Klađenje na KBO League Korean Series Online

Ovo je vodič koji pomaže igračima da se klade na KBO League Korean Series, jedan od najvećih bejzbol turnira u regionu. KBO (Korean Baseball Organization) liga je vrhunska profesionalna bejzbol liga u Južnoj Koreji koja je ujedno i najpopularnija sportska liga u zemlji. U svojoj 41. sezoni, korejska serija KBO lige je godišnja finalna šampionska serija koja se igra nakon regularne sezone.

Najboljih 5 timova regularne sezone bore se u nizu doigravanja kako bi krunisali pobjednički tim. Najviše titula imaju Kia Tigers (11), a slijede ih Samsung Lions (8).

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Sve što trebate znati o KBO League Korean Series

Sve što trebate znati o KBO League Korean Series

KBO je upravno tijelo koje upravlja 2 profesionalne bejzbol lige u Južnoj Koreji - KBO ligom i KBO Futures ligom. Na njihovoj listi sportskih turnira je korejska serija KBO lige i All-Star utakmica. Budući da su članovi Međunarodne bejzbol federacije, takođe imaju zadatak da omoguće učešće nacionalne bejzbol reprezentacije u međunarodnih sportskih događaja.

Od 2000. godine, nacionalna bejzbol reprezentacija Južne Koreje je čvrsto stavljena na mapu tako što je bila druga na Svjetskom bejzbol klasiku (dva puta) i osvojila bronzu i zlato na Olimpijskim igrama 2000. i 2008. godine.

KBO League Korean Series igra bejzbol veoma sličan najboljim bejzbol šampionatima. Pravila bejzbola u Južnoj Koreji usko su povezana sa američkom glavnom ligom bejzbola (MBL). Obojica imaju određeno pravilo udarača (SAD, od 2022.), ali okretanje palice koja se smatra normalnim u Južnoj Koreji smatra se uvredljivom u SAD-u.

Izjednačenje nije uobičajeno u važnim utakmicama u SAD-u, koje dozvoljavaju neograničen broj dodatnih izmjena da bi se odlučio pobjednik. Iako je nerešenih rezultata vrlo malo, KBO liga postavlja ograničenje od 12 izmjena na utakmicama regularne sezone i ograničenje od 15 izmjena u doigravanju, što znači da bi timovi mogli biti izjednačeni.

Sve što trebate znati o KBO League Korean Series
Kako se igra korejska serija KBO lige?

Kako se igra korejska serija KBO lige?

Korejska serija KBO lige je godišnje prvenstvo koje se održava nakon regularne sezone (april - septembar). Tokom sezone 10 timova odigralo je ukupno 144 utakmice sa svakim timom po 16 puta. Najveći bejzbol događaji privlače publiku od preko 28.000 gledalaca i bilo bi ih više da stadion ima veći kapacitet.

Najboljih 5 timova u sezoni takmiče se u prvoj utakmici između četvrte i pete ekipe, dok je četvrti tim počeo s vodstvom od 1-0. Pobjednik (najbolja od 2 utakmice) nastavlja da se takmiči sa trećeplasiranim timom u polufinalu plej-ofa.

Polu-doigravanje je najbolja od 5 utakmica s tim da pobjednik igra protiv drugoplasiranog tima u doigravanju. Doigravanje je najbolja od 5 utakmica, a pobjednik se kvalifikuje za igranje Korean Series sa timom broj 1.

Korean Series je prvenstvena utakmica za koju je potreban pobjednički tim za pobjedu u 4 od 7 utakmica. Slično kao i na drugim bejzbol turnirima, utakmice se igraju jednu utakmicu dnevno dok se ne nađe šampion. Utakmice se igraju u formatu 2-3-2 ili 2-2-1-1-1 koji se naizmenično mijenja između domaćih terena takmičarskih timova.

Kako se igra korejska serija KBO lige?
Zašto je KBO korejska serija popularna za klađenje?

Zašto je KBO korejska serija popularna za klađenje?

Klađenje na bejzbol turnire u Južnoj Koreji je jednostavno s obzirom na broj sajtova za online klađenje koje možete izabrati. Glavni tipovi opklada dostupni za KBO Korean Series su Money Line, Run Line i Total sa vrlo ograničenim Futures i Prop opkladama ponekad mogućim.

Money Line je popularna opklada koji se može napraviti na utakmicama regularne sezone kao i na utakmicama doigravanja na kraju sezone. Igrači se u osnovi klade na to ko misle da će pobijediti u seriji. Gdje je to moguće, opklada na Futures može se postaviti da se predvidi ko će biti sljedeći pobjednik serije.

Run Line opklade su ekvivalentne opkladama na poen u NFL-u i veoma su popularan oblik klađenja. Run linija je uvijek postavljena na 1,5 sa igračima koji imaju opciju klađenja na -1,5 ili +1,5. To znači da ako je tim -1,5, oni moraju pobijediti za 2 ili više rundi; ako je tim +1,5, oni moraju izgubiti za 1 trčanje ili pobijediti u igri da bi kladionici dobili opkladu na liniju trčanja.

Ukupne opklade su jednostavno kada igrač odlučuje da li je ukupan broj trčanja veći ili manji od broja postavljenog od strane online sportska kladionica.

Zašto je KBO korejska serija popularna za klađenje?
Kako se kladiti na KBO Korean Series

Kako se kladiti na KBO Korean Series

Kada igrači žele da se klade na bejzbol turnire kao što je KBO League Korean Series, prvo moraju pronaći sigurnu, sigurnu i renomiranu online kladionicu koja nudi ovaj sport. Za ove faktore se može pretpostaviti da postoje po prisutnosti licence koju je izdao autoritet od povjerenja. Novi igrači bi posebno trebali paziti na odlični bonusi dobrodošlice na nekim sajtovima.

Također je vrijedno provjeriti načine plaćanja i isplate kako biste pronašli pogodan za igrača. Registracija na online kladionici uključuje unos ličnih podataka, odabir načina plaćanja, finansiranje računa, navigaciju na sportsku stranicu, odabir utakmice i klađenje.

Da bi se povećale šanse igrača da napravi dobre opklade, igrač mora proučiti igru, timove i pojedinačne igrače. Poznavanje načina na koji se igra igra, proučavanje statistike i obraćanje pažnje na bilo kakve vijesti o timovima i igračima može pomoći kladiocu da se kladi bolje sa većim izgledima za pobjedu.

Vremenske prilike mogu biti važan faktor jer neki timovi/igrači igraju bolje pod određenim uslovima i može biti odlučujući kriterijum pri postavljanju opklada na Run Line. Takođe je važno znati ko su prvi bacači i udarači (zajedno sa njihovom statistikom) jer to može ozbiljno uticati na to kako se igra odvija.

Kako se kladiti na KBO Korean Series
Najbolje stranice za klađenje na korejske serije KBO lige u 2024

Najbolje stranice za klađenje na korejske serije KBO lige u 2024

Da biste pronašli najbolju online kladionicu, pogledajte recenzije bettingrankera o pouzdanim stranicama kako biste pomogli igračima da pronađu pravo mjesto za njih. Jedan od najboljih za Korean Series je Betwinner koji opslužuje preko 53 zemlje, na 43 jezika, koristeći 31 valutu. Ima preko 90 opcija depozita, niz tržišta i mnoštvo bonusa za nove i etablirane igrače.

Betwinner nudi igranje u igri, prijenos utakmica uživo uz prikaz statistike sa strane stranice. Ima mobilnu aplikaciju dostupnu za preuzimanje za iOS i android, ili se web stranici može pristupiti direktno na mobilnom uređaju.

Još jedna preporučena online sportska kladionica je Dafabet koji je više usmjeren na azijsko tržište, ali je također licenciran za upotrebu u Velikoj Britaniji. To je solidan sajt osnovan 2004. godine koji prihvata 13 valuta i nudi sajt na 11 jezika.

Dafabet ima zanimljivu funkciju koja omogućava igračima da isplate novac prije nego što se igra završi, iako sa samo djelićem dobitka. Oni također nude alat za izgradnju opklada koji pomaže igračima da naprave vlastitu prilagođenu opkladu. Kvote se prikazuju trenutno kako bi se igraču pružila veća udobnost.

Najbolje stranice za klađenje na korejske serije KBO lige u 2024
Kratka istorija korejske serije KBO lige

Kratka istorija korejske serije KBO lige

KBO liga je osnovana 1982. godine sa prvom korejskom serijom koja se igrala između OB Bearsa i Samsung Lionsa. Prvih 6 godina KBO lige, sezona je bila podijeljena na 2 sa najboljim timovima iz svake polusezone koji su se međusobno susreli u prvenstvu Korean Series Championship.

Ovo se promijenilo 1986. jer je isti tim pobijedio u obje polusezone prethodne godine, što je rezultiralo nijednom korejskom serijom 1985. Sljedeća prvenstva u bejzbolu igrala su se između dva najbolja tima svake polusezone kako bi se osigurala korejska serija. Taj format se od tada razvio u trenutno top 5 timova iz jedne cijele sezone koji se takmiče u doigravanju.

Kratka istorija korejske serije KBO lige
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević