Floorball

Floorball je popularna verzija hokeja. Igra se (u različitim verzijama) u Kanadi od početka dvadesetog veka, uglavnom kao rekreativna aktivnost kao alternativa hokeju na ledu. Varijanta za hokej sa bendom inspirisala je dizajn štapova, zbog čega je floorball poznat i pod nazivima salibandy (Finska), innebandy (Švedska i Norveška) i unihokej (Švajcarska i Irska). "salibandy" i "innebandy", oba izvedena od riječi bandy, znače "hall bandy" i "indoor bandy" respektivno.

Unihockey je dobio ime od riječi "univerzalni hokej" jer je to pojednostavljeni oblik hokeja koji se može izvoditi bilo gdje.

Floorball
Sve što trebate znati o Floorball klađenju

Sve što trebate znati o Floorball klađenju

Pet vanjskih igrača i jedan golman čine tim. Floorball štap je napravljen od plastike i izgleda kao štap za hokej na ledu. Lopta je također perforirana i napravljena od plastike. Obje strane štapa se mogu koristiti za dodavanje i ispucavanje lopte oko klizališta u floorballu.

Golovi su široki 160 cm i visoki 115 cm, a klizalište je 40m x 20m. Utakmica floorbola počinje bulinjem na sredini klizališta, nakon čega jedna od ekipa pokušava ubaciti loptu u gol suprotne ekipe.

Možete baciti loptu saigračima ili sprintati i kontrolirati loptu s obje strane štapa kako biste je pomicali po klizalištu. Odbrambena strana će pokušati da oduzme loptu laganim kontaktom sa nosačem lopte; međutim, kada igraju loptom, igračima nije dozvoljeno da podignu oštricu svojih palica iznad visine struka, a lopti nije dozvoljeno da se kreće iznad visine koljena.

Golman u floorbolu, kao i u bendiju, nema štap i jedini je igrač u igri koji može uhvatiti i baciti loptu, ali ne može da je nosi van svoje teritorije. Nakon postignutog gola, lopta se vraća na centar i igra se nastavlja bulom.

Sve što trebate znati o Floorball klađenju
Zašto je floorball popularan za klađenje?

Zašto je floorball popularan za klađenje?

Pronalaženje sajtova za klađenje na floorball više nije tako teško kao što je nekada bilo. Sve veći broj konvencionalnih kladioničara sada nudi kvote za velike floorball turnire i utakmice.

Floorball ima veliki broj pratilaca skandinavska Evropa, i počinje da dobija na snazi u Australiji, Novom Zelandu i Indiji. Sa tako rastućom bazom obožavatelja širom svijeta, floorball brzo postaje popularan sport za gledanje i igranje, a nove lige i kupovi se pojavljuju svake godine. Gledaoci mogu pratiti takmičarske floorbol akcije sa događaja kao što su Kup šampiona, EuroFloorball kup i Kup SAD, koji se održavaju svake godine za muške i ženske ekipe.

Ako volite floorball, vjerovatno ste upoznati sa finskom Salibandyliigom ili švedskom Svenska Superliganom. Najvišu diviziju Floorball igre čine ove dvije lige. Obje lige koriste kružnu strukturu, pri čemu najbolji klubovi prolaze u doigravanje nakon sezone kako bi odredili prvaka. Najgori timovi se takmiče u svom play-out takmičenju, a gubitnici su degradirani na sljedeći nivo.

Kako se kladiti na floorball

Odabir mjesta za klađenje na floorball online je najteži dio početka. Otići ćete na odjeljak za klađenje na floorball, odabrati svoje utakmice i staviti svoje opklade kada pronađete pouzdanu kladionicu na floorball.

Zašto je floorball popularan za klađenje?
Je li online klađenje na floorball legalno?

Je li online klađenje na floorball legalno?

Klađenje na floorball online je potpuno legalno. Ako uživate u sportu i želite se kladiti na njega, ne morate brinuti jer to možete učiniti s bilo kojeg mjesta u zemlji online sportske kladionice koji posluju u drugim zemljama. Ako takvi provajderi klađenja na mreži nude kvote za floorball, baš kao što to rade za druge sportove, imate dozvolu da se kladite na to.

Za početak, jednostavno otvorite račun kod pouzdanog i legalnog dobavljača sportskog klađenja. Ako živite u području gdje su internetske kladionice regulirane, možda ćete moći, a možda i nećete moći dobiti kvote za taj sport. O tome će najvjerovatnije odlučiti značaj floorbol turnira.

Je li online klađenje na floorball legalno?
Najbolje kvote za klađenje na loptu

Najbolje kvote za klađenje na loptu

Floorball opklade su organizovane na prilično jednostavan način. Velika većina opklada spada u jednu od dvije kategorije: direktne opklade na ishod utakmice i fjučers opklade na ishod predstojećeg turnira. Pogledaćemo svaki da vidimo kako funkcioniše.

Opklade na pobednika utakmice

Direktna opklada na pobednika meča je najpopularnija vrsta floorbol opklade. Cilj vam je da pravilno pogodite pobjednika igre da biste pobijedili. Koeficijenti za svaku stranu, kao i mogućnost klađenja na neriješen meč, prikazani su na stranici za klađenje na floorball u opkladi na pobjednika meča. Ako je vaša prognoza tačna, floorball kvote za klađenje reći će vam koliko ste spremni za pobjedu.

Razmotrimo primjer iz nedavne utakmice koju je ponudila velika kladionica za floorbol. Slijedeći je opis utakmice:

  • Tim 1 pobjeđuje na 3.25
  • Tim 2 pobjeđuje na 1.47
  • Neriješeno na 6.75

Broj pored svakog ishoda pokazuje koliko novca možete osvojiti za svaku uloženu jedinicu. Ako je vaše predviđanje istinito, sve što trebate učiniti je pomnožiti željeni iznos opklade s cjelokupnom nagradom.

Sa ulogom od 100$, na primjer:

  • Ako tačno predvidite da će Tim 1 pobijediti na 3.25, vaša ukupna isplata će biti €325 sa neto dobiti od €225.
  • ako tačno predvidite da će Tim 2 pobijediti na 1.47, vaša ukupna isplata će biti €147, sa neto dobiti od €47.
  • Ako tačno predvidite izvlačenje na 6.75, vaša ukupna isplata će biti €675, uz neto profit od €575.
Najbolje kvote za klađenje na loptu
Opklada na fjučers na Floorball

Opklada na fjučers na Floorball

Floorball online fjučersi su jednostavni kada shvatite kako se kladiti na opklade na pobjednike meča. Jedina stvarna razlika je u tome što budućnost pruža sveobuhvatnu listu timova ili zemalja za koje se očekuje da će se takmičiti u a konkretnom turniru uskoro. Kvote za klađenje na Floorball se dodjeljuju svakom timu u zavisnosti od njihove procijenjene šanse za pobjedu.

Vaša je odgovornost da pogodite koji će tim prvi doći. Pobijedit ćeš ako to uradiš kako treba. Vaša opklada će biti gubitak ako vaš izabrani tim ne završi prvi. Budući da postoji toliko mnogo opcija, fjučerse je teže osvojiti, ali su i isplate u prosjeku mnogo veće.

Zbroj golova

Tržišta ukupnog broja golova su neuobičajena na sajtovima za klađenje na floorbol, iako ih povremeno možete naići. U ukupnom opkladu za floorball, kladionica predviđa ukupan broj golova oba tima na utakmici. Na primjer, kladioničar može postaviti ukupni iznos od 11,5 golova. Vaš cilj je da odredite da li će ukupan rezultat biti veći ili manji od 11,5.

Ako vaše istraživanje pokazuje da će ovaj meč biti loš, trebali biste uzeti "pod" i nadati se niskom rezultatu. Dobit ćete opkladu ako je ukupan broj postignutih golova 11 ili manje. Slično tome, ako vjerujete da će igra biti uspješna, trebali biste odabrati "preko". Ako je ukupan zbroj 12 golova ili više, dobit ćete opkladu.

Opklada na fjučers na Floorball
Savjeti za klađenje na Floorball

Savjeti za klađenje na Floorball

Postoje zvjezdani igrači u floorbolu, kao u ostali sportovi. Kao rezultat toga, ako vješt igrač floorbola doživi povredu ili bolest, vi biste trebali prvi saznati kako biste mogli ispravno procijeniti liniju igre.

Postoje razmjene u švedskoj i finskoj diviziji koje se moraju pratiti tokom van sezone: slabija ekipa pojačana jakim igračima mogla bi se neočekivano transformirati u kandidata za titulu.

Posebno treba pratiti učinak golmana. Golman u floorbolu ima trostruko opterećenje i ključni je član tima. Budući da vrhunski golmani u klubu rijetko imaju održivu zamjenu, iznenadna povreda golmana može imati značajan utjecaj na šanse jednog tima.

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir je klupski stil igre, koji je najlakši statistički podatak za pronaći na Internetu i koji će vam pomoći u klađenju iznad/manje. Neki timovi imaju za cilj stvoriti više i zaprepastiti protivnike brzim kombinacijama, dok se drugi oslanjaju na bravu golmana i robusnu odbranu. Većina timova napreduje u trećoj četvrtini, iako postoji nekoliko značajnih odstupanja.

Problem umora nije toliko kritičan u online klađenju na floorball jer je prosječni interval između utakmica sedmica. Međutim, neki timovi mogu biti zaglavljeni u psihološkoj kolotečini i konstantno rade ispod očekivanja, što može biti posljedica problema s trenerstvom, vodstvom ili drugim nepoznatim varijablama.

Savjeti za klađenje na Floorball
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Svojim sredstvima treba pažljivo upravljati kako biste izbjegli nenamjerni gubitak velike sume novca. Uvijek zapamtite da nikada ne biste trebali riskirati više novca nego što ste spremni izgubiti na opkladu. Trebali biste podijeliti svoje resurse kako biste spriječili trošenje cijelog novca odjednom.

Ako razvijete negativan niz sreće, nemojte pokušavati kompenzirati povećanjem iznosa opklade. Ili postavite ograničenja na ukupan iznos koji možete uplatiti svaki mjesec ili ograničenje iznosa koji možete izgubiti u jednoj igri.

Morate biti u stanju kontrolirati svoje emocije i znati kada odustati. Skloniji ste da donosite impulzivne odluke kada ste emotivni, što je loše kada je u pitanju kockanje. Uvijek imajte čistu glavu i potpuno razmislite o svom sljedećem potezu.

Pokušajte se samoisključiti ako stvari počnu da se pogoršavaju i počnete se osjećati kao da steknete ovisnost. Samoisključivanje pomaže onima koji se bore s ovisnošću o kockanju da se odmore od toga i usmjere svoj život i novac na nešto drugo. Moglo bi vam pomoći da se povežete s dodatnim programima zajednice koji će vam pomoći da se nosite sa svojim problemom s kockanjem, kao i da vam pruži podršku koja vam je potrebna ako vam nije jasno kako upravljati sljedećim koracima u svom oporavku.

Odgovorno kockanje