Golf

Golf je sport u kojem se uživa širom svijeta i ima izuzetno lojalne sljedbenike i muškaraca i žena, bez obzira na godine. Nije prva igra na koju biste pomislili da se kladite, ali je iznenađujuće popularan sport u kojem možete osvojiti novac. Igra ima svoje korijene u Škotskoj iz 15. stoljeća, iako je utvrđeno da su i druge drevne civilizacije igrale sličnu igru još u prvom vijeku prije nove ere.

Sportske knjige širom svijeta nude golf, posebno PGA turnire, kao popularnu opciju klađenja. Kako sportsko klađenje nastavlja rasti na novim tržištima poput Sjedinjenih Država, popularnost golfa će samo rasti kako sve više ljudi otkrije neizvjesnost klađenja na konkurentnom turniru.

Golf
Najbolje internetske stranice za sportsko klađenje za golf

Najbolje internetske stranice za sportsko klađenje za golf

U kojem se uživa širom svijeta, golf ima nevjerovatno lojalne sljedbenike, bez obzira na godine ili spol. Iako golf možda nije prvi sport koji vam pada na pamet u vezi sa klađenjem, klađenje je prilično popularno.

Datira iz Škotske iz 15. veka, golf je stekao globalnu slavu. Utvrđeno je da su se drevne civilizacije bavile sličnim sportom još u prvom veku pre nove ere. Bez obzira na to, golf je danas rasprostranjen kao i ikada, posebno na tržištu sportskih klađenja.

Sportske kladionice na mreži širom svijeta uključuju golf, posebno PGA turnire, kao poznat izbor za klađenje. A kako sportsko klađenje raste na nova tržišta, uključujući Sjedinjene Države, popularnost golfa će se samo povećavati kako sve više pojedinaca otkriva uzbuđenje zbog klađenje na takmičarski turnir.

Najbolje internetske stranice za sportsko klađenje za golf
Šta je klađenje na golf?

Šta je klađenje na golf?

Klađenje na golf je vjerovatno počelo s početkom igre. To je jednostavan sport za klađenje, posebno između dva igrača u meču. Iako ne postoji određeni datum kada je klađenje na golf počelo, može se razumno pretpostaviti da je klađenje na sport počelo kada je igra stvorena.

U 2019. godini, PGA Tour je obuhvatio sportsko klađenje, ogromnu suprotnost drugim profesionalnim sportskim ligama, i od tada je golf jedan od najpopularnije sportske opklade u SAD.

U današnje vrijeme golf je mejnstrim, posebno kada je u pitanju sportsko klađenje. Značajne online kladionice za golf predstavljaju klađenje na golf, ali stranice poput FanDuel i DraftKings nude dnevne fantasy sportove za golf. Danas postoji veći pristup streaming prijenosima turnira i još pristupačniji pristup za klađenje.

Šta je klađenje na golf?
Kako se kladiti na golf

Kako se kladiti na golf

Klađenje na golf online razvilo se otkako je prvobitno predstavljeno. Dostupne su mnoge vrste klađenja, uključujući i pobjednike turnira. Ovaj stil je popularan među kladionicima koji traže veliku isplatu. Ispitivanje performansi golfera na određenim terenima ili u različitim vremenskim uslovima može pomoći u sužavanju izbora klađenja.

Druge vrste klađenja poput mečeva za golfere omogućavaju kladionicima da se klade ko će imati uspješniji krug ili turnir između dva jednako podudarna golfera. Osim toga, postoje i opklade za golfere. Šta je ovo?

Prop opklade su izuzetno popularne u velikim sportovima, uključujući košarku i fudbal. Kako golf nastavlja da dobija na popularnosti, ima smisla samo ga dovesti u sportsko klađenje.

Sa opkladama za golf rekvizite, kladionici se mogu kladiti na broj ptičica koje golfer napravi u svakoj rundi, najbolji igrač nacionalnosti ili najbolji lijevoruki igrač.

Kako se kladiti na golf
Razumijevanje kvota za klađenje na golf

Razumijevanje kvota za klađenje na golf

Razni faktori odlučuju o golfu kvote za klađenje. Prvo, svaki kurs igra drugačije, utječući na to kako se određeni igrač ponaša u igri. Na primjer, ako određeni teren ima izazovne zelene površine, igrači s boljim učinkom mogu imati manje kvote.

Na primjer, ako neko drugo igralište ima duže plovne puteve, mogu biti kraće šanse za golfere koji mogu voziti loptu na velike udaljenosti.

Budući da je golf igra na otvorenom, vrijeme utiče na igrače i performanse. Isto tako, golferi se dosljedno bore protiv mučnih ozljeda zbog okretnog momenta postavljenog na njihova tijela. Golfer koji se vraća nakon povrede može izgledati kao vrijednost, ali vrlo često mogu biti zarđali na prvom turniru nazad.

Šanse za golf match-up ili 2 lopte, kako se nazivaju u nekim kladionicama za golf, izvedene su iz nedavnih performansi i prošlih performansi na ovom terenu. Međutim, kvote na meč mogu biti visoke, jer će nekoliko visoko rangiranih igrača često biti favoriti za klađenje, dok će teren imati izuzetno duge šanse za pobjedu.

Razumijevanje kvota za klađenje na golf
Vrste klađenja na golf

Vrste klađenja na golf

Pobjednik turnira

Jednostavno rečeno, u golfu, klađenje na turnirsku liniju je klađenje na to ko će osvojiti turnir. Za razliku od timskih sportova, kladioničari moraju izabrati pobjednika sa liste od preko stotinu igrača, jer je većina golf turnira svaki muškarac ili žena za sebe. Nagrada za tačan odabir šampiona je generalno visoka.

Matchup Winner

Kladionici se mogu kladiti na to ko će pobijediti u mečevima igrača protiv igrača (ili grupama). Na primjer, ako je moneyline ima Tiger Woods na +180 i Phil Mickelson na -110, Mickelson je favorizirani igrač, a kladionik bi trebao uložiti $110 da osvoji $100. Ako se kladioničar uloži u 100$ na Tigera Woodsa i on ostvari pobjedu, kladitelj će dobiti 180$.

Round Leaders

Kladionici se takođe mogu kladiti ko će biti vodeći na kraju runde. Na primjer, kladioničar se može kladiti da će Justin Thomas pobijediti u prvom kolu Mastersa.

Zatim će kvote za ostala kola biti dostupne nakon završetka dana igre. Klađenje na lidera u rundi često je nepredviđeno, ali ako kladitelj zna da igrač uvijek dobro prolazi u prvom kolu turnira, to bi mogla biti velika opklada.

Golfer Nationality

Opklada na nacionalnost je kada se kladitelj kladi da će igrač iz određene zemlje ili regije pobijediti ili da će određeni igrač biti najbolji igrač iz zemlje ili regije. Na primjer, kladioničar bi se mogao kladiti da je Jason Day najbolji australijski igrač na Mastersu. Ako pobijedi sve ostale australijske igrače, kladioničar će dobiti opkladu.

Parlays

Parlay opklada je kada kladioničar stavlja opkladu na brojne ishode da bi se ostvarili i treba da svi ishodi budu tačno određeni da bi pobijedio. Na primjer, ako kladionik uloži 100 dolara na Tiger Woodsa koji je pobijedio Phila Micklesona i Brooks Koepka koji je pobijedio Justina Thomasa u US Open, trebat će im obje situacije da se odigraju kako bi uspjeli u parlay opkladi.

S obzirom na to da kladitelj mora biti precizan u svakom ishodu u ukupnoj opkladi, parlayi su izazovniji stil klađenja na golf, ali nude veće nagrade.

Futures

Vjerujete li da će SAD povratiti Ryder Cup? Zatim možete staviti fjučers opkladu na to. Ako su kvote +300 trenutno, a vi se kladite na 100 dolara, američki tim koji je osvojio Ryder Cup bi vam dobio 300 dolara. Važno je napomenuti da se fjučersi nude mnogo prije bilo kojeg događaja.

Prop Bets

Opklade na rekvizite su dodatne opklade povezane sa eksplicitnim ishodima na turniru (rekviziti za turnir) ili performanse igrača (rekviziti igrača). Mislite li da će Dustin Johnson postići najbolji rezultat u 2. kolu US Opena?

Pa, možete se kladiti na to. Hoće li razlika od samo tri udarca osvojiti Masters? Možete se kladiti i na to. Nadaleko poznate kao zabavne opklade, opklade na rekvizite su obično dostupne za gotovo sve što je povezano s igrom.

Vrste klađenja na golf
Potražite stranicu sa odličnim opcijama za klađenje na golf uživo

Potražite stranicu sa odličnim opcijama za klađenje na golf uživo

Klađenje uživo je mogućnost klađenja na meč kada se dogodi. Kvote su uključene i ažuriraće se tokom turnira na osnovu akcije u razvoju. Tako, na primjer, ako nakon pete rupe, Tiger izgleda obećavajuće i u vodstvu, kladioničar bi trebao staviti novac na njega kako bi osvojio turnir i požnjeo nagrade.

Glavni golf turniri

 1. The Masters
 2. Otvoreno prvenstvo
 3. US Open
 4. PGA prvenstvo
 5. Prvenstvo igrača
 6. Memorijal
 7. Tour Championship
 8. Pozivnica Arnolda Palmera
 9. WGC-Fedex St. Jude Invitational
 10. Ryder Cup
Potražite stranicu sa odličnim opcijama za klađenje na golf uživo
Ne kladite se na Hype

Ne kladite se na Hype

Budući da je online klađenje na golf široko popularno, kladiocu je lako da se kladi na drugog boljeg, vjerujući da mora znati sve detalje ako se kladi na ovaj sport. Međutim, to nije uvijek slučaj.

Za kladioničare je važno da steknu vlastito znanje o igri i trenutnom meču, a ne da prate šta publika može nagađati. Samo zato što publika možda navija za jedno ime ne znači da će taj meč dobiti.

Ne kladite se na Hype
Uobičajene greške u klađenju na golf

Uobičajene greške u klađenju na golf

Klađenje samo na favorite

U njegovim najboljim godinama, klađenje na Tigera bilo je sigurno. Međutim, danas je većina turnira otvorena, a preokreti su standardni. Kladionici moraju istražiti igrače i njihov dosadašnji učinak prije stavljanja opklade. Favoriti se mogu brzo mijenjati iz sedmice u sedmicu. Pronađite nadolazeće igrače koji imaju odličnu šansu za pobjedu, ali ih još uvijek ne prate.

Ne fokusirajući se na kurs

Raspored kursa igra istaknutu ulogu u odlučivanju ko će se odlično ponašati, a ko će pokolebati. Ako snage igrača odgovaraju stazi, kladioničar će imati mnogo veće šanse da prevagne opkladu.

Na primjer, ako široko otvoreni teren ima duge vožnje, kladioničar bi trebao izabrati igrača koji može doći do zelenila. Ako postoje teški zelenici, kladioničar bi trebao izabrati igrača koji je odličan u stavljanju.

Pogrešno upravljanje bankovnim računom

Prije prve opklade, odvojite novac za svoj bankroll. Najbrži način da izgubite taj bankroll je loše upravljanje njime. Nemojte juriti gubitke (kladite se više nego što biste inače radili) da biste nadoknadili jedan gubitak. Važno je da ne postanete pohlepni ako krenete u pobednički niz.

Key Takeaways

 • Uzmite u obzir sve tipove klađenja
 • Obratite pažnju na vremenske prilike
 • Pazite na prošli i sadašnji učinak svakog igrača
Uobičajene greške u klađenju na golf