Vijesti

January 26, 2022

Scientific Games kupio ELK Studios

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

2021. je bila zanimljiva godina za online sportsko klađenje. Bilo je to vrijeme da se kompanije oporave od pandemije Covida. Turniri koji su otkazani godinu dana ranije se vraćaju. Ovo je omogućilo igračima da daju mnogo više opklada. Kockari mogu koristiti Klađenje Ranker pronaći idealne kladionice. 

Scientific Games kupio ELK Studios

Ove godine smo također vidjeli nekoliko poslova visokog profila u ovoj industriji. Jedna od najnovijih je akvizicija ELK Studios od strane Scientific Games Corporation. Pitanje je, kako će to uticati na sportsko klađenje na mreži za prosječnu osobu?

Čini se da je ovaj potez pozitivan. Scientific Games je tražio ELK-ov sadržaj kako bi ugostio američko i kanadsko tržište. Njihov glavni fokus sada je distribucija visokokvalitetnih igara u ovoj regiji. U isto vrijeme, ugovor će sigurno ojačati poziciju kompanije kao istaknutog provajdera sadržaja u Evropi i Ujedinjenom Kraljevstvu.

O ELK Studios

ELK Studios je prvobitno osnovan u Stokholmu. Ima dugu istoriju stvaranja hvaljenih naslova. Noviji su se fokusirali na mobilne igre. To je zbog promjene u ukusima modernih kockara. Ako Scientific Games želi da napravi nove aplikacije za sportsko klađenje u bliskoj budućnosti, vjerovatno će također zauzeti pristup prvenstveno mobilnim uređajima.

Barry Cottle, predsjednik Scientific Games, izjavio je da akvizicija pokazuje posvećenost kompanije cross-platform mogućnostima. Ovo sugerira da ni ljubitelji klađenja baziranog na web pretraživaču neće propustiti. Zatim je pohvalio interni tim u studiju ELK. Jedan od ciljeva ugovora je da kombinuje njihov visoko rangirani sadržaj sa ekosistemom OpenGaming po kojem je Scientific Games poznat.

Budućnost ELK studija

Glavni zaključak je da će američki, kanadski, evropski i britanski kockari uskoro moći iskusiti prednosti ove sinergije. Biće to uzbudljiva vijest za kupce koji su već obožavatelji oba brenda. Scientific Games će preuzeti više marketinške uloge. U međuvremenu, ELK planira da nastavi samostalno raditi na budućim izdanjima softvera.

Oni koji su zabrinuti da će to uzrokovati previše promjena vjerovatno neće morati da brinu. Već nekoliko godina ove dvije kompanije rade zajedno. Ovaj dogovor jednostavno signalizira jačanje partnerstva. Prema riječima izvršnog direktora Scientific Games-a, naglašeno je uranjanje i zanimljiva igra.

Međutim, također treba napomenuti da ELK prvenstveno proizvodi kazino igrice. U stvari, nedavna izjava je izrazila uzbuđenje zbog izdavanja novih slot igara. Njihov softver ne naglašava mogućnosti sportskog klađenja.

Moguće je da bi se partnerstvo u bliskoj budućnosti moglo premjestiti na ovo tržište. Kockarske firme uvijek pokušavaju zadovoljiti potrebe javnosti za igranje igara. Sportsko klađenje je izuzetno popularno. Ako Scientific Games to primijeti, mogli bi naručiti ELK da radi na softveru zasnovanom na sportu. Takođe je pošteno reći da postoji određeno preklapanje između ova dva tipa kockanja. Osoba može uživati u igranju slotova i sportskim opkladama. Ostaje da se vidi hoće li Scientific Games i ELK na kraju zadovoljiti oboje.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov predstojeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti