Klađenje na World Baseball Classic Online

Svjetski bejzbol klasik se obično skraćeno naziva WBC. Prvenstvo je godišnji međunarodni događaj u bejzbolu koji se održava od 2006. godine. Glavne bejzbol asocijacije podržavaju najveće sportske događaje u različitim zemljama. Među njima je jedna od najvećih sportskih liga; Major League Baseball i njeno udruženje igrača.

Druga velika sportska prvenstva u bejzbolu koja podržavaju događaj su japanski NPB i korejski KBO. Također, postoji nekoliko profesionalnih bejzbol organizacija i sindikata igrača širom svijeta koji podržavaju ovaj događaj. Drugi WBO održan je 2009. godine. Naredni turniri su održavani u intervalima od četiri godine. WBO je bio početni međunarodni događaj u bejzbolu koji je uključivao trenutne igrače velikih sportskih liga. Svjetski bejzbol klasik ima za cilj promovirati igru širom svijeta i pružiti platformu za takmičenje u kojoj su najbolji igrači širom svijeta.

Istorija svetskog bejzbol klasikaZašto je The World Baseball Classic popularan?Kako se kladiti na World Baseball Classic
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Prema sažetku međunarodnih namjera MLB-a, World Baseball Classic će se vratiti 2023. Došlo je do odgode izdanja 2021. zbog globalne pandemije. Povratak WBC-a će okončati šestogodišnju pauzu na svjetskom turniru.

Sjedinjene Američke Države su aktuelni svjetski prvak u bejzbol klasiku. WBC je također dva puta osvojio Japan i Dominikanska Republika. Ne postoji fiksni nagradni fond za ovaj turnir. Dobici variraju u zavisnosti od prihoda za svako izdanje.

Section icon
Istorija svetskog bejzbol klasika

Istorija svetskog bejzbol klasika

Američki MLB i MLBPA objavili su svoje namjere turnir maja 2005. Liga je pokušavala da organizuje turnir prethodnih godina, ali je bilo nekih kašnjenja. Ova kašnjenja su nastala zbog razgovora sa uključenim udruženjima i sankcionisanja IBF-a. U početku su vlasnici timova odbili poziv. Takođe, sindikat igrača je imao zabrinutost oko vremena održavanja događaja.

Slično, došlo je do sukoba između japanske federacije i udruženja njenih igrača. Međutim, 16. septembra 2005., NPB je službeno obavijestio MLB da je prihvatio ponudu nakon četiri mjeseca razmatranja početka i zaustavljanja. Nažalost, u nadogradnji rasporeda, pojavile su se sumnje u vezi sa učešćem Kube zbog sankcija Sjedinjenih Država. Stoga je bilo sve veće prijetnje otkazom. Međutim, turnir je potvrđen samo nekoliko sedmica prije početka.

Selekcija učesnika

Odabir originalnog popisa turnira bio je po pozivu. Namjere su bile uključiti sve značajne međunarodne bejzbol nacije. To su bile nacije koje su stvorile značajan broj profesionalnih sportista. Prije izdanja 2017. godine, kriterijumi za kvalifikaciju su revidirani. Rezultat je bio malo izmijenjen spisak zemalja učesnica.

Pakistan je zamijenio Tajland u onome što je bio njihov prvi put. Izrael i Južnoamerička Kolumbija su također ostvarili debitantske kvalifikacije za glavni turnir. Obojica su osvojili svoje bazene na Svjetskim kvalifikacijama za bejzbol klasik 2017. održanim prethodne godine. Po prvi put, Sjedinjene Države su pobijedile na turniru, pobijedivši Portoriko sa 8-0 u finalu, uprkos tome što se potonji ponovio u finalu.

Pregled bejzbol sporta

A bejzbol utakmica uključuje dva tima od po devet igrača. Ovi igrači se poklapaju na polju u obliku dijamanta koje ima četiri bijele baze. Orijentacija ovih baza je kvadratna dok je dijagonalna linija okomita. Kada utakmica počne, tri igrača udarajućeg tima su isključena. Kao udarači, igrači izazivaju da izbiju loptu iz držanja terena. Nakon što to urade, završe cijeli krug oko baza kako bi postigli "trčanje". Pobjednički tim mora postići najviše trčanja u devet izmjena.

Istorija svetskog bejzbol klasika
Zašto je The World Baseball Classic popularan?

Zašto je The World Baseball Classic popularan?

Lista sportskih turnira uzima u obzir ogroman atletizam igrača takmičarskih timova. Bejzbol se, međutim, zasniva na unutrašnjoj sposobnosti koju igrači moraju sami savladati. Igra zahtijeva druge vještine kao što su strategija, strpljenje i sposobnost brzog odgovora pod prisilom. Ovi faktori su razlog zašto igrači različitih oblika i veličina mogu uživati u igri.

Bejzbol je ležeran za razliku od velikih sportskih događaja. Nema vremenskog ograničenja. Bejzbol odlučuje kada će ga nazvati. Ovo je za razliku od mnogih sportskih online turnira koje navijači prate. Obično, bejzbol utakmica zahtijeva od timova da odu do 27 auta za što je moguće kraće vrijeme. U igri bejzbola se računa svaki potez, at-bat i baserunner, čineći svaki posjed zanimljivim. Svaki trenutak igre zahtijeva od igrača da daju sve od sebe.

Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?

Dužina prethodnih liga omogućava dosta vremena za testiranje metoda i praćenje podataka i trendova. Igrači mogu prikupljati informacije kako bi poboljšali svoje kvote na internet stranicama za sportsko klađenje. Bejzbol je više serija individualnih igara. Ovo je slično najvećim sportskim događajima na svijetu. Nasuprot tome, timski orijentisane igre bi moglo biti teško razbiti zbog mnogih simultanih pokretnih komponenti koje utiču na bilo koju igru.

Zašto je The World Baseball Classic popularan?
Kako se kladiti na World Baseball Classic

Kako se kladiti na World Baseball Classic

Stotine dobitnih sistema i metoda klađenja su već osmišljene. Klađenje na sportske turnire jednostavno treba da korisnici urade neka istraživanja o timovima koji su uključeni. Zatim biraju sistem koji koristi statistiku koju mogu locirati i razumjeti. Igrači mogu pokušati otkriti predstojeće utakmice koje spadaju unutar granica sistema.

Strategija klađenja na World Baseball Classic

Internet stranice za sportsko klađenje primjenjuju sistem novca u bejzbol klađenju. Primjenjuje hendikep poen-spread gdje obje strane počinju na -110. Postoji autsajder i favorit, a kvote predstavljaju najvjerovatniji ishod. Kladilac bira jedan od dva tima koji će pobediti i dobiti isplate prema kvotama.

Konačna opklada omogućava hendikeperima da odaberu put do profita koji najbolje odgovara njihovim željama. Da biste zaradili novac, trebalo bi se fokusirati na osvajanje velikog procenta izbora, ili bi mogli igrati na sigurno i ostati sa favoritima ili sitnim autsajderima. Neko drugi bi se mogao koncentrirati na autsajdere na velikim sportskim turnirima. Na ovaj način će češće gubiti nego pobjeđivati, ali i dalje ostvarivati profit zbog značajnijih isplata.

Ukupan broj bejzbol trka je sličan zbroju golova u fudbalu i broju poena u košarci po tome što su opklade Više/Manje. Ukupan broj se odnosi na ukupan broj trčanja postignutih od obje strane. Ključno je napomenuti da ovo uključuje utakmice vezane na kraju devet izmjena i ulazak u dodatne izmjene. Ukupan broj trčanja bejzbol utakmice obično je između 8 i 10 trčanja.

Kako se kladiti na World Baseball Classic
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević