Badminton

Badminton je debitovao na Olimpijskim igrama 1972. kao pokazni sport, a zatim kao egzibicioni sport 1988. Postao je olimpijski sport sa punom medaljom 1992., uključujući muške i ženske pojedinačno (jedan na jedan) i takmičenja u parovima (dva protiv dva ). Na Olimpijskim igrama 1996. debitovao je mješoviti par.

Badminton je sličan tenisu po propisima i dinamici igre. To je reket sport koji se može igrati solo ili sa partnerom, a popularan je u nekoliko azijskih zemalja, uključujući Filipine, Kinu, Indoneziju i Japan. Što se tiče evropske atletike, danski badmintonisti su jedini koji mogu parirati indonežanskim i kineskim badmintonistima.

Badminton
Sve što trebate znati o klađenju na badminton

Sve što trebate znati o klađenju na badminton

Čak i manji povjetarac može uticati na kurs loptice, stoga se takmičarski badminton obično igra u zatvorenom prostoru. S druge strane, rekreativni badminton je popularan ljetni sport na otvorenom. Pravougaoni teren je dugačak 44 stope (13,4 metra) i širok 17 stopa (5,2 metra) za samce i 20 stopa (6,1 metar) širok za parove.

U sredini terena, mreža visoka 5 stopa (1,5 metara) proteže se po širini terena. Potreban je čist prostor od 4 stope (1,3 metra) oko terena. Odbojka se igra isključivo tako što se loptom udara naprijed-nazad preko mreže bez dopuštanja dodira s podom ili tlom unutar granica terena.

Cilj ove igre je da reketom udarite loptu ili pernati projektil kako biste ga održali da leti i odvoji se od zemlje ako je u vašem terenu. Jedna igra badmintona može trajati do dvije pobjede u utakmicama s konačnim rezultatom 2:0 ili 2:1. Utakmicu pobjeđuje igrač koji prvi postigne 21 poen. Igrač dobija jedan bod za svaki osvojeni nadigravanje.

Igra će se nastaviti sve dok jedan od protivnika ne dobije prednost od 2 poena, pri čemu će rezultat biti 20:20. Sistem bodovanja u badmintonu je sličan onom u odbojci, s tim da je strana koja servira pobijedila u prethodnom nadigravanju. Badminton se igra u singlu, dublu i mješovitom paru, slično kao i tenis.

Sve što trebate znati o klađenju na badminton
Zašto je badminton popularan sport za klađenje?

Zašto je badminton popularan sport za klađenje?

Badminton je brz sport koji zahtijeva potpunu koncentraciju i izuzetnu tehniku. Ovo je jedan od razloga zašto igra sadrži brze i snažne razmjene lopti i rezultati se mogu postići za nekoliko sekundi. Živahan karakter igre stvara zanimljivu atmosferu za klađenje na badminton.

Takođe je jednostavno naviknuti se na klađenje na badminton jer je uporedivo sa klađenje na druge sportove. Vaša strategija klađenja na badminton može biti slična vašoj strategiji klađenja na odbojku, odbojku na pijesku ili stoni tenis jer uzima u obzir sistem bodovanja i strukturu meča.

Svaki od ovih sportova je poznat po velikoj dinamici i čestim promjenama kvota kladioničara tokom igre. Iz ovih razloga, ovaj sport je jedna od najpopularnijih opcija za klađenje uživo. nMeđutim, prije nego što počnete s online klađenjem na badminton, trebali biste se upoznati s mnogim vrstama klađenja dostupnih u klađenju na badminton.

Zašto je badminton popularan sport za klađenje?
Kako se kladiti na badminton

Kako se kladiti na badminton

Kada je u pitanju klađenje na badminton na mreži, otkrit ćete mnoštvo izbora između kojih možete odabrati i staviti svoje opklade. Prvo i najvažnije, utvrdit ćete da li je klađenje na to legalno. Također ćete naučiti o mnogim legalnim alternativama za sportsko klađenje koje su vam dostupne za klađenje na badminton, kao i o tome kako analizirati takve opklade.

Također ćete naučiti o nekim od najnovijih kvota za badminton. Ono što je najvažnije, otkrit ćete kako zaraditi od badmintona i kako uplatiti i povući sredstva iz kladionica uz kvote za badminton.

Kako se kladiti na badminton
Da li je klađenje na badminton legalno?

Da li je klađenje na badminton legalno?

Savršeno je legalno kladiti se na badminton. Ako ste ljubitelj sporta i želite da se kladite na njega, ne treba da brinete jer to možete učiniti širom zemlje na onlajn kladionicama koje rade u drugim zemljama. Imate dozvolu da se kladite na badminton ako te usluge za online klađenje pružaju kvote za to, baš kao i za druge sportove.

Jednostavno kreirajte račun kod ugledne i legalne usluge sportskog klađenja i spremni ste za početak. Ako živite u državi u kojoj su internetske kladionice regulirane, kvote za sport mogu, ali ne moraju biti dostupne. Najvjerovatnije će to odrediti veličina turnira u badmintonu.

Da li je klađenje na badminton legalno?
Najbolje klađenje na badminton

Najbolje klađenje na badminton

Linije za klađenje na badminton su uobičajeni skup opklade za sport sa uporedivim pravilima i formatima.

Klađenje na pobjednika utakmice/igre i klađenje na hendikep

Budući da u badmintonu nema izjednačenja, kladionice će vam dozvoliti da se kladite na igrača 1 ili igrača 2, koji će, prema kladiočevom mišljenju, pobijediti u meču ili igri. Ovo je najpopularnije tržište klađenja. Neke kladionice nude opklade za osvajanje određenog izvlačenja poena kada je u pitanju klađenje uživo. Kao i opklada na pobjednika utakmice/igre, sportske kladionice pružaju opkladu na hendikep za cijeli meč kao i za određenu igru, pri čemu je posljednja najčešće dostupna u linijama uživo. Nažalost, broj badmintonskih sportskih događaja dostupnih za klađenje je ograničen.

Klađenje na badminton preko/manje

Klađenje na više/manje u badmintonu je isto kao i klađenje na bilo koji drugi sport. Online sportske kladionice će odabrati broj, a ovisno o opkladi, možete se kladiti iznad ili ispod te brojke.

Ova jedinstvena vrsta opklade vam omogućava da napravite niz različitih opklada. Možete pretpostaviti koliko će igara biti jer je to format najbolje od tri. Možete se kladiti na ukupan iznos postignutih poena u svakoj igri, kao i na ukupan broj poena koje je osvojio svaki učesnik.

Klađenje na ukupne rezultate za badminton

Ne kladite se na pobjedu tima; umjesto toga, kladite se na ukupan broj poena koje će oba igrača postići zajedno. Možete se kladiti da će igrači postići više ili manje od očekivanog broja poena.

Na primjer, ako su dva igrača igrala jedan protiv drugog i očekivani zbroj je bio 34,5, opklada na više je favorizovana na -130, a manja na +110, ovo bi bio primjer ovoga. To znači da oba igrača imaju šansu da postignu više od 34,5 poena. Ako želite da se kladite na više, ukupan rezultat mora biti 35 poena ili više.

Klađenje na badminton namaze

Lako je kladiti se na igru badmintona. To znači da se kladite na to da li će igrač pobijediti ili izgubiti za određeni broj poena. Možete se kladiti na pobjedu ili gubitak igrača sa određenim brojem bodova.

Na primjer, ako su se igrač 1 i igrač 2 takmičili jedan protiv drugog, razlika je bila postavljena na 3,5 u korist igrača 2. Na tabli s kvotama, igrač 2 bi imao -3,5 pored svog imena, što ukazuje da bi opklada na njega moraju osvojiti više od 3,5 poena da bi se isplatili. Igrač 1 bi imao kvotu +3,5, što znači da bi mogao izgubiti sa tri poena ili potpuno dobiti gem, a opklada na njega bi dobila.

Najbolje klađenje na badminton
Savjeti za klađenje na badminton

Savjeti za klađenje na badminton

Prije početka meča, ključno je razmotriti motivaciju igrača za događaj, njegov rejting i trenutnu formu, što je – kao iu drugim sportovima – kritična komponenta. Mnogi igrači badmintona, poput tenisera, preferiraju određene turnire. Zbog toga što imaju pojačanu motivaciju kao rezultat učešća na ovakvim događajima, dobro rade.

Ako ne znate ništa o badmintonu, nećete moći bolje procijeniti šanse za pobjedu od kladionice. Kao rezultat toga, trebali biste paziti na tržište analiziraju izglede koje su objavile druge sportske kladionice, koristeći statističke alate, i vodeći računa o kretanju linije prije početka utakmice.

Budući da kvote za pobjednika meča/igre, hendikep i ukupni klađenja uživo u badmintonu tako često variraju, osiguravajući da su opklade tokom meča obično ostvarive. Kladioničar mora imati unaprijed osmišljen plan akcije za klađenje uživo s logičnim koracima kako bi spriječio emocionalne odluke tokom igre.

Okladiti se ili čekati ishod utakmice? Prihvatiti gubitak kada se utakmica odvija drugačije od očekivanog ili nadoknaditi klađenjem na drugačiji ishod? Morate imati pripremljene odgovore na sljedeća pitanja jer ne postoji idealan plan koji obećava 100% uspjeh.

Savjeti za klađenje na badminton
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Da biste spriječili nagli gubitak puno novca, trebali biste razumno postupati sa svojim financijama. Zapamtite, nikada ne biste trebali staviti više novca u opkladu nego što ste spremni izgubiti. Kako biste izbjegli rasipanje cijelog novca odjednom, trebali biste podijeliti svoja sredstva.

Ako imate lošu sreću, ne pokušavajte to nadoknaditi povećanjem veličine opklade. Morate ili postaviti ograničenje koliko možete uplatiti svaki mjesec ili ograničenje koliko možete izgubiti u jednoj igri.

Morate biti u stanju regulisati svoje emocije i prepoznati kada da prestanete. Kada ste uznemireni, veća je vjerovatnoća da ćete donositi nepromišljene presude, što je strašno kada je u pitanju kockanje. Uvijek budite bistre glave i temeljito analizirajte svoju sljedeću odluku.

Ako se stvari pogoršavaju i počnete se osjećati kao da razvijate ovisnost, pokušajte se samoisključiti. Samoisključenje omogućava onima koji imaju problema sa ovisnošću o kockanju da se odmore od toga i koncentrišu svoje živote i novac. Može vas ponovo povezati s više društvenih usluga kako bi vam pomogao da se nosite sa svojim problemom s kockanjem, kao i pružio vam podršku koja vam je potrebna ako niste sigurni kako poduzeti sljedeće korake u svom oporavku.

Odgovorno kockanje