Sve o Tennis Odds

Kada su u pitanju kvote za klađenje na tenis, postoje tri glavne vrste s kojima morate biti upoznati: kvote za novčanu liniju, kvote u razlomcima i decimalne kvote. Svaki tip ima svoj jedinstveni način predstavljanja vjerovatnoće određenog ishoda i potencijalne isplate koju možete očekivati.

Moneyline Odds

Moneyline kvote, poznate i kao američke kvote, najčešći su tip kvota koji se koriste u teniskom klađenju. Oni su predstavljeni kao pozitivan ili negativan broj, što ukazuje na potencijalnu dobit koju možete ostvariti od opklade od 100 USD. Pozitivni brojevi predstavljaju nedostatke, dok negativni brojevi predstavljaju favorita.

Primjer: U meču između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, Nadal ima kvotu od +150, dok Đoković ima -200. Ako se kladite 100$ na Nadala i on pobijedi, dobićete isplatu od 250$ – 100$ za vaš početni ulog i 150$ profita. S druge strane, ako se kladite na 200 dolara na Đokovića i on pobijedi, dobićete isplatu od 300 do 200 dolara za vaš ulog i 100 dolara profita.

Fractional Odds

Razlomci se obično koriste u Velikoj Britaniji i predstavljeni su kao razlomci. Oni pokazuju potencijalni profit koji možete ostvariti u odnosu na svoj ulog. Na primjer, ako igrač ima djelimične kvote 2/1, to znači da ćete za svaki dolar na koji se kladite, ostvariti 2 dolara profita ako pobijedi.

Primjer: U meču između Serene Williams i Naomi Osake, Williams ima kvotu 3/1, dok Osaka ima kvotu 1/4. Ako se kladite 1$ na Williams i ona pobijedi, dobićete isplatu od 4$ – 1$ za svoj ulog i 3$ profita. S druge strane, ako kladite 4$ na Osaku i ona pobijedi, dobićete isplatu od 5$ – 4$ za svoj ulog i 1$ profita.

Decimalne kvote

Decimalne kvote se široko koriste u Evropi i predstavljaju potencijalnu isplatu koju biste dobili za svaku jediničnu opkladu. Izražavaju se kao decimalni broj, kao što je 2,50 ili 1,75. Da biste izračunali svoj potencijalni dobitak, jednostavno pomnožite svoj ulog sa decimalnim koeficijentom.

Primjer: U meču između Rodžera Federera i Aleksandra Zvereva, Federer ima decimalnu kvotu 1,50, dok Zverev ima kvotu 2,75. Ako se kladite 100$ na Federera i on pobijedi, dobićete isplatu od 150$ – 100$ za svoj ulog i 50$ profita. S druge strane, ako se kladite 100$ na Zvereva i on pobijedi, dobićete isplatu od 275$ – 100$ za svoj ulog i 175$ profita.

Sve o Tennis Odds
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
Fact CheckerIliana PetkovaFact Checker
Kako se izračunavaju kvote za tenisko klađenje

Kako se izračunavaju kvote za tenisko klađenje

Kladionice izračunavaju koeficijente za klađenje na tenis koristeći kombinaciju faktora, uključujući prošli učinak igrača, direktne rezultate, trenutnu formu i druge relevantne statistike. Kladionice analiziraju ove faktore kako bi procijenile vjerovatnoću određenog ishoda i u skladu s tim odredile kvote.

Važno je napomenuti da kladionice imaju za cilj stvoriti kvote koje privlače jednaku akciju klađenja na obje strane meča. Ovo osigurava da oni mogu ostvariti profit bez obzira na ishod. Stoga kvote nisu uvijek pravi odraz stvarnih šansi igrača za pobjedu.

Kako se izračunavaju kvote za tenisko klađenje
Popularna tržišta teniskog klađenja

Popularna tržišta teniskog klađenja

U tenisu, nekoliko popularnih tržišta klađenja nudi različite mogućnosti za kladioničare. Evo nekih od najčešćih:

  • Pobjednik utakmice: Tržište pobjednika meča je najjednostavnije tržište klađenja u tenisu. Ovdje se jednostavno kladite na to koji igrač mislite da će pobijediti u meču. Šanse za svakog igrača odražavaju njihove percipirane šanse za pobjedu.
  • Klađenje na set: Klađenje na set vam omogućava da se kladite na tačan rezultat utakmice. Na primjer, možete se kladiti na pobjedu u meču u nizu (2-0) ili pobjedu u tri seta (2-1). Klađenje na set nudi veće kvote u poređenju sa tržištem pobednika meča, jer zahteva konkretnija predviđanja.
  • Ukupno igara: Tržište ukupnih igara vam omogućava da se kladite na ukupan broj odigranih igara u meču. Kladionice postavljaju liniju, a vi se možete kladiti da li će ukupan broj utakmica biti iznad ili ispod te linije. Ovo tržište je popularno za utakmice u kojima su oba igrača izjednačena.
  • Klađenje na hendikep: Klađenje na hendikep, takođe poznato kao klađenje na širenje, uključuje davanje virtuelne prednosti ili mana jednom igraču u smislu igara ili setova. Ovo omogućava uravnoteženije kvote, posebno u mečevima u kojima je jedan igrač veliki favorit. Na primjer, možete se kladiti na pobjedu igrača sa hendikepom u igri -1,5, što znači da bi trebao pobijediti sa najmanje dva gema.
Popularna tržišta teniskog klađenja
Faktori koje treba uzeti u obzir pri analizi kvota za tenisko klađenje

Faktori koje treba uzeti u obzir pri analizi kvota za tenisko klađenje

Kada analizirate kvote za klađenje na tenis, postoji nekoliko ključnih faktora koje treba uzeti u obzir i koji vam mogu pomoći da donesete bolje informisane odluke o klađenju:

  • Forma igrača: Trenutna forma igrača je važan faktor koji treba uzeti u obzir kada se procjenjuju njihove šanse za pobjedu. Pogledajte njihove nedavne rezultate, iu smislu pobjeda i poraza, i razmislite da li rade najbolje ili se bore s nedosljednostima.
  • Međusobni zapisi: Zapisi o međusobnom susretu mogu pružiti vrijedan uvid u to kako se dva igrača međusobno slažu. Pogledajte njihove prethodne sastanke i razmotrite faktore kao što su stil igre, površina terena i uslovi. Neki igrači mogu imati psihološku prednost u odnosu na druge, što može uticati na njihov učinak.
  • Površina terena: Različiti igrači briljiraju na različitim podlogama terena. Neki igrači imaju bolje rezultate na zemljanim terenima, dok drugi preferiraju travnate ili tvrde terene. Razmotrite površinu terena i kako ona odgovara stilu igre svakog igrača. Igrač koji je jak na šljaci može se mučiti na tvrdoj podlozi i obrnuto.
  • Povrede i kondicija: Povrede i nivoi kondicije mogu imati značajan uticaj na performanse igrača. Uzmite u obzir sve nedavne povrede ili bolesti koje mogu uticati na igračevu sposobnost da igra najbolje što može. Igrač koji nije u potpunoj formi može imati problema da se takmiči protiv dobrog i zdravog protivnika.
  • Važnost turnira:Razmotrite važnost turnira za svakog igrača. Neki igrači mogu dati prioritet određenim turnirima u odnosu na druge, u zavisnosti od njihovog ranga, ciljeva u karijeri i prethodnog učinka. Igrač koji je visoko motivisan i ima jaku reputaciju na određenom turniru će vjerovatno imati dobre rezultate.
Faktori koje treba uzeti u obzir pri analizi kvota za tenisko klađenje
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na tenis

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na tenis

Tenis kvote za klađenje se mogu naći na bilo kojoj online kladionici, ali ne nude sve iste linije i opcije. Moneyline, spread i total game lines mogu se pronaći doslovno u bilo kojoj online kladionici, dok ostale opcije nude samo najbolje online kladionice.

Tenis je sport čiji se izgledi najviše kreću. To je individualni sport u kojem mnogi faktori mogu uticati na budući događaj. Dužina prethodnog meča, pređena udaljenost, nedavna forma i povrede, prethodni međusobni rekord samo su neki od faktora koji utiču na teniske kvote.

Svi ovi faktori imaju različit nivo uticaja na kvote u različitim datim kladionicama, tako da provera više kladionica i poređenje teniskih kvota može napraviti stvarnu razliku.

Pomenuta ukupna linija igre također može biti različita na različitim online kladionicama. Na primjer, ako je linija negdje na 23,5 gemova očekujući da oba igrača drže svoje servise tokom dužeg perioda meča, ista linija može biti 22,5 negdje drugdje, što je redovna linija u većini mečeva.

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na tenis
Najbolje internetske stranice za klađenje za teniske kvote

Najbolje internetske stranice za klađenje za teniske kvote

Kao što je gore spomenuto, većina online kladionica nudi klađenje na tenis online ali samo rijetki imaju dosta linija koje su pravo zadovoljstvo za svakog ljubitelja tenisa.

Melbet, N1 bet, Unibet, William Hill, Leon bet su neke od kladionica koje nude sve linije koje bi teniski kladioničar želio da vidi.

Upoređivanje teniskih kvota je veoma važno da biste postavili pravu opkladu i da biste je mogli maksimalno iskoristiti. Prilično je uobičajeno da se teniske kvote povećavaju i smanjuju i često postoje mnoge razlike u kvotama između dana prije i dana utakmice.

Razlike između kvota su redovne ne samo za klađenje na novčanu liniju, već i u rasponima i linijama igre.

Isti je slučaj ako se kladite na to koji će igrač osvojiti turnir. Različite kladionice daju različite kvote za najvećeg favorita, a pošto mnogi kladioničari uživaju u odabiru pobjednika, veoma je važno pronaći kladionicu koja nudi najviše šanse za pobjedu izabranog igrača.

Najbolje internetske stranice za klađenje za teniske kvote
Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na tenis

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na tenis

Kao i za svaki drugi sport, postoji mnogo savjeta i trikova kada je u pitanju tenisko online klađenje.

Prije nego što se kladite na pobjednika meča morate provjeriti mnoge detalje. Trenutna rang lista daje jasnu sliku o tome koliko je igrač dobar. Rekord sezone također puno govori o nedavnoj formi i potencijalu igrača da osvoji više mečeva na turniru ili čak osvoji trofej.

Kada provjeravate sezonski rekord igrača, postoji još jedan važan detalj. Morate vidjeti rekord na datoj podlozi jer se tenis igra na tri glavne podloge.

Na primjer, ako se želite kladiti na mečeve Wimbledona, trebate provjeriti rekorde igrača na travi. Videti da je igrač dobar ili loš na zemljanim podlogama neće vam reći dovoljno jer je stil igre na travi i šljaci potpuno drugačiji.

Još jedna važna činjenica je da li igrač igra na određenom turniru po prvi put ili da li ima istoriju uspjeha. Igrači imaju turnire i podloge na kojima se osjećaju ugodno igrajući na kojima također mogu napraviti razliku.

I na kraju, provjera međusobnih rezultata između dva igrača ključna je za odabir pravog izbora. Ako neki igrač redovno pobjeđuje svog protivnika, onda je to dobra prednost za dobitnu opkladu.

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na tenis
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

FAQ

Sve što trebate znati o kazinima

Koje su tri glavne vrste teniskih klađenja?

Tri glavne vrste teniskih klađenja su kvote Moneyline, razlomke i decimalne kvote. Moneyline kvote pokazuju potencijalni profit od opklade od $100, sa pozitivnim brojevima za autsajdere i negativnim brojevima za favorite. Razlomke, uobičajene u UK, prikazuju potencijalni profit u odnosu na vaš ulog kao razlomke. Decimalne kvote, popularne u Evropi, prikazuju ukupnu isplatu po jedinici opklade kao decimalni broj.

Kako funkcionišu Moneyline kvote u teniskom klađenju?

Moneyline kvote, također poznate kao američke kvote, izražavaju se kao pozitivni ili negativni brojevi. Pozitivan broj ukazuje na lošu poziciju i pokazuje koliko biste profita ostvarili na opkladi od 100$. Na primjer, +150 znači da ćete zaraditi 150 USD na opkladu od 100 USD. Negativan broj označava favorita i pokazuje koliko je potrebno da se kladite da biste ostvarili profit od 100$. Na primjer, -200 znači da morate uložiti 200 $ da biste ostvarili profit od 100 $.

Kakav je značaj razlomaka kvota u teniskom klađenju?

Razlomačke kvote predstavljaju potencijalni profit u odnosu na vaš ulog, prikazan kao razlomak. Na primjer, 2/1 znači da ćete zaraditi 2 USD za svaku opkladu od 1 USD ako vaš izbor pobijedi. Ove šanse takođe daju osećaj verovatnoće ishoda; veći prvi brojevi u razlomku ukazuju na manje vjerovatne ishode.

Kako da izračunam potencijalne dobitke sa decimalnim kvotama?

Da biste izračunali potencijalni dobitak s decimalnim kvotama, pomnožite svoj ulog sa decimalnim koeficijentom. Na primjer, ako su decimalni koeficijent 2,50 i kladite se 100 USD, dobit ćete 250 USD ako pobijedite (100 USD ulog + 150 USD profita).

Kako se određuju kvote za klađenje na tenis?

Kladionice postavljaju kvote za klađenje na tenis na osnovu različitih faktora, uključujući prošli učinak igrača, međusobne rekorde, trenutnu formu i druge statistike. Cilj im je privući jednako klađenje na obje strane utakmice kako bi osigurali profit bez obzira na ishod.

Koja su popularna tržišta teniskog klađenja?

Popularna tržišta teniskih klađenja uključuju klađenje na pobjednika meča, klađenje na set, klađenje na totalne igre i klađenje na hendikep. Pobjednik utakmice se kladi na to ko će pobijediti u utakmici. Klađenje na set predviđa tačan rezultat. Ukupan broj igara je klađenje iznad ili ispod određene linije ukupnog broja odigranih igara. Klađenje na hendikep daje virtuelnu prednost ili nedostatak jednom igraču u smislu gemova ili setova.

Šta trebam uzeti u obzir kada analiziram kvote za tenisko klađenje?

Uzmite u obzir formu igrača, direktne rekorde, površinu terena, nivoe povreda i kondicije i važnost turnira. Analiza ovih faktora pomaže u donošenju informiranih odluka o klađenju.

Kako se mogu uspješno kladiti na tenis?

Da biste povećali svoje šanse za uspjeh, istražite igrače i utakmice, upravljajte svojim bankovnim fondom odgovorno, tražite vrijednosne opklade gdje su šanse u vašu korist i specijalizirajte se za određena tržišta ili profile igrača.

Šta treba da tražim na sajtu za klađenje na tenis ili kladionici?

Odaberite kladionicu sa dobrom reputacijom, širokim spektrom tržišta teniskog klađenja, konkurentnim kvotama, korisničkim interfejsom i atraktivnim bonusima i promocijama. Uvjerite se da su licencirani i pouzdani.

Kako mogu uporediti kvote za tenisko klađenje u različitim kladionicama?

Koristite online alate za poređenje kvota kao što su Oddschecker, BetBrain ili OddsPortal da uporedite kvote koje nude različite kladionice za određenu utakmicu ili tržište. Ovo pomaže u pronalaženju najboljih kvota i maksimiziranju potencijalnog profita.