Igrajte Politiku danas - osvojite pravi novac

Od izuma klađenja prije više od 2.000 godina, praksa je postala šira i uključuje više mogućnosti. Politika je stotinama godina bila jedna od najvažnijih tema o kojima se ljudi brinu – jer ona oblikuje nas, našu budućnost i naš svijet.

Osim sporta, kockari mogu predvidjeti ishode popularnih političkih događaja i zauzvrat osvojiti novac. Dakle, šta je političko klađenje? Da li je legalno kockati se političkim dešavanjima? Ako da, kako to radite? Za odgovore na ova i mnoga druga pitanja nastavite čitati.

Igrajte Politiku danas - osvojite pravi novac
Šta je politika klađenje?Kako se kladiti na politikuPolitičke kladioniceSavjeti za klađenje na politikuOdgovorno kockanje
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Šta je politika klađenje?

Šta je politika klađenje?

Kao što ime sugerira, klađenje na politiku uključuje predviđanje ishoda velikih političkih nadmetanja kao što su opći izbori u Velikoj Britaniji, predsjednički izbori u SAD-u i još mnogo toga.

Ali kladionice ne prave političke kvote samo za primarne izbore. Kladionici takođe mogu dobiti tržišta kao što su ko se kandiduje za koju kancelariju, učesnici debate, trajanje debate i još mnogo toga. Ukratko, postoji mnoštvo političkih tržišta klađenja koje treba iskoristiti.

U međuvremenu, uvriježeno je mišljenje da je političko klađenje relativno skorašnji izum. Ali istina je da političko klađenje ima bogatu istoriju, posebno u zapadnim zemljama.

Svoje korijene vuče iz 16. stoljeća u Italiji i 18. stoljeća u Velikoj Britaniji. U SAD-u je političko klađenje bilo toliko rasprostranjeno u periodu prije 1860. godine. Do 1960. kladionice u Nevadi su uzimale velike opklade na predstojeće američke predsjedničke izbore. Vidite, političko kockanje nije ništa novo.

Da li je izborno klađenje legalno?

Da, klađenje na političke optužnice je 100% legalno. Međutim, od vitalne je važnosti da se kladite na renomirane kladionice poput ovih navedenih ovdje. U SAD-u, na primjer, preko 20 država je legaliziralo sportsko klađenje, čime su političke opklade u ovim oblastima postale apsolutno legalne.

Još je bolje u Evropi, gdje je većina zemalja nedavno revidirala svoje zakone o klađenju kako bi uključila online sportsko klađenje. Sve u svemu, klađenje na bilo koju priliku je legalno, ovisno o tome odakle igrač dolazi.

Ali šta se dešava ako je klađenje nelegalno u nekoj zemlji? Ne brini; kladioničari u takvim jurisdikcijama i dalje se mogu kladiti kod najboljih ofšor kladionica.

Ove međunarodne kladionice prihvataju strane igrače, pod uslovom da prođu KYC (Know Your Customer) proces. Također, najbolje međunarodne kladionice su licencirane i regulirane od strane uglednih tijela poput Britanske komisije za kockanje (UKGC), Malta Gaming Authority (MGA) i Švedska uprava za kockanje.

Šta je politika klađenje?
Kako se kladiti na politiku

Kako se kladiti na politiku

Nakon što ste pročitali do ove tačke, očigledno je da želite da se uložite u političke ishode kao što su američki predsednički izbori 2024. Srećom, mnoge licencirane kladionice nude igračima fantastične kvote za izborno klađenje. Izborni rekviziti su prilično slični tradicionalnim kvotama dostupnim na bilo koju stranicu za klađenje.

U nastavku su neki standardni politički rekviziti na koje treba obratiti pažnju:

  • Ko će pobijediti na izborima?
  • Ko će biti potpredsjednik "X"?
  • Hoće li se kandidat "X" uklopiti u Clintonove ili Obame?
  • Koliko će trajati debata između X i Y?
  • Koja će stranka nositi glasove naroda?

Sada kada znate neka uobičajena tržišta političkog klađenja, otvorite račun u legalnoj kladionici. Da biste to učinili, kreirajte račun, zatražite bonus i odaberite politički događaj na koji ćete se kladiti. Ali prije nego što se kladite, naučite kako pročitati kvote. Srećom, o tome će ova stranica govoriti sljedeće.

Kako čitati kvote za izborno klađenje

Čitanje političkih kvota za klađenje je prilično jednostavno. Šanse su dostupne u decimalnom, američkom ili frakcijskom formatu, ovisno o vašoj jurisdikciji.

Decimalne kvote su uobičajene u Evropi i Aziji, dok sportske kladionice u SAD-u i Kanadi koriste američke kvote. Konačno, kladioničari se često susreću sa frakcijskim kvotama klađenja u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Na primjer, britanski kladioničar može ponuditi 2,51 koeficijentu vladajućoj Konzervativnoj stranci da pobijedi na parlamentarnim izborima u žestokoj konkurenciji protiv Liberalnih demokrata. Sada, u ovom slučaju, ako kladioničar uloži 10 dolara da bi vladajuća stranka učinila ono što je potrebno, na kraju će dobiti 15,1 dolara dobiti ako pobijedi (10 x 2,51 dolara).

Što se tiče američkih kvota, koeficijenti mogu ponuditi -150 da Joe Biden pobijedi na predstojećim predsjedničkim izborima. S druge strane, Kanye West ima +150 za pobjedu.

Ako je to slučaj, kladioničar mora prikupiti 150 dolara da bi Bajden pobijedio da bi dobio 100 dolara profita. U međuvremenu, opklada od 100 dolara na Kanye Westa može donijeti 150 dolara profita. Zapamtite, negativne (-) šanse predstavljaju favorite, dok su pozitivne (+) nedostatke.

Konačno, kladioničar može ponuditi linije u razlomačnim kvotama, tzv. britanskim kvotama, ili UK kvotama. Držeći se prvog primjera iznad, pretpostavimo da su šanse 6/1 da će Liberalni demokrati izdržati dan. Ako je tako, to znači da uspješna opklada od 10$ garantuje 60$ profita uključujući ulog od 10$. Samo pomnožite ulog brojicom, a zatim podijelite sa nazivnikom. Zatim dodajte ukupan ulog da biste saznali svoj pobjednički potencijal.

Kako se kladiti na politiku
Političke kladionice

Političke kladionice

Šta čini savršenu političku stranicu za klađenje? Postoji poseban kriterij za traženje i odabir najboljih političkih stranica za klađenje. Evo najčešćih:

  • Licenciranje i regulacija: Baš kao i pri odabiru tradicionalnog sajta za kockanje, licenciranje bi trebalo da bude glavni prioritet pri odabiru sajta za političko klađenje. Prije nego što stavite predizbornu opkladu na bilo koju kladionicu, uvjerite se da je stranica ugledna kao ona koja se promovira na ovoj stranici.
  • Sigurnosni protokoli: Ovo je još jedan faktor koji doprinosi kredibilitetu sajtova za kockanje. Povrh posjedovanja važeće licence, sigurna stranica za klađenje mora biti SSL šifrirana kako bi se osigurala maksimalna sigurnost podataka. Opet, većina preporučenih web lokacija ovdje označi ovaj kvadratić.
  • Tržišta klađenja i kvote: Politička tržišta nisu samo bilo koja druga tržišta klađenja. Kao takvi, najbolji kladioničari moraju da se trude da obezbede što više tržišta. Takođe, kvote moraju biti prilagođene igračima. Da biste to osigurali, proučite i uporedite šanse prije nego što se pridružite kladionici.
  • Bonusi i promocije: Uz niz opcija koje možete izabrati, ne vrijedi se pridružiti kladioničaru koji ne nudi poticaje. Najbolje političke stranice za klađenje bi trebale ponuditi novim igračima besplatne opklade i bonuse na depozit. Također, lojalni igrači moraju uživati u poticajima kao što su česti rabati i bonusi za depozit.
  • Korisnička podrška: Osigurajte da kladionica nudi najsavremeniji mehanizam podrške. Tim za podršku trebao bi biti dostupan putem telefona, e-pošte, chata uživo ili društvenih medija. Također, trebali bi biti dostupni 24/7 i na više jezika. Osim toga, isprobajte ih sa upitom ili dva da vidite koliko brzo odgovaraju.
Političke kladionice
Savjeti za klađenje na politiku

Savjeti za klađenje na politiku

Zanimljivo je da u političkim opkladama ne postoji dobra ili loša strategija klađenja. Međutim, neki sistemi su se vremenom pokazali efikasnijim od drugih. Prvo, kopajte duboko da razotkrijete stvarnu situaciju na terenu. Na primjer, političke vijesti na CNN-u mogu se razlikovati od onih koje su dostupne na BBC-u. Poznato je da međunarodni informativni kanali imaju političke sklonosti. Dakle, istražite duboko na nekoliko izvora.

Drugo, oprezno koristite političke anketare. To je zato što ove ankete mogu biti iskrivljene u zavisnosti od izvora. Zapamtite da najpouzdanije ankete oslikavaju tačnu situaciju kako se ona dešava. Ako je moguće, koristite lokalne anketare jer su oni općenito precizniji. Sve u svemu, važno je ko je intervjuisan i ko je sproveo anketu.

Iznad svega, postavite budžet za kockanje i poštujte ga u svakom trenutku. Evo u čemu je stvar; ograničavanje iznosa za klađenje unutar dana, sedmice ili mjeseca čini gubitke manje bolnim, a pobjede još slađima. Stvar je u tome da se pridružite ludilu za političko klađenje znajući da su gubici češći od pobjeda. I, naravno, nemojte juriti za gubicima jer je krajnji rezultat predvidljiv.

Savjeti za klađenje na politiku
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Bilo da se kladite na politiku ili bilo koji drugi događaj, odgovorno kockanje je neophodno. Dakle, osim odvajanja ograničenja potrošnje, koji se još trikovi primjenjuju? Za početak, postavite vremensko ograničenje jer kockanje može biti dugotrajno. Moguće je provesti sate u kladioničarskom klađenju sve dok vaš bankroll ne propadne. U tom slučaju, kladioničari ne samo da rizikuju od ovisnosti o klađenju, već i bankrota.

Takođe, izbegavajte kockanje pod uticajem droga ili depresije. Depresivni igrači su poznati po donošenju iracionalnih i nerazumnih odluka o klađenju. Osim toga, klađenje pod utjecajem alkohola ili droge može umanjiti procjenu. Dakle, igrajte samo kada je glava čista od bilo kakvih stresnih misli ili uticaja.

Na kraju, nemojte se kladiti da biste od toga zarađivali za život. Poznato je da politička nadmetanja daju nepredvidive rezultate, baš kao i drugi oblici kockanja. Stoga, ulaganje bogatstva u tržište klađenja vjerovatno će vas na kraju svega ostaviti slomljenim i pod stresom. Dakle, kladite se na malo i uživajte u emisiji kako dolaze.

Odgovorno kockanje
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević