Sve što trebate znati o: Strategija klađenja

Istina je da većinu početnika u sportskom klađenju nije briga za strategije. Iako je ovo oprostivo, s obzirom da početnik mora mnogo naučiti, greška je potpuno zanemariti strategiju klađenja. Uz pravi pristup, kladioničari donose razumne odluke koje dovode do čestih pobjeda. Imajte na umu, međutim, da nijedan od ovih sistema klađenja ne garantuje trenutni uspjeh. Ali ipak, vrijedi shvatiti i koristiti jedan ili dva sistema klađenja da biste smanjili kvote. Nastavite čitati da naučite!

Sve što trebate znati o: Strategija klađenja
Sve što trebate znati o strategijama sportskog klađenja

Sve što trebate znati o strategijama sportskog klađenja

Strategija sportskog klađenja je skup sistema ili savjeta koji se istražuju kako bi se stvorio isplativ scenarij. Drugim riječima, adekvatno izrađen sistem klađenja prenosi prednost koju kladionica uživa na igrača. Ovo je moguće jer sportsko klađenje uključuje stvarne ljudske aktivnosti, tako da nema prednosti koje bi osigurale da kladioničar uvijek pobjeđuje.

Kao što se i očekivalo, online kladionice su ranije uzimale u obzir mnoge statistike stvarajući svoje šanse. Iako ovo očigledno čini izazovnim predviđanje ishoda, klađenje postaje isplativije uz odgovarajuću statističku analizu. Jednostavnim jezikom, strategije povećavaju igračeve šanse za pobjedu osim što minimiziraju osnovne greške.

Uzmite, na primjer, upravljanje novcem. Stvar je u tome da većina početnika ne uspijeva u sportskom klađenju jer ne znaju kako da zaštite svoj kapital. Uvijek je odlična strategija znati na koliko se kladiti i na koje igre.

Upravljanje novcem također pomaže zelenim rukama da minimiziraju sve daljnje gubitke upravljajući svojim vremenom igre. Dakle, sve u svemu, naučite osnovne sisteme sportskog klađenja i prilagodite ih u skladu s tim kako biste povećali efikasnost.

Sve što trebate znati o strategijama sportskog klađenja
Strategija nogometnog klađenja

Strategija nogometnog klađenja

Strategija klađenja na fudbal nije samo bilo koja druga strategija sportskog klađenja. To je zato što osvajanje novca od fudbalskog klađenja može biti izazovno uprkos tome što je najomiljenije tržište klađenja. U fudbalskoj strategiji, kladionici moraju biti spremni da žrtvuju značajnu količinu vremena, vještine i posvećenosti da bi bili uspješni.

Moraju procijeniti utakmice iz svih mogućih uglova, uključujući statistiku pojedinačnih igrača, ishode direktne utakmice, nedavnu formu, nedostajuće igrače, prednost domaćina i još mnogo toga. Ispod je kako smisliti dobitnu strategiju klađenja na fudbal.

Strategija nogometnog klađenja
Kako kreirati strategiju klađenja na fudbal?

Kako kreirati strategiju klađenja na fudbal?

Prije svega, da biste ostvarili dugoročnu zaradu od fudbalskih opklada, nosite poduzetnički šešir. Kao što je ranije rečeno, za klađenje na fudbal potrebno je uložiti ogroman trud i vrijeme za istraživanje. Stoga je najvažnije ostati organiziran i izraditi jasnu mapu puta za uspjeh. Zapamtite da kladioničar razmatra desetine timskih faktora prije nego što dođe do kvota.

Sada kada ste napumpani i spremni da krenete, vrijeme je da sjednete i usavršite strategiju. U tom slučaju procijenite sve moguće ishode određene fudbalske utakmice i prikupite što više informacija.

Uvijek počnite s čistim brojevima i detaljnim statistikama igre poput prosječnih primljenih i postignutih golova za svaki tim. Također, pogledajte tehničku statistiku kao što je igrač koji će najvjerovatnije postići gol ili dobiti žuti karton i prednost domaćeg terena. Nikada nije loše favorizovati fudbalski tim u formi koji igra kod kuće.

Da biste zaključili pobjedničku fudbalsku strategiju, razmislite šta profesionalni igrači govore o određenoj utakmici. Ovo je vjerovatno jedini način da dobijete sirove, jasne informacije o igri. Postoje stotine blogova na dan utakmica i TV emisija posvećenih diskusiji o statistici utakmica i predviđanjima. Imajte na umu, međutim, da se u ovom slučaju ne računaju sva mišljenja.

Kako kreirati strategiju klađenja na fudbal?
Najbolji savjeti za fudbalsko klađenje

Najbolji savjeti za fudbalsko klađenje

Ako sami radite domaću zadaću, neće vam pomoći na klizavom terenu fudbalsko klađenje svijet. To je zato što postoje neke očigledne, ali vitalne napomene koje treba imati na umu kada se kladite na fudbal. U nastavku su najočitiji:

  • Bankroll/upravljanje novcem: Bilo da se kladite na fudbal, golf, bejzbol, tenis ili bilo koju drugu igru, odvajanje novca za kockanje je najvažnije. Trebalo bi vam biti ugodno živjeti bez ovog novca ako ga izgubite. Optimalna strategija upravljanja bankrollom u sportskom klađenju je korištenje samo 1% do 5% ukupnog novca na jednu opkladu.
  • Odaberite dobru kladionicu: Evo još jedne važne, ali često zanemarene tačke u klađenju na sport. Dok ih ima mnogo sajtovi za kockanje vani, nisu svi isti. Najbolje kladionice obično će igračima ponuditi bolje kvote, više tržišta i sigurno sveobuhvatno iskustvo. Dakle, uradite dovoljno istraživanja o ovome.
  • Tržišta klađenja: Razumijevanje dostupnih tržišta fudbalskog klađenja jednako je važno kao i kreiranje optimalne strategije. Fudbal se sastoji od tržišta klađenja kao što su duple šanse, više/manje, konačni rezultat, poluvrijeme/kraj, prvi tim koji će postići gol i još mnogo toga. Stoga, istražite koje je tržište klađenja pogodno za događaj.
  • Zatražite bonus: Svi igrači su rođeni pobjednici. A budući da kladionice prilično dobro znaju ovu činjenicu, često mame igrače višestrukim bonusima i promocijama. Kao pametan, zatražite bonus i iskoristite ga da povećate bankroll. Samo nemojte zanemariti uslove i odredbe bonusa.
Najbolji savjeti za fudbalsko klađenje
Strategija klađenja na bejzbol

Strategija klađenja na bejzbol

Ne postoji velika razlika između strategije klađenja na fudbal i bejzbol za početnike. Ali u stvarnosti, razlika je kao dan i noć. Za razliku od fudbala, gdje vladaju poene, bejzbol se uglavnom bavi moneyline. Ukratko, igrači samo treba da predvide pobednički tim, a ne ko pokriva.

Iako neuobičajeno, igrači se mogu kladiti i na "spredove" i tržišta kao što je više/manje. U svakom slučaju, biti uspješan bejzbol kladioničar treba imati jasan plan.

Strategija klađenja na bejzbol
Kako kreirati strategiju klađenja na bejzbol

Kako kreirati strategiju klađenja na bejzbol

Prvo pogledajte raspored timova. Često bejzbol timovi svakog ljeta odigraju oko 162 utakmice u otprilike šest mjeseci. Sada to znači da većina timova ima dnevne utakmice, a neki putuju na velike udaljenosti da igraju. Očigledno je da će gostujući tim patiti od umornih nogu. Takođe, tim koji igra nakon slobodnog dana uživa u svježijim nogama.

Drugo, istraživanje o individualnim statistikama igrača. Do sada ste trebali znati da je bejzbol duel udarača protiv bacača. Na primjer, ako se tim s uzornim desnorukim bacačima suoči s timom sa 'prosječnim' desnorukim bacačima, prvi će vjerovatno imati kraći bejzbol kvote. Dakle, razmotrite ove statistike.

Za kraj, kakvo je vremensko stanje tokom dana utakmice? Obično utakmice koje se igraju po hladnom vremenu imaju manje bodova od onih koje se igraju po toplom vremenu. To je zato što hladan vazduh znači veću gustinu vazduha, što dovodi do manjeg trenja i putovanja lopte. Stoga će manje udarena lopta putovati kraće udaljenosti. Osim toga, jaki vjetrovi će učiniti život igračima izazovnijim.

Kako kreirati strategiju klađenja na bejzbol
Najbolji savjeti za klađenje na bejzbol

Najbolji savjeti za klađenje na bejzbol

Sada kada je ubitačna bejzbol strategija pri ruci, vrijeme je da je poboljšate ovim isprobanim i testiranim bejzbol klađenje savjeti:

Izbjegavajte vruće favorite: Najbolji online kladioničari znaju da "Prosječni Joes" vole kratke kvote. Ali kao što možda već znate, šanse mogu biti varljive. Uzmimo EPL, na primjer, gdje je Chelsea u formi uvijek siguran da će pobijediti Brighton. Ali u MLB-u, najbolji timovi poput Yankeesa, Dodgersa i Cubsa pobjeđuju samo 65% od ukupnog broja utakmica tokom sezone. Dakle, iskoristite nedostatke.

Pratite kretanje obrnute linije (RLM): Klađenje na bejzbol nije samo favorizovanje autsajdera. Sportski kladioničari moraju pratiti RLM kladionice da bi znali kako se linija klađenja kreće. Na primjer, Yankeesi mogu imati -150 protiv Cubsa na +120. Zatim se odgovarajuće kvote prilagođavaju na -135 i +110, respektivno. U tom slučaju, linija je krenula u korist Cubsa. Zapamtite, u bejzbolu ne postoje jasni favoriti.

Fokusirajte se na donje rubove: Kada se kladite na zbrojeve, igrači bejzbola uvijek preferiraju overove. Generalno, igre sa visokim rezultatom su privlačnije od dosadnog odlaganja. Ali ako ste među oštrim igračima, igre ispunjene duplim igrama, strikeoutima i 1-2-3 inninga su apsurdne. Ukratko, kladionice znaju da će većina ići na overe. Dakle, pametni mudraci nude više novca na donji dio.

Nemojte juriti za pregovorima i zadirkivanjima: Ideja transformacije $10 u $100 sa jednom opkladom može biti neodoljiva. Međutim, parlayi i teaseri nude nepravedne kvote uprkos tome što su prikriveni velikim kvotama. Dakle, pridržavajte se opklada za pojedinačne igre i uvijek primijenite upravljanje bankrolom.

Najbolji savjeti za klađenje na bejzbol
Strategija klađenja na golf

Strategija klađenja na golf

Klađenje na golf može biti malo složeno za početnike od klađenja na fudbal ili bejzbol. To je zato što je golf uglavnom predviđanje pobjednika cijelog turnira. Takođe, biranje velikih imena u klađenju na golf može biti "slab" opklada jer velika prvenstva i turnire obično osvajaju igrači o kojima se ne govori u štampi.

Osim klađenja na eventualnog pobjednika turnira, igrači golfa mogu se kladiti i na individualni učinak golfera. Osim toga, postoje tržišta za klađenje na lidera u prvom krugu, grupne utakmice, nacionalnost, međusobne utakmice i još mnogo toga. Ipak, klađenje na direktne pobjednike turnira kao što su The Masters, US Open i PGA Championship je najpovoljniji način.

Strategija klađenja na golf
Kako kreirati strategiju klađenja na golf

Kako kreirati strategiju klađenja na golf

Kada se postavljaju temelji za vrhunski sistem klađenja na golf, poznavanje dostupnih tržišta je najvažnije. Jednostavno, kladite se na pravog ili pobjednika turnira, iako to može biti težak zadatak.

Dakle, da biste bili sigurni, sačekajte da turnir počne da stavljate tačniju opkladu, u zavisnosti od statistike. Također, uzmite u obzir tržišta kao što su Top 5 Finish, Top 10 Finish, First Round Leader i druga popularna tržišta.

U međuvremenu, bilo bi od pomoći znati nešto o golf terenu. Prema tome, nema potrebe da znate svaku čašu na stazi, već samo raspored i lokaciju staze. Na primjer, tereni za golf West Coast Swing su tradicionalno neravni, što znači da se igrači sa jugoistoka mogu mučiti. Sve u svemu, pogledajte koliko igrač može biti udoban na površini za igru prije nego što ga podržite.

Na kraju, pogledajte vremensku prognozu, baš kao u bejzbolu. Kao što je na početku rečeno, hladan vazduh je mnogo gušći od toplog vazduha. Dakle, kada hladna palica udari hladnu lopticu za golf, otpor je siguran. Jednostavno rečeno, hladnija energija smanjuje putnu udaljenost za 1 ili 2 jarde na svakih 100 jardi. Ostali vremenski faktori koje treba uzeti u obzir uključuju kišu, vjetar i snijeg.

Kako kreirati strategiju klađenja na golf
Najbolji savjeti za klađenje na golf

Najbolji savjeti za klađenje na golf

Ispod je nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite strategiju klađenja na golf:

Nemojte uvijek podržavati favorite: Golfu ne nedostaje šokera kao u drugim sportskim događajima. Ponekad se autsajderi mogu iznervirati da bi preuzeli trofej. Primjer je Tiger Woods, koji uvijek ima kratke šanse za pobjedu na turniru kada je u najboljoj formi. Međutim, podržati ga umjesto domaćeg igrača u formi sa dugim kvotama može biti skupa greška. Odsmaker uvijek rado ponudi veće kvote nedokazanom golferu.

Nemojte zanemariti informiranog igrača golfa: Klađenje na igrača u formi golfa je nedvojbeno najbolji način da osvojite nešto ovdje. Na primjer, kladioničar može ponuditi +200 za Abrahama Ancera da završi među prvih 10. Pretpostavimo da je igrač završio u pet uzastopnih prvih 20, onda su kvote jednostavno previše dobre da bi ih propustili. Nikad ne znaš; Abraham bi mogao završiti čak i među 10 najboljih.

Najbolji igrači za velike turnire: Na posljednjim velikim prvenstvima dominirala su poznata imena ako statistika nije pogrešna. Na primjer, Koepka je bio na četvrtom mjestu u svijetu kada je osvojio PGA 2018. S druge strane, Patrick Reed, pobjednik Mastersa 2018, bio je na 24. mjestu prije turnira. Sada to znači da su šanse golfera svjetske klase (Top 25) da osvoji veliki događaj velike.

Istorija kursa: Bezumno je stavljati novac na glavu određenog golfera, a da se ne uzme u obzir njihov rekord na odgovarajućem terenu. Jednostavnim riječima, uvijek gledajte kako se igrač golfa ponaša na određenom terenu. Osim toga, regionalnu familijarnost nikada ne treba zanemariti, budući da će domaći golfer vjerovatno imati dobre rezultate na lokalnom golf terenu.

Najbolji savjeti za klađenje na golf

Najnovije vijesti

Ultimate Super Bowl vodič za klađenje da se pripremite
2023-03-08

Ultimate Super Bowl vodič za klađenje da se pripremite

Biće puno novca za legalno ulaganje na Super Bowl 2023. nakon što utakmica 2022. obori sve prethodne rekorde. Poslednji put, u Super Bowlu LVI, Los Anđeles Ramsi su pobedili Cincinnati Bengalse sa 23-20.

Objašnjene različite vrste kvota za klađenje
2023-03-01

Objašnjene različite vrste kvota za klađenje

Morate razumjeti kvote prije nego što počnete da se kladite na bilo kojem nivou. Razumijevanje najčešćih kvota za klađenje i kako čitati i razumjeti njihove različite formate je od suštinskog značaja za stavljanje obrazovanih opklada.

Može li vas klađenje učiniti bogatim?
2023-01-18

Može li vas klađenje učiniti bogatim?

Ljudi širom svijeta uživaju u klađenju na sportske događaje isključivo u rekreativne svrhe. Zabava je u uzbuđenju potencijalne pobjede. Iskusni kockari će prepoznati da su novčani gubici vrlo vjerovatni. Sa druge strane, postoje ljudi koji uspevaju da redovno ostvare pristojan profit opreznim klađenjem.

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva 2022. - Holandija protiv Argentine
2022-12-09

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva 2022. - Holandija protiv Argentine

Konačno je pred nama četvrtfinale FIFA Svjetskog prvenstva 2022! Sa samo 8 preostalih timova, stvari počinju da se zahuktavaju nakon dosta užarenih nastupa i istorijskog preokreta u osmini finala.