Klađenje na MLB World Series Online

Događaj je doigravanje u bejzbolu u kojem su pobjednici dvije vrhunske profesionalne lige u Sjevernoj Americi jedan protiv drugog. Ove dvije lige koje čine MLB su Američka liga (AL) i Nacionalna liga (NL). Svjetska serija je godišnja prvenstvena utakmica koja se igra između šampiona ova dva sportska turnira.

Mnogi Amerikanci često smatraju Svjetsku seriju svjetskim prvenstvom u bejzbolu. Oni to zasnivaju na činjenici da Major League Baseball privlači vrhunske igrače bejzbola na svijetu. Sa igračima iz više od 20 zemalja, ovo je jedan od najvećih sportskih događaja na svijetu. Ali u pravom smislu, prvaci Svjetske serije nisu svjetski prvaci. Ta čast pripada pobjednicima Svjetskog bejzbol klasika, međunarodnog sportskog prvenstva koje je počelo 2006. godine.

Sve što trebate znati o MLB Svjetskoj seriji

Sve što trebate znati o MLB Svjetskoj seriji

Ove dvije sportske lige su se borile za prednost u domaćinstvu na turniru do 2002. Međutim, između 2003. i 2016. godine, dotična liga koja je pobijedila na All-Star utakmici je dobila prednost.

Kasnije do 2020. godine, pobjednička ekipa lige koja je imala najnevjerovatnije pobjede i poraza u regularnoj sezoni dobijala je beneficiju na domaćem terenu. Izuzetak su kada su se sve utakmice igrale na neutralnom terenu, što je bio sličan slučaj 2020. godine.

Sve što trebate znati o MLB Svjetskoj seriji
Istorija MLB World Series

Istorija MLB World Series

Bejzbol serijal počela je nakon završetka rivaliteta između Nacionalne lige i novopokrenute američko Liga 1903. Prvi događaj uključivao je seriju najboljih od devet u kojoj je Pittsburgh izgubio od Bostona, tri utakmice prema pet.

Sledeće godine, NY Giants su odbili da se suoče sa Bostonom koji je bio šampion AL-a. Ipak, serija je oživljena 1905. godine, a nakon toga se igrala svake godine. Nažalost, 1994. godine događaj je prekinut opsežnim štrajkom igrača. Postavka od sedam utakmica je tipična od 1922. Takođe, u svakoj seriji je po jedan igrač izabran za najkorisnijeg igrača počevši od 1955. godine.

Uključivanje Kanade

1969. Montreal je postao prvi tim iz Kanada da se pojavi na MLB-u. Toronto je bio drugi u 1977. godini. Toronto je nastavio da pobjeđuje 1992. godine, postavši prvi tim izvan SAD-a koji je osvojio glavne sportske turnire. Yankeesi iz New Yorka trenutno imaju najviše titula u američkoj ligi.

Prihodi ostvareni prodajom na ulazu u plej-of dijele se među timovima u doigravanju. Najveći udio u fondu dobija šampion Svjetske serije, zatim drugoplasirani i tako dalje. Novčana nagrada za šampione MLB Svjetske serije određena je ukupnim iznosom "Player's Pool". "Pool" je novac prikupljen od svih prodaja ulaznica za plej-of MLB.

Prije plej-ofa MLB-a, klubovi se obično sastaju kako bi pregovarali o tome koliko će novca biti podijeljeno pobjednicima i gubitnicima sezone, slično najboljim esport šampionatima. Pobjednici dobijaju najveći udio u "pool" ili novčanu nagradu. Drugi postsezonski timovi primaju manji dio prihoda MLB playoffa.

Istorija MLB World Series
Abut baseball

Abut baseball

Bejzbol kao sport igra se od 1744. Format igre je ostao skoro isti do danas. Kanada, Sjeverna Amerika i Japan su glavna tržišta za igru, ali bejzbol je globalni sport. Svjetska bejzbolska serija služi kao vrhunac.

Cilj igranja ove igre je nadmašiti protivnika brojem trčanja. Igrači imaju za cilj da udare bejzbol lopticu na najdalje moguće mjesto i tada će postići bodove trčeći po bazama. Ako uspiju da zaobiđu sve četiri baze i izbjegnu da budu označeni, njihovo mjesto zauzima drugi udarač.

U igri se takmiče dva tima, svaki sastavljen od devet igrača. Utakmica traje devet ininga, pri čemu svaka ekipa udara, a zatim igra naizmjenično u svakoj izmjeni. Konačni rezultati svake ekipe dodaju se ukupnim rezultatima, a tim koji sakupi više poena pobjeđuje.

Abut baseball
Zašto je svetska serija u Major League Baseball-u popularna?

Zašto je svetska serija u Major League Baseball-u popularna?

Svjetska serija je možda sjevernoamerički turnir, ali je nesumnjivo najbolji bejzbol događaj na planeti. Iako nema timova iz cijelog svijeta, brojni su strani igrači. YouTube TV, internet televizijski servis koji je pokrenut 2017. godine, postao je sponzor Svjetske serije u sklopu višegodišnjeg ugovora koji je započeo 2017.

Mnogi manji bejzbol turniri su nazvani "Svjetska serija". Među njima je i Svjetska juniorska serija među ostalim sportskim turnirima. Junior sportskim turnirima meč pobjednika Američkog udruženja i prvaka Međunarodne lige.

Ove dvije su profesionalne manje lige u Americi. Također je došlo do porasta sportskih online turnira koji uključuju bejzbol video igrače.

Zašto je popularno kladiti se?

Svjetska serija je najstarije prvenstvo u profesionalnom sportu, i nije tajna da bejzbol ima dovoljno ogromnu bazu obožavatelja da pomogne u promociji najvažnijeg bejzbol događaja sezone.

Kada su u pitanju najprihvatljivije kvote za Svjetsku seriju, usluge sportskog klađenja se ne zadržavaju i pružaju mnoštvo mogućnosti za svaku utakmicu u nizu. Klađenje na budućnost je kada se igrači klade na kvote i linije Svjetske serije prije prvenstvene serije.

Zašto je svetska serija u Major League Baseball-u popularna?
Kako se kladiti na MLB World Series

Kako se kladiti na MLB World Series

Kada je u pitanju klađenje Svjetske serije na sportske turnire, praktično svaka kladionica na tržištu ima veliki izbor. Pravi problem je odlučiti koje su mogućnosti klađenja pogodne za igrače. Kladionice nude širok spektar alternativa za klađenje, uključujući i neke najbolja esport prvenstva.

Moneyline je najpovoljniji način klađenja na sportske turnire. MLB kvote određuju isplate. Ova opklada samo zahtijeva od igrača da se kladi na to koji će tim pobijediti u određenoj utakmici.

Strategije za klađenje na MLB World Series

Druga metoda je da kladiti na poen spreadove. Kada se igrači klade na poen u Svjetskoj seriji, oni se klade na to s koliko bodova tim mora osvojiti ili izgubiti.

Favoritski tim, označen negativnim predznakom, mora ili pobijediti u utakmici ili izgubiti s manjom razlikom od razlike. Underdog, označen negativnim simbolom, mora pobijediti s više runova od širenja da bi pokrio širenje.

Pojedinci ne moraju da se klade na određeni tim ili ishod kada se klade na zbrojeve. Opklada je obično na ukupan ukupan broj trčanja za oba tima. Ako utakmica Svjetske serije ima ukupno 7,5, igrači mogu kladiti više, što znači da predviđaju da će oba tima postići više od 8. U slučaju manjeg rezultata, istina je suprotno.

Prop (propozicija) klađenje je zabavan način da se kladite na Svjetsku seriju bez klađenja na određeni ishod. Opklada ne uzima u obzir pobednički tim ili konačan rezultat, već se koncentriše na ono što će se dogoditi tokom igre. Opklade se mogu napraviti na jednog igrača ili na sve timove u sukobu.

Kako se kladiti na MLB World Series