Wimbledon

Ovaj vodič za klađenje na Wimbledon je vrhunski resurs za ljubitelje tenisa koji žele da se bave teniskim klađenjem. Ima sve što igrači treba da znaju o klađenju na tenis i, što je još važnije, kako se kladiti na najprestižniji teniski turnir, Wimbledon. Poznat i kao The Championships Wimbledon, ili The Championships, Wimbledon je tenisko sportsko prvenstvo koje je među četiri Grand Slam teniska turnira zajedno sa French Open-om, Australian Open-om i US Open-om.

Ono što Wimbledon čini jedinstvenim je činjenica da se igra na travi. Ovo sportsko prvenstvo je najstariji teniski turnir i spada među najveće sportske događaje u svijetu.

Zašto je Vimbldon popularan?

Zašto je Vimbldon popularan?

Championships, Wimbledon je među velikih sportskih turnira u svijetu, privlačeći fanove sa svih strana. Prema Statisti, prvenstvo u Wimbledonu 2019. privuklo je 500.397 posjetitelja, što je porast u odnosu na Wimbledon 2018., kojem je prisustvovalo 473.169 navijača. Kada je u pitanju TV doseg, Prvenstvo 2018. imalo je TV doseg od otprilike 26 miliona (BBC) i 29,42 miliona (ESPN). Ove brojke pokazuju da je Wimbledon zaista popularan.

Osim navijača, Wimbledon se pojavljuje i na internet stranicama za sportsko klađenje sada kada se igrači klade i na svoje omiljene igrače i timove. Zanimljivo je da se danas kockari ne klade samo na sportske turnire koji se protežu na popularne sportove kao što su fudbal i košarka, već se u velikom broju klade i na tenis poput tenisa. Dakle, šta čini Wimbledon popularnim na sceni klađenja?

Pa, tenis, a posebno Wimbledon, ima ogroman broj sljedbenika. Dobar broj ljubitelja tenisa koji prate The Championships se kladi. Međutim, oni će se sigurno kladiti tokom sportskog događaja.

Osim toga, danas postoji mnogo stranica za klađenje Wimbledona, tako da teniski entuzijasti mogu napumpati adrenalin ulažući svoj novac na svoje omiljene igrače i timove. Pored dostupnosti kladioničara na kladioničarskim tržištima u Wimbledonu, turnir ima mnogo mečeva na koje se možete kladiti - svaki meč sa različitim tržištima.

Zašto je Vimbldon popularan?
Kako se kladiti na Wimbledon?

Kako se kladiti na Wimbledon?

Klađenje na Wimbledon možda nije šetnja parkom, posebno za početnike. No, srećom, ovaj segment dijeli neke od bitnih savjeta koji mogu pomoći igračima da uđu u igru. Dakle, kako se igrači klade na The Championships?

  1. Pa, prvi korak je pronaći mjesto za klađenje sa Wimbledon kladionicama. Nemaju sve sportske kladionice tržišta za klađenje na tenis, da ne govorimo o Wimbledonu. Nakon što pronađete kladionicu sa Wimbledon marketima, provjerite ima li važeću licencu i bonusi za sportsko klađenje, također.
  2. Sljedeći korak je procjena dostupnih tržišta klađenja na Wimbledonu. Postoje kladionice sa svim utakmicama, dok neke pokrivaju samo najbolje ocijenjene utakmice na ovom turniru. Također je važno procijeniti broj tržišta dostupnih za svaku igru. Najbolja kladionica ima širok izbor tržišta klađenja, uključujući klađenje u igri ili klađenje uživo.
  3. Sada, posljednji korak je saznavanje trenutne forme različitih igrača i timova koji učestvuju u takmičenju. Pogledajte prethodne utakmice da biste saznali koji igrač ili tim je favorit. Za one koji ne vole tenis, rješenje će biti da provjere šta kažu sajtovi za predviđanje Wimbledona.

Analiza šanse je takođe kritična. Zapamtite, što su šanse veće, to su manje šanse za pobjedu, dok što su niže šanse, veće su šanse za pobjedu!

Kako se kladiti na Wimbledon?
Istorija prvenstva u Wimbledonu

Istorija prvenstva u Wimbledonu

Prvenstvo Wimbledon, privlači vrhunske teniske talente iz svih dijelova svijeta. Kao najprestižniji turnir, privlači ogroman nagradni fond. Posljednji Wimbledon je donio vrtoglavih 35.000.000 funti.

Kao što je već pomenuto, Wimbledon je najstariji teniski turnir, koji je počeo 1877. godine. Inauguralni događaj u kojem su učestvovala 22 igrača bila je afera za sve muškarce.

Jedna od interesantnih stvari u vezi sa Wimbledonom 1877. je činjenica da su igrači za kvalifikacije morali da plate gvineju, a događaj je trajao devet dana umjesto planiranih pet, jer su kiše pokvarile predstavu. Spencer Gore je pobijedio Williama Marshalla i postao prvi pobjednik Vimbldona u finalu.

Nakon inauguralnog Wimbledona, turnir je dobio na snazi i postao uspješan osim tokom perioda Prvog i Drugog svjetskog rata kada je otkazan. Događaj je takođe otkazan 2020. godine, na vrhuncu pandemije Covid-19.

Danas je Wimbledon najpoželjniji teniski turnir. Sportski događaj se obično održava u All England Clubu u Wimbledonu u Londonu. Nedavni Wimbledon je bio Wimbledon Championships 2021, 134. izdanje turnira.

Istorija prvenstva u Wimbledonu
Najuspješnije zvijezde Vimbldona

Najuspješnije zvijezde Vimbldona

Tokom godina, postojali su dominantni sportisti koji su ostavili trag u istoriji Vimbldona.

Vilijam Renšo, Rodžer Federer, Lorens Doerti, Tod Vudbridž, Helen Vils, Bili Džin King, Venus Vilijams i Martina Navratilova dominirali su na šampionatu. Za sada, velikani na turniru su Novak Đoković, Nikola Mektić, Mate Pavić, Ashleigh Barty, Hsieh Su-wei, Elise Mertens i Desirae Krawczyk. Oni su bili glavni na Vimbldonu 2021.

Najuspješnije zvijezde Vimbldona
Wimbledon događaji i formati utakmica

Wimbledon događaji i formati utakmica

Prije nego što se upustite u klađenje na Wimbledon, važno je razumjeti različite događaje u Wimbledonu. Osim toga, igrači se moraju upoznati sa formatima utakmica turnira.

Wimbledon događaji

Vimbldonski događaji su kategorisani u tri. Postoje glavni događaji, juniorski događaji i pozivni događaji.

  1. Glavni događaji - Postoji pet glavnih događaja, uključujući singl za gospodu, singl za žene, za džentlmenske parove, za žene i za mešovite parove. Muški i ženski singl privlače po 128 igrača, dok muški i ženski parovi imaju po 64 ekipe. Što se tiče mešovitih parova, tu je 48 ekipa.
  2. Junior Events - Evo, tu su dečaci pojedinačno, devojčice singl, dečaci parovi i devojčice parovi. Pojedinačni privlače 64 igrača, dok parovi imaju 32 ekipe.
  3. Pozivni događaji - Postoji sedam pozivnih događaja, uključujući džentlmenske pozivne parove, pozivnice za žene i pozivne parove za seniore, koji su sve 8 parova kružnih takmičenja. Ostali su džentlmenski singl u invalidskim kolicima, singl u invalidskim kolicima za žene, singl u invalidskim kolicima za gospodu (4 para) i ženski invalidska kolica u parovima (4 para).

Formati utakmica Wimbledona

U Wimbledonu, svi mečevi džentlmena pojedinačno i parovi su najbolji od pet (bo5), dok su svi ostali mečevi najbolji od tri (bo3). Događaji u Wimbledonu su mečevi u jednoj eliminaciji, osim za turnire po krugu, tj. Pozivni parovi za gospodu, Pozivni parovi za žene i Pozivni parovi za seniore.

Wimbledon događaji i formati utakmica
Sve o tenisu

Sve o tenisu

Poreklom iz Francuske u 12. veku, tenis je među najpopularnijim sportovima na svetu sa preko milijardu pratilaca. Otprilike 87 miliona ljudi, što je ekvivalentno 1,17% svjetske populacije, bavi se ovim reket sportom. Tenis je popularan jer ga na amaterskom i profesionalnom nivou igraju i igračice i igračice.

Postoje dvije varijante sporta, pojedinačno i parovi. Olimpijski sport se igra pomoću reketa i loptice, a cilj igre je da udari lopticu na način da protivnik neće moći da uzvrati valjano vraćanje.

Sve o tenisu