Klađenje na NHL Winter Classic Online

Winter Classic je najistaknutiji sportski događaj hokejaške lige. Utakmica hokeja na ledu na otvorenom održava se u januaru tokom regularne sezone. Obično se to dešava na fudbalskom ili bejzbol stadionu u gradu sa NHL klubom. Događaj se izdvaja od ostalih NHL serijala događaja na otvorenom i nalazi se na listi sportskih turnira koji su obožavali obožavatelje. To uključuje Heritage Classic i Stadium Series.

Nacionalna hokejaška liga je domaćin Zimskog klasika. Događaj je započeo kao televizijska emisija. Od tada se pokazao kao trijumf u rejtingu za sportske lige. Winter Classic je često najgledanija utakmica regularne sezone u ligi.

Koliko je veliki NHL Winter Classic?O hokeju na leduZašto je NHL Winter Classic popularan?Kako se kladiti na NHL Winter Classic

Od svog osnivanja 2008. godine, NHL održava događaj skoro svake godine. Međutim, došlo je do otkazivanja događaja 2013. Za to je kriv NHL lockout. Radni spor između NHL-a i NHLPA-e, sindikata igrača lige, bio je uzrok ovog lokauta. Takođe, došlo je do otkazivanja 2021 velikih sportskih turnira zbog globalne pandemije COVID-19. Međutim, nastavljen je ove godine, sa St. Louis Blues iz Missourija koji je pobijedio na priželjkivanom događaju.

Section icon
Koliko je veliki NHL Winter Classic?

Koliko je veliki NHL Winter Classic?

O popularnosti Winter Classica govori rekordan odziv na prethodnim događajima. Utakmica između Toronto Maple Leafsa i Detroit Red Wingsa 2014. oborila je rekord NHL sportskih liga posjećenosti sa 105.491 posjetiteljem.

Zajedno sa All-Star utakmicom lige, Winter Classic se smatra događajem vrhunca. Utakmice su zakazane za isticanje zvijezda timova i igrača u ligi. Zbog njegove popularnosti, zakazano je više utakmica hokeja na otvorenom.

Winter Classic's nagradni fond

Novčane nagrade pobjednika i drugoplasiranih još uvijek nisu javno dostupne. Međutim, svaki igrač u timu koji je eliminisan u drugom krugu dobija novčanu nagradu od 20.000 dolara. Istovremeno, timski igrači koji su eliminisani u prvom kolu dobijaju novčanu nagradu od 10.000 dolara. Konačna ažuriranja novčanog iznosa nagrada će biti objavljena kada bude objavljena zvanična objava. Prodaja ulaznica čini gotovo dvije trećine ukupnog prihoda.

Gdje se održava Winter Classic?

Inauguracijski eksponat održan je u New Yorku na stadionu Highmark. U to vrijeme, stadion je bio poznat kao Ralph Wilson Stadium. Međutim, mjesto održavanja se mijenja svake godine. Obično, NHL najavljuje sljedeći grad domaćin nekoliko dana nakon završetka događaja. Minnesota's Target Field je najnovije mjesto na kojem je održan događaj 2022. Fenway Park u New Jerseyu bit će domaćin sljedećeg događaja 2023. godine.

Istorija zimskog klasika

Winter Classic je debitovao 2008. Inspirisan je uspehom hladnoratovskog turnira na Državnom univerzitetu u Mičigenu 2001. Takođe, Heritage Classic održan 2003. inspirisao je ovo otvaranje redovnog događaja na otvorenom od strane NHL-a. Na kraju je to postao godišnji ritual za ligu.

Koliko je veliki NHL Winter Classic?
O hokeju na ledu

O hokeju na ledu

Hokej na ledu je kontaktni sport s velikom sličnošću sa konvencionalnim hokejem, osim što se igra na ledu i obično zimi. Igrači nose klizaljke i takmiče se kako će ubaciti pak (čvrsti gumeni disk) u gol protivničke ekipe. Timski sport ima po šest članova u svakoj od dva tima. Kontaktna priroda sporta zahtijeva zaštitnu opremu kao što su kacige, štitnici za usta, kratke jastučiće, jastučići za ramena i laktove, štitnici za vrat i zaštitne rukavice.

Sport koji je uključen u Zimske olimpijske igre ima bogatu istoriju koja datira još od marta 1875. godine kada je odigrana prva organizovana utakmica. Profesionalna era započela je oko 1902. godine, kada je Hokejaška liga Zapadne Pensilvanije primila prvu grupu igrača u formatu zapošljavanja. Hokej na ledu ima svoje korene u Kanada i većina njegovih igračkih i navijačkih aktivnosti odvija se tamo. Danas se njegova popularnost širi širom svijeta.

O hokeju na ledu
Zašto je NHL Winter Classic popularan?

Zašto je NHL Winter Classic popularan?

NHL Winter Classic je sjajan način da se izliječi januarski blues. Tajming ga je učinio jednim od najvećih sportskih turnira. Iako je to utakmica regularne sezone, ona ima osjećaj izložbenog događaja.

Timovi koji učestvuju su oduševljeni što su izabrani, a mnogi njihovi bivši igrači su pozvani da se takmiče u alumni igrama i drugim aktivnostima. Popularnost događaja učinila je da nekoliko kladioničara koriste igre događaja svake godine. Događaj također uključuje neke od najvećih timova i igrača lige. Ovo dodatno povećava popularnost među igračima.

Zašto je Winter Classic popularno kladiti se

Hokej na ledu ima raznolik skup tržišta klađenja. Budući da su sportska prvenstva toliko popularna, učesnici mogu pronađite šanse koju daje skoro svaka kladionica u Sjedinjenim Državama. Kao rezultat toga, igrači moraju u skladu s tim odabrati kladionicu koju su odabrali. Neka preduzeća imaju posebne ponude tokom ovog događaja, dok druga nemaju.

Lako je staviti opkladu na Winter Classic. Nakon što igrač identificira svoju stranicu za klađenje, sve što mu preostaje je da je financira.

Zašto je NHL Winter Classic popularan?
Kako se kladiti na NHL Winter Classic

Kako se kladiti na NHL Winter Classic

Baš kao i klađenje na sportske turnire negdje drugdje, direktne opklade na pobjedu određenog tima su najbolji način da se kladite na Classic. To je najraširenije tržište klađenja. Rezultat utakmice je kada igrači tačno pogode ko će pobijediti. Oni, na primjer, mogu prognozirati da će se trijumf dogoditi tokom 60-minutne redovne sesije ili produžetka. Internet stranice za sportsko klađenje koje pokrivaju najveće sportske događaje imaju mnogo tržišta klađenja za Classic. Klađenje na Classic se ne razlikuje od klađenja na sportske online turnire ili klađenje na najbolje esport turnire.

Iskusni igrači, s druge strane, mogu koristiti neke alternativne metode. Jedan je stavljanje opklade na tačan rezultat. Ove opklade predviđaju tačan završetak utakmice na kraju regularnog vremena.

Druga strategija bi se mogla zasnivati na ukupnom broju postignutih golova. Igrači se klade na svoju prognozu za ukupan broj postignutih golova kao iu drugim ligama u hokeju na ledu. Ovaj zbroj može biti veći ili manji od određenog broja, kao što je 5. Igrači moraju biti upoznati sa formom i istorijom timova koji učestvuju u ovoj opciji.

Druga metoda je korištenje hendikepa linije paka. To je, u suštini, varijanta redovnog klađenja na spred. Poen se primjenjuje i na favorita i na autsajdera. Linija paka je postavljena na 1,5, a autsajder ima hendikep +1,5. Favoritu se daje -1,5. Označava da ako je opklada na pobjedu, odabrani tim mora pobijediti s razlikom od najmanje dva gola.

Kako se kladiti na NHL Winter Classic