Sve o American Football Odds

Lopta se prenosi nošenjem sa sobom (jurnjavanje), ili bacanjem i dodavanjem od jednog člana svoje ekipe drugom (dodavanje).

Bodovi se mogu postići na više različitih načina, uključujući dodavanje lopte preko gol linije, bacanje lopte igraču koji je prešao gol liniju (što je touchdown u oba slučaja) ili šutiranje kroz stativu (polje cilj). Pobjednik je tim sa najviše bodova nakon isteka vremena.

Utakmica obično traje 60 minuta podijeljena u 4 perioda po 15 minuta.

Sve o American Football Odds
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Sve o kvotama u američkom fudbalu, linijama za klađenje i marži

Sve o kvotama u američkom fudbalu, linijama za klađenje i marži

Većina opklade na američki fudbal su zapravo opklade na NFL ligu. NFL se sastoji od 32 tima, podijeljenih u 8 divizija, a svaki tim igra 17 utakmica tokom regularne sezone. Ovo je kratka sezona u odnosu na većinu drugih liga, igra se od početka septembra do početka februara.

Zbog kratke dužine sezone, NFL može biti izazov za one koji vole da se klade na ligu, jer ograničen broj utakmica i protivničkih timova otežava procjenu pravog potencijala koji timovi imaju. Ali to je izazov sa kojim se svi suočavaju i koji može postati prednost za one koji su spremni.

Sve o kvotama u američkom fudbalu, linijama za klađenje i marži
Koeficijenti američkog fudbala i kako se kladiti na američki fudbal

Koeficijenti američkog fudbala i kako se kladiti na američki fudbal

A moneyline bet je onaj u kojem birate ko će pobijediti u utakmici. Ne morate predviđati druge aspekte igre, samo odaberite pobjednika između tima A i tima B. Većina početnika bira ovu vrstu opklade jer se čini najjednostavnijim.

Širenje američkog fudbala

Najpopularniji oblik klađenja na američki fudbal je širenje koje se naziva i klađenje na hendikep. Najbolji način da se opiše ovaj oblik klađenja je primjer. Dakle, ako vidite utakmicu između New Orleans Saintsa i Dallas Cowboysa sa -3,5 poena u odnosu na New Orleans, šta to tačno znači?

To znači da sveci, da bi pokrili namaz, moraju osvojiti minimalno 4 boda. S druge strane, ako ćete se kladiti na Kauboje, pobjeđujete ako pobijede ili izgube sa najviše tri boda.

U suštini, kladionica je time procijenila maržu koja čini igru 50-50. U našem primjeru, kladionica američkog fudbala je postavila raspon za New Orleans na -3,5 jer vjeruje da postoji 50% šanse da će Chicago pobijediti sa najmanje 4 boda ili 50% šanse da neće.

Nažalost, ako znamo da kladionice ne nude kvote za "paran novac" od 2,00, a obično su kvote od 1,85 do 1,90 na klađenje na spred, to znači da morate osvojiti najmanje 52,5% svojih opklada da biste ostvarili rentabilnost. Ovo je teže nego što se čini. U svakom slučaju, da bi bili uspješni na duge staze, zlatni omjer bi bio 55,5%.

Koeficijenti američkog fudbala i kako se kladiti na američki fudbal
Objašnjene linije za klađenje na američki fudbal

Objašnjene linije za klađenje na američki fudbal

Nešto što je veoma važno imati na umu kada se kladite na linije za klađenje na američki fudbal je nešto što se zove Ključni brojevi.

Ključni brojevi su najčešće margine pobjede NFL utakmice. Po redoslijedu pojavljivanja su 3 boda, 7 bodova i 10 bodova. U proteklih 20 sezona, skoro trećina utakmica je završila sa jednom od ove tri razlike.

Pa zašto biste trebali imati na umu Ključne brojeve? Pa, ako uzmemo u obzir da je u zadnjih 20 sezona 16% utakmica završilo s razlikom od 3 poena, važno je da ako se kladite na NFL spread da shvatite razliku između linije 2,5 i linije 3,5, odnosno 6,5 i 7.5.

Budući da se toliko igara završava na ovim marginama, to znači da je razlika od 1 boda između raspona od 2,5 i 3,5 mnogo značajnija od razlike od 1 boda između raspona od 4,5 i 5,5 poena ili čak 2 boda razlike između raspona od 10,5 do 12,5 bodova.

Da pojednostavimo stvari: recimo da su Baltimore Ravensi dobili raspon od +3,5 poena. Budući da je margina od 3 boda tako utvrđena i uobičajena, da je 0,5 više koje su Gavrani dobili iznad daleko vrednije od nekih 0,5 poena u slučaju od 5 ili 8 poena jer se javljaju mnogo rjeđe.

Objašnjene linije za klađenje na američki fudbal
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na američki fudbal

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na američki fudbal

S obzirom na činjenicu da je NFL najpopularnija liga u SAD-u, svaka kladionica američkog fudbala nudi niz linija o NFL i koledž fudbalskim utakmicama. Znajući da su opklade na širenje najčešća linija koja se igra u američkom fudbalu, kladionice se dodatno trude da budu što je moguće bolje.

Ipak, to ne znači da nema razlika u pogledu kvota i linija između njih online sportske kladionice. Američki fudbal je sport u kojem promjena jedne tačke u širenju čini najveću razliku u svim sportovima.

Obično postoji najmanje jedna sedmica između dvije utakmice koje tim igra. Za to vrijeme mogu se dogoditi mnogi događaji koji će utjecati na kvote i linije. Ovo je period kada treba da se izvrši poređenje kvota. Svaka značajna promjena može se iskoristiti za klađenje na kvote koje bi donijele dobru vrijednost.

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na američki fudbal
Najbolje internetske stranice za klađenje za kvote američkog fudbala

Najbolje internetske stranice za klađenje za kvote američkog fudbala

Sezona američkog fudbala ne nudi mnogo utakmica kao bejzbol i košarka. Ova činjenica čini pronalaženje prave kladionice američkog fudbala na mreži još važnijim budući da želite da je imate najbolje moguće kvote za klađenje i linije spremne kada sezona počne.

10bet, BetVictor, Gunsbet i Melbet nude sve što bi svakom kladioničaru američkog fudbala bilo potrebno.

Američki fudbal, kao jedan od najdinamičnijih sportova, može se opisati kao igra šaha između dva tima. Svaki tim ima desetine, pa čak i stotine akcija u svojoj knjizi igre koje ima na raspolaganju i koje je vrijedno vježbao.

Neke radnje su vrlo sigurne dok su druge rizične, ali ako se dobro izvedu, mogu osvojiti puno prostora.

Isto bi trebalo da bude i sa vašim radnjama kada stavljate opkladu. Pobrinite se da uradite svoj domaći zadatak i pronađite najbolju kladionicu koje biste se držali za ovu sezonu i nadamo se da ćete imati koristi od toga.

Ne možete uticati na ishod utakmice, ali se definitivno možete staviti u najbolju moguću situaciju da imate najveću korist ako se vaša opklada pretvori u dobitnu.

Najbolje internetske stranice za klađenje za kvote američkog fudbala
Savjeti i trikovi za kvote klađenja na američki fudbal

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na američki fudbal

Naporan rad i istraživanje su dvije nezamjenjive online strategije klađenja na američki fudbal. Morate apsorbirati što više informacija o timu na koji se kladite, kao io njihovom protivniku. Američki fudbal je agresivan sport koji često dovodi do povreda igrača.

Da biste bili svjesni da li će neki ključni igrači biti odsutni sa predstojećeg događaja, provjerite Izvještaje o povredama tima. Odsustvo ključnog igrača može dovesti do drastičnog pada učinka cijelog tima.

Pored ovoga, treba istražiti statistiku svakog pojedinog igrača, učinak tima u prethodnoj sezoni, sagledati značaj utakmica i druge faktore koji mogu uticati na konačan ishod.

Takođe, prednost domaćeg terena je važna u utakmicama američkog fudbala. Istražite tako što ćete uporediti uspjeh utakmica kod kuće i u gostima. Prema opštoj statistici, timovi koji igraju kod kuće pobeđuju u 60% vremena. Timovi koji igraju u gostima mogu biti u nepovoljnijem položaju zbog efekta publike, umora od putovanja, razlike u vremenskoj zoni i slično.

Na kraju, želimo napomenuti da treneri i njihova taktika igraju važnu ulogu u konačnom ishodu svake utakmice. Treneri koriste strategije koje se ponavljaju koje mogu biti vrlo dobre protiv nekih protivnika, a neuspjehe protiv drugih.

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na američki fudbal
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević