Klađenje na FIVB World Cup Online

Ovaj članak će pomoći igračima da se informirano klade na FIVB Svjetsko prvenstvo, jedno od najboljih svjetskih odbojkaških prvenstava. FIVB je skraćenica za Federation Internationale de Volleyball osnovana u Švicarskoj 1947. godine i vodeće je tijelo odbojke na svjetskom nivou. Među brojnim odbojkaškim prvenstvima koje organizuju je i Svjetsko prvenstvo za muškarce koje se održava svake 4 godine.

Na ovom turniru se takmiči 12 reprezentacija koje su izabrane kao 2 najbolje ekipe iz svake od 5 kontinentalnih federacija, a ostale 2 su domaćin Japan i svjetski prvak iz prethodne godine.

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Sve što trebate znati o klađenju na FIVB Svjetsko prvenstvo

Sve što trebate znati o klađenju na FIVB Svjetsko prvenstvo

FIVB Svjetsko prvenstvo održava se godinu dana prije Olimpijskih igara i služi kao kvalifikacioni turnir za olimpijske igre sa 2 najbolja tima koja prolaze. Prva 3 FIVB Svjetska kupa održana su u različitim zemljama, ali od 1977. godine turnir se uvijek održavao u Japanu.

Nagradni fond je nešto više od 1 milion dolara, a pobjednički tim dijeli 600.000 dolara između svojih igrača i 30.000 dolara dato njihovoj federaciji. Tim na drugom mjestu dobija 300.000 dolara za igrače i 15.000 dolara za federaciju. Trećeplasirani tim dobija $100,000 između igrača i $10,000 za svoju federaciju.

Sve što trebate znati o klađenju na FIVB Svjetsko prvenstvo
Format FIVB Svjetskog kupa

Format FIVB Svjetskog kupa

FIVB Svjetsko prvenstvo je jedan od najvećih odbojkaških turnira koji uključuje 12 reprezentacija koje igraju u periodu od 2 sedmice svake 4 godine u oktobru. Svaki dan se igra 6 mečeva na brojnim lokacijama/gradovima u Japanu sa slobodnim danom svaka 2-3 dana za oporavak igrača.

12 timova podijeljeno je u 2 bazena sa turnir igrao u 2 različite faze. U prvoj fazi svaki tim igra sa svakim od ostalih timova u svom bazenu. Druga faza je u kojoj svaki tim igra sa svakim od ostalih timova u drugom bazenu.

Ukupni poredak se izračunava na osnovu meč bodova, broja osvojenih mečeva, omjera setova i omjera poena. 2 tima koji ukupno postignu najviše bodova automatski se kvalificiraju za učešće na Olimpijskim igrama sljedeće godine.

Do sada je bilo 14 FIVB Svjetskih prvenstava, a sljedeće je 2023. Neke reprezentacije su se istakle na ovim odbojkaškim turnirima, a Rusija je osvojila 6 Svjetskih prvenstava, a slijede Brazil sa 3 i SAD sa 2.

Format FIVB Svjetskog kupa
Istorija FIVB Svjetskog kupa

Istorija FIVB Svjetskog kupa

Prvi FIVB Svjetski kup održan je u Poljskoj 1965. godine i zaista je započet kao način povećanja tadašnje 2 glavne odbojka turniri tog vremena - Olimpijske igre i Svjetska prvenstva. Prva 2 Svjetska prvenstva bila su isključivo za muškarce, ali je 1973. ustanovljeno Svjetsko prvenstvo za žene i od tada traje.

Devedesetih godina je povećana lista sportskih turnira za odbojku osnivanjem Svjetske lige i Grand Prixa. Ova dodatna takmičenja zamalo su učinila Svjetsko prvenstvo beznačajnim, ali je turnir spašen promjenom na godinu prije Olimpijskih igara da služi kao kvalifikacioni turnir.

Istorija FIVB Svjetskog kupa
Sve što trebate znati o odbojci

Sve što trebate znati o odbojci

Odbojka je igra koja se igra između 2 ekipe od po 6 igrača na terenu sa mrežom u sredini. Igra se sastoji od najboljih 5 setova, pri čemu se prva 4 seta igraju do 25 poena, a peti do 15 poena. Tim mora pobijediti sa 2 poena da bi osvojio set, ali kako nema ograničenja u broju poena koji se mogu odigrati, set se može nastaviti neograničeno dok se ne postigne razlika od 2 poena.

Lopta se servira preko mreže udaranjem lopte rukom igrača i može je dodirnuti samo 3 puta od strane protivničke ekipe, što znači da treći dodir mora biti udarac preko mreže. Poeni se postižu tako što je lopta prizemljena u protivničkom terenu ili protivnička ekipa ne može vratiti loptu ili je udarila van terena.

Sve što trebate znati o odbojci
Zašto je FIVB Svjetsko prvenstvo popularno za klađenje?

Zašto je FIVB Svjetsko prvenstvo popularno za klađenje?

Bilo da se igrači klade na FIVB Svjetsko prvenstvo, Svjetsko prvenstvo ili odbojkaške lige, postoji niz popularnih opklada koje se mogu napraviti na internet stranicama za sportsko klađenje. Najpopularnija vrsta kladite se na internet stranicama za klađenje za odbojku je poen.

Ovo je mjesto gdje se igrači klade na to koliko dobro timovi rade, a ne na to ko će pobijediti. Jednostavnija opklada koja se može naći na online kladionici je opklada na novčanu liniju koja se jednostavno kladi na to ko će biti pobjednički tim.

Za najveće odbojkaške događaje kao što je FIVB Svjetsko prvenstvo, kladionici se mogu kladiti na to ko misle da će pobijediti na odbojkaškim turnirima. Zatim postoje opklade na više/manje koje predviđaju da li će ukupan broj poena postignutih u meču biti veći ili manji od broja postavljenog u onlajn kladionici.

Takođe se mogu kladiti na to kakav će biti konačan rezultat u smislu osvojenih setova. Klađenje na set je još jedna vrsta opklade koja se odnosi na setove. Ovo je mjesto gdje se igrači klade na to ko će dobiti prvi set u igri, ili koliko će poena biti postignuto u određenom setu.

Zašto je FIVB Svjetsko prvenstvo popularno za klađenje?
Kako se kladiti na FIVB Svjetsko prvenstvo

Kako se kladiti na FIVB Svjetsko prvenstvo

Nakon što pronađe renomiranu web lokaciju s odgovarajućom licencom koja nudi odbojku, igrač se mora registrirati na stranici, uplatiti novac na svoj račun, otići do odjeljka za odbojku, odabrati igru, odabrati opkladu i potvrditi opkladu.

Međutim, igrači mogu učiniti svoje opklade efikasnijim proučavanjem brojnih faktora vezanih za igru. Kladioničar bi trebao barem razumjeti pravila igre da bi pravilno postavio opklade. Čitanje o igri i gledanje utakmica pomoći će u tom pogledu.

Jedan od najvažnijih pristupa je istraživanje statistike o timovima i igračima i obavezno praćenje najnovijih vijesti u vezi sa formom timova i igrača, kondicijom, ozljedama itd.

Na primjer, ako je ključni igrač ili libero povrijeđen, to bi moglo negativno utjecati na učinak njihovog tima. Drugi primjer je ako se tim poznat po svom snažnom serviranju igra protiv tima za koji je poznato da ima slab rezultat u povratku, to bi rezultiralo boljom informisanom opkladom za kladioničara.

Igrač također može provjeriti kod profesionalnih tipstera na mreži da vidi da li su njihovi savjeti slični. Konačno, iskoristiti prednosti najbolje kvote, igrači bi u idealnom slučaju trebali biti registrirani na brojnim online kladionicama, kako bi lako mogli igrati tamo gdje se može zaraditi najviše novca.

Kako se kladiti na FIVB Svjetsko prvenstvo
Najbolje stranice za klađenje FIVB Svjetskog kupa u 2024

Najbolje stranice za klađenje FIVB Svjetskog kupa u 2024

Bettingranker olakšava igračima da pronađu najbolju online kladionicu za njih sa svojim opsežnim pregledima internet stranica. Postoji niz preporučenih stranica sa 1xBet ima visok rang na bettingranker-u, opslužuje 183 zemlje, 78 valuta i 31 način isplate.

Osnovan prije 15 godina, podržava 29 jezika tako da igrači iz cijelog svijeta mogu sa sigurnošću učestvovati, a ima i bonus dobrodošlice do 130 dolara. 22 Bet je takođe bio visoko na rang listi, nudeći pristup mnoge zemlje i valute, kao i potpuno optimizovane aplikacije koje su dostupne. Njihova web stranica je dostupna na 39 jezika iz cijele Evrope, Azije i Afrike.

Megapari je još jedna preporučena stranica koja je relativno nova, ali već postaje omiljena među kupcima širom svijeta. Nudi 100% bonus na prvi depozit kao i niz drugih promocija. Posljednje, ali ne i najmanje važno jeste Parimatch koji se može pohvaliti bonusom od 20% povrata novca. Također nudi bonuse dobrodošlice raspoređene na prvih 5 depozita do ukupno $3,000.

Parimatch posjeduje niz renomiranih licenci, poslujući u 8 zemalja i 2 jezika, engleskom i portugalskom. Prihvata brazilske reale, odlično ako se kladite iz Brazila, kao i eure i dolare.

Najbolje stranice za klađenje FIVB Svjetskog kupa u 2024
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević