Kladionica linije

Linija klađenja je tačka koja odvaja favorizovani tim od autsajdera u sportskim takmičenjima. Kladionice dobijaju kvote na sportske utakmice iz složenog matematičkog modela ili kompjuterskog algoritma. Na osnovu statistike, koeficijenti određuju verovatnu marginu pobede između dva tima, koja se zasniva na jačini prethodnih nastupa.

Tokom analize, kladionice upoređuju timove kako bi odredile koji je favorit za pobjedu i s kojom razlikom. Na primjer, kladionice mogu predvidjeti da će favorizirani tim pobijediti sa 10 poena razlike. Stoga, autsajder tim može dobiti hendikep od 10 poena u svrhu klađenja.

Sve o linijama za klađenjeKako funkcionišu linije za klađenje?Moneyline opkladaSve o parlay opkladamaKako čitati linije za klađenje?
Sve o linijama za klađenje

Sve o linijama za klađenje

Kockari se klade na svaki tim na osnovu kvota koje kladionice stavljaju na raspolaganje. Analiza također uzima u obzir učinak igrača. Rezultati su tačni oko 50 posto vremena. kvote za klađenje stalno se razvijaju i zasnivaju se na tome kako timovi rade.

Kladionici provjeravaju koeficijente kako bi odredili ažurna očekivanja učinka za timove koji se takmiče. Buduće kvote se stalno mijenjaju i odražavaju učinak tima tokom cijele sezone.

Sportske kladionice imaju tendenciju da vjeruju konsultantima koji nude informacije o vjerojatnim kvotama na osnovu iskustva u industriji. Nakon pregleda kompjuterski generisanih rang-lista, profesionalni koeficijenti daju procjenu kvota na ishod svakog sportskog takmičenja na osnovu ukupnih timskih performansi.

Profesionalni koeficijenti prilagođavaju liniju klađenja na osnovu unaprijed određenih kriterijuma, koji mogu uključivati povrede, prednost domaćeg terena, vremenske prilike i raspored putovanja timova. Čak i dominantni prekršaj u dodavanju može igrati ulogu u određivanju kvota i naknadne linije klađenja.

Ako tim igra uzastopne utakmice, ovaj raspored može uticati na analizu kvota i linije klađenja u kladionici.

Sve o linijama za klađenje
Kako funkcionišu linije za klađenje?

Kako funkcionišu linije za klađenje?

Nakon što su kvote postavljene, online kladionica čini predviđanja dostupnim javnosti kao 'otvaranje' ili početne kvote, koje se predviđaju za svaki meč. Kladionici odlučuju na koji tim će se kladiti na osnovu kvota.

Oddsmakeri postavljaju limite klađenja na niskom nivou u početku kako bi utvrdili kako se kladionici klade prije nego što podignu limite klađenja.

Kada tržište za klađenje na određeni meč raste, kladionica može prilagoditi kvote ili liniju klađenja tokom vremenskog okvira prije utakmice na osnovu toga koliko kockarske akcije privlače konkurentske ekipe.

Zemlje koje se najviše bave kockanjem uključuju Australiju, Singapur, Irsku i Kanadu. U Evropi, Velika Britanija, Italija, Francuska i Španija imaju tendenciju da imaju visoke bruto prihode od kockanja. Međutim, kladionice širom svijeta koriste linije za klađenje kada nude kvote onima koji kladiti se na sportska takmičenja.

Kako funkcionišu linije za klađenje?
Moneyline opklada

Moneyline opklada

Prema vodiči za sportsko klađenje, Moneyline opklada je jednostavan proces koji ima dva do tri moguća ishoda. Sa dva tima ili igrača u Moneyline opkladi, kockari biraju koji će igrač pobijediti.

Za fudbalske ili MMA borbe, postoji treća opcija klađenja, koja se zove nerešeno, kada nije proglašen pobednik ili gubitnik. Aplikacije za sportske kladionice često nude izvlačenje kao opciju Moneyline opklade. Drugi nude remi bez opcije opklade. U ovom slučaju kockar bira pobjednički tim ili takmičara bez ishoda žrijeba.

Ako kladioničar predvidi tačan rezultat takmičenja, kladionica će isplatiti po kvotama. Moneyline opklada se razlikuje od linije za klađenje po tome što postoji samo opcija za dobitak, poraz ili neriješeno.

Favorite

U moneyline bet, kvote će predvideti favorizovani tim ili igrača koji će pobediti u meču. Kockar može uložiti iznos naveden u kvotama za pobjedu. Na primjer, uz kvotu od -15, osoba može uložiti 15 dolara da osvoji 10 dolara.

Isplata je $25, što uključuje iznos uloga od $15 plus dobitni iznos od $10. Sa Moneyline opkladom, tim ili igrač koji ima prednost da pobijedi uvijek će imati kvote sa predznakom minus.

Underdog

Kockari ponekad više vole da se klade na autsajdera u onlajn kladionici, što je manje verovatno da će takmičar pobediti protivnika. Koristeći 10 dolara kao jedinični primjer, kladioničar koji se kladi na autsajdera bi morao uložiti 10 dolara da bi osvojio 15 dolara i dobio isplatu od 25 dolara. U Moneyline opkladi, kvote autsajdera su prikazane sa znakom plus, tj. +15.

Čak

Ako su timovi toliko bliski u vještini da su kvote parne, kladitelj se može kladiti na parne kvote. U ovom slučaju, kladioničari mogu dobiti isplatu od 20 USD na opkladu od 10 USD za kvote Par +10.

Moneyline opklada
Sve o parlay opkladama

Sve o parlay opkladama

Parlay klađenje je jedinstvena opklada, koja povezuje dodatne pojedinačne opklade zajedno i zavisi od svih dobitnih opklada da bi kladioničar dobio opkladu. Ove vrste opklada nude visoke isplate, koje su znatno više od jednostavnog postavljanja jedinstvene opklade.

Razlog za visoku zaradu je što su šanse da dobijete na tri opklade teže nego da dobijete jednu opkladu. Ako kladioničar izgubi samo jednu opkladu u povezanim opkladama, gubi novac uložen na cijeli parlay. Ako bilo koja od pojedinačnih opklada u parlay opkladi nerešeno, opklada se vraća na smanjene koeficijente prema ishodima za sve utakmice uključene u parlay okladu.

Obično su korelirani prijenosi ograničeni. Korelirane parlay opklade uključuju dvije ili više opklada na isti meč, koje se oslanjaju na sličan ishod. Opklade na slične rezultate mogu dovesti do visokih isplata, zbog čega kladionice često ograničavaju korelirane parlay opklade kako bi izbjegli značajne gubitke u slučaju pobjede više kladioničara.

Varijanca

Još jedna opklada na parlay je opklada na pobjedu dva ili više takmičara u istom takmičenju. Kladionice umnožavaju isplatu za igre u kojima kladioničar bira tačne pobjednike. Ako kladioničar odabere tri tima i sva tri tima pobijede, kladionica isplaćuje po većim kvotama, koje su više od jedne opklade.

Parlayi mogu varirati od dva do deset timova u opkladi. Iako kladioničari imaju pomiješana mišljenja o prednostima klađenja, to je još uvijek popularan način klađenja na mreži.

Profitabilnost zavisi od sposobnosti kladioničara da osvoji više od 50 procenata datih opklada. Na kraju, parlaji plaćaju više novca iako je teže dobiti. Međutim, iskusni profesionalci mogu kockati na parlayu na osnovu dubinskog istraživanja konkurentskih timova i historijske sposobnosti pojedinačnog kockara da dobije parlay opklade.

Sve o parlay opkladama
Kako čitati linije za klađenje?

Kako čitati linije za klađenje?

Sportski entuzijasti koji se klade na takmičenja znat će da postoji mnogo sličnosti, koje uključuju klađenje posebno na to ko će pobijediti u meču, raspodjele poena, opklade na više i manje i razne opcije vezane za klađenje na favorita ili autsajdera. Evo primjera kako čitati linije za klađenje na različite sportove i opklade.

Linije za klađenje na fudbal

U fudbal, znak minus označava tim koji favorizuje da pobedi, a znak plus označava tim za koji se očekuje da izgubi. Znak + je uvijek indikacija koji tim je autsajder u takmičenju.

Ako je broj naveden iza znaka (-) minus, očekuje se da favorizirani tim pobijedi za taj određeni broj u poenima. Moneyline je jednostavno kvota takmičara u meču za pobedu ili poraz.

Bilo da je 2 prema 1 ili 5 prema 1, kvote izražavaju numerički rezultat matematičke analize predviđene pobjede ili poraza tima u takmičenju. Linija klađenja je tačka između očekivanih osvojenih ili izgubljenih poena, tj. -15 ili +15. Međutim, u fudbalu, kladioničar može jednostavno da se kladi na tim za koji misli da može da pobedi i uopšte ne mora da brine o poenima ili kvotama.

Linije za klađenje na košarku

Dallas Mavericks Sportske kladionice nude niz različitih opcija za klađenje profesionalne košarkaške utakmice. U NBA klađenju, jedan od načina klađenja je Moneyline klađenje, gdje kladioničar bira pobjednika igre. To je široko prihvaćen način klađenja u sportskom klađenju. Novčane linije su takođe aspekt poen-spreda. Na primjer, kvota -55 znači da igrač pobjeđuje za svaku tačnu opkladu u odnosu na kvotu -55.

Kladionici se također mogu kladiti klađenjem na ukupan rezultat klađenjem iznad ili ispod predviđenog iznosa koji je objavio kladioničar. Ako ukupan rezultat oba tima prelazi predviđeni iznos kladionice na tačan rezultat koji je kladioničar odabrao i na koji se kladio, kladioničar pobjeđuje.

Linije za klađenje na bejzbol

Klađenje na bejzbol je kao i druge Moneyline opklade. Kladionici biraju omiljeni tim koji ulaže 115$ na -115 šanse da dobiju 100$ ako su tačni. Isplata uključuje 215$, što je kombinacija iznosa koji je kladioničar uložio od 115$ plus iznos dobitka od 100$.

Skala dobitaka predstavlja tačan iznos koji kladioničar kocka na favorizovanom timu ili autsajderu. Međutim, kvote uvijek predstavljaju osnovnu liniju pobjede od 100 dolara. Provizije za kladionice nastaju kada omiljeni takmičar izgubi.

Ako favorit izgubi, kladioničar isplaćuje autsajderu, ostvarujući profit na većem favoriziranom rasponu. Ako favorit pobijedi, kladionica ne donosi profit. Ako favorit ima optimalne šanse za pobjedu, malo je vjerovatno da će kladionica ostvariti profit. Međutim, sportski kladioničar daje kvote na hiljade mečeva svakog mjeseca. Pobjede i porazi se izjednačavaju, omogućavajući kladionici da pobjedi u cjelini.

Linije za klađenje na konjske trke

U konjske trke, šanse su jednostavne za razumjeti. Što više novca uloži kladioničar, to su kraće šanse. Kvote pokazuju očekivani profit u odnosu na uloženi iznos. Sa kvotom 10-1, kockar može očekivati da će osvojiti 10 dolara za svaki uloženi dolar. Čak i novac daje kladiocu 2$ za svaka uložena 2$ za ukupni povrat od 4$.

Možda će trebati neko vrijeme da novi kladionici shvate kako se kladiti na sport. Iako neki sportovi nude slične koeficijente za klađenje, kao što je klađenje na direktnog pobjednika, preko i ispod ukupnog broja poena ili razlike u bodovima, postoje i drugi sportovi sa pojednostavljenim ili izazovnijim opcijama klađenja. Za kockara, razumijevanje kvota i istraživanje konkurenata pomoći će u odabiru pobjednika.

Kako čitati linije za klađenje?