Sve o Horse Racing Odds

Bilo je potrebno mnogo godina da konjske trke nađu put u javnosti. Danas predstavlja sport sa velikim brojem gledalaca, a posebno je poznat među kladionicama na sportske kladionice.

Šta je zanimljivo klađenje na konjske trke je činjenica da se pravila i vrste opklada razlikuju od zemlje do zemlje. Na primjer, u Sjevernoj Americi možete se kladiti na pobjednika trke, ali ne i na pozicije, dok se u Evropi i Aziji možete kladiti na plasman u grupi u zavisnosti od broja konja koji učestvuju u trci.

Sve o Horse Racing Odds
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
Fact CheckerIliana PetkovaFact Checker
Sve o kvotama za konjske utrke, linijama za klađenje i spredovima

Sve o kvotama za konjske utrke, linijama za klađenje i spredovima

Jedan od razloga zašto je online klađenje na konjske trke tako popularno je jednostavnost klađenja. Osim toga, utrke su uvijek brze i dinamične, tako da vam nikada neće dosaditi.

The Preakness Stakes, Grand National, Kentucky Derby, Prix de l'Arc de Triomphe, Melbourne Cup i Nakayama Grand Jump su svi primjeri konjskih trka koje se održavaju širom svijeta koje privlače ogroman promet klađenja.

Većina online kladionica za konjske trke nudi mnogo opcija za klađenje koje su sve vrlo zabavne.

Klađenje na konjske trke

Kada odaberete ovu metodu, zapravo morate odabrati konja na kojeg se kladite da biste pobijedili i jedini način na koji će vaša opklada biti dobitna je da vaš konj bude na prvom mjestu. Konjske trke imaju stvarno širok spektar kvota za novac, počevši od stvarno niskih kvota poput 1,20 do vrlo visokih, ponekad čak i preko 300.

Veoma je važno da se ne plašite da se kladite na konje sa velikim kvotama. Naravno, ovo mora biti potkrijepljeno solidnom analizom i znanjem. Mnogo je kladioničara koji se plaše klađenja na visoke koeficijente konjskih trka.

Oni bi rekli da je šansa za dobitak premala i da stalno pada u zamku klađenja na konjske trke kvote ispod 2,50 što se ne preporučuje za klađenje na konjske trke. Nakon nekog vremena, svi ćete znati kada se preuzimanje rizika isplati i kako uočiti vrijedne prilike.

Sve o kvotama za konjske utrke, linijama za klađenje i spredovima
Formiranje konjskih trka i kako se kladiti na konjske trke

Formiranje konjskih trka i kako se kladiti na konjske trke

Ovo je najviše zanemareno, ali mnogi tvrde da je najvažniji faktor za analizu trku na koju se želite kladiti. Pokušajte razumjeti stilove trčanja protagonista i šta bi im najbolje odgovaralo. Na primjer, ako imamo dva ozbiljna agresivna favorita ispred, oba su sklona uništavanju jedni drugih ispred i raščišćavanju put konju koji je bio iza.

Slično, ako se konju ispred daje lagani početak da vodi bez pritiska, mnogo je veća vjerovatnoća da će trčati na najbolji mogući način. Mnogo toga je stvar osjećaja koji dolazi iz iskustva gledanja hiljada trka i vođenja preciznih bilješki.

Konji iz većih, poznatijih ergela općenito su precijenjeni u odnosu na njihovu stvarnu formu. Pokušajte da ne podlegnete glasinama i reputaciji i fokusirajte se na ono što ste vidjeli svojim očima.

Mlađi učesnici koji tek počinju često su entuzijastičniji od onih koji su već iskusili uspjeh u prošlosti. "Novi" treneri imaju odlične startove u skokovima, što kladionice još nisu primijenile na svoje liste.

Formiranje konjskih trka i kako se kladiti na konjske trke
Objašnjene linije klađenja na konjske trke

Objašnjene linije klađenja na konjske trke

Postavite i pokažite

Stavite opkladu na konjske trke znači da pobjeđujete ako konj na kojeg ste se kladili dođe na prvo ili drugo mjesto. kvote za klađenje ovdje su obično niže od pobjedničkih opklada, ali dobijate rezervnu kopiju ako vaš konj završi drugi u teškom finišu.

Kada je u pitanju emisija, to vam daje još više šanse da pogriješite, jer odabrani konj može biti na jednom od prva tri mjesta i vi ćete dobiti opkladu. Šanse su mnogo manje nego kada igrate Win and Place.

Unaprijed

Na ovaj način možete uključiti sve tri prethodne opklade odjednom. Dakle, kladite se da će vaš konj biti prvi, jedan od dva i jedan od tri. Šanse su dobre, nisu velike, jer su šanse za pogađanje veće. Ova metoda je prilično popularna, jer je zanimljiva i uključuje više opcija.

Exacta

Ovakve opklade su malo rizičnije i ono što se preporučuje je da prvo isprobate neke od jednostavnijih gore navedenih. Ova opklada znači da morate pogoditi koji će konj biti prvi, a koji drugi i samo ako se pojavi tačan redoslijed i vi ste pobjednik.

Objašnjene linije klađenja na konjske trke
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na trke konja

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na trke konja

Najveću pažnju uvijek treba posvetiti kvalitetu kvota pri odabiru kladionice za konjske utrke. Ako planirate da se redovno kladite na konjske trke, klađenje po najboljim kvotama treba da bude prioritet. Različite kladionice će imati različite kvote za konje u istoj trci, a vi želite da se kladite na najviše moguće kvote kako biste osigurali maksimalan iznos dobitka ako pobijedite.

Takođe, kada birate kladioničara za konjske trke, želite da budete sigurni da kladionica koju koristite isplati maksimalan broj mesta. Bićete veoma razočarani kada vidite da vaš konj završava četvrti i da imate gubitnu opkladu, samo da biste shvatili da da ste dali istu opkladu kod druge kladionice, oni bi isplatili i četvrtom mestu.

Konačno, kada birate kladionicu za konjske trke, uvijek obratite pažnju na najbolje bonuse. Postoje mnoge online kladionice koje nude fantastične ponude bonusi dobrodošlice, dok će ostali imati posebne promocije konjskih trka.

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na trke konja
Najbolje internetske stranice za klađenje za kvote za konjske utrke

Najbolje internetske stranice za klađenje za kvote za konjske utrke

Trke konja su uvijek popularne, tako da je pristup pouzdanim informacijama prilično jednostavan. Najlakši način za prikupljanje podataka je praćenje profila konjušnica, džokeja i trenera na društvenim mrežama. Također biste trebali redovno posjećivati stranice za konjske utrke kao što su SkiRacing, The Guardian i At Races. Ova stranica objavljuje vrlo korisne informacije o obuci, utrkama i konjima.

U poređenju sa drugim sportovima, prilično je teško pronaći najbolju kladionicu koja nudi dobre kvote i linije za trke konja jer nisu svi to smatrali profitabilnim.

U svakom slučaju, the najveće online sportske kladionice imaju dobre ponude za konjske trke. Jedan od njih je svakako William Hill. Sve opcije za klađenje na konjske trke koje možete zamisliti možete pronaći tamo i često postoje promocije koje klađenje na konjske trke čine još uzbudljivijim.

1xBet je još jedno mjesto gdje možete pronaći sve što poželite kada su konjske trke u pitanju. Dobre kvote, razne opcije i klađenje uživo su sve što vam je potrebno za uživanje u klađenju na konjske trke.

Najbolje internetske stranice za klađenje za kvote za konjske utrke
Savjeti i trikovi za kvote klađenja na trke konja

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na trke konja

Pripremljena strategija je od velike važnosti u klađenju na konjske trke. Lijepo je imati plan kojeg se treba pridržavati i tako izbjeći potencijalne gubitke.

Kada su u pitanju konjske trke, analiza prije trke je vjerovatno najvažniji dio klađenja. Uvijek treba obratiti pažnju na formu samog konja, kao i na uslove staze i druge faktore koji mogu uticati na trku. Odvajanje vremena za malo istraživanje obično se isplati.

Na mreži možete pronaći razne programe koji vam daju sve korisne statističke informacije o konjima, njihovim trenerima, pa čak i vlasnicima. Obično se ove aplikacije naplaćuju. Međutim, cijena nije visoka, pa se isplati uložiti u jedan od njih.

Također, pratite manje uzgajivače i njihova dostignuća, a ne samo jače plemene. Mnogi kladionici misle da će igranjem sa najvećim favoritima uvijek profitirati, ali to možda nije istina. Potražite i zvijezde u usponu, posebno ako želite igrati neke opklade na više pozicija.

Nije loše što i pored svih dostupnih recenzija i statistika vodite i vlastitu evidenciju o konjima jer ne razmišljate potpuno isto kao ljudi koji su zaduženi za obradu podataka.

Savjeti i trikovi za kvote klađenja na trke konja
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević