Partille Cup

Smatra se jednim od najboljih rukometnih prvenstava, Partille Cup ima najveći broj učesnika od svih rukometnih turnira na svijetu. Takmičenje se održava svake godine, obično u julu, i otvoreno je za rukometaše uzrasta od 10 do 21 godine.

Partille kup je veliki događaj koji privlači učesnike iz cijelog svijeta, a većina redovnih rukometaša želi biti tamo i biti dio toga. Kao jedan od najvećih rukometnih turnira, odličan je i za one koji se žele kladiti putem internetskih stranica za klađenje.

Istorija Partille kupa

Istorija Partille kupa

Ovo prvenstvo u rukometu počelo je 1970. godine u gradiću Partille nedaleko od Geteborga u Švedskoj. Kreirao ga je rukometni klub IK Savehof. Između 2001. i 2004. godine, turnir se preselio u Geteborg, gde se igra od tada. Od početka Partille kupa, učestvovalo je više od 400.000 igrača iz 90 različite zemlje.

Istorija Partille kupa
Sve što trebate znati o klađenju na Partille Cup

Sve što trebate znati o klađenju na Partille Cup

Turnir je ogroman, sa više od 4.000 odigranih utakmica tokom sedmice. U gradu Heden, koji se nalazi u centralnom Geteborgu, postoji 30 terena na kojima se igraju utakmice; tu je i selo sponzora, mjesta za kupovinu uspomena i informativni centar.

Postoje i druga područja u gradovima Kviberg, Overasvallen i Valhalla, gdje se igraju dodatne utakmice tokom nokaut faza. Ukupno se za ove faze koristi preko 60 polja.

Dok se nokaut faze igraju na otvorenim terenima u ovim gradovima, finale se igra u zatvorenim prostorima, obično u sportskoj dvorani Valhalla i Scandinavium Areni. Gledaoci treba da rezervišu unapred, posebno za hotelske sobe, jer se hoteli u Geteborgu mogu veoma brzo napuniti tokom nedelje Partille kupa.

Sve što trebate znati o klađenju na Partille Cup
Sve što treba znati o rukometu

Sve što treba znati o rukometu

Rukomet je igra koja se igra između dva tima, od kojih svaki ima po sedam igrača, uključujući i golmana. Cilj je da timovi dodaju loptu između igrača koristeći je rukama kako bi je ubacili u gol. Radi se o igri od dva poluvremena, svako po 30 minuta. Tim koji postigne više golova na kraju vremena završnog zvižduka je pobjednik.

Igra se uglavnom u zatvorenom prostoru, ali postoje neki oblici rukometa koji se igraju na otvorenom, kao što su rukomet na terenu i rukomet na pijesku. To je igra brzog tempa koja obično daje visoke rezultate, posebno u profesionalnim utakmicama. Za razliku od nekih kontaktnih sportova, ne postoji obavezna zaštitna oprema; neki igrači odlučuju da nose zaštitne jastučiće i štitnike za usta.

Sve što treba znati o rukometu
Rukomet na Olimpijskim igrama

Rukomet na Olimpijskim igrama

Muški rukomet je redovan sport u Olimpijske igre od Igara u Minhenu 1972.; međutim, igra se prvi put pojavila na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. (zlato je osvojila Njemačka). Ženski rukomet je prvi put dodat Olimpijskim igrama 1976. u Montrealu (zlato je osvojio Sovjetski Savez). Prisustvo sporta na globalnim događajima kao što su Olimpijske igre pomaže u povećanju njegove vidljivosti što zauzvrat povećava njegovu popularnost.

Ovaj sport je polako stekao jake sljedbenike, iako se još uvijek ne igra na manjim sportskim događajima poput Igara Commonwealtha. Nema mnogo rukometnih liga, ali one koje su osnovane vode kampanju da se to promijeni.

Rukomet na Olimpijskim igrama
Rukomet u školama

Rukomet u školama

Iako su mnoge škole velike po fudbalu, košarci, lakrosu ili vaterpolu, rukomet se često ne doživljava kao sport koji se igra u školi. Neke srednje škole bi to mogle uključiti kao promjenu tempa od odbojke i hokeja na travi.

Fakulteti su različiti; često postoji širok izbor sportova za bavljenje, bilo službeno organiziranih ili samo iz zabave. Neki fakulteti imaju rukometne klubove koji se sastaju svake sedmice da bi igrali. To je odličan način da upoznate nove ljude istomišljenika i da održite formu kako biste izbjegli 'brucoš 15'.

Rukomet u školama
Zašto je Partille Cup popularan za klađenje?

Zašto je Partille Cup popularan za klađenje?

Partille Cup je savršen za one koji vole da se klade. Odjednom se igra toliko mečeva, uzbuđenje ostaje veliko, a dodatni adrenalin zbog mogućnosti da dobijete opkladu znači da ostajete povezani sa onim što se dešava oko vas.

Možete se kladiti na niz stvari, ne samo na to ko pobjeđuje i gubi u meču, kao što je prvi tim ili prvi igrač koji će postići pogodak, vrijeme prvog gola (kao što je prvo poluvrijeme ili drugo poluvrijeme utakmice) pa čak i koliko utakmica završi neriješeno. Ako se možete sjetiti toga, možete se kladiti na to.

Partille Cup je takođe popularan za klađenje jer je tako lako za napraviti; odličan je za one koji su novi u klađenju da nauče. Iako nije toliko popularan kao neki od popularnijih sportskih turnira (Superboul, na primjer), klađenje na Partille Cup može se obaviti na potpuno isti način sa online kladionicama.

Ima ih mnogo internet stranice za sportsko klađenje možete birati između, ili možete uskočiti u kladionicu da položite svoju opkladu licem u lice.

Zašto je Partille Cup popularan za klađenje?
Kako se kladiti na Partille Cup

Kako se kladiti na Partille Cup

Za one koji su tek počeli da se klade na rukometne turnire, jednostavno klađenje na ishod utakmice je dobro mesto za početak, ali oni koji znaju šta rade mogu maksimalno iskoristiti činjenicu da se toliko utakmica igra u kratko vreme i postavite akumulacionu opkladu.

U ovom slučaju, mali ulog može dovesti do pristojne pobjede, ali također dolazi sa većim rizikom. Za kompletnu listu sportskih turnira dostupnih za klađenje, možete pretražiti neke od najboljih online kladionica; online kladionica je opcija za klađenje na velike rukometne turnire, kao i ostali sportski turniri.

Od ključne je važnosti, bez obzira na to kako se odlučite za klađenje, uzeti u obzir koliko ulažete. Može vam izmaknuti kontroli kada stavite nekoliko opklada, što bi bilo lako uraditi kada se kladite na Partille Cup. Ako držite svoje uloge niskim, tada smanjujete rizik od gubitka više nego što možete priuštiti, što znači da napredujete ka odgovornom igranju.

Kako se kladiti na Partille Cup
Najbolje web stranice za klađenje na Partille Cup u 2022

Najbolje web stranice za klađenje na Partille Cup u 2022

Ako vam je potreban vodič o najboljim stranicama za klađenje, ne tražite dalje. Internetske stranice za klađenje kao što je William Hill također imaju stvarne kladionice u koje možete ići, pa ako imate bilo kakvih pitanja o klađenju, koje opcije su dostupne i kako sve to funkcionira, idite i postavite svoju opkladu na taj način.

Međutim, najbolji, najbrži i najlakši način za klađenje je online. Također možete dobiti bonuse kada igrate na taj način. G. Green i BetVictor, na primjer, nude bonusi dobrodošlice za nove igrače, što bi moglo udvostručiti ili čak utrostručiti vaš prvi depozit. Neki sajtovi kao što su Leo Vegas i Jet Casino takođe mogu obezbediti redovne bonuse za lojalnost.

Najbolja stvar koju možete učiniti pri odabiru stranice je pogledati sve opcije. Provjerite i njihove načine plaćanja. Neće svi dozvoliti depozite ili isplate sa e-novčanika, kao što je PayPal, na primjer, ali ako je to vaš odabrani način plaćanja, morate pronaći onaj koji odgovara vašim potrebama.

Obavezno pročitajte i odredbe i uslove koji se odnose na bonuse; neki moraju ispuniti zahtjeve za depozit prije nego što dobici mogu biti povučeni.

Najbolje web stranice za klađenje na Partille Cup u 2022