase.
 • Brzo klizanje je jedan od rijetkih olimpijskih događaja u kojem se konačni pobjednik određuje brzinskim rekordima i vremenom.

Raznolikost sportova dostupnih kladioničarima u kojima mogu uživati zavisi od turnira koji je trenutno u toku. Ipak, najpopularniji za klađenje su alpsko skijanje, skijaško trčanje, biatlon, skijaški skokovi i slalom.

Na koje je zimske sportove popularno kladiti se?
Kako se kladiti na zimske sportove

Kako se kladiti na zimske sportove

Rast popularnosti zimskih sportova ne može se precijeniti. Pronalaženje najbolje stranice je sve samo ne šetnja parkom sada kada je većina kladioničara usvojila zimske sportove.

Pronalaženje kladionice sa najboljim kvotama je ključ za velike pobjede u zimskim sportovima. Štaviše, imati pri ruci raznolik raspon tržišta klađenja obično je pametna ideja. Stoga pripazite na uslugu klađenja na zimske sportove koja nudi nekoliko varijanti svakog događaja, kao i konkurentske nagrade.

Klađenje u zimskim sportovima je uporedivo sa klađenje na normalne sportove. Kvote, kladionice i odabir sporta na koji ćete se kladiti su važni faktori. Da ne spominjemo tip događaja ili turnira koji utiče na vašu stopu isplate.

Tržišta klađenja na zimske sportove nisu obilna tokom cijele godine, ali interesovanje za klađenje na skijaške skokove i druga prvenstva u zimskim sportovima vrtoglavo raste uoči Zimskih olimpijskih igara i drugih zimskih sportova. Svaka renomirana sportska kladionica će se pobrinuti da glavni turniri i događaji budu pokriveni; postoje mnoge ozbiljne kladionice sa raznolikom sportskom ponudom

Kako se kladiti na zimske sportove
Da li je online klađenje na zimske sportove legalno?

Da li je online klađenje na zimske sportove legalno?

Kladionica odlučuje da li je radnja zakonita ili ne. Iako nikakvi posebni propisi ne ograničavaju klađenje na zimske sportove, kladionice moraju imati važeću dozvolu za rad unutar jurisdikcije.

Da li je online klađenje na zimske sportove legalno?
Sve o zimskim sportovima

Sve o zimskim sportovima

Kao što je spomenuto, postoje desetine događaja u više disciplina uključenih u zimske sportove. Međutim, najpopularniji zimski sportski događaji i možda najbolje prilike za klađenje na zimske sportove su alpsko skijanje, skijaško trčanje, biatlon, skijaški skokovi i slalom.

Alpsko skijanje

Alpsko skijanje praktikuje se od kasnih 1800-ih. U ovom sportu, sportisti koriste skije sa fiksnom petom za klizanje niz snijegom prekrivene padine. Ovaj sport, koji ima svoje porijeklo na neravnim terenima Alpa, postao je popularan širom svijeta, a sada je na listi nekoliko kladionica. Uobičajeno je klađenje na prvog učesnika koji pređe ciljnu liniju, kao i na tajming klađenja. Head-to-Head, Finish in Top 3, i Antepost/Autright pobjednik su sve istaknute opcije za klađenje na alpsko skijanje.

Skijaško trčanje

Kros kantri, često poznat kao XC, takmiči se na Olimpijskim igrama od 1977. godine i svake godine privlači oko 41.000 sportista. U ovom zimskom sportu, učesnici se kreću naprijed iskoračivanjem ili guranjem skijaških štapova. Međusobne utakmice, završetak u Top 3, dobitne marže, Antepost/direktni pobjednik i više tržišta su dostupni za klađenje. Osim ovih mogućnosti zarade, kockari mogu učestvovati u slobodnim, klasičnim ili štafetnim takmičenjima.

Biatlon

Klađenje na biatlon je vaša najbolja destinacija za igranje ako uživate u skijanju i pucanju iz puške. Takmičenja u biatlonu nude igračima najbolje iz oba svijeta, uz smiješno visoke šanse za pobedu. Nadalje, tržišta klađenja na biatlon uključuju tradicionalnu utakmicu Head-to-Head, Heat Winner i Competition Winner.

Skijaški skokovi

Takmičari se takmiče preskačući najveću udaljenost nakon pada na skije sa posebno pripremljene rampe. Godine 1924. renomirani zimski sport je debitovao na olimpijske igre. Utakmica počinje sa dva kola od po 50 sportista. Samo 30 ljudi ide u naredni krug. Pobjednika određuje ko je dobio najveći ukupni rezultat u posljednja dva kruga. Klađenje na skijaške skokove je lako dobiti jer se nalazi u praktično svakoj kladionici.

Slalom

Slalom je sličan alpskom skijanju i igra se u istom stilu, s tim da sportisti moraju pratiti stazu zakrivljenosti. Zbog brzog tempa, oštrih zavoja, tempa i izvanredne smirenosti, tržišta klađenja na slalom su jedan od sportova koji najviše nagrađuju i adrenalinom. Sport nije samo dio Zimske olimpijske igre, ali je i dio FIS Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju.

Sve o zimskim sportovima
Savjeti za klađenje na zimske sportove

Savjeti za klađenje na zimske sportove

Iako pokušava da obezbedi sveobuhvatnu zimu strategija sportskog klađenja je daleko od jednostavnog, potrebno je razmotriti nekoliko zajedničkih stvari prije nego što počnete igrati na najboljim stranicama za klađenje zimskih sportova.

Ovdje se spominju neki od najpopularnijih savjeta za klađenje na zimske sportove. Imajte na umu da se ove metode i prijedlozi mogu primijeniti i na druge zimske sportove koji su navedeni na početku ovog članka.

Prije nego što počnete da se kladite, prvo morate shvatiti osnove, a zatim uroniti nožne prste u vodu. Morate se kockati na događaje, sportove i tržišta koja su vam poznata i koja vam je poznata, kao i rezultate istraživanja i prethodna postignuća.

Također je vrijedno napomenuti da klađenje uživo može biti prilično isplativo. Također biste trebali ispitati vremenske prilike i držati se utvrđenih pobjednika, timova i zvijezda. Imajte na umu da postoji mnogo različitih sportova koje možete izabrati.

Postoji i mogućnost klađenja na pojedince koji se takmiče u više verzija istog sporta. Kladionici će brzo otkriti da mogu staviti nekoliko opklada, čineći temu kako se kladiti na zimske sportove dinamičnijom nego što se u početku mislilo.

Savjeti za klađenje na zimske sportove
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Trebali biste pažljivo upravljati svojim finansijama kako ne biste neočekivano izgubili veliku sumu novca. Uvijek zapamtite da nikada ne biste trebali riskirati više novca nego što ste spremni izgubiti na opkladu.

Trebali biste podijeliti svoje finansije kako biste spriječili da se sav vaš novac upropasti odjednom. Ako imate negativan niz sreće, nemojte pokušavati kompenzirati povećanjem veličine opklade. Ili postavite ograničenje iznosa koji možete uplatiti svakog mjeseca ili ograničenje iznosa koji možete izgubiti u jednoj igri.

Pokušajte se samoisključiti ako se stvari malo pogoršaju i počnete se osjećati kao da razvijate ovisnost. Samoisključenje pomaže osobama koje se bore s ovisnošću o kockanju da se odmore od toga i usmjere svoj život i novac na nešto drugo. Moglo bi vam pomoći da se povežete s dodatnim programima zajednice koji će vam pomoći da se nosite sa svojim problemom s kockanjem, kao i da vam pruži podršku koja vam je potrebna ako niste sigurni kako upravljati sljedećim koracima u svom oporavku.

Odgovorno kockanje