UFC

UFC ili "Ultimate Fighting Championship" je najpoznatija i najkonkurentnija promocija mješovitih borilačkih vještina na svijetu. Kompanija je osnovana 1993. godine sa sjedištem u Las Vegasu, Nevada, iako održava događaje u zemljama širom svijeta. U svojoj skoro 30-godišnjoj istoriji, UFC je održao više od 500 događaja, od kojih se većina može gledati samo na kanalima Pay Per View.

Kako je raslo sportsko klađenje u Sjedinjenim Državama, tako je porasla i popularnost klađenja na UFC utakmice. UFC ima nekoliko zvaničnih partnera za klađenje uključujući DraftKings u Sjedinjenim Državama, Neds u Australiji i Stake.com u Latinskoj Americi.

UFC
Sve što trebate znati o UFC klađenjuKako se kladiti na UFCRazumijevanje UFC kvota za klađenje
Sve što trebate znati o UFC klađenju

Sve što trebate znati o UFC klađenju

Iako UFC postoji od 1993. godine, klađenje na ovaj sport zaista nije bilo popularno sve do sredine 2000-ih. Naravno, mogli ste da dajete opklade dok ste bili u Las Vegasu, gdje je promocija bazirana, ali široko usvajanje UFC klađenja nije došlo u igru sve dok sportsko klađenje nije postalo više prihvaćeno u Sjedinjenim Državama.

Danas će svaka legitimna UFC kladionica ponuditi mogućnost klađenja na UFC utakmice, a sport brzo postaje jedan od najpopularnijih izbora na kartici za klađenje. Čak je nadmašio i boks, sport koji se nekada smatrao najpopularniji sport na koji se možete kladiti u svijetu.

Sve što trebate znati o UFC klađenju
Kako se kladiti na UFC

Kako se kladiti na UFC

Klađenje na UFC može biti prilično jednostavno u pogledu vrsta klađenja. Najčešći način da se kladite na UFC je da odaberete potpunog pobjednika meča, što se obično naziva opkladom 'pobjeda u borbi'.

Ako zaronite malo dublje u UFC klađenje, zapravo se možete kladiti na to kako će meč biti odlučen. Na primjer, izbori su obično odlukom ili nokautom, tehničkim nokautom, diskvalifikacijom ili podnošenjem.

Možete čak biti precizniji i staviti opkladu na to u kojoj će rundi meč biti odlučen, ili u rijetkim prilikama, ako se meč završi neriješeno. Konačno, možete staviti opkladu na više od ukupnog broja rundi u meču, ili samo direktnu opkladu na to da li će borba proći na daljinu.

Neke sportske kladionice čak nude opklade za borce, koje mogu uključivati broj skinuta, ili čak ukupno vrijeme borbe. Kako sportsko klađenje postaje sve popularnije, internet stranice za sportsko klađenje postaju kreativniji s vrstama opklada koje imaju u ponudi.

Kako se kladiti na UFC
Razumijevanje UFC kvota za klađenje

Razumijevanje UFC kvota za klađenje

Budući da se UFC klađenje zasniva na samo dva borca, kvote su uglavnom zasnovane na prošlim nastupima. Ako su se dva borca već susrela, onda se to uzima u obzir pri određivanju kvota. Ako je ovo njihov prvi meč, onda će kladionice uzeti u obzir nedavne performanse, kao i stil borbe svakog borca.

Kao što možete zamisliti, sportskom kladioničaru je često teško pronaći prave kvote za meč, tako da ako istražite svakog borca, sigurno možete iskoristiti prednosti neusklađenih borbi.

Kada se kladite na UFC, također ćete primijetiti da opklade na broj rundi u borbi mogu biti objavljene s prilično visokim kvotama. Ne budite zabune, u proteklih pet godina prosječan postotak borbi za odlazak na distancu bio je 51%.

Dakle, postoji mala prednost u borbama koje idu na daljinu, a onda povrh toga, morate odabrati određenu rundu u kojoj će završiti. Šanse su naslagane protiv vas ovdje, ali ako otkrijete da određeni borac ima tendenciju da sleti više nokaut udaraca, onda može postojati poticaj za ulaganje u ranu završnicu runde.

Razumijevanje UFC kvota za klađenje