Vijesti

February 12, 2024

Super Bowl 58: Odabir strelaca za prvi i svaki put u dodiru

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Očekuje se da će predstojeći Super Bowl 58 pokazati dvije najbolje odbrane u NFL-u, ali to ne znači da nećemo vidjeti neke uzbudljive touchdown igre San Francisco 49ersa i Kansas City Chiefsa na Allegiant stadionu u nedjelju.

Super Bowl 58: Odabir strelaca za prvi i svaki put u dodiru

Na prošlogodišnjem Super Bowlu, Jalen Hurts iz Philadelphia Eaglesa postigao je prvi touchdown u utakmici samo pet minuta nakon takmičenja. Međutim, malo je vjerovatno da ćemo vidjeti brzi touchdown kao prvi rezultat utakmice ove godine. Zapravo, brzi touchdown je samo sedam puta predstavljao prvu igru ​​na Super Bowlu, a nijedan od tih slučajeva se nije dogodio u uzastopnim godinama.

Prošlogodišnji Super Bowl imao je ukupno devet tačdauna, sa sedam različitih igrača koji su pronašli krajnju zonu. Kansas City Chiefsi su izašli kao pobjednici uzbudljivom pobjedom od 38-35 nad San Francisco 49ersima. Linebacker Nick Bolton je čak postigao tačdaun u povratku u drugoj četvrtini.

Dakle, ko će prvi pronaći krajnju zonu u ovogodišnjem Super Bowlu 58? Hajde da pogledamo naše izbore strelaca za prvi i bilo kada.

Super Bowl First Touchdown Scorer Picks

San Francisco 49ers: Christian McCaffrey

  • +155 za postizanje prvog TD-a San Francisca
  • +340 za postizanje prvog TD Super Bowla 58

Christian McCaffrey je bio najplodniji strijelac 49ersa ove sezone, što ga čini najboljim izborom za prvog strijelca tačdauna. McCaffrey je činio 35% od 60 juriša i primicanih tačdauna u regularnoj sezoni. U plej-ofu je postigao četiri od sedam tačdauna tima. Sa rekordom postignutih golova u 16 od 18 utakmica ove sezone, McCaffrey nije samo odlična opcija za opkladu na prvog gola za gol, već i kao strijelac u svakom trenutku u prvom i drugom poluvremenu.

Kansas City Chiefs: Rashee Rice

  • +350 za postizanje prvog TD Kansas Cityja
  • +700 za postizanje prvog TD Super Bowla 58

Rashee Rice, početnik široki primač za Kansas City Chiefse, pokazao je potencijal tokom cijele sezone. Vodio je tim u hvatanjima tačdauna tokom regularne sezone i nastavio je da utiče na doigravanje. Rice je postigao četiri od svojih osam touchdowna kao prvi touchdown Chiefsa na utakmici. Sa njegovom sposobnošću da postigne gol početkom prve četvrtine, klađenje na Rajsa kao prvog golgetera bi moglo da bude opcija niskog rizika i visoke nagrade.

Super Bowl Anytime Touchdown Scorer Picks

San Francisco 49ers: Brandon Aiyuk (+140)

Deebo Samuel može biti popularan izbor za golgetera u svakom trenutku, ali Brandon Aiyuk predstavlja veliku vrijednost kao prijetnja dubokom loptom ili u crvenoj zoni. Aiyuk ima osam uhvaćenih tačdauna ove sezone i postigao je ključni tačdaun u NFC Championship utakmici. Uprkos nižoj stopi hvatanja u plej-ofu, Aiyuk ima potencijal da pronađe krajnju zonu u bilo kom trenutku.

Kansas City Chiefs: Travis Kelce (-130)

Travis Kelce, vodeći primač Chiefsa u regularnoj sezoni, nastavio je da blista u doigravanju. Sa 23 hvatanja za 262 jarda i tri tačdauna u tri utakmice plej-ofa, Kelce se pokazao kao pouzdana meta za Patricka Mahomesa. Ima dobru reputaciju u postizanju tačdauna u postsezoni, što ga čini solidnim izborom za strijelca u svakom trenutku.

U zaključku, prvi izbor strelaca Super Bowla 58 i bilo kada u dodiru sa golom uključuje Christian McCaffrey i Rashee Rice za San Francisco 49ers i Brandon Aiyuk i Travis Kelce za Kansas City Chiefs. Ovi igrači su pokazali svoju sposobnost da pronađu krajnju zonu i mogli bi igrati ključnu ulogu u određivanju ishoda utakmice.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti