Pronađite najbolje kvote za klađenje za 2024

Ovisno o tome kako ih koristite, kvote za klađenje mogu biti neophodne ako volite pametno klađenje. Naučiti kako čitati kvote i šta su dobre i loše kvote je bitno u klađenju. U nastavku smo napravili sveobuhvatan vodič o kvotama u klađenju. Jedna od prvih stvari koje novi kladionici treba da nauče je razumijevanje kvota za sportsko klađenje. To je ključni korak jer omogućava igračima da odrede kolika je vjerovatnoća da će se neki događaj dogoditi i koje bi mogle biti njihove potencijalne nagrade.

Rugby Odds
Prikaži više
Ice Hockey Odds

Hokej na ledu možda nije popularan sport poput fudbala ili košarke širom svijeta, ali je izuzetno popularan u sjevernim dijelovima svijeta, posebno u Kanadi, SAD-u i sjevernoj Evropi. Zbog toga je veoma popularno i klađenje na sjevernoameričku hokejašku ligu HNL, koja se smatra najboljom na svijetu.

Prikaži više
Basketball Odds

Košarka, posebno NBA, zavladala je svijetom u posljednjih nekoliko decenija i postala jedan od najpopularnijih svjetskih sportova. NBA je vjerovatno najuspješnija sportska organizacija na svijetu, a samim tim i jedan od favorita za kladioničare.

Prikaži više
Cricket Odds

Jeste li znali da je kriket drugi najpopularniji sport na svijetu? Naravno, samo statistički, jer je popularan u Indiji, Pakistanu i zemljama Commonwealtha, što ne odražava pravu sliku popularnosti ovog sporta.

Prikaži više
Boxing Odds

Boks je jedan od najatraktivnijih sportova ikada. Ovaj sport ima milione obožavatelja širom svijeta. Pun je drame, emocija i akcije koje malo koji sportski događaj može ponuditi. Za razliku od drugih sportova, kao što su fudbal, tenis i košarka, boks ne nudi toliko linija za klađenje.

Prikaži više

American Football Odds

Šta trebate znati o NASCAR klađenju
2023-03-22

Šta trebate znati o NASCAR klađenju

Uz ogromnu bazu obožavatelja u Sjevernoj Americi i mnoge utrke koje se održavaju gotovo svake sedmice na raznim trkačkim stazama od februara do početka novembra, NASCAR klađenje je jedan od najatraktivnijih izbora za klađenje za ljubitelje motosporta.

Ultimate Super Bowl vodič za klađenje da se pripremite
2023-03-08

Ultimate Super Bowl vodič za klađenje da se pripremite

Biće puno novca za legalno ulaganje na Super Bowl 2023. nakon što utakmica 2022. obori sve prethodne rekorde. Poslednji put, u Super Bowlu LVI, Los Anđeles Ramsi su pobedili Cincinnati Bengalse sa 23-20.

Objašnjene različite vrste kvota za klađenje
2023-03-01

Objašnjene različite vrste kvota za klađenje

Morate razumjeti kvote prije nego što počnete da se kladite na bilo kojem nivou. Razumijevanje najčešćih kvota za klađenje i kako čitati i razumjeti njihove različite formate je od suštinskog značaja za stavljanje obrazovanih opklada.

NFL fudbalske kvote koje igrači treba da znaju
2023-01-04

NFL fudbalske kvote koje igrači treba da znaju

Iako postoje kvote za više/manje i poen, kvote za NFL fudbal se ne zaustavljaju samo na ovim. Postoje brojni drugi načini za klađenje na NFL, uključujući novčanu liniju, linije za klađenje u prvom i drugom poluvremenu i fjučerse.

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter

Koje su kvote za sportsko klađenje?

U početku može izgledati zbunjujuće, ali ovaj vodič za kvote bi trebao pomoći igračima da razumiju. Tokom godina, način na koji sportske kladionice generišu kvote i linije za klađenje se dramatično promenio.

Old-school Vegas kladioničari ranije su dominirali tržištem sportskog klađenja, ali mnogo se promijenilo od uvođenja internetskih kladionica i finog podešavanja softvera i algoritama za sportsko klađenje.

Ono što se nije promijenilo je glavni cilj sportskih kladionica od ranih dana sportskog klađenja: balansirati akciju na obje strane opklade. Međutim, kvote nemaju za cilj da odražavaju pravu i tačnu vjerovatnoću bilo kojeg događaja.

Na kraju krajeva, klađenje kada vjerujete da postoji razlika između stvarne šanse za događaj i implicitne vjerovatnoće dobijene od linije klađenja je jedna od najboljih taktika za stjecanje prednosti nad vašim online kladionicama.

Važno je prepoznati da je primarni cilj kladioničara smanjiti rizik vaše kladionice, a ne prikazati tačnu (ili vjerovatnu) sliku stvarnosti. - kao menadžeri rizika i stručni prognostičari sporta.

Svrha kvota je da podstakne jednaku akciju sa obe strane sportske linije. U idealnom slučaju, kladionica bi imala sličan obim klađenja na obje strane opklade i profitirala 5-10 posto na soku (ili 'vig') bilo da pobjeđuje ili gubi.

Objašnjene kvote za sportsko klađenje

Razumijevanje kako koeficijenti u klađenju mogu pomoći igračima da naprave mudrije opklade, povećaju svoje šanse za pobjedu i na taj način pojačavaju užitak u igri.

Kvote su takođe važne za kladionice na mreži jer balansira obe strane opklade, što znači da kuća i dalje dobija svoje obaveze.

Da biste profitirali od sportskog klađenja, morate razumjeti razliku između kvota i vjerovatnoće. Šanse nisu uvijek direktan prikaz šansi da se nešto dogodi ili ne dogodi, iako su to dvoje u suštini povezani.

Jednostavno rečeno, vjerovatnoća u sportskom klađenju je subjektivna. Kada je u pitanju predviđanje vjerovatnog ishoda utakmice, i kladionici i online kladioničari će imati suprotna gledišta.

Vjerojatnosti se općenito kreću između 5% i 10%, pri čemu su neki slučajevi manji, a drugi veći. Pravljenje ispravnih procjena vjerovatnoće rezultata, a zatim procjena da li šanse tog ishoda nude vrijednost opklade, ključ su za uspješno sportsko klađenje.

Postoji opcija za sportsko klađenje sa kvotama uživo, gde se kladioničar može kladiti dok se sportski događaj odvija prijenos uživo.

Kako funkcionišu kvote za sportsko klađenje?

Dakle, kako funkcionišu evropske kvote za klađenje? Iznos koji se isplaćuje na dobitne opklade određen je kvotama za sportsko klađenje. Zbog toga se obično nazivaju "cijenom" opklade

Opklada može imati ili kvotu ili kvotu protiv cene. Kvote na znači da su potencijalni dobici manji od iznosa koji su postavljeni, a kvote na znači da će iznos koji se kladionici može osvojiti biti veći od onoga što su platili.

I dalje ćete zarađivati ako dobijete kvotu na opkladu jer se vaš početni depozit vraća, ali ćete morati riskirati više nego što možete da dobijete. Budući da je veća vjerovatnoća da će pobijediti, veliki favoriti često imaju kvote. Kada kocka ima veće šanse da izgubi nego dobije, to se zove kvota protiv.

Moguće su čak i novčane kvote. Dobitna opklada na jednak novac će isplatiti tačan iznos opklade plus početni ulog. Kao rezultat toga, efektivno ste udvostručili svoj novac. Upamtite da što su šanse veće, to je manja vjerovatnoća da će kocka dobiti, ali je veća isplata.

Razumijevanje vrsta kvota za sportsko klađenje

Zadani format kvota može se razlikovati ovisno o regiji. S druge strane, stranice za kockanje to olakšavaju tako što željno prihvataju igrače koji žele drugačiju strukturu kvota dopuštajući im da prilagode format kvota formatu na koji su navikli. Neke od najboljih stranica za klađenje nude čak i razne vrste kvota.

Formati kvota za sportsko klađenje kroz koje ćemo proći su najčešći u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Evropi - Moneyline, Decimal i Fractional kvote.

  • Moneyline kvote su najpopularniji u Americi i rade drugačije za miljenike publike i autsajdere.
  • Fractional kvote su također često poznate kao britanske kvote, UK kvote ili tradicionalne kvote.
  • Decimalne kvote smatraju se najlakšim formatom klađenja za razumijevanje. Najpopularnija je u Evropi, Kanadi i Australiji, ali većina kladioničarskih kladionica nudi opciju prikazivanja kvota u decimalnom formatu kvota.

Kako čitati kvote za klađenje?

Ako niste sigurni šta vidite kada gledate kvote za klađenje, onda ne možete tačno pronaći vrijednost na tržištima klađenja, što je ključ uspjeha u sportskom klađenju.

Američki izgledi

Američki koeficijenti se prilično razlikuju od drugih formata klađenja jer obično naglašavaju favorita i autsajdera.

Šanse za pobjedu favorita obično će biti prikazane sa znakom ' - '. Broj pored njega pokazuje koliko bi kladioničar trebao uložiti da bi osvojio 100 dolara.

Cifra autsajdera će biti navedena sa znakom '+', koji označava koliko će igrač osvojiti ako uloži 100$.

Na primjer, tim A je favorit za pobjedu u nedjeljnoj utakmici sa kvotom -110. Ako se kladioničari klade na tim A od 110$, dobiće 100$ i vratiti svojih 110$, za ukupno 210$ u isplatama.

U slučaju autsajdera, recimo da je igrač stavio 100$ timu B sa kvotom +240. Ako tim B pobijedi u igri, dobiće 240 dolara plus originalnu opkladu od 100 dolara. Ovo daje ukupnu isplatu od $340.

Fractional kvote

Ove kvote predstavljaju neto sumu koju će kladioničar dobiti ako pobedi nakon što uračuna svoj ulog.

Za ilustraciju, recimo da utakmica u petak uveče između tima A i tima B ima 5/1 i 1/5, respektivno. Ako kladionik plati 5$ u timu A i oni izađu kao pobjednici, uzimamo 5$ i množimo sa pet, što je brojnik kvota.

Stoga, njihova opklada za Tim A će vam osvojiti 25 USD plus vašu originalnu opkladu od 5 USD – ukupna isplata od 30 USD.

Opklada na tim B sa kvotom 1/5, s druge strane, vraća samo 1$ za svakih 5$ uloženih. Ovo odgovara ukupnoj uplati od $6 za ulog od $5.

Razlomci se najčešće koriste u konjskim trkama. Dakle, ako se kladionik kladi 50$ na Noble Feet pri 20/1 i Noble Feet pobijedi, dobit će vašu prvobitnu opkladu pomnoženu s koeficijentom, što je 50 puta 20. Stoga će osvojiti 1000$ na vašu opkladu plus opkladu od 50$ za ukupno $1150 isplate.

Decimalne kvote

Decimalne kvote su jednostavnije kvote za klađenje od druge dvije. Cifra navedena za decimalne kvote je tačan iznos koji će biti isplaćen ako je opklada dobitna. Pretpostavimo da borba u subotu uveče ima 2,0 kvote za borca A i 5,5 za borca B.

Ako igrač kladi 100$ na borca A i on pobijedi, 100$ će biti pomnoženo sa kvotom, u ovom slučaju, 2.0. Stoga će njihov ukupni dobitak i isplata biti 200$. Ako se klade na borca B sa istim iznosom, osvajaju ukupnu isplatu od 550$.

Različite sportske kvote

U teoriji, kvote se mogu prikazati u bilo kojem formatu, bez obzira na igru. Međutim, u stvari, lokacija namijenjene publike će imati utjecaja.

Budući da je populacija gledalaca uglavnom smještena u Sjedinjenim Državama, kvote za NFL će skoro uvijek biti prikazane (barem u početku) u američkom formatu.

Kako funkcionišu kvote za klađenje u fudbalu

Fudbal je jedan od najpopularnijih sportova za klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu, pri čemu kladionici troše 40% svog novca uloženog na prekrasnu igru. Kako se onda kladiti na fudbalske utakmice?

Veliki broj mečeva podržao je rast industrije, omogućavajući kladionicima da igraju na širokom spektru tržišta, s mnogim web stranicama kladioničara koje nude jedinstvene promocije i konkurentne kvote.

Prva stvar koju treba shvatiti je da u fudbalu ne postoje zagarantovane opklade. Igrači mogu istraživati onoliko koliko žele i znaju sve što se može znati o igri, no rezultat iznenađenja je i dalje moguć.

Zbog toga bi igrači trebali iskoristiti svoje znanje o fudbalskom klađenju kako bi odabrali igru i kladili se na koju žele da se klade. Jednostavnije opklade, kao što su klađenje na meč ili tržišta golgetera, i one sa nižim rizikom, kao što je nerešena opklada, bolje će odgovarati manje iskusnim kladionicima.

Kladionici bi trebali kockati samo lige i timove sa kojima su upoznati, u suprotnom rizikuju da izgube novac jer ne mogu biti sigurni da li opklada ima vrijednost.

Na primjer, fudbalskom navijaču koji pomno prati Premijer ligu bilo bi bolje da se kladi na tu ligu koja mu je poznata, a ne na ligu koja mu nije poznata drugdje u svijetu.

Sada postoji mnogo statistika dostupnih na besplatnim stranicama koje svaki igrač može pogledati, što im može pomoći da shvate neka od preciznijih tržišta rekvizita koja su sada dostupna u mnogim kladionicama.

Kako funkcionišu kvote za kriket

Kvote za klađenje na kriket su u središtu svega što ima veze s tim klađenje na kriket, i nemoguće je biti uspješan u klađenju bez razumijevanja koje kvote klađenja funkcioniraju.

Ograničeni mečevi su direktne direktne igre, dok test mečevi imaju potencijal za remi. Kvote su u suštini numerički prikaz vjerovatnoće određenog događaja na osnovu prethodnih opklada.

Ako se kladionici kockaju protiv popularnog mišljenja, njihove šanse su male, ali će osvojiti mnogo novca ako su u pravu,

Pravilo je da se kladionici klade samo na timove sa kojima su upoznati; u suprotnom, rizikuju da izgube novac jer ne znaju da li opklada nešto vredi.

Razumevanje kvota za konjske trke

Zapamtite da su šanse konja za pobjedu, kao i iznos novca koji bi trebao biti isplaćen ako i kada pobijedi, određeni vjerovatnoćom.

Tradicionalne kvote daju kladionicima priliku da vide kakvu procentualnu šansu konju daje kompanija za online klađenje ili industrija u cjelini, za razliku od pari-mutel sistema, gdje o isplati u suštini odlučuju sami igrači u cjelini na osnovu toga kako koliko novca je u bazenu i koliko je opklada na svakog konja položeno.

Na primjer, konj 5-1 možda na prvi pogled ne izgleda kao da je daleko, ali pomnožite to sa standardnim ulogom od 1 dolara i podijelite 100 s tim brojem. Kao rezultat toga, dijeljenje 100 sa 6 daje ovom konju stopu uspješnosti manju od 17%.

Na konjskim trkama, šansa od 17 posto za pobjedu nije strašna; Budimo iskreni, moglo bi biti 20 trkača u polju, a svaki bi imao samo 5% šanse za pobjedu da su svi jednaki.

Međutim, imajte na umu da ako kvote konja impliciraju da ima 17 posto šanse za pobjedu, ima i 83 posto vjerovatnoće da će izgubiti, tako da kladionici moraju držati razumne uloge i brojke na njihovoj strani.

Kako izračunati UFC kvote

Većina kvota za sportsko klađenje prikazana je na isti način. Znak minus (-) označava favorita, dok znak plus (+) predstavlja autsajdera. Igrači će također primijetiti da se većina kvota izračunava na osnovu opklada od 100 USD.

Ako igrači vide +110 ili -110, to označava vig - iznos koji je prikupila kladionica - iznosi 10 dolara. Sportske kladionice moraju ostvariti profit da bi ostale u poslu, tako da je sok obično između 5 i 10 dolara.

Na primjer, UFC igrači mogli bi vidjeti kvote za meč između Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova sa kvotama od +125 i -155, respektivno.

Ako bi se kladili na favorita, morali bi uložiti 155 dolara da bi osvojili 100 dolara. Suprotno tome, ako se igrači klade na autsajdera (McGregora), moraju staviti samo $100 da bi osvojili $125.

Najbolji UFC borci su raznoliki, ali bez obzira koliko je borac odličan, svi imaju prednosti i mane. Ovo je vidljivo u stilu borbe borca. Kladionici bi trebali odvojiti vrijeme da prouče različite pristupe svakog borca i njihovu interakciju jedni s drugima.

Dok borac obično može kontrolisati tempo borbe, pokazivanje ranjive mane protiv pogrešnog protivnika može rezultirati razarajućim gubitkom za favorita i isplatiti dobro kockanje autsajdera.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević