US Open Golf Championship

Golf ima bogatu istoriju i tradiciju. Porijeklom iz Škotske, ovaj individualni sport je nekada bio ekskluzivan za muškarce, ali je sada otvoren za sve. Cilj ovog sporta je ubaciti loptu u rupu puštenim udarcima. Golf se može igrati iz zabave ili takmičenja. Danas golf uživa ogromnu popularnost, s međunarodnim takmičenjima u golfu koja privlače ogromnu publiku kako na golf terenu tako i u masovnim medijima. Što se tiče takmičarskog zlata, US Golf open zauzima posebno mjesto u srcima entuzijasta golfa.

Šta je US Golf Open?TakmičenjeZašto je US Open popularan?Kako se kladiti na US Open?
Šta je US Golf Open?

Šta je US Golf Open?

US Open Golf Championship je godišnji turnir koji se održava u SAD-u. Veoma je cijenjen u industriji golfa, kao drugi od četiri najveća golf majors. Ovo godišnje takmičenje ima ogromnu istoriju koja datira još od 1895. godine, pod nadzorom Golfskog saveza Sjedinjenih Država (USGA). Ovaj događaj se često održava oko juna, osim 2020. Događaj 2022. održava se od 17. do 20. juna 2022. na stazi Pebble Beach u Kaliforniji.

Tokom godina, US Open se održavao na nekoliko kurseva širom SAD-a. Ovaj turnir se smatra jednim od najtežih testova za golfere četiri glavne kategorije. Većina US Open Championships se igra na visokim grubim i brzim zelenim terenima. The PGA Tour također vrijedi provjeriti ako volite klađenje na golf turnire.

Svaki golfer sa stvarnim ambicijama obično ima oči uprte u predstavljanje i moguću pobedu na Otvorenom prvenstvu SAD u golfu. Razrađena kvalifikaciona struktura turnira predviđa da se 2.500 golfera takmiči za 156 slotova.

US open obično ima tešku torbicu za pobjednike. U proteklih nekoliko godina, ukupan nagradni fond US Opena je u prosjeku iznosio oko 11 miliona dolara. Nagradni fond izdanja za 2022. iznosi oko 12,5 dolara. Prošlogodišnji pobjednik je kući odnio oko 2 miliona dolara. Što se pojedinačnih nagrada tiče, ostaje samo čekanje i gledanje.

Kvalifikacije

Svake godine USGA navodi kvalifikacione događaje na 100+ lokacija u SAD i nekoliko međunarodnih sajtova. Najbolji dio US Opena je to što je otvoren za sve. Međutim, kvalifikacioni unosi su obično dostupni profesionalnim i armature golferima. Armature golferi moraju imati indeks hendikepa ne veći od 1,4 prema USGA sistemu hendikepa da bi nastupili u lokalnim kvalifikacionim rundama.

Igrači golfa koji napreduju iz lokalnih kvalifikacija idu u završnu rundu kvalifikacija koja se održava na 11 kvalifikacionih lokacija, od kojih je većina u SAD-u. Najbolji igrači iz završnih kvalifikacija pridružuju se 20 igrača u izuzetoj kategoriji, obično na osnovu njihovih kvalifikacija za golf.

Šta je US Golf Open?
Takmičenje

Takmičenje

Od svog osnivanja 1898. godine, US Open je imao 72 rupe u igri stroke. Nakon završetka cijelog kursa, igrač sa najmanjim brojem udaraca krunisan je kao pobjednik. Međutim, ako je nakon 72 rupe neriješeno, turnir ide u play-off. Runda s 18 rupa (puna runda) se koristi za prekid izjednačenja. To znači da je to jedini od četiri golfa koji podvrgava igrače cijeloj rundi golfa kako bi prekinuo izjednačenje.

Istorija US Opena

Od skromnih početaka, prvi US Open se igrao na terenu s 9 rupa u Newport Country Clubu 1895. godine. Inauguralno takmičenje je bilo jednodnevni udar na kojem je nastupilo samo deset profesionalnih golfera i armatura, gdje je prisustvovao profesionalac Newport Country Cluba, Horace Rawlins , osvojiti prvi trofej. U ranim godinama dominirali su britanski golferi, koji su osvojili prvih 16 izdanja.

Godine 1911., nakon završetka staze od 18 rupa u Chicago Gold Clubu, prvi Amerikanac, John McDermott, pobijedio je na takmičenju, slavljen kao Američki proboj. Od historijske pobjede, američki golferi su dominirali na Otvorenom prvenstvu SAD u golfu.

Takmičenje
Zašto je US Open popularan?

Zašto je US Open popularan?

US Open je veoma cijenjen. Njegova reputacija nadilazi golf zajednicu i brzo postaje omiljena među sportskim kladionicama. To je nesumnjivo jedan od najvećih sportskih događaja jer okuplja vrhunske profesionalne golfere svih uzrasta. Poslednjih godina US Open je postao vidljiviji među igračima klađenje na sportske turnire, razvoj koji je potaknuo internetske stranice za sportsko klađenje da iscrpno prate događaj.

Golf postaje sve vidljiviji

Poboljšana vidljivost je od vitalnog značaja za popularnost US Opena i drugih velikih sportskih turnira. TV gledaoce i streamere uživo tretiraju satima vrhunskog igranja golfa koje organiziraju entuzijasti golfa koji pružaju neprocjenjiv uvid u igru. Bolje razumijevanje igre nesumnjivo daje igračima više motivacije da se klade.

Golf pruža kvote visoke vrijednosti

Zlato je nesumnjivo na listi sportskih turnira koji daju velike kvote. Često se favorit za ove sportske turnire može procijeniti na 8-1. Iako sve može poći po zlu na bilo kojem sportskom prvenstvu, tako dobre kvote nisu uobičajene u krugovima za online klađenje.

Provajderi golfa Brojna tržišta klađenja

Poput najboljih esport šampionata, US Opens nudi ogromna tržišta klađenja. Neke od uobičajenih vrsta opklada koje se nude u konkurenciji uključuju opklade na direktne utakmice, buduće opklade, opklade na dobitak i opklade protiv terena.

Zašto je US Open popularan?
Kako se kladiti na US Open?

Kako se kladiti na US Open?

Glavni uvjeti za klađenje na US open i druge sportske lige su obično dva, namjera da se igra i novac za klađenje. Kada se ove dvije osnove razvrstaju, sve što ostaje za učestvovanje u sportskim online turnirima je pridruživanje a renomirana online sportska kladionica. Pa, registracija kod online kladionice trebala bi biti laka stvar na ovom digitalnom rubu – klikom na vezu za registraciju i slijedite neke detaljne upute.

Svaki igrač koji voli da se kladi na US open trebao bi razumjeti kako pronaći vrijednost prilikom klađenja. Ali s brojnim elitnim igračima na US Openu i više varijabli, čak se i najbolji igrači nadaju da će pobijediti u djeliću vremena. Svaki perceptivni kladioničar bi stoga trebao biti živ u vezi s ovom činjenicom. Klađenje na US Open ide dalje od fokusiranja na nekoliko elitnih igrača.

Kladionici bi takođe trebali biti spremni da razumiju različite dostupne vrste opklada. Na primjer, može se kladiti na broj rundi, elitnog igrača čiji su izgledi možda pali nakon nekoliko loših rupa, ili bi igrač mogao završiti s boljim rezultatom nakon dvojke ili trojke.

Teško je profitirati od turnira ove veličine podržavajući najbolje. Ponekad je ključno pravilno istraživanje. Čak je bolje kladiti se na igrača u formi koji ima vještina da privuče iznenađenje na velikoj sceni nego se držati favorita.

Kako se kladiti na US Open?