Klađenje na English Greyhound Derby Online

Uz mnoge popularne načine klađenja na derbi engleskog hrta, događaj privlači ljubitelje trka i kockare širom svijeta. Publika je očarana uzbuđenjem dana trke, koji određuje koji pas je najbrži. Nudeći uzbudljivu akciju, događaj privlači ljude iz cijelog svijeta koji hrle na turnir da gledaju kvalifikacione utrke i finale. Na kraju, najbolji psi se postroje da trče stazu posljednji put prije nego pobjednik pobijedi.

Stadion White City je bila prva lokacija za engleski Greyhound Derby. Izgrađen početkom 20. vijeka, stadion je prvobitno izgrađen za Olimpijske igre 1908. u Londonu.

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Sve što trebate znati o derbiju engleskog hrta

Sve što trebate znati o derbiju engleskog hrta

Evo nekoliko istorijskih događaja iz vladavine derbija kao jednog od britanskih vrhunski sport.

  • Zamka 2 je najbolja zamka u istoriji derbija engleskog hrta, koja daje najviše pobjednika događaja
  • Četiri hrta su dva puta osvojila Derbi: Rapid Ranger, Mick the Miller, Patricia's Hope i Westmead Hawk
  • Charlie Lister OBE je trener sa najviše pobjeda; ukupno sedam
  • Taylors Sky ima najbrže vrijeme na Wimbledonu 28.17

Kao jedan od najvećih događaja trka pasa na listi sportskim turnirima, Derbi engleskog hrta nastavlja da privlači navijače iz cijelog svijeta. Dostupno za gledanje uživo i prijenos za milione putem interneta, takmičenje doživljava široku popularnost kao jedan od najuglednijih britanskih sportskih događaja. Godine 2022. Derbi je prenosila televizija Racing Post Greyhound TV.

Uz VIP lože i restoran na stazi, turnir ima sve elemente ekstravagancije visoke klase. Čak i gala događaj uključuje zabavu uživo. Oduševljeni obožavatelji plaćaju 30 funti za opći ulaz i više za sjedišta uz stazu, koja se brzo rasprodaju.

Sve što trebate znati o derbiju engleskog hrta
Istorija derbija engleskog hrta

Istorija derbija engleskog hrta

Prvi rasa hrtova održan je na stadionu neposredno prije početka prvog derbija. Vremenom su utrke hrtova postale istaknuto mjesto u Britaniji, a učesnici su razvili lige trka hrtova.

Okrunivši ulaznu značku psa kao prvog pobjednika, zvaničnici su njegovom treneru dodijelili nagradu od 1000 funti. Nagrada za moderni derbi je mnogo veća i iznosi 175.000 funti. Međutim, mnogo toga se dogodilo otkako je Entry Badge prvi prešao ciljnu liniju na početnom derbiju.

Istorija derbija engleskog hrta
O sponzorima derbija engleskih hrtova

O sponzorima derbija engleskih hrtova

Godine 1940. rat je natjerao organizatore događaja da prebace finale na stadion Harringay. Do 1973. Derby je pokupio svog prvog sponzora: Spillers, kompaniju za hranu za kućne ljubimce. Iste godine, Patricia's Hope je ponovo pobijedila na Derbiju, jedan od dva psa koji su više puta pobijedili na turniru. Do 1980. godine novčani iznos nagrada je eskalirao na 35.000 funti, a popularnost događaja nastavila je rasti.

Godine 1983. Daily Mirror je postao novi sponzor događaja. Whisper Wishes je bio konačni pobjednik derbija na stadionu White City 1984. godine.

Godine 1985. događaj se preselio na stadion Wimbledon, a tokom naredne tri decenije, engleski Greyhound Derby je napredovao uz susponzor Sporting Lifea 1990. godine, William Hill je preuzeo ulogu jedinog sponzora do 1998., a Blue Square, još jedna kladionica, je preuzeo sponzorstvo 2006.

Kladioničar William Hill kasnije se vratio da podrži događaj na stadionu Wimbledon i ostao glavni sponzor do 2016. godine, što ga čini jednim od najpopularnijih internet stranica za sportsko klađenje.

Do 2017. godine, stadion Wimbledon je zatvoren zbog preuređenja od strane vlasnika lokacije, a Derby je premješten na trkalište Towcester na pet godina. Do 2019. godine, zatvaranje Towcestera dovelo je do toga da organizatori događaja zakazuju događaj na Nottingham Greyhound stadionu i nastavilo se klađenje na turnire u trkama hrtova.

Pandemija je zatvorila Derbi 2020. dok se stadion Towcester Greyhound ne otvori 2021., a događaj se pridružio listi sportskih turnira za ponovno pokretanje.

O sponzorima derbija engleskih hrtova
Zašto je derbi engleskog hrta popularan za klađenje?

Zašto je derbi engleskog hrta popularan za klađenje?

Sa bogatom istorijom natopljenom engleskom tradicijom, derbi engleskog hrta privlači kockare iz cijelog svijeta. Kao jedan od najuzbudljivijih velikih turnira u trkama hrtova, događaj nudi kladionicima priliku da se klade na moguće pobjednike. Kladionice se natječu da privuku ogroman broj kockara engleskog hrta nudeći poticaje i promocije.

Mogućnosti besplatnih klađenja privlače nove klijente koji otvore račune kako bi se kladili na to koji pas može pobijediti. Kladionici se redaju kako bi iskoristili prednosti besplatnih opklada, koje sve više postaju jedan od najboljih aspekata klađenja na ishod događaja.

U stvari, sportske kladionice čak povećavaju atraktivnost online turnira u trkama hrtova uz dodatne poticaje. Najbolja prvenstva u trkama hrtova privlače više opklada.

Klađenje na Derby je veoma konkurentno, a kladionice koje nude pokrivanje događaja mogu nadmašiti manje popularne ustanove za klađenje. Evo nekoliko razloga zašto je klađenje na turnir toliko popularno.

  • Uz kratke trke, događaj nudi trenutno zadovoljstvo za opklade na krajnjeg pobjednika, koji se proglašava za oko 30 sekundi
  • Brzina i potpuni završnici povećavaju uzbuđenje ovog događaja
  • Gledaoci su na ivici da vide koji će pas prevladati. Uz više rundi brzih uzbuđenja, klađenje na Derbi je bonus.
Zašto je derbi engleskog hrta popularan za klađenje?
Kako se kladiti na derbi engleskog hrta?

Kako se kladiti na derbi engleskog hrta?

Prije klađenja na turnire trka hrtova na internet stranicama, bitno je razumjeti strukturu trkanja. Šest hrtova trči u finalu nakon što su prošli kroz kvalifikacije do posljednje utrke. Ovih šest pasa takmičilo se protiv skoro 200 hrtova. Za većinu pasa izgledi za pobjedu su dugi.

Trke hrtova traju kratko. U finalu, psi putuju samo 1600 stopa. Međutim, postoji nekoliko načina za klađenje, uključujući sljedeće.

Iskreno

Kockari koriste priliku da odaberu koji će pas završiti prvi na prvenstvima u trkama hrtova. Klađenjem na psa kao pobjednika, odabrani takmičar mora pobijediti da bi kladionik mogao prikupiti novac od najbolje online kladionice. To je jednostavna opklada, ali ako pas završi na bilo kojem mjestu osim na prvom mjestu, kladitelj gubi.

Klađenje na prognozu

U prognozi kockar bira dva psa, koji mogu završiti na prvom i drugom mjestu. Uobičajeno je odabrati pobjednika na osnovu zamke u koju je pas stavljen na početku trke.

Ako birate pse u zamkama 2 i 3 da bi pobijedili prvi i drugi, prognoza kockara mora se tačno podudarati s ishodom da bi kladioničar pobijedio. Obrnuto predviđanje je slično, osim što psi mogu biti prvi i drugi u oba reda.

Kako se kladiti na derbi engleskog hrta?
Najbolje stranice za klađenje na engleski hrt Derby u 2024

Najbolje stranice za klađenje na engleski hrt Derby u 2024

Uz uzbuđenje oko derbija engleskog hrta 2022., više od jedne online sportske kladionice ponudilo je poticaje za privlačenje novih i iskusnih kladioničara da se klade na to koji će pas završiti prvi.

Uz razne načine klađenja, kladioničari su pristupili nekim od najboljih sportskih kladionica na internetu kako bi iskoristili priliku da izaberu potpunog pobjednika ili prognozirali koja će dvojica ili trojica prijeći ciljnu liniju prvi, drugi ili treći.

Događaj koji je nastajao skoro jedan vek, moderni derbi engleskog hrta favorizovan je u vrhunskim kladionicama, koje nude konkurentne kvote za šampionat u trkama pasa koji se brzo razvija. Pogledajmo kladionicu koja je godinama podržavala Derbi i privlačila kockare da se klade na događaju.

William Hill

Sa dugom istorijom u skladu sa engleskim Greyhound Derbyjem, kladioničar William Hill ponudio je kladionicima povoljne kvote na osnovu pasa koji će verovatno pobediti u finalu 2022. Koristeći složen sistem za analizu verovatnoća, podsticaji kladionice privukli su kockare zainteresovane za klađenje na događaj.

Unibet

Unibet je još jedna poznata sportska kladionica koju favoriziraju kladioničari za klađenje na Derbiju. Internetska stranica za klađenje pruža prijenose događaja uživo za Greyhound Derby, non-stop chat uživo i kazino bonus ponudu.

Najbolje stranice za klađenje na engleski hrt Derby u 2024
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević