Klađenje na ICC T20 World Cup Online

ICC T20 Svjetsko prvenstvo je međunarodni turnir u kriketu koji se održava svake dvije godine, osim posljednjih pet godina. Kao što ime govori, Međunarodni savjet za kriket (ICC) ima zadatak da organizuje ovaj turnir. Twenty20, popularno T20, je novi oblik kriketa koji je revolucionirao igru na mnogo načina. Neke ključne promjene u pravilima dovele su do toga da ovaj novi format za kriket stavlja premiju na udarce i poene. Ovaj potez je inspirisao neviđeni rast gledanosti kriketa.

T20 kriket ima mnogo sličnosti sa tradicionalnim kriketom u pogledu osnovnih pravila. Razlika između ove dvije verzije za kriket je u tome što su iningsi u T20 ograničeni na 20 overa za svaku utakmicu. U T20 kriketu, izmjena uključuje 20 overa u trajanju od 75 minuta. S druge strane, over se sastoji od šest lopti bačenih kuglaču, pri čemu su svakom udaraču dodeljena četiri overa, a plasman igrača je ograničen kako bi se podstakli veliki pogoci i visoki rezultati. U idealnom slučaju, ovaj novi format je omogućio trenutnu vezu između igrača i navijača.

O ICC T20 Svjetskom prvenstvuIstorija ICC T20 Svjetskog kupaZašto je ICC T20 Svjetsko prvenstvo popularno?Kako se kladiti na ICC T20 Svjetsko prvenstvo
O ICC T20 Svjetskom prvenstvu

O ICC T20 Svjetskom prvenstvu

World Twenty20 je an međunarodni kriket turnir koji uključuje sve članove ICC-a. U idealnom slučaju, ovo je globalni turnir koji uključuje sve nacije u kriketu. Konačni pobjednik stječe status Svjetskog šampiona Twenty20. Osim očiglednih prava hvalisanja, u igri je i nešto novca. Ukupni nagradni fond iznosi oko 8 miliona dolara, a svaka zemlja učesnica prima blizu 60.000 dolara ili čak više.

Na Svjetskom prvenstvu T20 2022. na turniru će učestvovati 16 timova. Od 16 timova, 8 timova imaju direktne kvalifikacije u Super 12 fazu na osnovu svojih rang-lista. Preostala četiri se biraju nakon utakmica kvalifikacija, obično prije Svjetskog prvenstva.

Osam timova počinje akciju u dvije grupe koje se sastoje od četiri zemlje, s tim da po dvije najbolje ekipe u svakoj grupi (ukupno četiri) prolaze u sljedeću fazu (Super 12s), čineći 12 timova. Sve ekipe u odgovarajućim grupama igraju jedna protiv druge, a dvije najbolje ekipe iz grupa se kvalificiraju za polufinale, obično nokaut meč.

Pobjednički tim dobija dva boda za svaku rundu, dok poraženi ne dobija nijedan. Ako nema rezultata, što se često dešava tokom ispiranja ili napuštanja, dotični timovi dobijaju po jedan bod. Kad god postoji izjednačenje na grupnoj rang listi, više timova sa istim bodom, izjednačenje se prekida na osnovu broja pobjeda, neto stope istrčavanja i rezultata međusobnog susreta, tim redoslijedom.

T20 je zaslužan za oživljavanje kriketa u 21. vijeku. Od samog početka, igrači su se brzo prilagođavali zahtjevima igre radeći na svojoj kondiciji, igranju na terenu i bacanju. Najbolji dio ovog novog formata je to što igra komplementarnu ulogu i ni na koji način ne ugrožava Test Cricket.

O ICC T20 Svjetskom prvenstvu
Istorija ICC T20 Svjetskog kupa

Istorija ICC T20 Svjetskog kupa

ICC T20 Svjetsko prvenstvo prvi put je odigrano 2007. godine u Južnoj Africi. Međutim, ideja da se usvoji ovaj oblik kriketa nastala je od 1998. do 2001. Ova ideja je nastala tek 2001. kada je Odbor za kriket Engleske i Walesa (ECB) smatrao da je unosan i iste godine je predstavio predsjedavajućem okruga. ECB je usvojila novi oblik kriketa, nazvavši ga Twenty20 kriket. T20 kriket je formalno uveden u svijet sporta 2003. godine i odmah je postao hit, sa hiljadama navijača koji su krasili T20 turnire koji su se održavali širom Engleske.

Dok se ovo dešavalo, neke nacije koje su igrale kriket su već primećivale. Do 2007. T20 je stekao značajnu popularnost, pa je ICC odlučio da organizuje inauguraciju. Prvi T20 svijet predstavljao je deset nacija koje su igrale testove i pridružene zemlje ICC-a – Škotsku i Keniju. Indija je osvojila prvo T20 Svjetsko prvenstvo nakon što je pobijedila svoje stare rivale Pakistan u vrlo osporavanom finalu.

Istorija ICC T20 Svjetskog kupa
Zašto je ICC T20 Svjetsko prvenstvo popularno?

Zašto je ICC T20 Svjetsko prvenstvo popularno?

ICC Twenty20 Svjetsko prvenstvo privlači rekordnu publiku i gledanost. Nakon što se vratio nakon pet godina, ovo je nesumnjivo popularno, pošto je dobilo rekordnih 10.000 sati prijenosa uživo u 2000 zemalja. Ovaj veliki broj pratilaca ga svrstava u red najveći sport događaja, s velikim dijelom potrošnje zabilježenim u Velikoj Britaniji, Indiji, SAD-u, Australiji i Pakistanu.

S obzirom na nivo očekivanja i izloženosti Svjetskom prvenstvu T20, događaji 2022. će biti omiljeni za mnoge igrače koji se klade na sportske turnire. Takođe, prihvatanje među internet stranice za sportsko klađenje je bio izvanredan. Evo nekoliko razloga zašto je T20 Svjetsko prvenstvo popularno među ljubiteljima sportskog klađenja.

  • Povećana medijska pokrivenost: Bez sumnje, poboljšana pokrivenost, kako na TV-u tako i na društvenim medijima, igra ključnu ulogu u popularizaciji T20 u svijetu klađenja.
  • Više poticaja sa stranica za klađenje: Kladionice igraju ključnu ulogu u popularizaciji sportskih turnira. Kriket je učvrstio svoju poziciju među najvećim sportskim događajima kroz velikodušne promocije i marketinške kampanje usmjerene prema T20 Svjetskom prvenstvu.
  • Vrhunska gaming akcija: T20 je dinamičan i brz, za razliku od originalnog Test Cricketa. Kao takva, "poboljšana" akcija igranja odlična je vijest za sportske kladionike, od kojih većina nije mogla imati strpljenja da se kladi na tradicionalne sportove. Plus, ovaj format turnira prihvaća igrače na niz tržišta klađenja, među kojima je ključna utakmica -pobjednik, pobjednik serije, pobjednik bacanja, najbolji udarač i najbolji kuglaš, i šest šestica u više na 2021 T20 Svjetsko prvenstvo, između ostalog.
Zašto je ICC T20 Svjetsko prvenstvo popularno?
Kako se kladiti na ICC T20 Svjetsko prvenstvo

Kako se kladiti na ICC T20 Svjetsko prvenstvo

Klađenje na Svjetsko prvenstvo Twenty20 ima velike sličnosti s ostalima sportskim turnirima. Većina online kladionica pokriva T20 igre. Međutim, igračima se savjetuje da izaberu renomirane web stranice za klađenje za besprijekorno iskustvo klađenja.
Nakon odabira strategije, fokus igrača se prebacuje na klađenje. Evo nekoliko savjeta koje svaki igrač treba uzeti u obzir da poboljša svoje šanse za uspjeh dok se kladi na T20 utakmice.

  • Obratite pažnju na formu timova i igrača
  • Pratite utakmicu uživo tokom klađenja
  • Obratite pažnju na novosti iz tima
  • Nemojte se samo kladiti na to ko će pobijediti. Fokusirajte se na druga tržišta klađenja
  • Shvatite snage i slabosti tima
  • Iskoristite ponude za klađenje

Tokom svog relativno kratkog boravka, ICC T20 Svjetsko prvenstvo je pružilo mnoge očaravajuće prilike sportskim kladionicama. Svaki igrač koji želi da se kladi na ova sportska prvenstva trebao bi imati strategiju. To znači da igrači moraju dobro istražiti prije nego što daju bilo kakvu opkladu. Takođe, svaka strategija treba da se zasniva na čvrstom upravljanju bankovnim fondom i odgovornom kockanju. I na kraju, igrači bi povremeno trebali upoređivati različite kladionice i odabrati onu koja nudi najbolje kvote.

Kako se kladiti na ICC T20 Svjetsko prvenstvo