Sve o Tennis Odds

Teniska sezona traje 11 od 12 mjeseci svake godine i postoji više turnira svakog dana koje prate kladionice. Tenis nudi razne linije klađenja bilo da se radi o ATP ili WTA turnirima, Challenger Tour ili nižem nivou ITF turnira.

Grand Slam turniri su pravi praznik za svakog strastvenog kladioničara koji nudi razne linije koje čine tenis jedan od najuzbudljivijih sportova da se kladim na.

Sve o teniskim kvotama, linijama za klađenje i razmacima

Sve o teniskim kvotama, linijama za klađenje i razmacima

Teniska sezona počinje odmah nakon novogodišnje noći i traje do kraja novembra. Igrači se rangiraju na osnovu rezultata u prethodnim sezonama. Sistem rangiranja je razvijen na određeni način da ne dozvoli igraču da izgradi prednost koju će zadržati godinama, ali svaki igrač treba da pokaže dosljednost i redovno pobjeđuje.

Postoje različiti nivoi turnira koji donose različit broj bodova na osnovu kojih se formira rang. Četiri Grand Slam turnira, Australian Open, French Open, Wimbledon i US Open su najprestižniji koji pobjednicima daju 1.500 bodova.

Postoji 10 turnira Masters serije koji daju 1.000 poena pobjednicima i mnogi od ATP 500 i ATP 250 turnira.

Sistem takmičenja čini tenis veoma zanimljivim za praćenje što je jedan od razloga zašto je ovaj sport stekao veliku popularnost među kladioničarima. U svakom trenutku širom svijeta postoje teniski mečevi koji su dostupni klađenje na najbolje online kladionice.

Sve o teniskim kvotama, linijama za klađenje i razmacima
Tenis klađenje na liniji novca

Tenis klađenje na liniji novca

Najčešća opklada na tenisu je klađenje na novčanu liniju gde jednostavno pokušavate da pogodite koji igrač će pobediti u meču. Mečeve većinu vremena pobjeđuje igrač koji prvi osvoji dva seta osim ako se ne radi o Grand Slam turniru ili Davis Cup.

Teniske kvote za klađenje na novčanu liniju mogu ići od vrlo niskih do veoma visokih u zavisnosti od igrača koji igraju jedni protiv drugih.

Teniske online sportske kladionice također nude klađenje na novčane linije na setove, pa čak i na odigrane utakmice. Tenis klađenje uživo je izuzetno popularno i nudi niz linija koje se nude svake minute.

Tenis klađenje na liniji novca
Klađenje na tenis

Klađenje na tenis

Tenisko klađenje online nudi različite namaze koje se odnose na cijeli meč ili set. Stoga se spread može postaviti za setove ili za igre. Vrijednost širenja se razlikuje u zavisnosti od formata utakmice. Ako se radi o meču koji je dobijen sa dva seta, tada je jedini raspon za setove -1,5 dok može biti -1,5 ili -2,5 ako je meč za koji su potrebna tri dobijena seta.

Kada je u pitanju distribucija igara, raspon obično ide od -2,5 do -8,5 opet ovisno o formatu utakmice.

Vrijedi napomenuti da žene uvijek igraju u dva dobijena seta bez obzira na turnir.

Klađenje na tenis
Objašnjene linije za klađenje na tenis

Objašnjene linije za klađenje na tenis

Osim toga moneyline i širenje, glavna teniska linija je ukupni broj partija. Baš kao i širina, linija varira ovisno o formatu utakmice. Ako je turnir jedan od onih koji se igraju u dva dobijena seta, onda je ukupna linija igara postavljena na oko 22,5 gemova.

Ako stavite opkladu preko ove linije, to znači da zbir ukupnih gemova odigranih u meču mora biti najmanje 23. Primjer teniskog rezultata koji bi se smatrao preko ove linije je 6-4, 7-6 . Ako se kladite ispod ove linije, to znači da meč treba da se završi sa maksimalno 22 gema ili 6-4, 7-5 ili 6-1, 2-6, 6-1.

Po istom pravilu se nude i linije igre za set. Teniske online kladionice nude sve linije unutar seta počevši od 6.5 do 12.5.

Tu su i linije koje se tiču broja setova koji idu od 2,5 do 3,5 i 4,5 na Grand Slam turnirima. Asovi, duple greške, pobede u ravnim setovima, pobede iza leđa su takođe neke od linija koje nudi tenisko klađenje.

Objašnjene linije za klađenje na tenis
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na tenis

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na tenis

Tenis kvote za klađenje mogu se naći na bilo kojoj online kladionici, ali ne nude sve iste linije i opcije. Moneyline, spread i total game lines mogu se pronaći doslovno u bilo kojoj online kladionici, dok ostale opcije nude samo najbolje online kladionice.

Tenis je sport čiji se izgledi najviše kreću. To je individualni sport u kojem mnogi faktori mogu uticati na budući događaj. Dužina prethodnog meča, pređena udaljenost, nedavna forma i povrede, prethodni međusobni rekord samo su neki od faktora koji utiču na teniske kvote.

Svi ovi faktori imaju različit nivo uticaja na kvote u različitim datim kladionicama, tako da provjeravamo više kladionica i poredimo teniske kvote može napraviti pravu razliku.

Pomenuta ukupna linija igre također može biti različita na različitim online kladionicama. Na primjer, ako je linija negdje na 23,5 gemova očekujući da oba igrača drže svoje servise tokom dužeg perioda meča, ista linija može biti 22,5 negdje drugdje, što je redovna linija u većini mečeva.

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na tenis
Najbolje internetske stranice za klađenje na teniske kvote

Najbolje internetske stranice za klađenje na teniske kvote

Kao što je već spomenuto, većina online sportskih kladionica nudi klađenje na tenis online, ali samo nekoliko ima puno linija koje su pravo zadovoljstvo za svakog ljubitelja tenisa.

Melbet, N1 bet, Unibet, William Hill, Leon bet su neke od kladionica koje nude sve linije koje bi teniski kladioničar želio da vidi.

Upoređivanje teniskih koeficijenata je veoma važno kako biste napravili pravu opkladu i kako biste je mogli maksimalno iskoristiti. Prilično je uobičajeno da se teniske kvote povećavaju i smanjuju i često postoje mnoge razlike u kvotama između dana prije i dana utakmice.

Razlike između kvota su redovne ne samo za klađenje na novčanu liniju, već i u rasponima i linijama igre.

Isti je slučaj ako se kladite na to koji će igrač osvojiti turnir. Različite kladionice daju različite kvote za najvećeg favorita, a pošto mnogi kladioničari uživaju u odabiru pobjednika, veoma je važno pronaći kladionicu koja nudi najviše šanse za pobjedu izabranog igrača.

Najbolje internetske stranice za klađenje na teniske kvote
Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na tenis

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na tenis

Kao i za svaki drugi sport, postoji mnogo savjeta i trikova kada je u pitanju tenisko online klađenje.

Prije nego što se kladite na pobjednika meča morate provjeriti mnoge detalje. Trenutna rang lista daje jasnu sliku o tome koliko je igrač dobar. Rekord sezone također puno govori o nedavnoj formi i potencijalu igrača da osvoji više mečeva na turniru ili čak osvoji trofej.

Kada provjeravate sezonski rekord igrača, postoji još jedan važan detalj. Morate vidjeti rekord na datoj podlozi jer se tenis igra na tri glavne podloge.

Na primjer, ako se želite kladiti na mečeve Wimbledona, morate provjeriti rekord igrača na travi. Videti da je igrač dobar ili loš na zemljanoj podlozi neće vam reći dovoljno jer je stil igre na travi i šljaci potpuno drugačiji.

Još jedna važna činjenica je da li igrač igra na nekom turniru po prvi put ili on ili ona ima istoriju uspjeha. Igrači imaju turnire i podlogu na kojima se osjećaju ugodno igrajući, što također može napraviti razliku.

I na kraju, provjera međusobnih rezultata između dva igrača ključna je za odabir pravog izbora. Ako neki igrač redovno pobjeđuje svog protivnika, onda je to dobra prednost za dobitnu opkladu.

Savjeti i trikovi za kvote za klađenje na tenis