Vijesti

November 15, 2021

Najvažniji dijelovi u dosadašnjoj karijeri Connora McGregora u UFC-u

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Jedan od najupečatljivijih sportista svih vremena, i svakako jedan od najvećih sportista modernog doba, Connor McGregor je enigma. Pogledajmo njegovu karijeru.

Najvažniji dijelovi u dosadašnjoj karijeri Connora McGregora u UFC-u

Debi Connora McGregora u UFC-u

Conor McGregor je debitovao na Ericsson Globeu (sada Avicii Arena) u Stockholmu 2013. godine, nije razmišljao samo o svojoj prvoj borbi, već je planirao i preuzimanje UFC-a.

6. aprila te godine, 24-godišnjak je bio tek drugi atletičar iz Irske koji se borio za UFC. Connor je precizno krenuo na Brimage, poslao je Amerikanca na platno u prvoj rundi i zaradio McGregoru njegovu prvu nagradu nokautom noći. MMA komentator Kenny Florian je povikao: "Zato svi pričaju o Conoru McGregoru!"... Da je samo znao koliko bi dobro predosjećao napravio.

Prvi put Connor predvodi UFC Fight Night

Sa samo dvije borbe pod Connorovom paskom, UFC je već imao McGregora vezan za sigurnu stvar. Bili su toliko uvjereni u ovo da ga je naslovio na UFC Fight Nightu u Irskoj 19. jula 2014. UFC kvote za klađenje od -690 su McGregora označile kao jasnog favorita.

Boreći se pred domaćom publikom u Dablinu, McGregor je ugasio svjetla Brazilcu Diegu Brandãu velikom lijevom rukom što mu je donijelo tehnički nokaut u prvoj rundi i nagradu za izvedbu večeri. Nakon borbe, još uvijek naduvani McGregor izjavio je da nema živog čovjeka koji bi ga mogao pobijediti na irskom tlu!

Zloglasni obračun između Alda i McGregora

Kada je Connor McGregor 12. decembra 2015. konačno pokušao sa Aldom u predbožićnoj borbi na UFC 194 u Las Vegasu, Irac je priveo borbu kraju za 13 sekundi!

Sve što je bilo potrebno je promašen levi hook od Alda pre nego što je Brazilac podlegao udarcu čekićem levom rukom u vilicu koji ga je poslao licem nadole na platno. Neki su predviđali bližu utakmicu. Prije borbe, online sportsko klađenje je pokazalo tijesnu prednost od -105 u McGregorovu korist.

Nate Diaz - Podnošenje… Koji onda vodi do trijumfa

Obožavatelji će pamtiti 5. mart 2016. kao dan kada je Conor McGregor izbio u drugu rundu nakon što ga je Amerikanac Nate Diaz uhvatio u gušenju pozadi.

Ali ono što se istinski izdvajalo u vezi sa ovim ključnim ishodom je McGregorov odgovor. Samo pet mjeseci kasnije, 20. augusta 2016., vratio se u Vegas kako bi se još jednom suočio s Amerikancem u revanšu UFC 202. Ovoga puta, to je bila odluka tijesne većine u McGregorovu korist, a McGregor je osvojio potpuno novi set prevladavši prethodni poraz.

Connorov prvi put da je uzeo titulu

Bio je to veliki vrhunac u McGregorovoj karijeri. Eddie Alvarez je na UFC 205 u Madison Square Gardenu 12. novembra 2016. vidio kako sada 28-godišnjak dodaje svjetski pojas u lakoj kategoriji svojoj tituli u pero kategoriji. Ovog puta, McGregor je koristio kombinaciju lijevo-desno da spusti Amerikanca na platno i ode sa duplom krunom.

Borba je ušla u historijske knjige jer je Irac bio prvi UFC borac koji je osvojio dvije svjetske titule u isto vrijeme.

Ažuriranje iz 2020. - Connorov povratak u UFC

Više od godinu dana nakon što je objavio da se povlači iz sporta, McGregor se vratio na UFC 246 18. januara 2020. godine, na obračun u poluteškoj kategoriji s Donaldom "Cowboy" Cerroneom.

Ova borba je trajala samo 40 sekundi u prvoj rundi. Cerrone je bio nokautiran, a McGregor je kući odnio još jednu nagradu za Izvedbu noći, kao i stekao prestiž prvog borca ​​u povijesti UFC-a koji je postigao KO u tri divizije: pero, laka i velter kategorija. Nije teško shvatiti zašto ga ljudi zovu "Notorious"!"

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti