Klađenje na IIHF World Championship Online

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu spada među najveće svjetske sportske turnire. Turnir se održava svake godine i uključuje muške timove u hokeju na ledu širom svijeta. To je jedno od najposjećenijih sportskih prvenstava. Od 2020. IIHF Svjetsko prvenstvo bit će podijeljeno u pet nižih divizija.

Šesnaest najboljih zemalja svijeta takmiči se u kategoriji sportskih prvenstava. U Diviziji I ima dvanaest timova. Obično, pobjednik Grupe A napreduje u Elitu Diviziju, dok je poraženi degradiran u Grupu B prve divizije. Pobjednički tim Grupe B prelazi u Grupu A prve lige. Poraženi tim ispada u Diviziju II Grupu A. Isto se dešava u drugoj ligi, ali uključuje 12 timova.

Koja organizacija je zadužena za ovaj događaj?Istorija IIFF Svjetskog prvenstvaO hokeju na leduKako se kladiti na IIHF Svjetsko prvenstvo
Koja organizacija je zadužena za ovaj događaj?

Koja organizacija je zadužena za ovaj događaj?

Treća liga uključuje dvije grupe po deset ekipa. Sličan postupak se primjenjuje kao iu drugim odjeljenjima. Divizija IV stvorena je za Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu za muškarce 2020. i najniži je nivo IIHF Svjetskog prvenstva.

Za organizaciju takmičenja zadužena je Međunarodna federacija hokeja na ledu. Od 1977. svi profesionalni i amaterski igrači su bili dobrodošli da se takmiče na Svjetskim prvenstvima. Naime, ovo takmičenje se održava tokom plej-ofa Stanley kupa u NHL-u. Stoga, NHL igrači obično imaju pravo samo kada se njihov tim ne kvalificira za doigravanje NHL-a ili je eliminisan iz Stenli kupa.

Koliki je nagradni fond za ovaj turnir?

Obično IIHF ne otkriva novčanu nagradu. Zlatne, srebrne i bronzane medalje se dodeljuju timovima u prva tri. Najbolji timovi na svjetskim prvenstvima za muškarce dobivaju novčane nagrade od IIHF-a. Prema pisanju štampe, Švedska, pobjednica iz 2017., osvojila je ukupno nešto više od 1,5 miliona dolara. Savezi uzimaju većinu novca i koriste ga za financiranje rasta i razvoja igre.

Međutim, dio novca se dijeli igračima. U većini slučajeva, zvaničnici federacije neće precizirati koliko. Tim tada odlučuje kako će ga distribuirati. Osim toga, vlade svake zemlje mogu dodijeliti bonuse svojim timovima. Obično, vrsta nagrada i njihov broj određuju iznos koji timovi dobijaju.

Koja organizacija je zadužena za ovaj događaj?
Istorija IIFF Svjetskog prvenstva

Istorija IIFF Svjetskog prvenstva

Godine 1930. dvanaest nacija se takmičilo na prvom takmičenju. Održan je kao samostalna izložba. Sljedeće godine, jedanaest ekipa se takmičilo u nizu kvalifikacija kako bi odredile zemlje koje će se boriti za medalje. Ove medalje su dodijeljene ovisno o krajnjim pozicijama timova u nagradnoj rundi.

Trenutno, godišnji događaj ima šesnaest zemalja u grupi šampionata. Timovi za prvenstvo takmiče se u početnoj rundi. Nakon toga, osam najboljih timova se takmiče u rundi plej-ofa za medalju. Pobjednički tim se proglašava šampionom turnira. Nekoliko modifikacija regulative se dogodilo tokom godina u konkurenciji. Ovaj događaj je vidio Kanada osvojio rekordnu 51 medalju. Ovo je najviše što je bilo koja zemlja ikada osvojila.

Istorija IIFF Svjetskog prvenstva
O hokeju na ledu

O hokeju na ledu

Dva tima od šest klizača takmiče se na ledenoj areni. Igrači pokušavaju usmjeriti mali gumeni disk ili pak u protivnički gol. Igrači koriste zakačene ili nagnute palice. Održava se na ledenoj površini dimenzija 85 stopa sa 200 stopa. Svaki tim se sastoji od pet pojedinaca. Za svaki tim igraju tri napadača, dva defanzivca i po jedan golman. Cilj igrača je postići što više golova zajedno sa svojim saigračima. Oni također moraju braniti svoju gol zonu kako bi spriječili protivnike da postignu gol.

Zašto je IIHF Svjetsko prvenstvo popularno?

Turnir je jedan od najznačajnijih sportskih događaja zbog akcije. Hokej na ledu je jedini sport u kojem akcija gotovo nikad ne prestaje. Tu i tamo se čuje nekoliko zvižduka, ali igra se brzo nastavlja. Hokejaši kombinuju svoju brzinu i agilnost, a istovremeno ostaju uspravni na ogromnoj kocki leda.

Sudije ili sudije obično određuju većinu utakmica u drugim glavnim sportovima. Tako je donekle i u hokeju, ali igrači imaju različite kapacitete da drugačije vode igru. Sa značajnim pogocima ili bitkama, igrači mogu napuniti igru ili je usporiti. Generalno, takmičari u ovom sportu imaju potpunu kontrolu nad igrom. Ovo ga čini mnogo fascinantnijim za fanove za gledanje.

Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?

Većina vrhunskih kladioničara i medija pokriva uzbudljiv turnir. Tokom utakmica svi igrači su brzi u ovom sportu. Nema mnogo sportova koji mogu parirati zamahu ovog turnira. Nema vremena za smetnje među navijačima jer se stalno nešto dešava. U slučaju da trepnu, mogu propustiti uzbudljiv trenutak. Timovi također moraju prvo proći kroz runde izazovne kvalifikacijske igre. Također, igrači obično imaju mjesece teških utakmica regularne sezone prije turnira.

O hokeju na ledu
Kako se kladiti na IIHF Svjetsko prvenstvo

Kako se kladiti na IIHF Svjetsko prvenstvo

Pojedinci treba da se uvere da rade sa renomiranim sajtovima za klađenje na ovaj sportski turnir. Odabir pouzdanih internet stranice za sportsko klađenje osigurava sigurnost korisnika, a istovremeno im daje jednostavnu i efikasnu platformu kojom je jednostavno manevrirati. Igrači moraju registrovati račun i uplatiti ga da bi se kladili kod bilo kojeg operatera.

Koja je najbolja strategija?

Pobjednici utakmica su najbolji način za to kladite se na ovaj turnir. Kanada je uvijek bila favorit na mnogim prethodnim događajima. Međutim, najbolja strategija za korisnika je prvo istražiti. Najboljim timovima bi mogli nedostajati ključni igrači iz različitih razloga. Tako bi mogle biti ugrožene njihove šanse za pobjedu, uprkos tome što su navedeni kao favoriti.

Osim toga, igrači se mogu kladiti na direktna tržišta na ovom turniru. To znači da se igrači klade na pobjednika cijelog takmičenja, a ne na jedan susret. Ove opklade se mogu staviti prije takmičenja i ostaće otvorene dok se turnir ne završi.

Ostale popularne opklade uključuju klađenja na rekvizite i propozicije. Uz to, igrači predviđaju broj golova koji će tim postići. To može biti preko ili ispod određenog broja. Alternativno, može biti za određenog igrača. Timovi u napadu su najpogodniji za dio overa. Odbrambeni su savršeni za klađenje ispod.

Kako se kladiti na IIHF Svjetsko prvenstvo